Thursday, June 16, 2011

BLOG DIKRITIK DISERANG ANON : BENCILAH

p/s :u all penah tengok anjing menyalak bukit? bukit takde pape pon, buat rilex jer, anjing lame2 penat.kalau da penat die berenti la, kalau u all lawan makin menjadi2 la die.


anon di sini bukan anon penggodam, tetapi anon pengkritik~



gambar 1 : motif?


semalam,guwa menggodek2 beberapa buah blog.tak banyak pon,mane yang sempat je guwa godek.yg tak sempat.maap la yer.sob sob


cam biasa,kalau godek guwa akan lebih banyak menggodek blog gadis dari blog pakwe,buat ape tgk muke jantan.


gambar 2 : hanis zalikha versi kartoon


bila da tergodek,guwa mesti tergodek entry lame2(sambil carik idea) jumpela entry pasal anon.anon mengutuk blog ku,anon itu la anon ini la


bukan blog gadis tu aje,byk lagi blog yg entry nye pasal anon mengutuk memaki.jadi guwa jadi blur sat.otak guwa gagal berfikir dengan waras sat.perlu ke nak buat entry kalau anon maki?


ape motif we all nak buat entry tu?


1.publisiti murahan
2.belas kasihan murahan
3.jualan murahan *da stat merepek*



so i guess xda best pon nak buat entry pasal anon serang maki, guwa nak tanye,ape la yg we all dpt klu buat entry gitu? paling tidak pon dapat la komen komen seperti berikut :


1. sabar ye wak,anon mmg jahat
2. ish3,x abes2 anon ni
3. awak rileks ye, i benci anon


kepuasan? ape yang puas kalau stakat balas balik kat entry,kalau dpt bagi penendang se'das' dua ye jugak



kekadang ade jugak entry yang siap kite bagi jawapan kat semua kritikan anon, adeh, der,bhai,akak,makcik, "haters,lu explain berjuta2 patah pon,mereka tetap benci " so, better korang perah otak untuk buat entry lain yg lagi best dan kebaboom



nak bagi haterz paham?tak ade nye mamat or minah anon tu faham akak2, abg2 sekalian, sekali u all jawab, sekali tu die jawab balik, begitula seterusnya. buat letih je u all menaip dengan perasaan geram, tp haram pon tak dapat.



ntahla,kekadang guwa serius rase kehadiran anon ade kalanya macam dibuat2. guwa sendiri boleh jadi anon untuk kutuk blog guwa.pastu buat entry.ye idak?



guwa sure,akan ramai membantah entry guwa ni,sebab mmg ramai pon yg pernah buat entry pasal anon. " blog aku lantak aku la nak buat entry ape" sure akan terbit di bibir pembaca yg x puas hati, then jawab aku balik " blog guwa suke guwa la nak buat entry ape"



peace no war
pens off

59 comments:

::blog anak jawer:: on June 16, 2011 at 10:46 AM said...

haha...tak de idea la tu...nampak isu anon ni mcm best..boleh la jd bahan sampingan..hehe

-Yok mampir diluk = pelajar universiti tapi perangai serupa penghuni tirai besi.....

ainakhani on June 16, 2011 at 10:48 AM said...

aku setuju... kadang2 terlampau banyak sangat diorang tulis sal anon sampai aku rasa diorg sendiri yg jadi anon tu.. hahahahahah xD

mizzkechique on June 16, 2011 at 10:48 AM said...

mmg akn ramai kata,"blog memasing".. Tp ntahla, bab anon ni ssh nk ckp.. alhamdulillah setakat ni lum kena n harap2 xkena.. maybe bila diorg buat entry psl anon ni dpt lepaskn tension diorg kot..

[k]o{q}i[n] on June 16, 2011 at 10:49 AM said...

kalo xleh terima kata2 org lain, xyah la berblogging... terminate akaun, g tdo.. setel.. xyah pening2 pale..

AesyaZealous on June 16, 2011 at 10:50 AM said...

tak pernah buat pasal anon sbb belum pernah terima kutukan dr anon..huhuu harap2 jangan ada laa....

nuyui a.k.a miss NUSHA on June 16, 2011 at 10:50 AM said...

ksimpulannya,suka atila nk watpe kan..heheh..

~hAKim ZaiLAn~ on June 16, 2011 at 10:51 AM said...

hahhaha...bese la tu bro..
org baru2 blogging..wa sndiri pon pernah wat entry camtu sebab geram ngan anon..besela baru tau asam garam blogging,tapi xdela sampai nak wat anon sndiri kot..cam xmasuk akal je...haha...tapi tak butthurt pun ngan entry ni..n tak pakai anon pon nak komen..hahha..

ANON HENSEM on June 16, 2011 at 11:01 AM said...

aku anon yang benci kau..

dah la NYAH..!!!


anon aku bernama ZAKI dan aku pun pernah buat entri...sekarang ZAKI tu dh kwn aku..hahaha


*sebenarnya buat entri sebab takda idea ma,.

~syue~ on June 16, 2011 at 11:02 AM said...

dpt publisiti murahn?kejam glee..hehehe

saye xda anon lg, means blog saye xda publisiti lah :)

Putri Malu @ ima salsuzaima on June 16, 2011 at 11:05 AM said...

hahaha.. Lantak ko lah nak buat pe pun. Blog ko kan.. muahahahaha..

adrinaqamarina on June 16, 2011 at 11:11 AM said...

dia nak tengok sape yang berada di side dye kot.


atau pun yang balas secara baik tu, dye nak explain lah, mana tahu kalau anon tu cakap dia ni anak orang kaya pastu dye nak buat entry yang dia bukan anak orang kaya.


erk macam tak kena sangat je kan contoh tu.

:P

...Minah BluR... on June 16, 2011 at 11:14 AM said...

gejala anon harus dimusnahkan! ape kejadahnye sume nih!=p
den tak prnh kene ag.

Cik Muda Sae on June 16, 2011 at 11:19 AM said...

no komen...hehehe~

next....~

nunui Joe on June 16, 2011 at 11:19 AM said...

anon pengecut! ceh

Sunah Sakura on June 16, 2011 at 11:28 AM said...

ermmm..ceq pernah tak wat entry sal anon ni? anon hackers tu ade gak la akhir2 ni..hehehehe...

d_tieah on June 16, 2011 at 11:52 AM said...

Hahaha.. Bongok lah Nas.. Aku pernah sekali je buat entry balas balik.. Tapi hanya untuk jawab ap yang anon tu tulis.. Bukan untuk maki ke ape.. Ngee :)

Entry Terbaru : Panas! Hacker Semakin Berani, Jaga Blog Anda

syanabel on June 16, 2011 at 12:51 PM said...

anggap je anon tu orang maki sbb die syg kat kita..mesti hilang rasa marah tu..hehe

kdg2, prefer anon maki drpd anon yg selalu & just puji, 'nice entri, i like!'

khairul akmal azman on June 16, 2011 at 1:05 PM said...

anon yg kadang2 popularkan blog
kite!
kite je xsdr..
so take it positive

FasiHaH SupiaN on June 16, 2011 at 1:33 PM said...

aku terkecuali...aku tak buat lah........sebab anon yg datang selalu bagi aku spam....ha terbaik punya, aku pun lagi baik, terus delete....

Rozuan Ismail on June 16, 2011 at 1:37 PM said...

diskriminasi sgt tgk blog awek.haha.tapi aku lagi suka tgk blog laki,blog pompuan suka sgt tulis ayat meleret.down kejap

aizamia3 on June 16, 2011 at 1:43 PM said...

si anon baca mesti dia suka.. lagi bersemangat dia nak jadi anon..

My MiRa on June 16, 2011 at 1:51 PM said...

hehehhe dulu mase mule2 blogging and bile first time kena serang unknown mira ade wat entry jugak..tapi bile second time kena...mira fikir wat ape la layan benda2 cam ni..ape susah kalau kena kutuk ngan dorang delete jela lame2 unknown mesti sakit hati and stop comment :)

hud aikara on June 16, 2011 at 1:55 PM said...

betul tak yah peduli..kalau dijawab balik, lepas tu anon tu balas balik maknanya anon tu minat kat blog tu..hehehe..sebab tu anon ambil kesah..kecualilah si anon tu memfitnah. Fitnah boleh melarat ke benda yang lebih buruk jika tidak dihentikan.org kata lebih teruk dari membunuh.

MyMye MyMya on June 16, 2011 at 1:59 PM said...

La, biarkan je anon tue...lama2 dia pun naik borink jugak tue kalau tak dilayan...Makin dilayan, makin menjadi-jadi :D

syud on June 16, 2011 at 2:02 PM said...

pernah gak terbaca kisah blogger diserang anon..

tapi bagi syud anon ni sebnarnya pnakot kot ..kalo nak kutuk pakai je lah nama betul..xpayah nak ber'anon2' sgt huhuhu..

syud on June 16, 2011 at 2:02 PM said...

pernah gak terbaca kisah blogger diserang anon..

tapi bagi syud anon ni sebnarnya pnakot kot ..kalo nak kutuk pakai je lah nama betul..xpayah nak ber'anon2' sgt huhuhu..

WanFadhilah on June 16, 2011 at 2:10 PM said...

sesapa pun boleh jadi anon. aku, kau, dia dan mereka. hahaha

chemay on June 16, 2011 at 2:40 PM said...

eh nice la entry ni.
macam beri kesedaran pada yang buat entry untuk maki2 anon.
macam la boleh bagi kepuasan kan?
suka hati diorang lah nak memaki.
anggap je diorang dengki.
dan biar je.
lama2 diorang diam lah.
macam anjing yang menyalak bukit tu
:)

emieysandra on June 16, 2011 at 3:04 PM said...

jangan maki-maki..tak elok ;)

erysweetie on June 16, 2011 at 3:21 PM said...

setuju entry ni... tenang2 sahaja...

depa maki2...kita dapat pahala dengan SABAR =)

aanie on June 16, 2011 at 3:29 PM said...

a'ah, ye jugak kan...pale otak lu memang bijak...

A retarded kitty on June 16, 2011 at 5:21 PM said...

haha, aku buat entri sebab nak up trafik sikit (kekeke). Komen anon aku tak heran (dah disable anonymous) tapi bila dah menganjing cbox aku....

sarah-najwan on June 16, 2011 at 5:37 PM said...

blog akak masih selamat dari anon
yg mengkritik pelik2..hehe

yg anon dtg komen blog akak ialah anon kwn akak yg xde blog dan hubby akak..wahahahhaa..

Cik Miera on June 16, 2011 at 5:45 PM said...

haha... anon.. oh anon... best jugak bila ada anon ni... sebab dia macam bengong tau.. dh xsuka blog kita lg sibuk nk baca.. ntah pape.. so, biarkan jela.. kalau xsuka, xyah la bg anon komen.. kn senang

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr on June 16, 2011 at 6:22 PM said...

argh

suka suka suka dengan entry ni keh3...

Siti Mashitah Saidin on June 16, 2011 at 6:25 PM said...

hahaha.. betei2... dr cita pasai aon, lebih baik cita pasal sy.. keh keh keh

muhammad iqbal hakimi bin tahir on June 16, 2011 at 7:27 PM said...

anon je pun..haha

Puan Besar Shag Yahaya on June 16, 2011 at 8:17 PM said...

Shag buat entri tu sebab nak suruh Anon tu baca. Kalau lah dia baca~ Haha :D

eyjalukman on June 16, 2011 at 8:58 PM said...

btol tu uncle . haha

Rabiatul Adawiyah Abd Rahim on June 16, 2011 at 9:11 PM said...

Alhamdulillah, setakat ni blog tak diserang anon lg. Klo kena serang pun, lantak dia lah. Hehe. Bole ke ckp mcm tuh ?? =_=

HeziqaMushadadLee on June 16, 2011 at 9:15 PM said...

----->
takde anon nak singgah :)

logorithm on June 16, 2011 at 9:16 PM said...

Wah banyaknya komen! Kata tak femes? Hahaha!

Entri terbaru --> Logorithm's Wordless Wednesday #2 (Gambar comelote!)

kotak bulat on June 16, 2011 at 9:24 PM said...

terima je la kritikan tu.. mcm la tak pernah dikutuk.. hurmm...
ak terima je bila ad anon komen blog ak..upgrade kualiti entry kita..bukan melalak tulis entri pasal tu

HAZWAN17 on June 16, 2011 at 9:34 PM said...

betul-betul..rilek je...entri pun ada anon penah tembak...tapi aku senyum je..kesah pulak aku kan

naem glizzy on June 16, 2011 at 9:36 PM said...

kalau set anon xbole komen.. xde la anon.. ye dak? tapi kalau da ade org xsuke, mcm2 care die bole buat nak kutuk hihi..

yusri on June 16, 2011 at 10:55 PM said...

bagi saya, tak kisah pun..nak komen pun saya bagi je anon...sebab ni kebebasan memberi pendapat, kita blogger bebas beri pendapat kita, anon pun bebas la jugak bagi pendapat dia...jangan pendapat kita saja kita nak pertahankan sedangkan ruang orang lain mengkritik kita tak beri peluang..

Aretikz on June 16, 2011 at 11:02 PM said...

gua satu jak nak habaq.. aku jantan yg hensem.. kah kah kah..

renungkan ayat dari Imam Syafie -

Bersikap diam dalam menghadapi orang bodoh ataupun orang gila adalah kebajikan pada jiwa. Dalam sikap diam juga terdapat penjagaan bagi penghormatan. Tidakkah kamu tahu, harimau di hutan itu lebih ditakuti kerana diamnya sedangkan anjing yang menyalak itu dilempar batu.

mynameismy on June 16, 2011 at 11:20 PM said...

lagi2 anonnnn grrr

Novelgurl on June 16, 2011 at 11:30 PM said...

beselah tu ..terima je la seadanya blogger y bersmngt. ~ HUK2 awak rileks ye, i benci anon ngiaa~

Gayahspears on June 17, 2011 at 3:45 AM said...

blog kita, suara kita.. buatlah ape kau nak naz...

anon ni. alahai... celah gigi pon aku tak kesah.. aku lagi suke dia makin hamun aku, tambah pahala aku..hahaha >_<

♥yaya budak suka embun♥ on June 17, 2011 at 8:58 AM said...

mak enon.
hehe

ENTRY TERBARU :49 HARI JER?

C.M.A @ CikMoonAdnan on June 17, 2011 at 9:51 AM said...

kalo nak balas si anon tu..better wat skali je entry tu..sekadar luahkan perasaan.. sebab anon ni..xyah layan lebey2.. dorg xkan faham..dan suka klu tgk kita marah2 ni.. haha..

aku pown pernah gak wat entry pasal si anon.. tp..stakat skali cukup laa.. wat pe nak layan lebey2..

emmajean on June 17, 2011 at 11:42 AM said...

eh tak boleh comment ek??? macam pelik jer!!! hahahah

mia on June 17, 2011 at 12:10 PM said...

hehhee..hidup anon!!, bole?ehhehe

kadang-kadang terfikir, ape motif kita buat entry ttg serangan anon kat blog kita..hamek kau, dato naz kasi jawapan, 3 jawapan yg mmg terbaek!

intan.maisarah on June 17, 2011 at 7:28 PM said...

apa yang berlaku?

Ain Zulaikha on June 18, 2011 at 8:50 PM said...

ain pernah anon masuk dalam blog ain.. entry pasal drive tu.. then ain tak perasan pun komen dari anon.. yang kasi tau pun blogger lain.. pastu ain tgk balik huhu mmg ada dan ain sedaya upaya tahan diri untuk baca komen dia orang.. ignore more better then reply hahahaha..

yaya_flanella on June 19, 2011 at 3:02 AM said...

tak perasan entry ni pun? haha. untung aku penyabar bila disogok dengan soalan murahan kat formspring. ceh nak jugak. -.-

syanabel on July 1, 2011 at 1:01 AM said...

ini entri pasal ANON..

Menyampah dengan Anon

Opah Kentang on July 7, 2011 at 4:30 PM said...

peace no war kan? orang tak suke kita tu makne nyer..orang tu yang paling bayk update pasal kita..
jadi kita senyum je ..tol tak? ;)

 

Designed by #