Saturday, May 21, 2011

TIZ ZAQYAH VS BLOGGER : KOMPEM LA TIZ KALAH ¦ TIZ ZAQYAH KENE HENTAM DI TWITTER

entry copypaste dari FAIZAL FREDLEY

manisnya…..sejuk suami mu

Assalamuailkum semua…

al-kisah blogger dan artis….apa kesudahannya….

pagi tadi aku ada terbaca entry dari solihin zubir mengenai tiz zaqyah kena sound oleh beliau dalam twitter…dalam entry tu bro solihin tegur mengenai tiz tak pakai tudung kat luar…sedangkan dalam watak nur kasih tiz zaqyah seorang wanita yg lemah lembut, sopan santun dan bertudung…sungguh molek dipandang sehinggakan watak itu menjadi kegilaan ramai jejaka di luar sana yang mengimpikan seorang isteri seperti watak nur kasih…


so al-kisahnya adalah kuasa seorang blogger….blogger ni adalah wartawan internet…apa yg ditulis dalam blog beliau akan memberi kesan yg cukup hebat…kalau bagus isu yg ditulis oleh seseorang blogger mengenai seseorang artis insyaallah ianya sedikit sebanyak akan memberi tanggapan yg baik terhadap artis tersebut..jika buruk isu yg ditulis maka gelaplah jalan hidup artis tersebut…


tengok lah isu mengenai fasha sandha berbikini di bali dulu…heboh satu malaya…gambar-gambar dia dah penuh dalam blog…macam-macam komen yg diterima…dan tengok lah kesan nya pada fasha….tak habis-habis kena kutuk tapi last dapat anugerah….tapi anugerah tu berdasarkan pencapaian dia dalam lakonan bukan disebabkan dia berbikini….


kesan dari penulis blog juga lah nama fasha sandha meletup hingga mendapat keyword paling banyak dicari dalam google di awal tahun 2011…see…..begitu hebat kuasa seorang blogger kan..


ala manja nya…..so suwit….


ok berbalik kepada isu tiz zaqyah yg kena sound tu aku amat-amatlah setuju dengan brader solihin zubir dengan teguran dia yg berhemah itu….walaupun tiz melenting dek teguran tu namun brader solihin tetap cool jer memberi ingatan..aku rasa kalau org lain mau dah kena si tiz ni…


aku rasa tiz tak tau si solihin ni seorang blogger..kalau dia tau aku rasa di tak layan dah kot..hahah…silap besar la tiz dia cari gaduh dengan blogger kan..kompen heboh satu blogsphere…tu baru solihin kalau kena dengan abg nara tak tahu la aku apa nasib tiz….


tegur pun dah tegur sekarang terpulang lah kat dia….kita hanya boleh tegur jer….x gitu semua???


Berdebat dengan Tiz Zaqyah di Twitter


P/S : Jangan carik pasal dengan blogger, tu je wa kasi tau:)

p/s : toksah nak melenting2 kalau da terang ape yang ditegur tu betol, dan sape2 yang nak support tiz zaqyah sbb kesalahan beliau, meh la bertarung.


P/S :entry taip sendiri pukul 8 malam ni, kisah pasal setan!

41 comments:

fairuz on May 21, 2011 at 10:46 AM said...

kui3. tau pulak dia melenting. lalallaaa

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr on May 21, 2011 at 10:49 AM said...

kuasa blogger....

macam2 boleh jadi....

hehe

SiS NaD on May 21, 2011 at 10:55 AM said...

SaLaM NaZiRuL.. SeMaLam Di PeJaBaT oFFiCe, KaWaN SiS BTau YaNG NeNeK SeDaRe DieR DaH TeNGoK FiLeM NuR KaSiH... aNN NeNeK SeDaRe DieR TeNGoK GFiLeM Tu SBab MiNaT NGaN TiZ... DaN BiLeR NeNeK SDaRe DieR Tau YanG TiZ SBeNaRNYa Tak Kai TuDuNG< TeRuS DaH TaK MiNaT DaH... HeHe!~ NeNeK SDaRe DieR BaRu Tau YaNG TiZ TaK Kai TuDuNG... (^_____^)V

ღ Sis Aieda ღ on May 21, 2011 at 10:55 AM said...

hebat yep blogger nie ..:D

d_tieah on May 21, 2011 at 10:57 AM said...

haha.. aku pun dah baca kat blog solihin zubir tu.. ntah pape la tiz tu.. jawapan sampai melibatkan mak plak tu.. haish! citer nur kasih memang bagi impak yang besar kepada ramai orang,, tapi pelakon utama citer tu lagi lagi heroin dia sangat tak amik kesah pun tentang mesej yang hendak disampaikan dalam filem ni..

UNA budak BAEQ on May 21, 2011 at 10:58 AM said...

gua backup gua backup !










=.=

emmajean on May 21, 2011 at 11:15 AM said...

hahahaha tak perlu marah2... tu kan hak masing-masing... biarlah dia menilai sendiri mana yang baik n buruk...


anyway cute la blog nie.... follow me back k

Izamir Ridzwan on May 21, 2011 at 11:23 AM said...

apsal entri sama dgn FF... hahah derm uuu

**::CIKNUURUL::** on May 21, 2011 at 11:26 AM said...

waaaa,.heehee,.blogger sumenyer brani2 ek,.bgus jgk tndkan tu,.mngakkn kbnaran,.hehe,.

nazirah on May 21, 2011 at 11:32 AM said...

wah ( tk taw nak ckp pe) huhu

Tok Esah on May 21, 2011 at 11:33 AM said...

nak cari bini macam nur amina!!! haha

Kalamhati on May 21, 2011 at 11:34 AM said...

berkatalah yg benar walaupun susah..

solihin dh jalankan tanggungjwb dia sebagai saudara seIslam..the rest, empunya diri seindiri mau fikir..=)

Farhan Zulhusmi on May 21, 2011 at 12:01 PM said...

emm..
cumanya..
dia sebagai artis..
be a profesional lah sikit bercakap..
bercakap guna ilmu bukan guna nafsu..
InsyaAllah..Allah bukan pintu hatinya...amin.......

FariehanIbrahim [LBC] on May 21, 2011 at 12:35 PM said...

mmg agk meletop minah nie skrg! >,<

mtp die xleh trime teguran yg terbuka tuu..ntah pape!

AreYou on May 21, 2011 at 12:40 PM said...

hangat nie

GamUHU on May 21, 2011 at 1:04 PM said...

sebagai seorang blogger. aku support blogger lain. :)

Wahida Nasution Thakhrim on May 21, 2011 at 1:35 PM said...

jangan cari pasal dengan blogger..

Amna.Qadeeja on May 21, 2011 at 1:57 PM said...

pengaruh blogger mmg besar.

muhammad iqbal hakimi bin tahir on May 21, 2011 at 2:20 PM said...

haha..gua setuju!..blogger power!

zarazueyin on May 21, 2011 at 2:25 PM said...

tggjwb utk menegur dah dibuat oleh solihin,
so terpulang pd dia :)

HAZWAN17 on May 21, 2011 at 2:43 PM said...

tau pulak nak melenting....
baca dekat bro solihin tu
starting die tegur sebab tiz tweet nak dye rambut die kaler merah... pastu nak melenting pulak...macam-macam artis malaysia ni

syufaa on May 21, 2011 at 3:06 PM said...

in this situation, kita dpt tgk..
sape lg professional..

artis yg mmg pro berlakon atau org biase yg hanya menegur kesalahan sdgkan org yg ditegur tu mmg pro..

hahaha..pening aku bce ayat sndri.. =.="

alexa yussida on May 21, 2011 at 3:59 PM said...

accept je la.org tegur bnda btol..matlamat tak mnghalalkan cara..muahehe

shahjiehan on May 21, 2011 at 4:11 PM said...

gua budak baru..xtaw hal ni.. uhuhuh

dhilla nazli on May 21, 2011 at 5:26 PM said...

ahaha kite kan blogger2 bersatu..
awww~~

lost kitty on May 21, 2011 at 5:45 PM said...

panas2!

FasiHaH SupiaN on May 21, 2011 at 8:25 PM said...

ade baca kat blog solihin zubir semalam..hurm,... tulah buat apa nak tegakkan benang yg basah...betul apa yg solihin zubir tu tegur...

Ain Zulaikha on May 21, 2011 at 8:29 PM said...

baru je balik tengok nur kasih petang tadi haha

c-tea on May 21, 2011 at 8:29 PM said...

haha.sebenarnya baca entry sama dari beberapa blogger.sebenarnya siapa yang typer untuk entry asal ni??semua takde sumber.siapa penulis asal entry ni?sebb ayat semua sama.satu pun tak beze.nak tahu penulis asal je.nampak macam semuanya copy paste.

sebbnya.apesal entry ni ayat sebijik gila macam ff.wah.permainan apakah.

Sunah Mohammad on May 21, 2011 at 9:28 PM said...

wowwwwwwwwww! salute sama solihin!

fRaMe+LenSeS on May 21, 2011 at 11:17 PM said...

mendoakan ALLAH tiupkan cahaya Nur dalam hati dia.. agar dia insaf dan bermuhasabah atas apa y dia dah katakan tu.. amin2..

Anonymous said...

tegur la artis lain sekali. xkn sbb watak tiz zqyah kat dlm ni alim, die je yg kena tegur. lisa surihani, erra fazira , scha alyahya tu pun x brtudung. sbb dorg bwk watak x brtudung, dorg xpyh kena tegur la? sama2 la kita ingat mengingatkan antara insan2 lain.

Faizal Fredley on May 22, 2011 at 3:18 AM said...

ini adalah entry aku..aku yg taip yer..jgn keliru..kat atas tu naz dah letak entry copy paste dr faizal fredley..hahaha..pening depa ni...

Solihin Zubir on May 22, 2011 at 11:35 AM said...

aku yg menegur ni pun teruk kena hentam beb.. hhehehe..

Lydia Miza(Aidyl Azim) on May 22, 2011 at 2:32 PM said...

ada baca luahan hati SZ..dia minta maaf.tp bkn salah SZ sepenuhnya pun..suma cara tizz melenting dan tny psl mak SZ tu mmg melampau.klu akak pun angin beb.huhu..

BRO_MONDAY on May 24, 2011 at 11:35 AM said...

naz : sokong!!! silap besar lah kalo nak carik gaduh ngan blogger...ntah pape ah, macam tu pun nak melatah,,,relax je ah...memam x sesuai pun watak tu, pastutnya bagi pelakon yam sebenar-benarnya...('',)

Hansyirah Takezur on May 24, 2011 at 11:58 PM said...

baca komen kat ebtri blog SZ tu rupa2nya ramai gak yg bekap tiz.

padahal, sz dah betul lah tegur. siyes, aku jd bnci prangai tiz. hurm..

yad'z on May 26, 2011 at 1:00 AM said...

blogger da best.. two thumbs up!! haha

titan on May 27, 2011 at 12:40 AM said...

silap besar la kalau dia cari gaduh dengan blogger..hoho..

sheera on June 1, 2011 at 11:28 AM said...

hidayah tak sampai lagi tu bro . doa2 la

Liza @ Adzriel AB on June 2, 2011 at 5:12 PM said...

bertudung itu wajib... tak boleh ubah

 

Designed by #