Friday, June 3, 2011

KUTIPAN TERKINI FILEM KL GANGSTER | REVIEW KL GANGSTER | 11 JUTA 10 HARI | KUTIPAN KL GANGSTER

kutipan terkini filem KL GANGSTER


sehingga ahad 12 jun 2011, sumber-sumber yang amat kukuh mengatakan bahawasanya kutipan terkini filem KL gangster arahan syamsul yusof telah mengutip sebanyak rm 5 juta
bagi 5 hari tayangan. syabas!!


review :


jalan cerita : nice, 3.5 bintang. jalan cerita yang diselitakan unsur2 kekeluargaan juga persahabatan digarap dengan baik oleh abg sol. first time la guwa
tengok filem die tak ada cintan cintun. kalau tak, tengah kejar polis pon sempat bercinta ( filem kl drift 2 punye babak)


jauh lagi bagus dari filem kongsi. sampah!


babak pergaduhan : 4.5 bintang. nice. guwa rase syamsul sempat ke thailand untuk meminta tunjuk ajar tony jaa, pengarah, pelakon serta stunmant filem trilogi ong bak (1,2,3)


pelakon :
guwa paling respek ady putra, watak yang jauh berbeza dari iklan breeze (pasukan breeze sudah tiba!!) lakonan bersahaja watak ady sebagai seorang yang berhati kering mmg nice

aaron?boleh la, die jadi gangster cakap cina dalam kl drift 2 lagi terkesan di hati guwa kot.

zizan?si abang long fadil? briliant. enough said:)

lain lain? sofi jikan terbaik. lagi2 part dialong nak kerat 18. senang kate sume best la..!!


ape yang tak best?
hurm, guwa memang prg nak bantai filem ni, tp tak jumpe la pulak, mungkin satu jer, ade babak2 yang cepat sangat bertukar. tu jer kot. lain? best!!






p/s : entry SEO sekali skala takpe. pastu guwa taip sendiri, bukan buat copy paste dari paper.

16 comments:

cantekk on June 13, 2011 at 8:31 AM said...

phuiii.. 5 hari 5 jota,,gile

*aku belom tgk lg,,

YAYA AZURA on June 13, 2011 at 8:51 AM said...

kena tengok nie..weekend baru nie tiket sold out je memanjang ...

Ujang9897 on June 13, 2011 at 8:55 AM said...

hahahahaha..

mau langgar sama SEO gua ek..

buweeek!!!!!!!!!1

deqla manjew on June 13, 2011 at 9:08 AM said...

eh..watak aaron aziz best laa...ske tgk dye time lawan2..mantapppp....heeee

Afuan Shah on June 13, 2011 at 10:12 AM said...

Shah Jikan memang torbaek!!HAHA
even movie ni pendek la jugak...tp berisi..full of action...
Adi Putra memang nmpak mcm penah belajar ilmu belasah org

::blog anak jawer:: on June 13, 2011 at 10:37 AM said...

ramai org cakap mmg jauh beza dgn kongsi...mmg kiene pegi tgk ni..

-Yok mampir diluk = tuntut hak pusaka ketika mereka masih ada...segera..!!!

Rozuan Ismail on June 13, 2011 at 11:40 AM said...

pergh.memang hebat la filem KL Gangster ni.seminggu bolehla dapat 7 juta ye

Izamir Ridzwan on June 13, 2011 at 12:25 PM said...

filem ni terbaik dari industri perfileman malaysia

mynameismy on June 13, 2011 at 12:47 PM said...

cerita mcm ni pn dah berjuta2..-.-'

Solihin Zubir on June 13, 2011 at 12:54 PM said...

muka ady putra mmg langsi abis.. mmg layak jd gangster..
muka aaron aziz x ganas la.. lam kl drift lg ganas..
n, tatoo samsol x lawa! haha..

My Bloggie ! on June 13, 2011 at 1:10 PM said...

ishh nak tgk la. da 5 juta eh :) bagus2 sokong filem tanah air

FasiHaH SupiaN on June 13, 2011 at 3:10 PM said...

bunyi macam terbaik dari ladang je...tgklah bebila kalau terbuka hati nak p wayang....

muhammad iqbal hakimi bin tahir on June 13, 2011 at 6:49 PM said...

haha..terbaik kot filem ni..

afiqazizan on June 13, 2011 at 8:44 PM said...

kl gangster antara filem terbaik untuk tahun ni rasanya..(:

Esempoi on June 15, 2011 at 1:00 AM said...

zizan pun best

KakiWygJgk on June 21, 2011 at 4:00 PM said...

Aaron Aziz = hero muke jambu tp klu ckp laju2 xjelas sgt dialog die,,lakonan gud!
syamsol = rase "baek ko jd pengarah je" ilang sket bile tgk watak shark lam cite nih..lu lebey seswai main watak samseng dari jd hero mudah nangis cam cite khurafat,evo kl Drift 1,2 n bohsia coz nmpak kayu..but watak shark nmpk lebey bersahaja walaupon ade sket unsur2 kekayuan time lawan.
Zizan = lu mmg pelawak yg mampu twistkan emosi penonton dri suspen tetibe gelak..bleh plak citer gado2,kill2,die2 tp audiens gelak 1 panggung..lakonan lu mmg natural
Sofi Jikan = sape haa die nih?but lakonan mcm da lame bergelumang dpn kamera,,next 'antagonis in making'!cume sayang samseng kental tp xgagah..
ady putra = natural,bersahaja, mantap,kental,gagah = watak terbaek dlm KL Gangster!!!that is truely samseng wannabe!
cite patut tengok 2011!!

 

Designed by #