Wednesday, June 8, 2011

HANGIT : jenis-jenis peromen blog (update list)

AWAS!! INI ADALAH ENTRY COPY PASTE. ENTRY ASAL SILA KE BLOGGER SELALU EMO :
BLOG DATANG BULAN <--- klik untuk emo

Meh aku nak kongsi pendapat dan kajian aku pasal jenis peromen pengomen-pengomen blog. Yang dapat aku kenal pasti ade 5 jenis semua nye. Lets cekedaut!

1. Pengomen penuh - pengomen yang jenis nie memang aku salute la. Dia komen setiap inci entry kita. Maksudnya tiap ape yang kita tulis dia akan bagi ulasan dan komen sama ada setuju ke tak. Baik buruk entry yang kita hasilkan.Jenis pengomen nie biasanya dia akan komen di belog peberetnya atau belog yang dia tertarik dengan tajuk entry tue. Ada paham?! Muihihihi

2. Pengomen 'summary' - Okie dokie. Jenis pengomen nie plak dia baca entry kite sepantas kilat.Zapzipzup! Dan dia pun tulis komen."aah..kite pun tak suke orang cmtue..anoyink nye~". Auwww. =p

3. Pengomen kaki - Kaki pun ade gak?Hukhukhuk. Ciri-ciri nye,pengomen jenis nie hanya baca nota kaki entry dan akan komen apa yang korang tulis pada nota kaki tersebut. Hahahahaha. Ada sapa yang terkene? kadang kadang entry cerita pasal lain dan nota kaki tulis lain. Korang leh beza kan. memang kompem kompem dia tak baca entry korang kan?

4. Pengomen Gambo - yang nie lagi la. Tengok gambo terus komen tentang gambo. Dah tak baca dah entry penuh. Haiyooo~ kalo letak gambo gajah. "Wah..cumil nye gajah nie.rase nak cubitcubit je." =p

5.Pengomen haprak - agak kasar bunyinye disitu.Huhuhu. Entry tulis lain dia pegi komen pasal bende lain. Contoh nya: Tinggal link belog dia. "Saya singgah sini...singgah saya kembali ye.. http://malaunanakmalaon.blogspot.com". Boleh nak buat macam tue. Atleast, komen la sedikit pasal entry tuan belog tue dan sertakan lah link tue. Penat dia duk mengarang sampai tertunggang tungging. Kesian kat tuan belog, dia nak tengok feedback dari readers nya. Betol tak?

6. UPDATE!! Pengomen First - yang ni dapat dari komen SHARKOX : Pengkomen 1st takde ke? jenis yang nak jadi 1st pasal dapat hadiah kot.. ada jugak yang komen dulu baru baca content. contoh :

"Ah, panjangnya nak baca..komen dulu lah, baru baca"....selepas 30 minit "oh, tak paham la awak tulis apa." wattafak


Ada lagi jenis pengomen nie. "Saya komen dalam hati." =.= Boleh pulak gitu ek.

Apa apa pun hargai la pengomen kita tol tak? Tanpa mereka siapalah belog kita.Muihihi.

p/s : err, guwa salah taip tajuk ea?maap la, copy lelaju tadi, tak sempat betolkan spelling.haha

59 comments:

Peri PiA on June 8, 2011 at 9:22 AM said...

har..har..har

errr,agak2 kita jenis yg mane tu

qasehraihan on June 8, 2011 at 9:28 AM said...

wakakakaka...saya pengomen penuh..sbb saya baca semua isi entry ni..hehehehehehehehe...

samat pagi naz..

Penggali (OM) on June 8, 2011 at 9:37 AM said...

betul, kene hrgai pengkomen mcm saye~~ hohohoi

Afikah Aziz on June 8, 2011 at 9:40 AM said...

pengomen kaki? apakah? hak3x macam2 ye..saya komen dalam hati gak hihi boleh gitu? :)

WuMing on June 8, 2011 at 9:44 AM said...

WuMing pula komen ikut entri tu.. Kalau panjang berjela-jela, baca pun skip-skip lah... Tapi ringkas dan menarik... baca semua. Tapi koman tak laa semua...ringkas juga laaa...Nanti komen pun orang tak baca lagi terukk..

Cik Tata on June 8, 2011 at 9:45 AM said...

wahh..suka entry ni.. :) kalo jenis komen mcm sy ni kategori pengkomen apa lak eh..hehe (sj gurau)
niyaw..gud job! :)

Sunah Mohammad on June 8, 2011 at 9:52 AM said...

ceq pengelike tegar... ahahhaha~ (kan da komen lain dari entri nihhh...:p)

Ujang9897 on June 8, 2011 at 9:52 AM said...

bongok tajuk kau..


gua tak kisah la pengomen jenis mana pun..=) bukan semua org ada masa baca penuh ni..,

gua phm jer sbb gua pun macam tu..=)

entri pjg2 mmg gua tak baca kecuali ada isu..=)


tp gua pantang kalau org komen tp tak baca utk entri2 yg panas...contoh entri abg kau..hahaha


ayat last bagus..dia tackle balik.., hargai peromen tu..=)



* gua rasa mesti ramai tak baca entri kau ni gak..sbb igt kau yg tulis...hahaha

nelly on June 8, 2011 at 9:56 AM said...

nelly macam2 ..:p

Ly_Tulip on June 8, 2011 at 10:00 AM said...

peromen ke penggomen???Huhuh

Sy rasa sy tiada dalam katerogi la..Sebab sy bukan penggomen tegar yang slalo komen kt setiap entri kamo... :)

*teros tamo komen byk2* hahaha

Ayeem Jemain on June 8, 2011 at 10:03 AM said...

yang penting aku benci bila hamzah ian komen, nampak nau dia tak baca. fak lah! woi, mejah, ko baca apa aku tulis ni!

::blog anak jawer:: on June 8, 2011 at 10:07 AM said...

betul..penat dah org mengarang harap di baca... no 1 n 2 tu ok lagi...no 3 n 5 tu tak bole blah...haha

-Yok mampir diluk = kenapa kaki judi tak sokong pembangkang...

Tehuzz on June 8, 2011 at 10:10 AM said...

gua bace penuh ni okeh . so , rasenye gua tergolong dlm sume jenis pengomen lah . bukan peromen ye . takmau2 . kuikui .

jom singgah dan bace:
pengalaman aku check-in hotel

jom like page ni:
Secret Propaganda

Afuan Shah on June 8, 2011 at 10:17 AM said...

betul2!! penah terkena...cerita pasal nikah bab 1...dia kata tak sabar nak tuggu entry nikah bab seterusnya...
bajet la...komen la skit pasal penulisan aku tuh...wawawa!!

lagi satu...letak smiley ja??
what the what??kat shoutbox pon bole letak kan...hehehhe

aZie on June 8, 2011 at 10:26 AM said...

hehehe... sy pengomen dlm hati..

oPiE iSa on June 8, 2011 at 10:33 AM said...

Dengan ni saya istihar diri saya peromen, eh, pengomen penuh! sebab saya baca entri ni habs then bagi komen!!!!!!

nur aisya humaira on June 8, 2011 at 10:42 AM said...

erk,NH berkire jugak ye dengan pengomen ni...

lain kali NH kena letak laa kt sidebar tu, klu nak komen entry sye kena baca & paham...:)hehe

+_Miss.Jannah_+ on June 8, 2011 at 10:43 AM said...

haha, nampak tajuk naz tadi saya ingatkan nak story pasal blogger yang bermulut longkang.. rupanya pasal jenis pengkomen..
saya rasa saya kategori one and a half la :p
tapi betul la..tanpa pengkritik/pengkomen ni kita pon takkan tau mana silap dan betul kita..kalau tak main taram je letak entry.. :)
tapi lagi satu musykil la naz.. betol ke salah taip tajuk tu?hehe

miss epa on June 8, 2011 at 10:53 AM said...

haha.tajuk bikin panas.apa pun jenis nya.komen anda ttap dihargai.hee :)

mas saari on June 8, 2011 at 11:08 AM said...

kita baca sampai habis dan komen!
pastu akan cuba sedaya upaya utk balas setiap komen di entri kita..

FasiHaH SupiaN on June 8, 2011 at 11:33 AM said...

hahah aku nak pengomen comel boleh tak? dah la ko tulis peromen, sabar je la, ingatkan ape la td,,

~..Lesung Batu..~ on June 8, 2011 at 11:48 AM said...

tajuk takley blah tol~~hahaha
sy pengomen penuh..lalalala dah baca sampai abis okeh!=p

Pijahh' de-Arr on June 8, 2011 at 11:53 AM said...

aku pengomen y mana er k..??

hahaaa~

Kalamhati on June 8, 2011 at 12:15 PM said...

akak pengomen berani mati!hahaha

lalink7 on June 8, 2011 at 12:27 PM said...

eley wan..tersalah le sangat..paham sangat dah..up traffic niee..hehhhe

betul2..pngomen2 byk jenis..yang xleh blah tue komen yg takde langsung kaitan dengan entri..jiwa kacau tol..hahha

JHaZKiTaRo on June 8, 2011 at 12:30 PM said...

salam kenal.. rajin2, jemput singgah blog AKU SEBUTIR PASIR hamba kalau berminat nak baca my travelling experiences ke 46 buah negara.. :)

The Sharkox on June 8, 2011 at 12:31 PM said...

Pengkomen 1st takde ke?

jenis yang nak jadi 1st pasal dapat hadiah kot..

ada jugak yang komen dulu baru baca content. contoh

"Ah, panjangnya nak baca..komen dulu lah, baru baca"....selepas 30 minit "oh, tak paham la awak tulis apa."

wattafak

nazirulhazwan~ on June 8, 2011 at 12:33 PM said...

@The Sharkox:

sharkox, terbaik la komen ko, hahaha aku akan masukkan dalam list:P

Fatin Sakura on June 8, 2011 at 12:43 PM said...

hah, Sakura ni confirm pengkomen summary.. btol tak ?? kekekeke

Solihin Zubir on June 8, 2011 at 12:46 PM said...

pengomen terbaek tadak ka?

terbaekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk....

haha.. terbaek je dia tau, tp entry tak baca pon.. apekah?

Norhafiza on June 8, 2011 at 12:48 PM said...

kakNo suka baca dr atas sampai bawah tp nak komen part yg perlu/berminat saja la..kadang2 komen entri kadang2 komen nota kaki kadang2 komen gambo..apa yang penting kita ikhlas hehe..

UNA budak BAEQ on June 8, 2011 at 1:11 PM said...

hahhaha aku suka komen dlm hati kehkeh. tapi selalunya aku jd pengomen penuh, pengomen kaki,pengomen gambo pengomen summary . eh macam smeua jeis jeh . haha tapi aku bukan pengomen haprak ! hahha

bukan pengomen haprak haha

hakeem kira on June 8, 2011 at 1:37 PM said...

no 5 paling aku tak suka . spamming .

zarazueyin on June 8, 2011 at 1:39 PM said...

ada masa kita akan jd pengomen no 1
ada masa akan jd pengomen no 2
bajet masa....hehehe

Yuyu Musa on June 8, 2011 at 1:47 PM said...

"hahaha.."(komen camni aku taktaw nak bls ape)


"sy dah follow awak,jom la ke blog sy"(mcm ni aku takkan pegi punye blog dia,nmpk x ikhlas nk follow)

komen perlu la ikhlas,kalo x bace penuh jgn duk gatai nak komen la..

aku nk komen camni

"aku tak ikhlas nk komen ape,k bai"

yang nak komen 1st je tu,kesian jugak..dia blari kot kejo nk komen 1st.hobi tu hobi..

pjg pulak aku komen ko naz..arghhh!bai

misyamissyou on June 8, 2011 at 2:39 PM said...

ade gak yg komen dulu bru bace entry..hahah!

selalu jadi pengomen penuh ngan summary je..hehe

Anak Ulu Cheka on June 8, 2011 at 3:54 PM said...

tengah komen ni
adakah ini dikatakan mengomen hehehee

Rozuan Ismail on June 8, 2011 at 3:55 PM said...

erk itu typo ke cari trafik.hoho.tajuk peromen n isi dlaam pengomen.hoho. kalau komen cm ni,wan rasa pengomen summary kot.huhu

Ayie on June 8, 2011 at 4:49 PM said...

aku suka komen takde makna.. baru vbest.. HAHAHA

Admiral Hafiz on June 8, 2011 at 6:12 PM said...

siot je tajuk..
nak SEO je eh
haha

Entry Terkini:
AMARAN: Jangan baca entry ini pada waktu tengah hari..

Aretikz on June 8, 2011 at 6:15 PM said...

Wow, nice post.. i bookmark this <-- ini pengomen spam.. ko ingat aku nak bookmark? kah kah kah..

Ayiep Lavera on June 8, 2011 at 6:24 PM said...

HAHAA...
kajian yang mengejutkan duniaa!!

NuSaNa NoSa 91 on June 8, 2011 at 7:13 PM said...

ahaahhahahaa~ keen nk komen dlm hati je la.. ^_^

syuwai on June 8, 2011 at 8:20 PM said...

tajuk entri tak boleh blah..miahahaha

muhammad iqbal hakimi bin tahir on June 8, 2011 at 9:02 PM said...

aku yang haprak je tak pernah..haha

Bulan on June 8, 2011 at 9:20 PM said...

cett.ang ckp den emo.den tembak ang bru taw =p

MyMye MyMya on June 8, 2011 at 10:34 PM said...

pengomen pun ada jenis jgk ek?? hehehe tp apa2 pun dia komen jgk kan...hehehe :D tp yg paling best tue komen dlm hati je....:D

yaya_flanella on June 8, 2011 at 11:16 PM said...

entry ni best. kadang2 kita kena kuat berusaha untuk dapat kerja yang bagus. Klik sini kalau nak cepat kaya [link]
















*ok wa pernah terkena lebih kurang camni. T__T

Noor Idayu binti Azmi on June 8, 2011 at 11:31 PM said...

bnyk kali dapat pengomen haprak, cheit gile2 r =.="

yad'z on June 9, 2011 at 1:23 AM said...

ni tambah lagii.. aku pengomen universal.. ikut entry.. kalau entry best aku komen penuh.. kekadang jadik pengomen2 lain lahh..

✿ boonga_kecik ✿ on June 9, 2011 at 1:37 AM said...

<--- xtau kategori mana

bkn rapunzel on June 9, 2011 at 2:25 AM said...

amboi. saya terasa.
sila minta maaf sekarang
haha gurau saja!

=)

ir yien 9897 on June 9, 2011 at 8:17 AM said...

yien dah baca smpai abis, that y yien ketinggaln nk comment..hehehe

no.1 : saya tertarik dengan salute dari anda, dari sepatah - kesepatah prkataan sy akn comment :)

no2. (sy dh ketinggalan) x pants pn

no3. Saya komen dlm hati

no.4 : Wordless Wednesday =)
KOMEN pada gambar :)

no 5. : singgah blog sy yerh :)

no 6.. ??? hahahaha

Gayahspears on June 9, 2011 at 10:07 AM said...

aku baca n3 ni sampai habis.. aku malas nk taip byk sebab xlarat <-- apakah kategori aku ih.. pengomen??? Sila jelaskan pd aku..hahahah

wanda arry on June 9, 2011 at 11:54 AM said...

hmm..wanda suka komen2 ni..dah bercampur..kdg2 komen entry, kdg2 bca entry smpai abes..tp gmbr gak yg dikomen..hehe..cute maaa

Ain Zulaikha on June 9, 2011 at 6:27 PM said...

ain tak kisah diaorang nak komen apa, tapi ain tak suka orang komen gambar dan komen tak de kena mengena dengan entry. tapi kalau ain letak gambar tu semata2 tak pe lah.. hehehehe

Marya Hana . on June 13, 2011 at 12:15 PM said...

TAK SUKA pengomen summary, and pengomen haprak..

yang lain masih boleh diterima hehehehhe..

Cute MuM on June 23, 2011 at 10:15 AM said...

salam kenal..
baru jer masuk bloh nie..
sukalah pulak baca entri2 yang ada..
buatkan cute mum berfikir..
memang banyak jenis pengomen kan..

Opah Kentang on July 7, 2011 at 4:42 PM said...

hahaha..kalu tak tau nk komen ape memang komen dalam hati je...kekekeke :P

 

Designed by #