Wednesday, May 4, 2011

HANGAT : OSAMA = MEGATRON TRANSFORMERS

memetik kata2 datuk seri najib

"Datuk Seri Najib Razak berkata dunia akan lebih selamat dan aman berikutan kematian pemimpin pengganas Al-Qaeda, Osama bin Laden, dalam satu operasi oleh pihak keselamatan Amerika Syarikat bersama Pakistan di luar Islamabad hari ini." - Harian Metro

ulasan Tan Sri CEO suratan kebetolan corp :


1. kata-kata datuk seri najib mmg bikin otak guwa jadi bingung


2. betol ke kalau osama laden meninggal dunia akan lebih aman??yeeaaa!!dunia aman yeaaa!!


3. err, tapi, perang yang dimulakan di libya oleh kesatuan olimpik eropah dan amerika guwa tak nampak plak osama yang mulakan. sepanjang krisis kat libya x pernah plak osama cakap kat al jazeera

" woi, jom la US, kite men perang2!!"


4. jadi? kalau guwa sikit sebanyak guna akal, guwa x nampak sangat pon yang dunia ni akan aman dengan kematian osama.


5. tu kalau guna akal yang sedikit la, kalau guna byk pon guwa rase sama je, jadi, org yang macam mana yang akan percaya dunia akan aman dengan kematian osama?


"orang yang xguna akal cikgu" jawab ujang bersungguh2

"bagus jang, pandai anak murid cikgu, eh?kenape lu senyum2 ni jang" soal guwa kehairanan

"semalam seronok cikgu" jawab beliau lagi dengan senyum separa kambing


6. guwa percaya, team2 umno sure akan backup datuk seri najib punye, sure dorg akan putar belit kenyataan gak nanti, tp ape yang guwa nak sampaikan kat sini bila berpolitik biar gune otak, bukan jadi tukang jilat bontot, bukan sume najib cakap betol, n begitu juga bagi puak2 anwar.


7. sekiranya orang atas buat salah, betolkan, jgn sobab gile pangkat dan sebagainya lu orang jadi sampah masyarakat dalam berpolitik. tengok cam pendekar berkuda, sokong UMNO, tp still benci ngan bini2 puak UMNO yang tak bertudung. camtu la bagus:DD


8. dan pade datuk seri najib, datuk adelah seorang pimpinan agung negara, jadi jaga mulut sebelum berkata2, gune akal, jgn terpengaruh sgt ngn datin seri rosmah. x elok:DD


9. ucapan rosmah pasal tsunami jepon dulu pon cam ade baur2 yang same cam datuk najib ni. patutla,h0oho


10. Lagi satu. ape team2 US ni da trpengaruh ngan cite transformers ker hape??lu ingat osama ni MEGATRON ker??nak men campak2 ke laut, kalau benar pon osama da mati, takde nye die boleh hidup balik cam MEGATRON tu. bodo!


11. Laaaa, patutla, datuk najib pon ingatkan osama tu megatron kot.dem!! patutla beliau buat statement camtu:D baru guwa faham


25 comments:

Admiral Hafiz on May 3, 2011 at 8:05 PM said...

dunia xkn penah aman selagi amerika dan secret governmentnya yang pegang dunia ni

Entri Terkini: GEMPAR!!! Selepas Osama, Presiden Obama Pula Dilaporkan Mati?

~hAKim ZaiLAn~ on May 3, 2011 at 8:12 PM said...

pendapat aku tentang kematian osama..
http://kimzai92.blogspot.com/2011/05/benarkah-osama-hanya-watak-rekaan.html

[̲̲̅̅l̲̲̅̅y̲̲̅̅e̲̲̅̅a̲̲̅̅h̲̲̅̅] on May 3, 2011 at 8:19 PM said...

setuju sangat dengan statements di atas. lagi2 yang number 6 7 8 tu.

logik gak , kenapa diorang nak campak mayat arwahnye tu kat laut? tanam je laa kat darat ni haa. mesti ade agenda tu.

♥NuR SyAFiQah♥ on May 3, 2011 at 8:19 PM said...

wa pon bengang kot si najib ckp cenggitu..mak wa ckp osama tu org baik2..die perang sbb nk pertahankan islam..so mana 1 betul ni??

UNA budak BAEQ on May 3, 2011 at 8:22 PM said...

gua memang gila separa mati bengang dengan kebodohon para menteri yang sekolah takat tadika . tu cakap camtuh takut kena bedal dgn amerika la tuh . bodek pandai . bingai !
HITLER MARAH GULA-GULA

qasehraihan on May 3, 2011 at 8:28 PM said...

huhuhu...okai tadak kaaa itu PM..hehe
ye ke dh mati??mmmmm...

Tok Esah on May 3, 2011 at 8:33 PM said...

haha, ayat ujang tuh best!! semalam seronok, ngeh2x..

hurm, biar org bercakap xde akal., jadik mcm tuh lah!!

Cik Cekodok on May 3, 2011 at 8:34 PM said...

seriyes bengang dengan "kepandaian" najib berkata kata.
dia tak nampak ke semua perang yang jadi tu start dari amerika?
dekat iraq? dekat afghan? dekat libya?
harrreemmmm!!

Hafizuddin Jasmi on May 3, 2011 at 8:39 PM said...

suke giler vavi entry ni..

susah bila org terlebih power ni..cakap pon pki kepala bontot dia :P

muhammad iqbal hakimi bin tahir on May 3, 2011 at 8:58 PM said...

terbaik r naz!...itu la..aku pun dah pelik dengan komen najib semalam..apa da..sebab tu timbul idea aku nak wat entry pasal osama gak semalam..cam2 ..politik suma ni..bosan weh!

azrinrahim on May 3, 2011 at 9:18 PM said...

haha..nice entry bro.. betol tu apa yg bro cakapkan..kalau nak ckap terng2 pon biarlah berlapik..hauahua

azrijohan on May 3, 2011 at 9:33 PM said...

haha,sentap gila.baikkk ah...
entri berani dan berapi.
MEGATRON~berdekak sial..




btw,macam mana buat tab menu cool tu? ajar kan boleh...tq

Manan Qayyim on May 3, 2011 at 10:13 PM said...

Macam berita skrang ni.. Ramai yg berpendapat ini merupakan Konspirasi Amereka + yahudi... betul ke?

Cube tengok ni : Kematian Osama : Antara Mitos, konspirasi atau Realiti

NURUL AINI NORAZMAN on May 3, 2011 at 10:13 PM said...

osama laden,. watak yg sengaja diwujudkan oleh diowng ni supaya dijadikan alasan utk serang sana sini,. apalah agak nya agenda diowng lepas ni,.

eyjalukman on May 3, 2011 at 10:36 PM said...

kin lama smakin k phm dgn dunia nihh .
yeke aman ?
klu ad org lg kejam ke apa , mmg takkan aman slagi uhh .
sbb setan sill ada merata-rata , sapa2 je bole dihasut .

Fadhil on May 3, 2011 at 10:46 PM said...

aku ni xde kuasa yg boleh membantah tindakan tu..tp knape ktua2 negara islam yg byk kt dunia ni seakan-akan diam je mcm rela je dgn tindakan tu..mcm mana pon, Osama adlh org Islam dan setiap org Islam perlu di hormati jenazahnya

Sunah Mohammad on May 4, 2011 at 8:03 AM said...

betul tu dude...najib ngan hishamuddin dua2 geng suka tengok transformers gak tu...ggrrrr!

Far8 budak baik on May 4, 2011 at 10:54 AM said...

tu ar..aku marah betol..
haih..tapi org cakap
ini propa je..
sbb nk jatuh kn semangat org islam..
huh..

FasiHaH SupiaN on May 4, 2011 at 1:27 PM said...

susah kalau tak guna akal di tempat yang betul ni naz...

p/s: sempat gak nak selitkan ujang tu.haha

i am S!L4H.. on May 4, 2011 at 4:04 PM said...

fuhhhhh yooo entri pkcik nih selalu mengancam la. hahahaha

Siti Mashitah Saidin on May 4, 2011 at 5:43 PM said...

x kn aman... sebelum nih pon gunakn osama tuh nk bom negara2 islam..

bella YOYO on May 4, 2011 at 7:45 PM said...

akan lahir seribu lagi macam Osama lepas ni. cheh, poyo plak aku berkate2. tp betul la.

yad'z on May 4, 2011 at 8:25 PM said...

kene kasik cuci sikit otak and mata pemimpin tu

wanda arry on May 5, 2011 at 9:38 AM said...

Betol2...perang bukan bermula ngn Osama...US yg mulakan semua.. nk campak mayat ke laut??kenapa laks??cuba cmpak depa masuk dlm laut dulu

Solihin Zubir on May 5, 2011 at 2:10 PM said...

hahahaha... ada jugak pencacai yg masih backup najib dgn statement tu..
depa ckp, najib wat camtu coz nak bela Islam kt msia, takut kna serang.. ahaha...
vuduhhh....

 

Designed by #