Monday, April 25, 2011

TOLONG LA BACA ENTRY BAJET KREATIF AKU NI.SOB SOB:(

apa yang ingin gua kisahkan di sini merupakan sebuah kisah tragik yang benar2 menyayat hati. kisahnya bermula kira2 20 tahun lepas.

ayuh, kita same2 imbas semula kisah tragik menyayat hati..


***********************

kisah bermula bila sepasang pasangan kekasih, ujang dan yana mengambil keputusan untuk mendirikan rumah tangga

gambar 1 : giler huduh ujang, perghh, yana cam tak ikhlas jer


kehidupan mereka di awal perkahwinan sure la best, maklumla first time mengenal erti dan NIKMATnya berumah tangga

gambar 2 : aksi ala2 romantik titanic yana dan ujang


akibat terlalu nikmat di setiap malam jumaat, lahirlah zuriat pertama yang menjadi orang pertama memakai nama BIN UJANG, anak yang sungguh tidak bertuah itu dinamakan shafiq sandiwara.


gambar 3 : alahai fiq, chumelnye ko, nak tampar je rase.hahaha



belom sompat shafiq putus susu, sebab sangap sangat dan gersang, maka terberanakla lagi seorang baby baru dalam keluarga mereka. dinamakan pulak bayi yang sangat tidak bertuah itu qasehdalia sengal


gambar 4 : nyenyak bersama tidurnya qaseh dan shafiq


hidup mereka terus bahagia, kelak selepas beberapa purnama, shafiq sandiwara dan qaseh sengal udah mula pandai bertatih:) bahgianyaaaa melihat telatah mereka aku pon boleh tersenyum. dem! best la plak dapat anak kucing


gambar 5 : cu teka mane qaseh mane shafiq??



namun, ibarat lagunya SLAM, mentari muncul lagi *err apeke hell nye* bahagia yang dikecap tidak tahan lamenyer, ujang mula berubah, di biarkan yana berkerja
seorang menyara anak-anak, tengok sket yana kat opis :

gambar 6 : yana di pejabat, tingkat 5 bangunan PKNS bersama laptop jenama aser dell 5050



sedang si ujang, bermain2 wanita, abes semua gadis2 genit dihemtamnya, sebot je sape, sume penah ditiduri ujang, kerja nya lain tidak beromen bergadoh, beromen bergadoh. ujang2, bile la ko nak insap ni..rumah pon da tak balik


gambar 7 : saat pertarungan klasik ujang dan iqbal tahir ( man u lawan arsenal)


berbalik kepada qaseh dan shafiq, akibat kurangnya kasih sayang, shafiq dan qaseh mula jadi liar, udah pandai masuk pub dan merokok ketika di sekolah,


gambar 8 : saat terkantoi dengan cikgu disiplin


tahun demi tahun, bile mencecah dewasa, shafiq yang kurang belai dan manja mengambil keputusan menyertai team al-qaeda dan menjadi orang kanan OBAMA LADEN.


gambar 9 : shafiq ketika mengetuai peperangan menentang muamar gadaffi



qaseh? udah jadi pelacur dan penyanyi di sebuah kelab malam terkemuka KL.kelab bitchy kepunyaan guwa. hahaha


gambar 10 : qaseh sewaktu mendendangkan lagu what the hell nyanyian avril laving


akibat tekanan hidup, shafiq dan qaseh, mengambil keputusan membunuh diri.bodo

gambar 10 : saat2 terakhir



tut tut tut tut (bunyi telepon si yana)

"hello"

"ye saye ibuye"

"ape?? haaaa, anak2 ku, erk erk""


lalu matila yana kerana terkejutnyer akibat serangan jantung mendengar perkhabaran pembunuhan diri anaknya


gambar 11 : yana, yana, yana


si ayah??? terus meroyannn:



gambar 12 : rase nak tampar jer ko jang, dem!!

p/s : entry hadiah guwa kat ujang dan yana sempene perkahwinan mereka, sile jgn jadi seperti kisah diatas.hee jadi guwa takyah da la bawak hadiah p kendiri engko isnin ni depan kan ujang??hahaha

72 comments:

najiahtul syafiqah ismail on April 24, 2011 at 9:26 PM said...

cute!!! ^_^

Amirah Adnan on April 24, 2011 at 9:30 PM said...

NIKMAT tuh capslock bagai!haha

Sunah Mohammad on April 24, 2011 at 9:32 PM said...

ahahahahahahahah! kretip la Ir!!!!!

Atiqah Sa'ahiry on April 24, 2011 at 9:33 PM said...

lawak..memng kreatif..

eyjalukman on April 24, 2011 at 9:34 PM said...

haha
cite mmg mantap uncle!
uncle pun gi kenduri kak yana dgn ujang ke ?
kem salam ehh kak yana . haha

IftiMonstaa on April 24, 2011 at 9:38 PM said...

HAHAHAH terbaik lah naz

CikBulat on April 24, 2011 at 9:38 PM said...

kejamnya :) hahaha.

sis yana tak kisah ke? ujang memang derm.

Halimatun Sa'adiah on April 24, 2011 at 9:39 PM said...

waaa....tingat kt si itam sy yg da ilang....sedihnye....

www.fierapirot.bolgspot.com on April 24, 2011 at 9:39 PM said...

perghh..story xboleh tahan hahaha...kelakar jugak..=)
singgah and follow u

www.fierapirot.bolgspot.com on April 24, 2011 at 9:39 PM said...

perghh..story xboleh tahan hahaha...kelakar jugak..=)
singgah and follow u

najihah sahami on April 24, 2011 at 9:41 PM said...

haha...susah jugak dpt kawan jreatif macam ni. sebab tak pasal2 rugi satu hadiah dr naz..adess...

naz. i kawen nnti nak hadiah material tau!!:P

:: Azizah Alwi:: on April 24, 2011 at 9:42 PM said...

okay memang diakui sangat kreatif sehingga menyebabkan aku sakit perut gelak..haha

jaya jr on April 24, 2011 at 9:42 PM said...

suratan hidup seekor kucing oleh blog suratn kebetolan

HAJAR hasan on April 24, 2011 at 9:43 PM said...

muahahahahaha~ bro naz tak boleh bla ouh! hahahaha~ gilerrr sengal.

psssttt: ini betul2 cerita kreatif !! ;)

UNA budak BAEQ on April 24, 2011 at 9:44 PM said...

ERR SKETSA KE SINETRON NIH

*mana nama aku sebagai bos yana ? hikhik

Niaa Sameon on April 24, 2011 at 9:45 PM said...

anak kucing pon jadi laa.

FasiHaH SupiaN on April 24, 2011 at 9:47 PM said...

please please CAPITAL LETTER!
It is what we called as CREATIVE!!!

laskar pelangi on April 24, 2011 at 9:48 PM said...

wahaaaa!!
naz, memang kreatip lahhhh entry kali nieyhh..eiwwww!

sangat sangat menarik;))
sambil duk tengok2 gambar meowww yg comel:) rindu plak meow2 kat rumah..
aduhai

kalau budak darjah 3 dengar crite nie pon mesti dia suke..heheheee...

Fakhrul1409 on April 24, 2011 at 9:52 PM said...

HAHAHHA!! SIot je punye cter...siap malam pertama.beromen siap..smpai ada anak..tak puas ag..sangap lagi sekali...pastu trus rosak..ujang layan betina lain..Wakakakkaa!! tak leh blah! leh masuk world book of maharaja lawak dowh!XD

nama.aku.lynn on April 24, 2011 at 10:19 PM said...

terbaikkk laaa!!!hahahah
kretip abesss nihh..

azwa amani on April 24, 2011 at 10:21 PM said...

huhuhuhuhu..suka tgok gmbar kucing2 tuuu

zikeryhassan on April 24, 2011 at 10:28 PM said...

muhahaha. kesengalan btol cerita ni

aliarosli on April 24, 2011 at 10:31 PM said...

hahhahhahahhah, gila kreatip

jang, jangan jadi cam tue taw

bek-bek taw

najihatussolehah on April 24, 2011 at 10:32 PM said...

hehe..kreatif2..:p..comel la kucing2 tu...

SyedGraphiX on April 24, 2011 at 10:32 PM said...

HAHAHAA...takleh blaaa!! XD

Pendekar Berkuda on April 24, 2011 at 10:32 PM said...

Cilake...sakit pipi aku gelak!! ahahaha...

cik.saffa.here.with.love. on April 24, 2011 at 10:33 PM said...

sgt-sgt tragis...

Jemari MonteL on April 24, 2011 at 10:50 PM said...

adeiii..... [gelak terbongkang ambooo].. hahahahah

Ujang9897 on April 24, 2011 at 11:23 PM said...

hahahaha

B.O = Bo

N.G.O.K = Ngok

kau BONGOK..!!!!!!!!

khairunnisa ♥ on April 24, 2011 at 11:42 PM said...

haha (^_^) comel je kucing kucing tu. tahniah to ujang and yana :) takde kucing buat peace macam shafiq buat tu ke?

psst, bawa ler hadiah untuk diorang.. kucing parsi ke..

NaDiA on April 24, 2011 at 11:49 PM said...

tumpang gelak... kahkahkahakh... hebat... kretif entry

Cik Eka on April 25, 2011 at 12:20 AM said...

bahahahaha..lawaknyaaaaa...gelak guling2 sehingga emak datang menampar ingatkan eka udah gila meroyan......hahaha

sweet stalker on April 25, 2011 at 12:30 AM said...

haha, kelakar lah. kreatif.

Bulan on April 25, 2011 at 12:31 AM said...

kretip beno ko naz.ahakss

nur aisya humaira on April 25, 2011 at 12:44 AM said...

hahaahaha....
jaat giler SK ni..

selamat menjadi pengantin baru ujang & yana..:)

Sis Nana on April 25, 2011 at 3:15 AM said...

hahahahahahaahahha....klaka2......kreatif tol....

azrinrahim on April 25, 2011 at 4:00 AM said...

mantaplah bro..dh boleh bt buku lh plak.. huhu

Woofer Storm on April 25, 2011 at 7:32 AM said...

perghhhhh entry dia ni kretif la..jeles ar bro..

*tapi ada panas skit kat sni..hahahaaaa

mynameismy on April 25, 2011 at 8:18 AM said...

haha comelnye!!!

GiveAsh on April 25, 2011 at 9:22 AM said...

kelakar....hahahahha

wanda arry on April 25, 2011 at 9:59 AM said...

haha..leh wat cite agi la ni

Qaseh dalia adelia on April 25, 2011 at 10:19 AM said...

haha BONGOKKKKKKK

Tok Esah on April 25, 2011 at 11:40 AM said...

hahhaha, kretip lah naz!!! hahhahahahahahahhaha

YanaMIB on April 25, 2011 at 12:01 PM said...

HAHAHAHAHAHA ko tau tak aku letih tahan gelak sekarang!! dem yu naz!! grr~ kena nyorok belakang pc utk ghelak tkt org lain nmpk =P

entry comel..tp sengal! huhu~

charmyiex on April 25, 2011 at 12:08 PM said...

hihik...kreatip...

syanabel on April 25, 2011 at 12:13 PM said...

sangat kreatif.. boleh masuk maharaja lawak lawan ngan Nabil.. haha

nuanza on April 25, 2011 at 12:29 PM said...

hahahhaha!!!
best..best!

♥sophie♥ on April 25, 2011 at 1:24 PM said...

kahkahkah ;p lawak gilerrrr,, so kreatif ! haha

najwa's on April 25, 2011 at 1:28 PM said...

hahahahahaha hampeh.

cek's on April 25, 2011 at 1:46 PM said...

hahaha...lawak2..

hawiz on April 25, 2011 at 1:54 PM said...

wahahaah..giler r..brst tol story ko...good2..hahaaaa

eRza farEeha on April 25, 2011 at 2:18 PM said...

kretip2..hhaa..tahniah ujang n yana da nk kawen...:)

Nur Farah Hani on April 25, 2011 at 3:06 PM said...

hadiah dia.. ganas giler.. leh sentap baca tapi klakar .. ahahaaha.. xd

lost kitty on April 25, 2011 at 3:23 PM said...

kekeke. gambar kucing tu memang menambah perisa kekreatifan entri ni

:: Bila N'Lela Tasuki menjadi Miss Cornfius........... on April 25, 2011 at 4:09 PM said...

akhirnya..
inilah penamat kisah ujang 50 taun akn dtg.. lalalallala.. ishk.. ishkk..

Hansyirah Takezur on April 25, 2011 at 4:23 PM said...

hahaha...
nasib baik gmbar kucing..
baru ado feel nk gelak..
HAHA

adan on April 25, 2011 at 5:09 PM said...

hahahaha.. kreatif giler... tahniah buat ujang dan yana..

qasehraihan on April 25, 2011 at 5:14 PM said...

muahahahah..bekok keng guwa..hakhak
giler kreatif..kamu dpt dr mana gambo2 anak banak ujang tu sume??hakhak

http://qasehraihan.blogspot.com/2011/04/bila-rinduku-jenguk-blogmu.html

muhammad iqbal hakimi bin tahir on April 25, 2011 at 8:34 PM said...

hahaha..aku gelak puas...weh den tak dapat join pegi kenduri ujang..last paper aku 3hb...xsempat oo..

bighagenjo on April 25, 2011 at 8:37 PM said...

haha! kretif betol.

bighagenjo on April 25, 2011 at 8:37 PM said...

haha! kretif betol.

DaK CoMoT on April 26, 2011 at 3:35 PM said...

hahahahaa....naz sempoiii....comey ja kucin tuh..=)

yaya_flanella on April 27, 2011 at 1:23 AM said...

hee. gigih sungguh buat ni. comel lak tuh. ko g ke ujang kawen? nak pegi jugak. XD

✿ milly molly ✿ on April 27, 2011 at 2:52 PM said...

alahai comelnye ^^

lelong on April 27, 2011 at 11:09 PM said...

http://lelong.livejournal.com/

:: noremy bte rahmat :: on April 28, 2011 at 8:26 AM said...

hehehehehehhehe


p/s:BW & folo..mehla jenguk belog ai..salam kenal! (^_^)

Miss Anis on April 28, 2011 at 5:38 PM said...

hahahhaha sangat kreatif...

si dia on April 29, 2011 at 3:22 AM said...

mcm siot je..
nt buat filem 1..
ekaw oghg nghoghi9 ko?
hahah

Kembali Senyum on April 29, 2011 at 4:37 PM said...

lawak entry ni. bg mood aku beransur pulih lpas tgk kucing2 tu. pandai pandai ,

nurul ain on April 30, 2011 at 3:44 AM said...

hahahah memang tk blh blah btul la..

forever love on May 3, 2011 at 12:19 AM said...

lama dah tak masuk sini.. berubah wajah da...

hope tak jadi camtu..

nway tahniah ye,, bila lak jang sorang nie nk kawen...

::mak incik:: on July 6, 2011 at 10:57 PM said...

haha... sengal doh ko ni naz.... mesti korang slalu buli kak yana n qaseh en??? huhu....

 

Designed by #