Friday, June 10, 2011

KONSERT AF BUAT DEPAN MASJID BLOGGER DIAM JER, MASE GAMBIT FUCK BUKAN MAIN LAJU UP ENTRY

guwa tak tau mana silapnye kite, mungkin memang udah ditakdirkan kite jadi blogger yang just melenting bile di fuck sedangkan bende-bende sensitif lain kite just tutup mate or buat-buat pekak


guwa tak salahkan sesape, mungkin yola, kite duk sibuk sangat dok layan nora elena sampai terpuja SETAN sampai terlupe nak amik kisah pasal bende lain.


mungkin ade yang bagi alasan, we all tak pernah tengok atau minat pon AF, tapi same goes to GAMBIT, u all tak pernah pon minat or layan die b4 ni, tapi laju jer up entry kan??


berikut adelah gambar dari blog ady budika, antara insan terawal yang meng-up entry pasal AF ni, u all boleh nilai :

gambar 1

gambar 2

gambar 3

gambar 4


soalan lu : ade antara kita mungkin kate, eleh, banyak lagi la tempat hiburan depan masjid derr, toksah nak jadi langau kecoh2 sangat.

jawab guwa : yang da ade tu kite tolak tepi la sat, yang tak ade nak diadakan ni derr, kite bising2 la sket,



soalan lu : ape pasal yang lu nak bising sangat derr?

jawab guwa : sebab guwa pelik, bersepah lagi tempat boleh buat konsert, STADIUM PUTRA, ARENA ALL STAR, PWTC. kenape nak buat dekat2 jugak ngan masjik gak derr.



soalan lu : kan die buat lepas isyak, bukan kacau pon derr

jawab guwa : aih, apesal tak buat terus dalam masjid kalau camtu, kan lg senang.


update, lihat gambar 4, masjid adelah bangunan bercahaya di belakang sane. guwa tak kate buat betol2 depan masjid, tp still, ianya berhampiran:)

korang rase, Nabi kite suke ke bende camni?da la program nyanyian, buat pulak BERHAMPIRAN MASJID



p/s : ape pon, guwa tetap nak bantah, kesucian masjid biorla terkawal, bukan jauh pon lokasi tu dengan masjid, jerit tak pakai mike pon boleh dengar la.


jangan pulak nanti di tanya ape usaha kamu untuk agama, u all kelu lidah tak tau nak jawab, usaha yang sedikit lebih baik dari mereka yang haram takda pape.


54 comments:

AdyBudika on June 10, 2011 at 8:25 AM said...

kecil suara kita...jika bersatu akan hasilkan guruh yang bisa membuat org lain dengar secara kuat....

qasehraihan on June 10, 2011 at 8:31 AM said...

uittttt...sama ni entry kita ni..wakakaka..sbb tgk fb naz,kita printskrin naz punya status fb tu..dh gtau kan..xpe kan..hehe

Cik Jari Tembam on June 10, 2011 at 8:33 AM said...

betul tu, kalau nak buat konsert kat putrajaya, buat lar kat dlm PICC tu, astro ni nak fikir untung je, lagi sedih nanti cnfirm time nak azan maghrib & isyak ramai manusia terkinja-kinja depan masjid..

peachippo gediks on June 10, 2011 at 8:33 AM said...

oooohhhhhhh !
kejam.. astarfirullah , dunia akir zaman , bile hiburan diagung agung kan ! yaAllah , takotnye negare skrg !

aizamia3 on June 10, 2011 at 8:39 AM said...

kenapa kat situ jadi pilihan..? mesti dorang dah ada jawapan dari soalan2 yang bermain di kepala ramai orang..

Dawa on June 10, 2011 at 8:41 AM said...

setuju dgn pendapat ko. buat la kat tempat tertutup. oo kalau nak buat percuma utk peminat, nak tempat terbuka je? byk lg tmpt terbuka yg boleh dibuat jauh dr masjid.

@namaakulynn on June 10, 2011 at 8:44 AM said...

memang bantah habis!tapi apa boleh buat.suara2 kecil kalau tak bersatu tak kan jadi apa2.kalau semua pakat kecoh macam isu gambit/adindaevans tu,kompem keluar paper.

mOoN on June 10, 2011 at 8:44 AM said...

baru tau sal ni...isk...memang banyak ketinggalan dah moon ni... :sedih

but same to me,, me pun x setuju if di buat depan masjid...ada apa di sebalik semua tu... but,, apa pun,, kita tengok sok,, confirm ramai yg duk terjerit2 depan tu...ntah solat ntah tidak...

A retarded kitty on June 10, 2011 at 8:44 AM said...

astaghfirullahullazim

mynameismy on June 10, 2011 at 8:48 AM said...

My ada baca gak psl menda ni kat blog Ady.

n dah tentulah My tak sokong tapi mcm isu psl gambit mmg My tak campur..

tp betul kat Naz, bab2 kesucian Masjid kan.. kena lah hu ha hu ha sikit.

kasi batal!!

byk2 tmpt kenapa buat dpn masjid? Nau'zubillah....

err.. ni masjid putra ke?

cantekk on June 10, 2011 at 8:57 AM said...

phuii nk buat utk mgu ni ke?

patot la beberapa ari lepas, ada lalu dpn tu, igt kemas yg masa hari belia punye game sasuke...

ghupe nk buat af..

*tp kan ms hari belia tu,, hmm sedey sgt.. azan isyak start je lagu rock kaw2 punye pon mai seiring.. aku da jadik kompius da dgn matlamat pgnjuran ari belia ni..

misscha on June 10, 2011 at 9:11 AM said...

wattt? x tahu la misscha sebab misscha x follow af.....(sebab x de astro)....ish2 x patot2....xde org putrajaya membantah ke?

wanda arry on June 10, 2011 at 9:12 AM said...

betol tu Abg Naz..ntah2 semua sibuk xg sembanhyang sb takot tmpt xde nk tengok konsert tu nt

Afiq Din on June 10, 2011 at 9:20 AM said...

aku xamek tau sgt pasal AF n...
tpi mmg xptt la wat kt tepi masjid...
bengong ke ape... dak2 dok pki seksi2..

::blog anak jawer:: on June 10, 2011 at 9:29 AM said...

subhanallah...tak sangke pulak ruang dy betul2 depan masjid...kalu rehesel cnfirm kacau org solat punya...biasa lah manusia...nak bantah..tapi suka tengok...jadi nye dian je la...

http://airzone09.blogspot.com/2011/06/gay-dan-bisex-juga-manusiajangan-di.html

::blog anak jawer:: on June 10, 2011 at 9:33 AM said...

AF last pulak dy nk buat cntrobesi...and AJ tak pernah tgk AF dari dulu..

-Yok mampir diluk = gay dan bisex juga manusia biasa...jangan dihina...beri peluang mereka untuk berubah...

Miz Novexx on June 10, 2011 at 9:37 AM said...

hah? ni macam mempersendakan agama jer

Munna on June 10, 2011 at 10:14 AM said...

setuju utk sama2 buat bantahan!

Hansyirah Takezur on June 10, 2011 at 10:26 AM said...

eh, macam palace of justice a.k.a istana kehakiman je..

papepon, i hate AF. duh..

ninie_azriena on June 10, 2011 at 10:51 AM said...

payah juga kalau orang2 kita nie terlalu berpikiran terbuka..
lepas ni entah apa pula lah yang jadi kalau tak dibendung awal2..
mungkin funfair pun dorang bantai wat depan masjid agak nyer :(

RashAtie on June 10, 2011 at 10:53 AM said...

Astaghfirullah...takde tempat lain lagi ke dorg ni nak buat?????

jgn sampai Allah swt turunkan bala baru nak sedar!!

RashAtie on June 10, 2011 at 10:59 AM said...

mintak kebenaran tuk link kan ke post ni yer....

http://rashatie.blogspot.com/2011/06/konsert-final-af-depan-masjid.html

Consultant Al-Jabbar on June 10, 2011 at 11:07 AM said...

AF!!!

XPERNAH FOLOW PUN AF.. TENGOK APETAH LAGI...

TEBUK PERUT @ BUSUNG

FasiHaH SupiaN on June 10, 2011 at 11:10 AM said...

yg kecik2 ni kalau bersatu kuat nanti!

mynameismy on June 10, 2011 at 11:12 AM said...

http://mylifesstoryblog.blogspot.com/2011/06/konsert-af9-berdekatan-dengan-masjid.html

Zahirul Nukman on June 10, 2011 at 11:16 AM said...

err..ni bukan Istana Kehakiman "Palace of Justice" ke?

pape pun, memang xpatut AF ni diadakan....

Yana Houry on June 10, 2011 at 11:21 AM said...

turut membantah..huhu..xde sensitiviti langsung...dunia akhir zaman..maksiat dah jadi perkara biasa..:'(

muhammad iqbal hakimi bin tahir on June 10, 2011 at 12:11 PM said...

harap pihak astro pertimbangkan semula la..

iPai on June 10, 2011 at 12:13 PM said...

rasa ye selalu jom heboh semua kat area situ juga ...

sebab situ kawasan untuk buat2 aktiviti gitu ..

aku bukan nak oppose apa yg diutarakan dalam blog ni, sebab aku pon baru pasan ..

tapi kenapa kita baru sedar time konsert AF ..

Ujang9897 on June 10, 2011 at 12:50 PM said...

ramai igt gambar last tu masjid..hee


http://azfar9897.blogspot.com/2011/06/akademi-fantasia-depan-masjid-betul-ker.html

syuwai on June 10, 2011 at 1:05 PM said...

ishk! memang tak patut!

dah la af last ni huduh betul program dia, tak setanding af sebelum2x ni, nak buat kontroversi lagi..grrr

Anonymous said...

erk..
ini bukan masjid tp mahkamah putrajaya..

mOoN on June 10, 2011 at 1:17 PM said...

betui kata ipai

aqilah zolkifli on June 10, 2011 at 1:18 PM said...

dpn palace of justice tp blkg 2 masjid besi kan??ish... ish... ish...

Faezah Hannah Al Baj on June 10, 2011 at 1:23 PM said...

inilah jadinya bila hiburan menjadi makanan jiwa setiap insan..hilang sudah kesensitivian 'Abid dan Rabbul Jalalah. kena bgtahu astro ni

ieda on June 10, 2011 at 2:05 PM said...

aduhh semakin cetek pemikiran melayu skrg huhuh specially org2 islam .. apa sebenarnya yg mereka fikir haaaaaa !! huhuh

CIKU on June 10, 2011 at 4:41 PM said...

br letak kat komen ben ashaari tu tadi pasal konsert AF buat kat area masjid besi.tak sesuaiii
http://www.benashaari.com/2011/06/jangan-ubah-tempat-konsert-final-af9.html

Puteri Iqa Izyan on June 10, 2011 at 5:43 PM said...

den sokong.

bnd2 mcm ni taknak lak kecoh2.

dunia akhir zaman mcm nilah~

nis humairah on June 10, 2011 at 6:41 PM said...

duhh~ akhir zaman

Cik Miera on June 10, 2011 at 7:46 PM said...

Ya Allah.. betul ke? teruknya..pihak astro kene amik berat tentang ni. jgn nak harapkan untung je

Syafiq Rosli on June 10, 2011 at 7:58 PM said...

tuh la..agak terkejut jugak aku dengar ni..cm ne lah kan..harap2 ade perubahan tak kalau kita up entri ramai2..

nazirulhazwan~ on June 10, 2011 at 8:08 PM said...

@Syafiq Rosli:

Klu dari hari isnin kte up mmg boleh kot.tp xpela,at least kte ade usaha:)

CikBulat on June 10, 2011 at 8:17 PM said...

sebaik-baik umat adalah umat pada zaman aku , sabda Nabi Muhammad S.A.W , dan kita? adalah umat yang semakin kembali ke zaman jahiliah..

Solihin Zubir on June 10, 2011 at 8:48 PM said...

mintak2 la ribut masa konsert tu nnt.. biar runtuh stage tu..

Pijahh' de-Arr on June 10, 2011 at 9:57 PM said...

ishh~~

najihah sahami on June 10, 2011 at 10:25 PM said...

mintak sangat2...tuhan turun bala. kat depa.

AMINN~

Piah Becok on June 11, 2011 at 12:22 AM said...

betul. rentikanlah konset tu... haihhh~~~ da banyak hari baru tau pasal ni. nora elena tu memang tak masuk lipatan hidup aku punn...

jom jangan pi konset tu.

serbu ni pulak: Segmen Fahmi: SAYA.SAYANG.AWAK

Tea on June 11, 2011 at 12:43 AM said...

yes, aku bantah konsert AF tu.. tak suke, tak suke..

emieysandra on June 11, 2011 at 1:26 AM said...

baru thu sal ni. emmm~

aizamia3 on June 11, 2011 at 5:34 PM said...

dah naik pentas tu.. lepas ni kita tengok berapa teruk tempat tu dengan sampah sarap..

Izamir Ridzwan on June 12, 2011 at 9:28 PM said...

uish mana ada diam.. kami boikot kot..

::contengan hati::)) on June 13, 2011 at 10:56 PM said...

boikot lah tak pergi tengok pun tgk kat umah je itu pun selang2 dgn metor tb3 wee,,

tapi serious dia buat dkt dgn masjid sound sistem dia burok betol tak sedap langsung ,,

hasrul hassan on June 14, 2011 at 3:12 AM said...

Sejak dulu tak minat AF ni ... heee... hairan apa la syok sangat dengan AF ni yer ...ishh ...

http://www.hasrulhassan.com

Apa kabar sahabat? :)

hasrul hassan on June 14, 2011 at 3:15 AM said...

Isu gambit pun ... diam je .. ada juga komen kat blog2 yang buat entri tu tapi malas nak ulas lebar2 ..

 

Designed by #