Wednesday, April 20, 2011

SILA JANGAN BACA KALAU RASE NAK EMO2 OR NAK TEMBAK BALIK

pagi2 lagi, sesudah subuh lagi guwa da bukak blog nak tgk2 perkembangan terbaru dunia blog, jgn ingat guwa busy sebagai ingiyer guwa tak tau ape yang jadi,


ade sorang member guwa ni, menanges2 meluahkan perasaan beliau yang merasakan dunia blog tidak lagi aman seperti dulu.


salam...eyka bukan nak hentam sesuka hati je tapi eyka rasa dunia blogging sekarang tak besttttt...sini sana gaduh..pasal buat gathering gaduh..tak buat gathering gaduh...eyka tak paham la manusia manusia ini...semua nak tegak ego masing-masing je...amal ntah ke mana tapi asyik nak berperang sesama korang je..macam tak besh tau dunia blog sekarang.tak aman..kompem ada je caci maki tak suka orang ini..tak suka orang itu.. penuh dengan orang tak puas hati je dalam blogging ini..perghh~ sedihhhh.. T.T

eyka tak paham langsung dunia blog sekarang..semakin konfius dan semakin tak selesa..mood eyka pon mati nak blogging bila eyka dengar perang-perang entri sekarang ini....semua nak tunjuk ego masing-masing... tak pahammm.. =.="



yup, memang, dunia blog ni sampah sekarang, goatshit dan segala2nya, masing2 nak menembak, melepaskan peluru yang ditujukan tepat pada satu2 pihak.


yang otai pon tak kecuali nak men tembak2, kemon la, perlu ke satu entry taik di balas dengan satu lagi entry taik menyebabkan taik tu kemudiannya taik itu terkumpul lalu membusukkan dunia blogging yang yang yang erm, tak tau nak cakap ape.hee~



guwa lepas ni nak bercampur dengan blogger2 yang tak otai jer,guwa da malas da layan kerenah blogger2 follower 1K ke atas yang masing2 kini ibaratnye cube menunjukkan ego dan taring yang kononye tajam.dulu mase follower 10 jer takmo plak tunjuk taring, wadefak ops, lupe, memangla kan yang biasenyer men perang2 ni orang yang kononnye otai, bajet otai dan otai kot:P blogger biasain mane mampu nak men tembak2:P

kepada blogger2 yang tak otai dan tak pernah nak amek tau ape itu otai, ayuh kita same biarkan dunia otai yang karot marut tu, lets blogging dengan hepi2, bia tak otai tapi hati baik, tak busuk, kan kan kan?:)


kate rakan guwa eyka lagi:

blogger sejati lain..diorang cuma pikir nak bagi kesedaran dekat orang ramai..kira kalau orang sedar dan orang gembira dengan entri itu..secara otomatik akan bagi kepuasan berganda-ganda bagi pemilik blog itu..:)


sahabat guwa yang lain pula berkata :

aku, berblog, entry aku, untuk menghiburkan perbaca, lain dari itu? tak ada

pemilik blog **


pada yang konon2 terasa mereka otai, yang rase tertembak dengan entry ni, dengarla, luahan dari kami, blogger2 yang tak otai yang selama ni mengkagumi u all tp kini, kalau camni la keadaannye, heh,tak tau la nak cakap.


pens off~



78 comments:

Peri PiA on April 20, 2011 at 8:35 AM said...

ntah la....sana sini gado

y u y u Z u l a i k h a on April 20, 2011 at 8:35 AM said...

demmm.. wa benci arr cengigini!

wa nak sambung tidur!

HAZWAN17 on April 20, 2011 at 8:38 AM said...

betul tu bro..guwa dah lama perasan fenomena ni..tak tau apsal ada perangai macam ni.....

Eyka on April 20, 2011 at 8:39 AM said...

mecasih sudi dengar luahan hati eyka :)

MiSzy DiaN on April 20, 2011 at 8:41 AM said...

wahai CEO..
kenapa kah hari2 buat entry pasal blogger yg nda puas hati n berhasad dengki nie? buka blog ni, entry yg sama.. buka blog tu entry yg sama.. nmpak sgt daaa dunia blogging nda aman.. isu blogger otai laa.. isu blogger gatherng nda ingt bini.. mcm2 jak laaa blogger skrg~ hurmmm d lyan jak arr..

apek poyo on April 20, 2011 at 8:42 AM said...

alaaa..apo nak di kesahkan psl org lain..kito punyo blog .bkn mak bapak dio punyo .
taknak baco jgn la singgah..
dah singgah nak kritik org plak..
apo ?ingat dah lamo berblog bgs ko?
patut la bangso kito tak maju²...
biar lah dio nak buat n3 apo pun..dah tu yg dio suko...
sepatutnya bg la komen yg membina..
hahha..mahap la..panjang bona plak komen denn..marah nih..ekekkek

Ayuni on April 20, 2011 at 8:43 AM said...

haah, smua kutukan ader... tp sye x layan je....

Gadis Ini on April 20, 2011 at 8:46 AM said...

tawu xpe..btoi kate eyka.tuh..
hahaha!! layan perasan sendiri lg syiok erk..hehe

sarah-najwan on April 20, 2011 at 8:59 AM said...

kita menulis utk suka2..
bukan nk bg org sakit hati..

hepi2 blogging deh ceo naz corp..jgn stress mress deh..

Hansyirah Takezur on April 20, 2011 at 9:05 AM said...

yerp, sngt stuju..

baik blogger newbies..
blogging dgn aman..

xpayah la nak gaduh2.. ni komen pon kadang2 ssangat mnyakitkan hati.

rara pinkmafia on April 20, 2011 at 9:18 AM said...

lol.jgn emo eyka....mmg blog dh tak aman coz dh ramai sgt yg berblog.blog actually utk perkongsian.but dh jd laman gaduh.hmm jgn seday2.chill k.~

intan.maisarah on April 20, 2011 at 9:26 AM said...

huhu

Faizal Fredley on April 20, 2011 at 9:39 AM said...

hohoh....jom kita teruskan berblog sesama newbie.......hidup dato naz....haha

Maya Mayana on April 20, 2011 at 9:51 AM said...

emm saya pun tak otai..harap2 terjauh dr sifat2 sebegitu...Amin...

Qaseh dalia adelia on April 20, 2011 at 9:55 AM said...

saya buat hal saya sendiri je malas nak campur hal2 gaguh ... naz dah xmo kawan dengan kite .. kita tak bersalah pun ...

eyka domo sabar lah syg

nur aisya humaira on April 20, 2011 at 10:00 AM said...

Assalam SK..:)
betul da tu ckp eika..
masg2 nk tembak2..penat gak duk tgk, tk bace da kuar kan...ngee~~

conclusion, biar dieorg dgn dunia dieorg...:)

ainraus on April 20, 2011 at 10:21 AM said...

kompem lah i bukan blogger otaiiii. -.-

UNA budak BAEQ on April 20, 2011 at 10:43 AM said...

AKU HARAP YG RASA HEBATT TUH TERASA LA SIKIT2 KAN .

*naz hang jgn lupakan aku plak weyh yg tak otai nih .aku tak kan penah jd otai. ohoii shitfree naz shitfree . haha

suffer8zine on April 20, 2011 at 10:46 AM said...

ala kdg2 gado2 tu semua saje2 je nk bagi nama naik, padahal x de pe pun, mcm2 la

Terkini : Video Makhluk Asing Mati Di Rusia

cik-terompah on April 20, 2011 at 10:52 AM said...

xyah g blog dorang.. susah pe..


layan blogger yang bese2 nih.. hehe

afuan shah on April 20, 2011 at 10:55 AM said...

gilos!!gua bukan otai ouh...jom la p blog gua...hak3...baca entry ...ngee~

wanda arry on April 20, 2011 at 11:16 AM said...

hahaha..bnyk prob ek....wanda men tulis je belog..xambik taw pun hal2 gado sna sni..nk aman je :)

Nurul Ashikin on April 20, 2011 at 11:17 AM said...

hye. singgah sni. setakat ni, ckin lum lg kena tembak2 ngan blogger len. x sgka jga, ada blogger yg suka gado2 cmnie. herm.. mcm2. hope rmai org fhm konsep berblogging nie. :)

syuwai on April 20, 2011 at 11:36 AM said...

hurm.. biasa bl0gger yg perasan otai la buat peperangan ni kan??

oppps..?! ye ka..tak tau, tak tau

pi makan la dulu ^____^

Bulan on April 20, 2011 at 11:40 AM said...

yg penting aku bkn otai.dan x lyn otai2 pnye hal nie.

Che Sakinah on April 20, 2011 at 11:43 AM said...

mana2 pon gaduh... penat betul baca. tah lah.. memang ramai yg jenis suka cari gadoh dkt dunia blog ni.. maleh tul nak layan.. takpasal2 ja.

azrinrahim on April 20, 2011 at 12:17 PM said...

no comment..tpy bgus idea yg bro lontarkan.. boleh sedarkan semua orang..n ten suka ayat yg bro gnekan sekrng..hehe lagi menusk kalbu gitu bace..lalala

Nazirul on April 20, 2011 at 12:23 PM said...

aku tengah sakit perut ni.tapi yang penting aku tak otai.

nadira shahid on April 20, 2011 at 12:29 PM said...

Kadang2 tergelak, tgk kerenah perang blog yang macam budak2.. nape tak buat face to face je? owh, msti la bukan blog namenye.. Baik namakan majlis mensyuarat tingkap.. Bygkan, dlm blog pun boleh main politik, apatah lagi dekat dunia luar.. NS cume tgk sahaja, amik yang baik, dan buang yang buruk..

aNaYaNa on April 20, 2011 at 12:38 PM said...

pasni blog pun boleh jer kalo nak jadikan sebuah parti politik..hehee

zikeryhassan on April 20, 2011 at 12:47 PM said...

seriusly aku tak layang blog "otai2" ni. bukan best sgt pun.

pneumedic on April 20, 2011 at 1:22 PM said...

ape definisi otai tu sebenarnye?..yg rmi follower ke..yg income beribu2 ke or yg da lme berblog?..klu da lme,xsemestinya bagus..kdg2 entry yg newbie ni lagi bagus..baik cri reader dr kalangan bkn blogger..xde sape nk tembak..

MAiCHER on April 20, 2011 at 2:19 PM said...

yah, betol ah.
ak pon tak layan otai2 ni.
tak bes pon entry dorang.

p/s:blogging untuk bagi kesedaran kat readers.style!

Anitafasha on April 20, 2011 at 2:21 PM said...

Agaknye dorang da takde modal nak tulis entri kot. sebab tu saje nak carik gaduh.. =)

! Nurida Ardy on April 20, 2011 at 2:27 PM said...

otai la ang sowang2 smpi ke liang lahad..wa tarak peduli o..
*lu langsi,lu mati....
*sengeh sadis

Ujang9897 on April 20, 2011 at 2:51 PM said...

aku suka gado dgn kau...

sebab kau otai..hahaha

Syafiq Rosli on April 20, 2011 at 3:09 PM said...

btol2..aku pun kurang stuju weh ..gado je..hmm

A retarded kitty on April 20, 2011 at 3:36 PM said...

no comment

Sunah Mohammad on April 20, 2011 at 4:00 PM said...

hurmmmm....(tu je yang mampu)

d_tieah on April 20, 2011 at 4:08 PM said...

Tu diaaaaaaaaaa.. Nasib blog gua follower masih seratus lebih je bai.. Takde maknanye nak jadi femes apatah lagi otai ni.. Buat cam biase je kot lagi best, happening idup.. Hahaha..


Entry Terbaru : Happy Birthday ; Tiket Free Untuk Blogger

Nur on April 20, 2011 at 4:11 PM said...

ade perang2 ke weh?asal aku tak tahu?

FasiHaH SupiaN on April 20, 2011 at 5:01 PM said...

haih...xseronok betullah gado2 nie.....mana yang tak suka, kita tolak tepi, mana baik, kita sebaq2..yg penting niat kasi betul laaa

Lydia Miza(Aidyl Azim) on April 20, 2011 at 5:38 PM said...

gaduh dan gaduh.ada yg sengaja bikin panas tuk cr gaduh.dah tu tak tau nak minta maaf..wat cam takda apa2...akak dah mkn bosan ngan dunia blogging ni naz.benci ngan kepura-puraan.dulu aman jek berblogging...skrg..rasa cam panas!

Pendekar Berkuda on April 20, 2011 at 6:53 PM said...

dem.... mana datangnya taik ntah?? kau cedok taik dari mana weh?? dem yu ~! hahaha...

hudahazwani on April 20, 2011 at 7:17 PM said...

standard la naz..manusia ta lari dari wat kesilapan..nobody perfect..tapi masing2 dah beso yer dak? pepandai la dorang pkir..

"tak sume blogger tuh jahat dan tak sume yang bukn blogger tuh baek"

**bagi huda pulak, huda blog untuk diri huda, blog ibarat diari..sape na bace, bace la..sape ta na, ta yah..

hehehe..ok ke komen huda nie? huhu..

adan on April 20, 2011 at 8:18 PM said...

salam, rasanya tak perlu kot nak gaduh2 antara sesama blogger.. aku lebih suka layan blogger yang peramah.. >,<

Fakhrul1409 on April 20, 2011 at 8:46 PM said...

aku follower under 1k! hahahaa..meh sini naz kawan ngn aku..dulik la org nk ko gay ke pe..jgn jd cm ujang sdah! hahahahha..kompom aku kne tikam ngn ujang nt... hahahahha

cik EPAL on April 20, 2011 at 8:47 PM said...

nasib baik saya bukan otai. alaa blogging lah elok elok. fun fun. kan lg best =)

qasehraihan on April 20, 2011 at 8:53 PM said...

hahaha..suka kata2 naz yg ni..

"memangla kan yang biasenyer men perang2 ni orang yang kononnye otai, bajet otai dan otai kot"

den stuju beno..
geli betul den dgn yg bergaduh itu..

tapi bkn pkataan 'otai' kot sbb naz ag hebat dr yg buat entry mgkritik tu..hakhak

Nurulbadiah Lai on April 20, 2011 at 8:56 PM said...

der..
xtahu nk komen apa..
tp blog kite..dari follower 50 org lagik..kite mmg suka sound2 orang ni hahaha..

tapi gado2 xmen lah..

tapi kn..

tengok blogger yg suke tuduh2..suke tuding2..hangin gak..rase geram2 je nk sound hahahaha..

mama comel on April 20, 2011 at 9:17 PM said...

apela nak jd...hurmm..

Izamir Ridzwan on April 20, 2011 at 9:18 PM said...

waa pon sama dgn nurul badiah.. dari foolower ciput suka menyegat org jugk.. hahah ek tpi wa bukan otai men..

Miza Yusof on April 20, 2011 at 9:22 PM said...

hai cik naz. meh lah kawan dengan saya. hehe. follower saya ciput saja tapi saya berbangga kerana saya berblogging secara aman :)

blog personal sapa nak layan kan tapi saya happy-happy saja walaupun ramai tak suka blog personal :D paling penting saya tak bermusuhan dengan orang :)

darxniq on April 20, 2011 at 9:27 PM said...

mentang2 aku bru 1K..ko perli aku yer..ok fine!

fArAh!! on April 20, 2011 at 9:36 PM said...

betol owh..sekrng dunia blogger dah mkin tak best..klo dulu aman damai je..tak de pun baca blog sapa2 main hentam antara blogger2..tak de kutuk2..hope satu hari nanti dunia blogger akan kembali mcm dulu..jangan la nak bermusuhan sesama blogger..kita kan kawan!!

najihah sahami on April 20, 2011 at 9:49 PM said...

nazzy~wa bukan otai....tp wa cakap pakai otak...jom kawan!!

:)

Firdani on April 20, 2011 at 10:09 PM said...

huhu..siap x sdar lg ad perang2..

MaiRa QuEeN on April 20, 2011 at 10:15 PM said...

pehal la blogger skrg nie....huhh

alexa yussida on April 20, 2011 at 10:33 PM said...

tak terasa..yeayy tak otai..haha..chill2 sudee..pasal belog yg variasi pon nak gado ka?tak puas hati tutup belog..tak yah nak jaja cerita,kekeke..berbelog hiburkan hati sudeee..

wehh betol ke nak mai russia??mai ar..nti siapkn carpet hijau untuk ceo kita nih :p

dhilla nazli on April 20, 2011 at 11:16 PM said...

aahaahha gempak la weyh..
sep!!

Tok Esah on April 20, 2011 at 11:18 PM said...

derm waa!! wlopom follower tok 1k lebih tp sbnarnye 200 org jer selepas tukar domain.. huhu

tok bukan otai!! xsuke gadoh2x gak!! huhuks

CikBulat on April 20, 2011 at 11:35 PM said...

hak hak hak. abang kacak. kenapa ai jadi org lmbat komen?

abg kacak. semAKIn seronok baca entry2 abang. suka suka. suka abang gak.

abg kacak. terima kasih untuk entry ini. saya akan cuba untuk tidak terlibat lagi.

abg kacak. kangen. T__T haahah

Solihin Zubir on April 21, 2011 at 1:21 AM said...

gua tak otai kan.. heheh..

cik fza on April 21, 2011 at 1:44 AM said...

wa pon baru lg.
buat pa lar saling baling taik.
pe ke he nya.
ish3.
sabo je lar~

ANIS DIYANA on April 21, 2011 at 9:58 AM said...

saye bkn blogger otai..
saye biase2 je..
hehehe..
so, kawan la dgn saye...
saye xsuke gado2...
(ayat skema ja..hahaha)

prsn lma dh gdh2 ni...
bnci arh...
pnt tgk y otai2 gdh..

kl rajn BW blog sy ye...
komen la ap2 yg dpt mmbina..
http://diyanaluvaman.blogspot.com/2011/04/foundation-in-tesl.html

Tengku Puteri on April 21, 2011 at 10:12 AM said...

dunia tak aman lagi.. realiti mahupun maya... =)

K2r~90 on April 21, 2011 at 10:13 AM said...

guwa akui guwa hanye insan y baru mngenali blogger otai hehehe




=) fez time dtg.. x mo kasi cikedis ke?

NisaAdnan on April 21, 2011 at 10:53 AM said...

KITA BAKO JE BLOGGER KUANG AJAQ TUU !

Hafizuddin Jasmi on April 21, 2011 at 11:28 AM said...

hahahaha..blogger2..dunia sebenar tak aman,dunia cyber pun tak aman.mane2 pun tak pernah nak aman..

baik aku tido :)

emieysandra on April 21, 2011 at 4:48 PM said...

sokong komen cik epal, perasan gak dunia blogging dah cm xbtol skg ni..huhu, sndiri mau hingat la, emiey ni xbape nak campur hal org len..lihat, fikir, dan jadikan iktibar pd diri sndiri shj

;)

emieysandra on April 21, 2011 at 4:49 PM said...

sokong komen cik epal, perasan gak dunia blogging dah cm xbtol skg ni..huhu, sndiri mau hingat la, emiey ni xbape nak campur hal org len..lihat, fikir, dan jadikan iktibar pd diri sndiri shj

;)

eyjalukman on April 21, 2011 at 5:47 PM said...

arghh ,
sana sini gadoh , tak best kan uncle ?
apa kata gi men pondok2 ke ,masak2 ke , tak la gadoh ,
ehh tibe2 je . hahaha

Arief Sohod on April 21, 2011 at 7:05 PM said...

terbaik la bro..!!!

Nadee Nadoo on April 21, 2011 at 11:19 PM said...

pergh..aku ni lagi lah...tak boleh nak maki hamun kat belog aku...nanti kene sembur dengan sheltox...

Nuar on April 26, 2011 at 12:54 AM said...

musuh alam maya...baru faham

yaya_flanella on April 27, 2011 at 1:25 AM said...

fuh nasib baik tak otai.

Kembali Senyum on April 29, 2011 at 4:49 PM said...

aku berblog sbb suka suka. haha

Yasmin Yusuf on January 5, 2013 at 3:04 AM said...

i loikee la blog u nie..kata2 u memang straight forward n direct boleh buat i tergelak..yup,,rasa juga macam nak give up bila berblog but i keep thinking positive and the most important thing what we gonna to write must put a whole intention semata-mata nak sampaikan msg yg berguna kpd masyarakat bukannya nak raih follower beriban je..biar follower tak smpai spuluh asalkan entry penuh makna..ye dak?

 

Designed by #