Wednesday, April 13, 2011

Nak Jugak Aku Tampar Punggung Perempuan Yang Pakai Legging..!!

Malam ni guwa malas nak taip entry, yang guwa rajin copy paste sahaja, jadi jom bace entry mangsa copy paste:P

Salam Pembaca Izamir Ridzwan,

Pernah tak korang jumpa perempuan yang memakai seluar ketat atau bahasa lain yang selalu digunakan, LEGGING..?? Apa perasaan anda apabila selisih dengan korang..?? Tergiur..??

Pemakaian LEGGING adalah bertentangan dengan konsep aurat wanita Islam..

LEGGING tidak sesuai dipakai di tempat awam kerana:
1) Fabrik yang nipis, lembut atau jarang.
2) Terlalu ketat mengikut alur bentuk kaki dan punggung.

Dunia hampir kiamat.. Dulu, Wanita Kafir saja yang berani berSEKSI di tempat awam, sekarang ini Wanita-wanita Islam yang berpakaian seksi dan ketat pula senang dijumpai di tempat-tempat awam Malaysia, malah di bulan Ramadhan pun mereka tidak malu.. Apa nak dikata.. Baju dan seluar yang tak cukup size di lebih murah, kat pasar malam sehelai RM20 pon boleh dapat dah..

Apa yang sangat memalukan kita ialah golongan Wanita Islam ini menganggap TUDUNG adalah FESYEN bukannya perintah Allah.. Maka, dengan sesuka hati, mereka menggabungkan TUDUNG dan pakaian yang HARAM kerana mahu kelihatan anggun, cantik, seksi dan bergaya.. Seriously IR tak sokong pekaian shawl sekarang ni.. Kebanyakkannya menampakkan dada..

Contohnya:
Tudung/shawl + Baju Sendat + Jeans Ketat
Tudung/shawl + Legging
Tudung/shawl + Kebaya Ketat
Tudung/shawl + Tshirt lengan pendek

Pemakaian legging di tempat awam dengan sengaja boleh mencetuskan imaginasi seksual dan mengghairahkan nafsu seks lelaki-lelaki awam yang melihat secara lansung atau tidak lansung.. Sebab itulah, pakaian longgar dan labuh bertindak sebagai pelindung maruah.. Pernah dengar wanita islam bertudung labuh kena rogol..?? Tak kan.. Kebanyakkannya yang pakai legging, ketat ni yang kena rogol.

Wanita-wanita ini sering memberi alasan “Kalau tak suka jangan pandang”, tapi kalau dah dihidangkan dan di tayang di hadapan mata, adakah si lelaki tidak akan memandang..?? Mereka sendiri yang menjadikan diri mereka sebagai ‘objek seks’ di tempat awam.. Boleh mengundang dosa untuk dii sendiri dan orang di sekeliling tahu.. Tayang body tuh kat suami dah ler, tak perlu lah sampai kat tempat awam nak tayang betis kecik peha besar awak tuh.. Tak sopan dan menyalahi hukum Allah..

Jadi pada pandangan korang semua, apakah punca gadis2, dan wanita islam memakai legging..?? Adakah kurang pendidikan agama..?? Berfesyen..?? Ataupon tiada teguran daripada suami dan ahli keluarga..?? Ingatlah suami kat luar sana, tegurlah isteri untuk memakai pakaian yang mengikut piawaian islam, kalau tak, anda dikategorikan sebagai LELAKI DAYUS..!!

Mulai hari ni marilah sama-sama mengurangkan pemakaian legging ni..?? Senang jer caranya, lafazkan “ASTAGHFIRULLAHALA’ZIM” apabila berselisih atau terjumpa Wanita Islam yang berpakaian KETAT dan LEGGING di tempat awam untuk membuatkan mereka terasa dan terfikir akan cara pemakaian mereka.. Biarkan mereka terasa.. Dakwah yang berani.


p/s : entry copy paste tanpa izin dari izamir, kredit untuk beliau:)

kami kan team2 si mulut lepas dan pedas.hahaha

56 comments:

y u y u Z u l a i k h a on April 12, 2011 at 9:46 PM said...

yuyu pakai lengging dalam baju kurung tak leh gak ke nyahh??? muhahahah!

UNA budak BAEQ on April 12, 2011 at 9:50 PM said...

jgn cakap hang aku pon berbulu nak tgk bebudak leging lah sgt nih .
yg tak tahan yg makcek2 tua tak hengat dunia tuh . aish aish emo aku.

Izamir Ridzwan on April 12, 2011 at 9:50 PM said...

IR termasuk team mulut pedas dah lepas..?? haha

||aLeaSaRa|| on April 12, 2011 at 9:52 PM said...

slm bro!kite mmg tak suka legging..rasa tak kena lak ngan tudung.atas tutup bawah ketat perghhhh...malu woo.ntahlah fesyen skrg dah makin pelik.kalau nak pakai legging pun dlm umah dah lah.malulah tunjuk sendat2,nak jalan kepit2,di akhirat tersepit...

miss senyum on April 12, 2011 at 10:07 PM said...

saya sebagai perempuan pun MEMANG TAK BERKENAN dgn minah berlegging nih! sakit hati tgk bila dorg pkai lagi2 dgn tudung. urghhh tah mana fikiran dorg tentang dosa pahala.

zureen on April 12, 2011 at 10:07 PM said...

saya suka post ni :P

Cik Miera on April 12, 2011 at 10:08 PM said...

stuju ngan naz..even miera sndiri yg nmpak pompan bertudung pakai legging pun ase malu..

Rozuan Ismail on April 12, 2011 at 10:08 PM said...

x fhm jugak.nak tutup aurat tapi pakai ketat.kalau mcm tu,baik pakai pakaian renang je

najihah sahami on April 12, 2011 at 10:10 PM said...

hahaha...sokong laa ayat team mulut lepas tu wei..like!

tp mulut lepas yang berbaloi ok la naz....:)

Pijahh' de-Arr on April 12, 2011 at 10:11 PM said...

ASTAGHFIRULLAHALA’ZIM

huh ternmpk gmbr legging

yeahh betul tuhh..euuu..tak mengiurkn tapi nmpk huduh mcm paha ayam..i mean kaki aym

haha~~

faraa halim on April 12, 2011 at 10:13 PM said...

saya pn x berkenan tgk nye, ade hari tu nampak makcik tu pakai legging warna pink lagi, die engat cantik ke? haha

eyjalukman on April 12, 2011 at 10:16 PM said...

haha mmg tak suka tgk org pakai legging .
klu kaki kurus gitu bole laa ,
klu kaki besar mak aihh , iyiyi !
haha;D

tp kan yg islam lagi over dr bkn islam .

Siti Mashitah Saidin on April 12, 2011 at 10:17 PM said...

nak komen skit la... bukan pasai lengging tuh.... x terasa sbb x pernah pakai... akan datang - wallaualam...

*statement yg mengatakan wanita bertudung labuh x kena rogol...

itu memang btoi... tapi bgaimana yg berbaju biasa, bertudung biasa pon kena rogol? pon disebabkan perogol2 nih tertarik dengan yang pakai ketat2 dan nipis serta seumpamanya...

ada sowg polis nih bg statment ; dia cakap perogol dia akan rogol wanita yang 'nampak sopan.'

kenapa? sbb dia kata - yang nampak sopan nih masih 'fresh'...
(perogol pon memilih-bongok btoi)

x tau nak salahkan sapa

Hafizuddin Jasmi on April 12, 2011 at 10:19 PM said...

paling suka team mulut pedas tu..

kdg2 kene pedas sikit kan.kan.kan?

syAzAnA on April 12, 2011 at 10:22 PM said...

nyampah bile tngok org pakai mcm nie. skang, tudung hanya sebagai fesyen jeh.

T___T

Puan Besar Shag Yahaya on April 12, 2011 at 10:29 PM said...

Shag pakai legging kat rumah je! haha ;D

Err, mungkin semua sebab. Paling kuat sebab ilmu agama tidak ada langsung =.=' lepas tu mak bapak tak reti nak tegur. Kalau bukan salah mak bapak mungkin sebab otak dia kiok, nak jugak tunjuk body cun melecun. Tu kalau solid lah. Yg tak solid tu mungkin sebab faktor cermin rumah dia rosak yg menampakkan dia nampak begitu anggun sekali menyarung legging ;D

anym dan dunia on April 12, 2011 at 10:30 PM said...

euu , haha . suka entry ne :)

Wahida Nasution Thakhrim on April 12, 2011 at 10:39 PM said...

AcHiKz yang rasa malu tak terhingga bila nampak isteri2 orang berlegging bila keluar dengan suami dan anak2.. suami dia tak tegur ke?? atau bangga kaki bini dia tirus cun??

sarah-najwan on April 12, 2011 at 10:40 PM said...

jagalah diri
dan hiasilah peribadi..

♥..cik_mas..♥ on April 12, 2011 at 10:43 PM said...

tu dia.. sape mkn cili terasa pedasnya... terbaik lah entry niyh :)

Halusinasi on April 12, 2011 at 10:49 PM said...

setuju! memang menampakkan bentuk kaki sangat2...ntah apa2lah fesyen sekarang ni...

Nur Asilah Mohammad on April 12, 2011 at 11:04 PM said...

Sokong... :)

kef said...

yang pakai jeans pon same jer .. sakit mata den

nur aisya humaira on April 12, 2011 at 11:16 PM said...

tak tahu nak cakap orang skang ni...
blaja agama time kecik2 je, ble besar buat2 lupe..tu jdi lagu tu..
pakai baju tpi macam telanjang...

sedey kan tgk...bgi yg tak kawin, mak ayah duk pikul dosa..abg2 pun buat tak thu je adik duk pakai gitu..yg da kawin, suami tk thu dosa ke ape..??tak tegur isteri, padahal dosa isteri sume die duk tanggung..kan2??

tepuk dada tanye iman..:)

Peri PiA on April 12, 2011 at 11:35 PM said...

jgn tmpar akak dik non,pakai dgn t shirt labuh sampai lutut,ehehe

akan diperbaiki

farhanieza on April 12, 2011 at 11:51 PM said...

saye legging pun xdek

Maya Mayana on April 13, 2011 at 12:22 AM said...

jgn malas2 la weh..malas tu penyakit batin lbih bhya dr kanser..baru je buat post pasai tu...emm mungkin pd dia nk tutup urat je kot..=P

Naddia on April 13, 2011 at 12:33 AM said...

eh..byk kes orang pakai bju kurung kene rogol..senang selak katenye


kes budak kecik bwh umur kene rogol gak


nie sume kn masing2 punye tnggungjawab..

yang tayang bodi salah

yang tengok bodi pon salah

cam tak adil pulak kn nk salahkn pompuan je

CikNica on April 13, 2011 at 12:47 AM said...

totally agree with u!
nyampah tgk pmpn pkai legging..agak2 la pon..lg2 pmpn yg pkai tdung then pkai legging..hmmm....

Solihin Zubir on April 13, 2011 at 1:07 AM said...

ckp biar lepas kalo benda dh betull.. heheh...

i am S!L4H.. on April 13, 2011 at 1:37 AM said...

eh mmg kne like laju2 la entry ni. sukesuki je erh copy entry org uncle? nk copy entry uncle bole x? ngeeee

Nur Azila Ismail on April 13, 2011 at 1:44 AM said...

lama x dtg sini . dah purple laa . mcm kite . hehehe

Why Farouk on April 13, 2011 at 2:15 AM said...

hahaha.. copy2 lak ek..
actually i bkk blog izamir td dr blog abg ben..
then in another tab,i bkk entry u ni..
terkesima sebentar sbb blur nape ade 2 blog dgn entry yg sjibik..
hwa3

Why Farouk on April 13, 2011 at 2:15 AM said...

hahaha.. copy2 lak ek..
actually i bkk blog izamir td dr blog abg ben..
then in another tab,i bkk entry u ni..
terkesima sebentar sbb blur nape ade 2 blog dgn entry yg sjibik..
hwa3

Nur Farah Hani on April 13, 2011 at 2:34 AM said...

heee.. saye ta pakai legging so bolehlah kutuk2 mereka yang pakai ledging kan.. ohohoh.. memang sungguh tak sopan.. tapi nak buat cemmana.. ;p

kalo boleh jerit ngan speaker aftafirullahhalazim.. biar dia sentap ke ulu hati.. ehehehe.. xd

Eglantine on April 13, 2011 at 7:36 AM said...

bila lelaki2 x beriman tgk ppuan sexy, kdg2 diorg bukan terkam ppuan berlegging tu, tp yg jd mangsa ialah perempuan/kanak2 yg berada di tempat & waktu yg salah...mcm balik kerja/sekolah sensorg ke, adik/kakak/anak sendiri ke...

hmmm....

H A N S on April 13, 2011 at 7:39 AM said...

yesss!! sy sokong!!! lain kali klu jmpe ppuan2 camni nk tgk dia x bkedip, bg dia raser bsalah giler..hahaha, jahatnyer :P

Cik TeN10 on April 13, 2011 at 8:26 AM said...

sma je la mcm telanjang.. ikut bentuk sebijik2..

Ujang9897 on April 13, 2011 at 8:32 AM said...

IR aku percaya la..


kau aku tau gila seks..suka kan!!!

Cik Moon on April 13, 2011 at 9:54 AM said...

sokong.. biar laa org kata si mulut lepas dan pedas.. janji kita buat ni..utk menyedarkn wanita2 di luar sana..

lalink7 on April 13, 2011 at 9:55 AM said...

entri menarik! i hate leggingggggggg....tp yg skrang nie lg hebat..legging skrang banyak corak..corak harimau bintang la hirau jadian laa..naik ketumbit bijik matee..

amiey lee on April 13, 2011 at 10:27 AM said...

huhu kalau pakai legging mlm time nak tido boleh tak?????

kta amik nak share ngan kawan2 kat opis heeee

harap diampunnn

Isteri Yang Comel on April 13, 2011 at 11:38 AM said...

kekadang tengok orang pakai legging ni cam kecut jer kaki dier...

MIMIE AIZA on April 13, 2011 at 12:38 PM said...

credit :)

zih@n on April 13, 2011 at 12:57 PM said...

dh le pakai legging yg nipis, pastu ke hulu ke hilir dpn mata kita..ishh..sakit mata tau..

zalin on April 13, 2011 at 1:04 PM said...

bayangkan kalau girl yang pakai legging semata-mata tu excident..perghh..confirm berparut kaki..kalau terseret kat jalan, confirm tetas abis legging tu..

agak kelakar bila girl pakai legging pastu nampak segala yang membulat..hahaha..serius klakar tengok.

so, jgn gugat iman kaum adam. renung-renungkan..

A retarded kitty on April 13, 2011 at 2:34 PM said...

kekeke

Izan Ishak on April 13, 2011 at 2:49 PM said...

tak suka tgk orang pakai legging. selesa ke?

eRza farEeha on April 13, 2011 at 3:24 PM said...

setuju...huhu

Pendekar Berkuda on April 13, 2011 at 6:03 PM said...

cilake...tak ajak aku... dem yu~!!

ENTRY BAHAGIAN AKU PULAK~!!

mia on April 13, 2011 at 6:31 PM said...

gile menyampah kalau nmpak org pakai legging ni..huhuh..saya pakai legging time naek moto berbaju kurung ke sekolah jo pokcik..hakhekhee..

~ade yg aku pulak yang kena tampar ni karang~

Diya Edhayaa on April 14, 2011 at 3:22 PM said...

eee..! tlg ah.. xsuke gile pmpuan2 pky legging. nk2 yg dah b'laki.

Cik Su Life Cycle on April 15, 2011 at 11:48 PM said...

betull cik su setuju dengan ko.. haha

Qaseh dalia adelia on April 16, 2011 at 10:02 AM said...

tak pernah pakai legging .. wah2 sentuh pun tidok apatah lagi nak beli..weee ~ ayah tengok tentu kene bako api .. gatai tangan nak tampo2 ..last2 ko kene tampo kah2

titan on April 17, 2011 at 10:41 PM said...

kalau adik, akak dan sepupu perempuan aku pakai..memang aku tampar aje diorang nih..

legging ni..aii.. tak yah pakai la. tambah dosa je..

Nys Zairee on July 17, 2011 at 10:21 PM said...

pergh.. drumstik bergerak.. kalo goreng pon sodap

 

Designed by #