Tuesday, May 3, 2011

hanis zalikha dan irine nadia tanye guwa tips bloggging

tengah syiok2 guwa bercuti sempena hari pekerja sambil mengepost status fb guwa yang berbunyi :
Kenape BINI majoriti pimpinan agung UMNO x bertudung?
1.suami jahil
2.bini blaja takat tadika
3.MELAYU xwajibkan pakai tudung pon

tibe2 ade pulak sahabat blogger ni anta sms kat inbox guwa, tanye satu soalan yang guwa rase da sangat familiar sgt isu nye, soklannye berbunyi :

hai abg naz,

i nak tanye, kenape yer i asik kering idea, kadang2 tak tau nak buat entry ape daH kat blog, blurr jer, camner la u ngan blogger2 agung lain boleh buat entry2 best, tiap2 hari pulak tu, idea tak pernah kering ker u??
kongsi sket tips boleh?
hanis zalikha



haih, hanis2, nasib bek ko chantek, kalau tak aku da tampar da muke, hahaha *tibe*


camni la, guwa sgt pelik, sirius, sepatutnye takde istilah kering idea dalam berblog ni, kalau u all kering idea nampak sgt u all berblog secare menipu selama ni.


guwa bagi satu tips la, ni yang paling jijik sekali ,care nak dapat idea :


lu orang sure blogwalking kan??u all boleh dapat idea dari blogwalking ape, tiap2 hari lu orang blogwalking kan?? abes?xkan tak bace entry kawan2? selak2 la skit entry lame dorang, dari entry lame dorang lu orang boleh ciplak idea n boleh buat satu entry baru what.


tu la, len kali bile blogwalking, bace entry, jgn men kentut jer kat shoubox tu. tak komen xpe, at least bace :)


"tapi abgnaz, tu still bukan di kire idea kite, tu kire idea orang, kite ciplak jer" soal irine nadia yang muncul secara tiba2




"ni lagi sorang, naseb bek lu cun, mmg la, tp kalau u all mmg nak entry u all takde langsung persamaan idea ngan orang lain, guwa rase sampai mati u all tak buat entry"


kalau malas taip balik, copy je entry dorg, kreditkan. sbb ape? follower u all, friendlist fb u all dengan dorg bukan same, so still ramai lagi orang yang tak bace entry yang dorang buat tu.


see??bukan susah kan nak dapat idea. sbb tu guwa cakap, kalau u all susah sgt nak dpt idea, nampak sgt u all blogger menipu. jadila blogger yang jujur, kompem lu orang akan jadi blogger hebat nanti


p/s : kes yang guwa sebut ni utk mereka2 yang ade mase berblog 12jam sehari yang suke blogwalk sampai lebam. utk orang yang busy kes die lain.hehe


nama, serta watak hanyalah rekaan semata2, tiada kaitan dengan mana2 blogger popular mahupon tidak


sekian, entry hari pekerja:)

43 comments:

Siti Mashitah Saidin on May 1, 2011 at 9:24 PM said...

btoi3... jd la blogger yg ikhlas...

erysweetie on May 1, 2011 at 9:32 PM said...

watak tu tak voleh velah oke =p

bila banyak fikir, maka banyak idea.

qasehraihan on May 1, 2011 at 10:04 PM said...

ada jg ke jenis tadak idea??*tetiba..hakhak

bagus entry naz ni.

dhilla nazli on May 1, 2011 at 10:10 PM said...

ahahah....
na copy sini punye blog la klo cmtu.. weee~~ *maen2

Sunah Mohammad on May 1, 2011 at 10:11 PM said...

betul gak tu Ir..tadi pun gi godek entry lama kawan, terpikir masa balik dari kenduri kawen..tapi entri lama dia tak kukuh lak, so carik lagi maklumat lain..baru kuar entri cincin tu..

Far8 budak baik on May 1, 2011 at 10:12 PM said...

kentut je kat shoutbox??haha
x ley belah nye ayat...
kalau aku..asal ade idea
terus tulis kat draft..bersepah..
hahaa

Cik Ungu Kamila on May 1, 2011 at 10:13 PM said...

kalo gitu nak kopipes entri ni la inchek naz. ekekeke :)

p/s: selamat hari pekerja.

rara pinkmafia on May 1, 2011 at 10:25 PM said...

hehehheeheh ske2 nk lempang anak dara org eh.betol tu.bile kite blogwalking mmg dpt idea.besh2.rajin2 tgk paper.gossip. =) but jgn lah ctrl A C je.olah lah sket. chill.

Nikisa Izas on May 1, 2011 at 10:36 PM said...

he3..best idea nih:)

Far8 budak baik on May 1, 2011 at 10:49 PM said...

ade gak blog yg cite
psl bola ni..cayalahh..
mesti ar arsenal..
1-0 kot..hahaha
first time sini

Solihin Zubir on May 1, 2011 at 10:55 PM said...

miahahaha... yo2 o ja depa tnya hg tips blogging.. heheh..

fuh! berdarah idung guwa tgok hanis seksi..
knapa x bogel je trus.. =_="

Nelly Ixora on May 1, 2011 at 10:56 PM said...

nak tnye..tp xjadilah.serammm haha.
ptutla blog mereka mnyepi seribu bhasa je skng..haishh nk bace sgt2ni

anim :) on May 1, 2011 at 11:26 PM said...

haha , betoi2 . masehh ntok tips tu :)

FariehanIbrahim [LBC] on May 1, 2011 at 11:30 PM said...

kahkahkah *gelak jer* :P

MIMIE AIZA on May 2, 2011 at 12:12 AM said...

tengok nazhaz dah keluarkan tips. ape lagi.. moh la selak2 entri nazhaz yg lama... :p

Tok Esah on May 2, 2011 at 12:41 AM said...

hahaha, tok ingatkan sungguh tny tadi!! baru nak pengsan!! hehe

najihah sahami on May 2, 2011 at 12:43 AM said...

jeles2!!!ai tanya bnyk bnda u tak cakap pun naz..mntang2 ai tak cun..:(

Cik Miera on May 2, 2011 at 1:03 AM said...

haha...pernah alami mende ni...kih3

yuyu lar on May 2, 2011 at 1:04 AM said...

cehhh...aku ingat btol2 dia tanya soklan kt ko..hahaha

ainraus on May 2, 2011 at 1:24 AM said...

great. mati2 i percaya. -.-

Marya Hana . on May 2, 2011 at 4:34 AM said...

ada yg blogwalking nak busokkan blog org dengan bau kentot. hehe..
untong ah 2 blogger femes tanya dia.. :P

ira-yoshida on May 2, 2011 at 8:47 AM said...

idea tak pnah kering tapi mls nak menaip nye n nk jadikn ayat yg best..

hehe..

UNA budak BAEQ on May 2, 2011 at 10:28 AM said...

kahkah gila aku baru nak buat entry pasal bebini dorang yg tak pakai tudung .tapi malas lah .

*ntah jangan asyik kentut kat shoutbox tuh je . selidik sama .agaga

Lydia Miza(Aidyl Azim) on May 2, 2011 at 1:49 PM said...

aduhhh copy paste ke?huhu..takut nak buat.

Mohamadazhan hjDesa on May 2, 2011 at 9:05 PM said...

salam,

den suka soalan pertama tu..

Inche Vampire on May 2, 2011 at 11:44 PM said...

haha..suka entry ni. sangat2.

zikeryhassan on May 2, 2011 at 11:44 PM said...

jap nak selongkar entri lama2 kau. AHAHA

♥NuR SyAFiQah♥ on May 2, 2011 at 11:50 PM said...

dah agak dah wtak tu sume rekaan semata-mata..dermm..haha

Farierahasanz on May 2, 2011 at 11:51 PM said...

hahaa.!! terbaek.!!!

<----alasan taa salu post entry* bz memanjang . . ekekee . .
idea byk . . tp mase taa mengizin kn . . sedey kn.?? kdg2 ase membazir jep idea tue .. wuu

Fakhrul1409 on May 3, 2011 at 12:19 AM said...

Hahahhhaha....aku xnk komen pasal entri ni..aku nk komen pasal status kt fb ko tu..wakaka..lawak kot ble ak bca komen2 dorang tu..

Kenape BINI majoriti pimpinan agung UMNO x bertudung?

Jwpnnya: sbb mkn rasuah byk...wakakkaak..slh satu fact kekadang kte terpikir..btol atau tak..itu yg mnjd persoalannya.. :D

p/s: jwpn aku scara tiba2..waakaka

nas on May 3, 2011 at 12:57 AM said...

lorh.. cuma rekaan semata2..
pelempang kang!!!!
kahahahhahaa
gurau je beb :P


latest entri:

bukan Artis malaysia je yang meniru k-pop..

Noor Idayu binti Azmi on May 3, 2011 at 2:09 AM said...

best2 entry nie, ikut stail malas juz kredit cukup r kan? kekekeke, kalau aku hareeem, BW je rajin, nk buat entry agak2 free je r (konon nya) :P

Pendekar Berkuda on May 3, 2011 at 1:46 PM said...

Wei...dalam banyak2 baju gambar hanis tuh...gambar dia pakai seluar pendek ni jugak kau tayang... buang~!! dem~!

kakchik@ella on May 3, 2011 at 2:33 PM said...

hahaha. mula la kc nak gelak bila sesekali naz buat n3 kelakar!!

terkena sekejap.

zuraa on May 3, 2011 at 2:55 PM said...

wow hanis zalikha tanye tips blogging :)

syuwai on May 3, 2011 at 3:44 PM said...

ceh!

pikirkan betoi2x tadi..

terlupa jap yang hang ni nyah!

*eh, apa kaitan??

XD

d_tieah on May 3, 2011 at 3:46 PM said...

Perghhh.. Giler aku mencari kotak komen tak nampak bai.. Huhh! Aku nak tambah.. Kalau tak tahu nak tulis ape dalam blog, tulis je pasal berita terhangat sekarang.. Macam kes Osama.. Ngee :) Serius, aku pun bz giler kebelakangan ini.. Hahaha.. Ayat formal demmm,,

Entry Terbaru : Osama Bin Laden Meninggal Dunia ; Hanya Tipu Helah Amerika Syarikat???

Noor Idayu on May 3, 2011 at 5:08 PM said...

idea kering datz mean belog secara menipu? hmmmmmm

mia.lia on May 3, 2011 at 6:07 PM said...

slalu gak kering idea.. tp xpena agi tiru 100%

cm xsronok je tiru2..hehehe

eyjalukman on May 3, 2011 at 10:38 PM said...

haha hebat2 .
hbes lau org busy cmna lak ?

FasiHaH SupiaN on May 4, 2011 at 1:29 PM said...

like like like..

dermm aku idea ada, tapi masa pulak plus berukband yg macam hape je...sabor je la~~

i am S!L4H.. on May 4, 2011 at 3:55 PM said...

abg naz abg naz. eeiii goli plak. pakcik nazzzz, sy nak tnye soalan lg bole? kenape... bla bla bla.....
=p

A retarded kitty on May 27, 2011 at 5:00 PM said...

irini nadia comellll sangat!<---komen xde kaitan dengan entri

 

Designed by #