Sunday, June 19, 2011

Balik-balik SEGMEN,takda bende lain da ker?

perhatian! : entry ini bukan bertujuan menyinggung hati dan perasaan sesiapa.sekadar.memberi pandangan dan pendapat ikhlas untuk kemajuan bersama :)


UPDATE : mungkin ade orang kate guwa lupa diri bile da agak2 telah dikenali,tp untuk info,guwa mungkin antara salah seorg blogger yg paling suke blogwalk di blog-blog baru untuk meninggalkan komen2 di entry, u all?mungkin sekadar berlegar di blog2 kawan2 yg da kenal,sebab itu,u all x sedar masalah ni.atas ape yg guwa lihat,guwa hasilkan entry ni.tp xpe,cm org kate,blog masing2 kan,so i guess ni last time la guwa bagi pandangan n pendapat on blogging.cm mane guwa ckp pon if ade org yg u all sanjung membantah u all still tetap akan turut sama membantah.lumrah dunia.suara2 kecil xkan didengari:D i hope i was zackzukhairi or someone yg better agar pandangan aku boleh diterima untuk kemajuan bersama.

untuk ape la aku nak menjatuhkan seseorang,aku tetap aku yg sekarang.aku just nak kite sama2 berjaya.sama-sama nak mencurahkan idea dan tips dlm berblog.if aku diamkan je pon masalah ni aku tetap aku.xde tergugat pon. aku takde ape pon yg nak dikejarkan.even if blog aku di hack pon aku akan jusy let it be:D

bukan ayat touching tp guwa agak keciwa dengan lumrah hidup kat dunia.orang yg diatas akan disanjung,setiap bait katanya walaupun ade sedikit salah ttp dianggap betul tanpa lebih dulu melihat hujah si kecil:)



segmen segmen segmen, kontest, kostest, bloglist



balik-balik tu je la tajuk yg guwa nampak bile guwa berblogwalking menjelajah blog kengkawan. serabut wei, kenape guwa serabut? err err


tidak semena-mena, kedengaran satu laungan dari jauh :
"lah,lu sakit hati pehal naz,mcmla lu x pernah join" soal anonymous


soal guwa balik " ade lu nampak pekataan sakit tak takat ni?




meh guwa explain awat guwa serabut, yang buat guwa serabut, bile :

1. ade 1,2,3 blog yg guwa singgah, 5 entry terakhir,semuanya segmen, kontest, bloglist

2. ade dalam 4,5,6 blog, yg 3-4 entry terakhirnye segmen, bloglist,kontest

3.ade plak,dalam 1 bulan,buat 9 entry,tp 7 drpdnye segmen, kontest, bloglist semata2-semata




so,soalan guwa balik,mamat or minah tu buat blog mmg semata-mata nak join segmen ea? ape memang dorang kene tunggu segmen, kontest ngan bloglist baru boleh nak update?baru dapat idea?




orang tak puas hati :leks la derr,dorang bebudak baru la, bagi la mase dorang belajar

guwa jawab :soalan aneka piliha untuk lu,sila jawab dengan jujur.

soalan : lu cube cerita kat guwa, macam mane nak belajar berenang??

a) secara praktikal : turun kolam, cube sendiri berenang pelan2

b) secara teori, duk dalam kelas,blaja dari slide show



same goes to blogging dear, u all sampai tua pon takkan dapat menghasilkan entry yang berkualiti dan best if u all tak pernah nak cube,berusaha untuk dapatkan nye. kalau balik-balik asik buat entry yang berbunyi :

1. kite join segmen ni, cepat2 sape lagi nak join!!

2. kite nak masuk bloglist polan bin pulun sebab kite cun

ape kejadahnye kalau macam tu je setiap hari??




guwa tak nafikan,guwa pon join segmen,check la entry2 dulu kale,guwa naik pon mungkin disebabkan bantuan segmen. guwa mmg tak nafikan, ade baiknye segmen,bukan semua buruk. tapi kene berpada2 la. jangan la jadikan blog semata2 untuk segmen. kalau boleh biarla nisbah entry otak sendiri dan entry segmen tu 5:1

bukan 5 segmen la, 5 entry sendiri.



okeyh la, pens off, cakap bnyak pon bukan orang nak bace sampai kebawah:D


**************************

err, ade satu blog yang guwa rase entry die sangat superb untuk seorang budak yang baru 17 tahun. idea, bahasa memang superb derr. sape kate budak2 umur 17 kene buat entry k-pop, ngan tayang pakwe jer, blajar dari blogger ni.






p/s : guwa memang seorang yang bersuara lantang, ape yang guwa rase perlu diperbetulkan, guwa akan cube betolkan, biarpon bendu tu seakan mengundang cemuhan beberapa pihak.hee


kalau ade orang kate, segmen ni menguntungkan satu pihak jer, guwa tak berapa setuju, ade pihak lain yang akan untuk jgk, tp depends on taktikal la. tp still, berpada2 la join segmen kontest tu.

91 comments:

Peri PiA on June 19, 2011 at 10:19 AM said...

jarang dah layang segmen2 ni

luahan

HAJAR hasan on June 19, 2011 at 10:21 AM said...

duhh!! err.. banyak je blog yg entry mostly about segmen and contest. hurrmm.. even, hajar dlu pun mcm tu jgk. tp, lme2 lg suka buat entri sendiri. then org bce and komen. bru lah rse dihargai and kepuasan berblog tu terserlah. :)

adrinaqamarina on June 19, 2011 at 10:21 AM said...

sama juga. sebab tu malas nak BW kalau asyik jumpa benda3 macam tu.



jarang boleh jumpa blog budak3 yang camni, salunye yang jenis malas nak pegi sekolah lah, i sayang u b la, n entah pa pe lah lagi

Bulan on June 19, 2011 at 10:25 AM said...

den join contest yg hadiah lumayan je.
den da veteren x larat nk join contest,bloglist or segmen.bio la adik2 kecik yg join.

psstt~rasa diri da pemes =p

YAYA AZURA on June 19, 2011 at 10:27 AM said...

kak yaya baca sampai habis..hihi..betul la..kak yaya time blogwalking pernah jumpa blog banyak segmen dari entri n trus tak jadi nak follow..^^

eyjalukman on June 19, 2011 at 10:28 AM said...

woahh , dpt promote ! haha
da mls da nk join segmen list . lau ad msa je bru join . busy je memanjang , huuuuuu

UNA budak BAEQ on June 19, 2011 at 10:31 AM said...

tak kesah kalao nak join segmen kejadah tapi kena seia dan sekata la kan . tapi sekarang kemain ramai dok buat segmen bloglist . nk masuk bloglist kena buat entry dulu . dulu aku join jugak tp sekarang rasa mcm diperbodoh2kan pon ada =.=

apa2 pon nak join suka hati korang jgn smpai blog penuh dgn segmen smpai tak ada entry boleh baca .

*mcm ckap kt dri sendri masa muda2 dulu je =='

syuwai on June 19, 2011 at 10:35 AM said...

aku kalau hari tu takde idea, gatal lah tangan nak join apa2x segmen yg menarik tu tp taklah semua entri buat segmen..hohoho

CikBulat on June 19, 2011 at 10:43 AM said...

betol tuh naz, huhu.. tapi aku tak moh cakap banyak =D si kitty ni tak macam budak skolah duh =DDD

::blog anak jawer:: on June 19, 2011 at 10:55 AM said...

sedang cuba untuk menghasilkan entry yg betul2 berkualiti...yang sarat dengan nilai...n hasil karangan sendiri..cuba limitkan join segmen...cuma yg betul2 best je join...

-Yok mampir diluk = pasang niat untuk berblogging...

schaze zainn on June 19, 2011 at 10:58 AM said...

ade jugak join segmen dan buat segmen.
tapi jarang la juga, join segmen yg betul2 menarik dan contest yg menarik..hihi =D

new entry : BUSUK la Bau Badan!

Qaseh dalia adelia on June 19, 2011 at 11:02 AM said...

segmen abg beng je .. ai layang haha .. jgn mare ~

misscha on June 19, 2011 at 11:11 AM said...

sabar2.....meh baca entry misscha, yg latest...bukan n3 segmen ya...

http://misscha-cecite.blogspot.com/

pikah yang baik on June 19, 2011 at 11:23 AM said...

setuju :)

-silent reader tegar

Lydia Miza(Aidyl Azim) on June 19, 2011 at 11:24 AM said...

kah3...time nak baca entri best mmg rasa lesu gak bila semua blog layan segmen,satu citer menarik pun tak de..

NuSaNa NoSa 91 on June 19, 2011 at 11:31 AM said...

yeahhhh~ tu blog retarded kitty @ syahirah.. mmg dr dulu keen suka baca.. sempoi je walaupun pnjg~~ ^_^

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ on June 19, 2011 at 12:42 PM said...

kakD baca sampai habis tau...apa yg tertulis semua tu ada benar jg...dolu2 kakD pun suka gak join tapi skg rasa2 mcm dah pencen kot...

EYFAalias on June 19, 2011 at 12:44 PM said...

HEHEHE. betul tu. entry banyak pasal segmen, contest and bloglist. entry sendiri tak ada.

ehemm, tapi eyfa pn ada join gak kadang2. ehehe

SoLy SoLicious on June 19, 2011 at 12:45 PM said...

menci jgk dgn smua tuh..hahhaha
..
jum jemput bce entry baru sy..
xde kene mngena dgn segmen,GA, ape2..

ciap nk ajak lucnh sme2 lgi..heee

Ujang9897 on June 19, 2011 at 12:46 PM said...

typo woi..bukan untuk...untung...

hana nabihah on June 19, 2011 at 12:56 PM said...

heeee...kite tengah angau join segmen yang 10 10 tuh >.<

yad'z on June 19, 2011 at 12:57 PM said...

hahhaa,,, blog yang hari2 dok update pasal segmen jek tu.. bosan gak aku tengok... kalau nak diikutkan.. entry die yang betuk2 entry samgat sikit jumlahnya... dulu aku join.. sekarang tarakk.. hahaha...

sarah-najwan on June 19, 2011 at 1:04 PM said...

mood akak join segmen kontes GA ni sudah berkurun ke laoootttttttttan pasifik....hehehehhe

bagi akak ad pro kontra dia..

satu lagi ada blogger buat blog khas utk semua itu..yg ni mmg bagus sb dia xcampur aduk antara n3 dengan segmen/kontes/GA..

pokok pangkal diri kita sendiri lah..hak mana kita selesa..semua org ada selera masing2...

Faezah Hannah Al Baj on June 19, 2011 at 1:04 PM said...

jgn mudah melenting.. kamu dulu pon gemar join segmen gitu~ rilek2 sudah.. :)

Puan Besar Shag Yahaya on June 19, 2011 at 1:35 PM said...

Shag dah lama tak join segmen, kontes etc semua tu. Rindu pulak :P

hana on June 19, 2011 at 1:36 PM said...

yeah..
memang setuju bebenor...
ahaha...

mas saari on June 19, 2011 at 1:54 PM said...

Mas cuma layan segmen abg ben je..itu pun kalau sempat!

chemay on June 19, 2011 at 1:58 PM said...

chemay tak pernah join pon mende2 tu
:)

muhammad iqbal hakimi bin tahir on June 19, 2011 at 2:35 PM said...

blog bdk tu mmg best..blog aku pun xbest cam dia..hahaha

naz ko ngan aku da lama tak join segmen..ko buat r satu segmen..aku nak join =P

SyahmiFikri on June 19, 2011 at 2:44 PM said...

yerp.. kadang2 dorang pikir segmen2 cmtuh leh naik kan belog dorang..

apa boleh buat =)

Ain Zulaikha on June 19, 2011 at 2:52 PM said...

ain malas nak layan segmen..
kontes lak fobia sikit nak layan sebab pernah masuk then menang then hadiah tarakkkk LOL..
errr kalau dia orangnye entry asik pasal segmen je nak salahkan siapa? haha.. tak pelah myb dia tak de idea then orang pembuat segmen tu kasi idea .. hahahah tak tahu nak cakap ape dah..

Wanie Asri on June 19, 2011 at 3:04 PM said...

betol betol betol!!! bosannnnn............haisyhhhh -_-!

qasehraihan on June 19, 2011 at 3:10 PM said...

orang yg xsuka join segmen, kontes dan bloglist sudah datang!!!!..hehe

tia @ Ini Kisah Tia on June 19, 2011 at 4:37 PM said...

yup ! haha . tak paham , kalau ada 7 entri dalam 1st page dia .. 7-7 tulah kalau boleh , contest segmen bloglist ..

tia @ Ini Kisah Tia on June 19, 2011 at 4:37 PM said...

yup ! haha . tak paham , kalau ada 7 entri dalam 1st page dia .. 7-7 tulah kalau boleh , contest segmen bloglist ..

amiraliyana on June 19, 2011 at 4:56 PM said...

mira join GA,contest yg ada hadiah jek.haha gila hadiah.huu tapi tu kat blog lain. blog yg di khaskan utk join contest2, GA pa suma tu.

Sunah Sakura on June 19, 2011 at 4:58 PM said...

setuju jugak sikit, kene ade entry yang selain segmen gak, takkan nak bersegmen je...sebab tu ceq tak wat segmen aje2... lalalala~

Izamir Ridzwan on June 19, 2011 at 5:01 PM said...

heheheh mereka join segment sb nk perkenal kn blog mereka kt blog org lain kot. aku dulu masa 1st time blogging, aku ingt blog untuk segment.. hahah mana taknya, masa tuh kan tgk hot GA, Award, Soalan2 tag, n macam2 lagi segment. so aku igt blog is segment.

tpi bila aku dah mula tgk blog2 otai, otai pada aku bukan femes, otai pada aku adalah orang yg cukup baik dlm penyampaian isi blognya, xde pon diorang join segment2 ni.. dari situ aku mula pikir blik sebenarnya berblog untuk menyampaikan maklumat, bukan untuk segment.

n pada aku segment just for trafik, n mungkin boleh kenal kawan blog baru. kot la kan. tapi pada tuan punya segment?? tepuk dada tanya diri sendiri

! Nurida Ardy on June 19, 2011 at 5:01 PM said...

SEGMEN????
1.guwa TAK pernah terlintas nk join.
2.entry segmen guwa memang TAK akan bukak...
p/s: dashboard mmg membantu :)

Jalut on June 19, 2011 at 5:02 PM said...

STUJU 100% brrrrooooo....

suka ayat ni.. hahaahha.. aku pernah kuarkan ayat ni mcam bro dulu.. hehehehe.. kena hentam bro..
tabi aku tak pernah kisah.. sbb tuh fakta..!!!



"cm mane guwa ckp pon if ade org yg u all sanjung membantah u all still tetap akan turut sama membantah.lumrah dunia.suara2 kecil xkan didengari:D i hope i was zackzukhairi or someone yg better agar pandangan aku boleh diterima untuk kemajuan bersama."

Adila Sahaja on June 19, 2011 at 5:03 PM said...

segmen tu benda apa...?

ZIPPO MILLER on June 19, 2011 at 5:03 PM said...

anda kene faham...dalam Malaysia blog ranking sendiri boleh menunjukkan jenis-jenis blog yang berada didalam top list...beberapa kajian dibuat...

dan kenapa agaknya blogger-blogger kini lebih gemar join sagment kontest dan bermcm2 lagi..???

kerana itu salah sau cara bagi mempromosikan Blog mereka dikalangan Blogger yang lain untuk bertapak didalam alam Blog...

sy seorang yang baru gile...dan bagi sy segmen kontest dan bloglist sememangnye amat sesuai sekali dipakai untuk kami blogger baru dikenali...

kalau anda bagi pandangan

sy pun bg pandangan :)

Tuan Penasihat on June 19, 2011 at 5:14 PM said...

apa yg belalang paham bro bukanlah marahkan org join segmen tp berpada-padalah. x gitu bro?

secara keseluruhannya belalang bersetuju dengan pendapat bro... bukan kita x pernah join segmen or ape2. Belalang pun pernah join benda2 alah tu semua.

satu teguran yang bagus! :)

Marya Hana . on June 19, 2011 at 5:18 PM said...

hikhik. maybe diorang buat blog utk join contest, segmen and sewaktu dengannya... :D

yg lain tarak..

FasiHaH SupiaN on June 19, 2011 at 5:21 PM said...

derm!! aku dah baca pagi td. tp aku tak komen lagi, bila bukak petang skrol smpai bawah, eh aku xkomen lagi...sabau je la....


hurm,,,komen aku, kepuasan berblog itu bila dapat menaip entri sendiri..Aku dah rasa buat entri seo, segmen, tapi entri yg paling best mmg daripada pengalaman sendiri....tp aku pun belum lah menghasilkan entri yang betul-betul berkualiti, banyak lagi peningkatan yg aku perlukan....

♥NuR SyAFiQah♥ on June 19, 2011 at 5:25 PM said...

lain org lain caranye '_'

Rtp Farra Arisha on June 19, 2011 at 5:34 PM said...

sabar ya, jgn marah2, ntar cepet tua laah..haha

ps: oh i've never join bloglist, segmen and seangkatan dengannya.

Ayeem Jemain on June 19, 2011 at 5:34 PM said...

sekarang newbies pun reti buat segmen sendiri ape cer? kah3

Anonymous said...

tak ramai yang suka join kontest and tak ramai jugak blogger yang bajet famous macam zack zukhairi kekal lama,bukan saje artis tapi blogger sendiri pun berlagak macam artis dah... zack tak perlukan entri seo sbb zack bukan blogger kejar trafik... by the way kpd qasehraihan yg blagak bagus tu..

nazirulhazwan~ on June 19, 2011 at 5:49 PM said...

@anon
Tak paham motif pengaitan qasehraihan.

Zaer!! on June 19, 2011 at 6:30 PM said...

laa..ko marah ke derr..aku baru nk buat segment..ingat nk ajak ko sekali..kalau da camni susah la bro...bukan senang nk buat segment ni..'Segment jangan nak bongak!'..hahaha..relaks ar..biase la tu.kebanyakkan blogger skng ni kureng idea nk buat entry..newbieeeee..yeke??ahakss

mynameismy on June 19, 2011 at 6:30 PM said...

betul tu.. bile 24jam asik main segmen jek xsyok gakkk...

eh my bace dr A sampai Z taw...;D

Anonymous said...

aku bukan seorang blogger dan aku tak punya blog, kalaulah dalam dunia blog ni tak ada istilah "POPULAR" dan "IDOLA"maka telah lama aku buat blog.oh pasal Qaseh tu ko kena fhm sendiri kenapa aku tak komen kat blog dia tapi aku komen kat blog ko.

logorithm on June 19, 2011 at 6:56 PM said...

Penganjur segmen sekadar menyediakan platform untuk penganjur dan bloggers berkenal-kenalan... terutama sekali bloggers baru yang tercari-cari haluannya. Kita belajar dengan melihat. Jauh perjalanan luas pemandangan, ye tak?

Kalau BA yang Naz maksudkan, BA berniat baik bersusah-payah melakukan semua nih. Niatnya mahu membantu menaikkan bloggers baru. Pesannya kepada mereka yang dah naik agar dapat berbuat serupa mengikut cara kita sendiri. Itu jer.

Tapi betul lah jugak kata Naz kalau entri bloggers baru semuanya segmen jer memang tak ke mana lah. Camner nak komen ye tak? Camner lah kita nak terpikat ngan blog tuh sedangkan blog tuh tiada sebarang daya tarikan dengan identitinya yang tersendiri? Semuanya segmen-contest-GA.

Tapi itu bukan salah penganjur segmen/contest/GA. Kita sebagai bloggers lah yang kena pandai-pandai mengimbanginya dengan entri-entri tersendiri. Kalau kita rasa dengan men-join segmen akan dapat membantu mempromosikan blog kita dan menambat hati lebih ramai pengikut setia, maka by all means, join lah.

Nih... I baru jer join satu contest, tapi sebenarnya I sambil menyelam minum air. Tak nampak sangat yang I join contest. Hehe... jangan marah ye Naz...

Check it out: Gambar Dulu-Dulu...

woot woot on June 19, 2011 at 7:09 PM said...

hahhahahha macam da simpan lame je isi2 entry ni.ekekke


aku nak wat segmen ah..segmen ko join ko gay..@@

nazirulhazwan~ on June 19, 2011 at 7:20 PM said...

@uncle logokoko n others

U all kene faham ye,den tak maksudkan BEN,den x salahkan langsung pembuat segmen,sbb tu xde pon den kritik pembuat segmen,yg den nak,penjoin2 segmen yg tegar,berpada2 la,sy nak bace blog kamu,so nak entry dan idea dari kamu,tu aje:D bukan den halang nak join segmen,join la,tp berpadaw,tu ja.bukan nak lebih,

myra ashrul on June 19, 2011 at 7:20 PM said...

betol betol betol .
agreee !

Cik Eka on June 19, 2011 at 7:28 PM said...

pada eka,segmen ni bagus sebenarnya..bukanlah setiap hari kita join segmen,kalau ada yang berkenan kat hati,kita join....kadang2 bila join segmen ni secara tak langsung dapat menambah kan pengetahuan..ada yang kita tak tau,kita dapat tau..dan ada dapat kawan baru...secara tak langsung dapat promot blog sendiri..eka sendiri pun dapat ramai kawan,dapat ramai followers pun melalui segmen dan terus jadi kawan sampai sekarang..dan mereka sentiasa datang ke blog jugak..

tapi ini kan pendapat naz....

kita masing-masing ada pendapat kan..bagi yang tak suka join,tak ape..

eka sendiri pun tak suka join GA ni,sebab terlalu banyak sangat....

tq naz...........

-blog kita identiti kita-

kpah k-poh on June 19, 2011 at 7:34 PM said...

hai dik..sis ni tak kisah sebenarnya..segmen ke..kontes ke..tapi kalau segmen jer yg ada dlm blog..malas ler nak baca. Sis join segmen jika ada yg TAG...

darxniq on June 19, 2011 at 7:35 PM said...

ape yang aku paham...nk join segment ok...tp jgn la dalam 10 entry terlatest...7 entry adalah segment atau benda lain...sbb pembaca bukan nk bace segment..tp nak bace celoteh kita dalam blog....

sbb setiap celoteh kita akan membawa pada gelak tawa pembaca,rasa sedih pembaca,rasa nak marah, rasa prihatin, rasa bersalah, rasa insaf..dan macam2 lagi..

x gtu naz??..heeee...

iniialahaku on June 19, 2011 at 7:37 PM said...

yg ni aku stuju...xslahla klu nak join..tpi mcm ko kata tu jugakla,biar berpada2...mau jugak bca original entry tu...ni asyik segmen je

yaya_flanella on June 19, 2011 at 7:46 PM said...

fuhh nasib 18 entri terakhir aku bukan segmen. tapi tetap craps. -.-


*aku suka bro ben.comel <3

shada wentz on June 19, 2011 at 7:59 PM said...

naissssssssss!

Faiz Tapit on June 19, 2011 at 8:00 PM said...

aku sokong! kah3

NOOR FATIN on June 19, 2011 at 8:03 PM said...

sebab itu la naz, aku asingkan blog personal dengan contest. aku ketagih join contest, serius. hahaha banyak benda dah aku menang. aku asingkan. personal la, dengan blog contest aku bleh join berlambak2 ikut suka hati aku. org selalu bw kat blog personal aku. jrg sgt kat blog contest. hehe

man yusoef on June 19, 2011 at 8:06 PM said...

wah...aku terpaksa setuju la. Tp aku akui yg dulu time aku berblog pon aku bnyk join segmen, dan dari segmen2 tu lah followers aku brtmbh, then smgt berblog membuak-buak

tp ape yg menjengkelkan kalau asyik muka dia jek yg join segmen. Pantang ada org buat segmen, dia join. Mmg aku pon tak phm gak la. Kadang2 aku BW pon aku xtau nak komen ape..so just tulis

"waa..nak join gak"

tp realitinya aku tak nak join pon.

Segmen ni bagus utk blogger especially blogger baru. Tp aku rasa klu followers dah ramai, lebih 1K ke, tak yah kot beria nak join segmen bagai. Try utk meningkat naik tanpa bantuan segmen dari luar, or wat-so-ever

Ok peace

#eh contest klu hadiah menarik aku join gak. huhu

::anak jawer:: on June 19, 2011 at 8:14 PM said...

segment ni penting gak...tapi bak kate naz...kne seimbang la...kalau sehari ade 5 segment 1 entry yg kita arang...entry tu pun dah tenggelam...kita pandai blogwalking ajak org singgah blog kita...tapi apa yg kita nk tunjuk kan org kat blog kita.....segment tu ke...

pembuat segment tu pun agak bijak la...sbb lagi bnyk dy buat segment...lagi ramai org join...lagi bnyak benefit kat dy...lagi bnyk income dy dapat..ok...just pendapat..hehehe

-Yok mampir diluk = serangan tikus makin menjadi...

tyka on June 19, 2011 at 8:47 PM said...

faham faham.. stuju stuju... cik anon ni maybe dia join segmen byk sgt kot.. terase lak aku.. aku tengah buat contest ni... festaim nak buat... aku bg hadiah free domain lg... kang orang tak nak join kang.. cemane. hahahaha...

alia azmi on June 19, 2011 at 9:01 PM said...

teringin nak join segmen or contest neyh tpy ta rety and malas ..hikhikk =.='

emieysandra on June 19, 2011 at 9:01 PM said...

bosan gak klu asyik entri segmen je, nk menaip komen 'gudluck!' pun dh mls, ntah ikhlas k idak..huhuu..

.m y z. on June 19, 2011 at 9:25 PM said...

bila masuk blog yang entry nya penuh dengan segmen, nak komen pun balik2 GOOD LUCK. balik2 GOOD LUCK. dah tak tau nak komen apa T__T

aizamia3 on June 19, 2011 at 9:54 PM said...

dari join segmen ai dapat ramai kawan.. tapi sekarang cuba untuk tidak join segmen yang rasanya ai tak terkejar segmen tu.. tak laratlah.. hikhikhik..

syud on June 19, 2011 at 10:08 PM said...

wah..nampaknya hangat tajuk ni arini..ehmm..

syud blogger baru tapi xpernah lagi jon kontest..

pernah gak jumpa ada blog yg bolih dkatakan 9/10 entry dia segmen dan kontest saja.

so.. syud suka baca..

thats why syud xnak masuk sgt segmen2 ni..
takut nt blog jadi best..
dah la skrg ni pon mmg best dah..huhu..

waeda alias on June 19, 2011 at 10:12 PM said...

amboi. mara betol. hehe.

tp ckp kamu tu de tol nye. macam sy bloger baru. sy tiap2 hari wat bolgwalking sebab nak bace entry bukan nak tgok owg join contest je. dr ctu sy dapat belaja cmne nk jadi kan entry tu bgs.

bila de owg drop coment kat entry kita tol2 ase terharu. ada jugak owg nak bace. kalau x b4 this. xde sape nak drop komen. ase macam syok sendir lah plak. huhu

nak join contest or segment mmg boleh. sbb merapatkan siraturahim ye dak? tp jgn lupe tebus blik dengan entry yg lain.

Nikisa Izas on June 20, 2011 at 12:47 AM said...

setuju sgt dgn kata2 kamu..:)

Azrina Mohd Tajul Ariffin on June 20, 2011 at 2:03 AM said...

Lagi satu gua tak suka kena tag...mencik taw. Seb baik blog gua pasal penyusuan jer, penat amik course kenalah share dlm blog, takde issue..kalau ada issue pun dari ibu jer muerkakakaka.


*Lu penah jengok blog gua tak?

Подтверждаю on June 20, 2011 at 8:11 AM said...

as salam..
pakcik kurang setuju der..
sebahagian segmen, boleh diketengahkan sebagai isi utama apa yang kita mampu lakukan..

tapi tengok kategori.
pakcik mencari kelainan yang boleh mengetengahkan karya, pendapat dan teguran dalam bersegmen. kalau takat bloglist, segmen tayang muka semua tu tada ler.. boleh amik contoh kat entri pakcik yang lepas2 kat bawah ni :

apa itu MAKNA?

Puji atau Kritiklah entri ku ini

Kenapa pakcik Berblog

Segmen Filem Kretif Aku Bersama Ben

Cerita Kretif aku bersama Ben Ashaari

yang penting, pandai memanipulasi kehendak segmen. kurang ambil serius, maka jadilah merapu dalam segmen. satu kerugian buat diri sendiri dan yang membaca..

iklan entri terbaru :

Law of today : Law of Pigs Invasion Through Iman

Putri Malu @ ima salsuzaima on June 20, 2011 at 9:42 AM said...

hahaha..blog aku la tu salah satu kot yang ko cakap tu.. muahahaha.. sabo je la.. dah tu je yang aku mapu..kehkehkeh..:)

Putri Malu @ ima salsuzaima on June 20, 2011 at 9:43 AM said...

mesti yang komen kat sini ni semuanya dah terkenal kan..hehe

Ujang9897 on June 20, 2011 at 12:55 PM said...

dari komen gua dpt baca ramai gak tak baca entri sampai abis..hahaha


point yg kau nak sampaikan kurang benau fhm.., derm..!!!

wei blogger..kisah peribadi pjg2 tak baca takpa..entri penjelasan pjg2 mcm ni sila la baca ek...=)

suhaili sarif on June 20, 2011 at 1:56 PM said...

naz.pemikiran ko memang lain dari yg lain
akak suka naz..dan ape ko cakap ni orang lain tak kan cakap kot.hehe
thanx bukak mata semua orang and ko da bagi orang lain pikir balik kenapa kita berblogging..

Aku Ibu Muda on June 20, 2011 at 2:08 PM said...

mmg ada blogger yg buat blog semata2 utk contest...asing dari personal story mereka...and they do success on it.

C.M.A @ CikMoonAdnan on June 20, 2011 at 2:55 PM said...

hmm..moon dah malas nak join semua tu.. masa mula2 berblogging je.. tu pown stakat 3-4 kali je masuk.. dah lama2 xminat nak join semua tu..

aida4eva on June 20, 2011 at 3:41 PM said...

baik! mesej berjaya disampaikan dengan baik! tocey..toceyy..


http://aida4eva.blogspot.com

~syue~ on June 20, 2011 at 10:36 PM said...

tak brapa beriya sgt dah sume benda alah tuuu..huhu

Cik Miera on June 21, 2011 at 2:10 PM said...

lama dah xlayan segmen2 atau kontest2 ni..haha dulu rajin la..now mcm, alahai boring.huhu

Cik Muda Sae on June 21, 2011 at 2:20 PM said...

erkkk takut baca entry ni...

alexa yussida on June 21, 2011 at 5:29 PM said...

haha betol tuh..awl2 dlu aku join segmen sbb rasa mcm bersalah kalo x join sbb dorg main tag2..lpstu wat bodo je sbb bukan aku mng pon..hakhak..dan rasa diri diperalatkan oleh segmen segala bagai tuh,so dari situ start buat cerita sndiri,life sndiri..maafla sape yg pernah tag lpstu aku wat tataw je..(adela ckp thnks sbb tag tp tak joinla..)

so,better kurangkan segmen/kontest/bloglist/kuiz ke ape benda..bosan la klik2 cite sama segmen berangkai rangkai..

anGah on September 12, 2011 at 8:04 PM said...

wow.. tertarik dengan entry ini.. memang ada bernasnya.. ala.. kita buat blog takkan nak bersegmen memanjang kan.. kena la ada entry sendiri.. hurmm.. lek lek sudah.. hoho

||Sis aLeaSaRa|| on January 28, 2013 at 10:53 PM said...

slm sggh dlm byk2 entri sy tertarik nk komen di sini.dh blogging 3 thn.thn pertama mmg byk join segmen,contest n bloglist.

tp skrg x lg,sbb lbh suka update entri,bls komen kwn2,bls sggh dorg,support entri kwn dgn tdk lupa tgglkan komen.komen2 dr rakan tu semua akn menaikkan semangat dorg utk update entri laju2 ^^

di dashboard 'reading list',ramai kwn update ttg segmen/contest/bloglist.sy rs zaman saya nk join tu dh berlalu melainkan ada segmen yg menarik br join.beri peluang kpd blogger br utk mereka tmbh kwn dan tjmkan lagi skill penulisan :)

Cik Eka on September 2, 2013 at 11:27 AM said...

eka masa memula bertapak dalam seni blogging ni,eka suka join segmen. Banyak kenal orang. Banyak kawan2 baru.

Tapi tidaklah setiap hai menjoinkan diri bersegmen.

SKang ni je, dah jarang dah.

 

Designed by #