Monday, May 9, 2011

Contoh Entry Sampah : Anti Ujang~

Pada tarikh 9/5/2011, seperti biasanya, guwa masih seorang ingiyer biasa yang berterusan memandu kenderaan pacuan empat roda berlogo mitsubishi ker tempat kerja guwa yang letaknye di bukit gedombak, kuala kubu bharu.

Sedang asyik guwa melayan perasaan sambil melayan lagu baik baik sayang nyanyian wali band di stesen radio klasik nasional, tiba2 emset samsung desire HD guwa berdering, private number plak yang kuar tu.

**************************************

Yana : hello, hello, naz!! ni yana ni (suare ade unsur2 nak nanges)
Nazirul : yana? oh, diana denielle ker? dem, da break ngan farid kamil baru cari aku kan? da2, aku takde mase
nak layan ko, nyah ko dari idup aku (konon garang)


Yana : eh eh, ni yana ujang la naz (dengan suara teresak2)
Nazirul : o0o0o, maafin gue, pehal ni yana, kenape ko nak nanges2 ni, ujang mane?



yana : naz, betol la naz kate, ujang mmg berubah lepas kawen, tak sampai pon 5 tahun, baru setahun je pas kawen beliau da berubah ( tangisan lebih jelas kedengaran)
Nazirul : aku da agak da, penyokong arsenal memang begitu. pehal, ape yang da terjadi yana?cu citer cu citer?


Yana : begini kisahnye naz. dulu perbualan kami ibaratnya romeo dan juliet, begini la kirenye bunyi perbualan kami

*****************


Ujang : Akhirnya inilah saat yang aku tunggu sekian lama
Yana: Apakah kau rela kalau aku pergi?


Ujang : Tentu tidak! Jangan sesekali kau berfikiran begitu!
Yana: Apakah kau mencintaiku?

Ujang : Tentu! Selamanya akan tetap begitu!
Yana : Apakah kau pernah berlaku curang?

Ujang : Tidak ! Aku tak akan melakukan hal seburuk itu!
Yana : MAhukah kau menciumku?

Ujang: Ya!
Yana: Sayangku....!

namun naz, setelah setahun, *sila bace dialog tadi dari bawah ke atas*


Nazirul : laaaaa, begitu ker kisahnye?guwa da agak da, xpela yana, guwa nak drive ni, kang eksiden plak, nati i koling2 u balil * ayat biase nak abeskan entry cara mudah*

********************


Aku da tau macam mane perangai Ujang, guwa da kenal die sejak dari alam sekolah rendah lagi, memang jahat mamat ni, gile~ sebab tu la aku dengan die takkan berbaik, sampai bebile pon. hahahaha


"guwa copy paste ayat atas ni dekat mana tah pun gua tak ingat..."


Moral of the story

- Jangan mudah percaya dengan janji-janji manis
- Isteri itu amanah,sila jaga elok2
- Gua anti Ujang gile~


p/s : kesah tersebut bukan rekaan semata2

57 comments:

Cik Muda Sae on May 9, 2011 at 10:52 AM said...

gela toiii..depa dua nih..hihi...sat aku baca kat sini, sat baca tpt ujang...hang ni...kawenkan berdua baru padan.....hehe...lelaki same lelaki? erkk...~

Ujang9897 on May 9, 2011 at 10:56 AM said...

derm..!!!!!!!!!!


lu lagi sampah..!!

sedar2 la diri yg kau tu GAY wei..!!

ir yien on May 9, 2011 at 10:59 AM said...

hahaha... perbualan yg berbalas :)

eiela on May 9, 2011 at 11:00 AM said...

haha, kesian ujang jadi bahan. korang berdua nih, hish.. kisah atas tuh dah banyak kali baca dah.

Latest Entri :
Kera Pembawa Virus HIV

::Mastura Zakaria:: on May 9, 2011 at 11:13 AM said...

hahahhaha.......gila ahhh...

sarah-najwan on May 9, 2011 at 11:19 AM said...

asik bergaduh ajo..hehe

mynameismy on May 9, 2011 at 11:37 AM said...

kahkahkahkahkahkah!!
hamik balik ujang kene!!

giler lawak!!!!

~@mOi ~~ on May 9, 2011 at 11:39 AM said...

hahahah... dasyat tolll...

Siti Mashitah Saidin on May 9, 2011 at 11:46 AM said...

hahahaha... 2-2 owg nih gado ja... hahaha

misz sheyla on May 9, 2011 at 11:56 AM said...

mcm pernah bace kat tempat ag satu...bhahahahahaa.... sile bergadoh di gelanggang...sonok sikit nak tengok...

toyolkiut on May 9, 2011 at 12:29 PM said...

gaduh la bnyk2..
akan dtg berbesan jugak..
hahaha..

Sunah Mohammad on May 9, 2011 at 12:29 PM said...

adehhhhh....ceq pun tak tau dah cane nak bagi ampa dua orang ni berdamai...-_-"

NadiRah on May 9, 2011 at 12:29 PM said...

hahahha!!!
kene balik ujang kentut!!!
SUKA3!!!! huhuhu

Puteri Iqa Izyan on May 9, 2011 at 12:50 PM said...

haha. balas nih.

Fyzal on May 9, 2011 at 12:50 PM said...

hahaha.. lepas gua baca sini gua baca entri ujang tu plak. hilang stress gua jap.

Tok Esah on May 9, 2011 at 12:52 PM said...

hahahhaa, asyik balas entry jer!! wakakaka

Isteri Encek Bard on May 9, 2011 at 12:52 PM said...

hahhaha entry balasan dari naz... adeh korang dua2 nie....

syaz rini on May 9, 2011 at 12:53 PM said...

mcm ni ka ujang nanti..ahaha..:D

Rozuan Ismail on May 9, 2011 at 1:00 PM said...

haha.ujang kutuk nazirul,nazirul kutuk ujang..apa2 je lah.

FasiHaH SupiaN on May 9, 2011 at 1:13 PM said...

aduyaiii....ujang anti naz, naz anti ujang, tak habis2..huhu

Ain Zulaikha on May 9, 2011 at 1:48 PM said...

i dont know what to say T__T

muhammad iqbal hakimi bin tahir on May 9, 2011 at 2:10 PM said...

HAHA..aku setuju..fan arsenal memang camtu...

MR. SYAH on May 9, 2011 at 2:35 PM said...

hahahahahhah...

ira-yoshida on May 9, 2011 at 3:10 PM said...

sian lak ngan si ujang nih..haha

missfieza_1525 on May 9, 2011 at 3:18 PM said...

hehe..mcm2 la kowg ni..=p
sy y xde kaitan ngn blog pn tmsuk dlm pgaduhan kowg..=_='

MiSzy DiaN on May 9, 2011 at 3:22 PM said...

hahahaha sengal betul laaa mamat sorg nie.. kesian ujang taw~ :p

DeQdEq on May 9, 2011 at 3:23 PM said...

ish..ish....hampa dua ni tak habis2 kan...asyik ada ja benda yg nak dijadikan bahan...hahhaha

p/s: naz...ari tu dtg kenduri ujang kul brapa? x sempat deqdeq nak jumpa naz

NauRah aLwaNi on May 9, 2011 at 3:47 PM said...

hahaha hadoii laa.. :D

Jemari MonteL on May 9, 2011 at 3:48 PM said...

adehhh....entri leh kurang same jer dedue nihhh....

lalink7 on May 9, 2011 at 4:00 PM said...

hahaha..songall jee entri niee..samo je ngan ujang..hahahhah...bwk2 la berbaikk..hoohoh

qasehraihan on May 9, 2011 at 4:06 PM said...

pernah gak baca entry terbalik ni..
tp yg naz ni diolah dgn lagi gila.haha

Solihin Zubir on May 9, 2011 at 4:15 PM said...

haha.. gado jugak kang.. haha..

sha on May 9, 2011 at 4:37 PM said...

beramah mesra rupanya entri ni..

YanaMIB on May 9, 2011 at 5:20 PM said...

hahaha elok la tu orang gila gadoh dgn org gila...lama2 psgn masing2 pn jd gila lyn karenah gila-gila...*pitam!* >____<

pearl jade on May 9, 2011 at 5:29 PM said...

bestnya korg ni...
kompem x tension main blas2 entry cmni
ehehe

cantekk on May 9, 2011 at 7:36 PM said...

ee aku tekeh jugak kang budak2 bdua ni ;-D

*ujang yg mnyebabkan aku nyibuk kt sini

eyjalukman on May 9, 2011 at 9:01 PM said...

haha sengal betul ;D
kelakar !

Salim Harmanain on May 9, 2011 at 9:15 PM said...

pulak dah...kesian Ujang..

najwa's on May 9, 2011 at 9:23 PM said...

hehe hampes! >.< gigih la kome ni.

najihah sahami on May 9, 2011 at 10:10 PM said...

adoi..apekah semua ni?erk

^^nu[dd]yra^^ on May 9, 2011 at 10:19 PM said...

dua2 sengal ;D

NURUL NADIAH MAMAT on May 9, 2011 at 10:34 PM said...

addush....semalam ujang ari nie naz....sesuai la korg berdua nie...huhu....

Rafidah Farhana on May 9, 2011 at 10:52 PM said...

adoyai korang ni memang tak habis2 dengan drama sebabak!
hahaha :)

FariehanIbrahim [LBC] on May 9, 2011 at 11:03 PM said...

ngahahaa..

menyampah btoi lar korang neh! *tgn didada, mata pndg ke ats* keh3x XD

zacky ~786~ on May 10, 2011 at 1:04 AM said...

da sudah.. ahahhaa

nur aisya humaira on May 10, 2011 at 8:26 AM said...

macam pernah bace je dialog yana ngan ujang tu...:)


saling berbalas korang ye..semangat betul..:)

Putri Malu @ ima salsuzaima on May 10, 2011 at 12:39 PM said...

haha..sian yana.. ujang tu xpe la..haha

i am S!L4H.. on May 10, 2011 at 2:25 PM said...

hape2 lahhhhhh
=p

Pijahh' de-Arr on May 10, 2011 at 10:17 PM said...

hahahaaaaa..~~kesian depa~~

darkbatman on May 10, 2011 at 11:00 PM said...

aahahaa.. ari 2 aku ade bace en3 yg ujang buat utk ko.. lucass..kehkehkeh

Aretikz on May 10, 2011 at 11:38 PM said...

kesimpulannya.. dorang ckp hangpa dua ni padan sesangat.. ahakz..

iniialahaku on May 11, 2011 at 1:05 AM said...

sampai bila ko nak anti si ujang tu ha???

jaa64 on May 11, 2011 at 6:41 AM said...

hahaha
xleh blah!

Gayahspears on May 11, 2011 at 10:43 PM said...

siot.. hahaha

Akid azami on May 12, 2011 at 11:47 AM said...

hak hak.. mcm style ujang punya entri :D

Noor Idayu binti Azmi on May 13, 2011 at 1:51 AM said...

haha, sangat bengong time bace semula dari atas sampai bawah :P

sukasuki on June 19, 2011 at 5:07 PM said...

hehehe.,.saya nyaris2 pecaya ngan cerita tadi..bila baca yang last..okay..paham. =p

 

Designed by #