Tuesday, April 12, 2011

EMOSI : FOLLOWER PUNYE HAL

ehem2, Dengan bongkak dan sombong serta sikit2 rase takbur den mengumumkan yang follower blog den udah mencecah 3333, hahaha *gelak jahat*

Dengan rasa rendah dirinye den ngucapkan sekian terima kasih kepada mereka2 yang sudi mempolow lagi2 follower2 tegar den. sekian terima kasih banyak2 den ucapkan.


namun, langit tidak selalunya cerah, maka gerimis pon mengundang..
tibe2 ade suara anjing2 menyalak dari balakang yang guwa dapat tangkap maksud nyalakkan itu, gini bunyinye :

"ape ade kalau follower byk?bukan ade ape pon"
"alah, stakat follower yang folo sebab nak die folo balik"
"eleh, folo stakat klik pastu tak datang2 da"

jawapan guwa pada mereka2 yang mempunyai pandangn spastik terhadap follower, sila remove widget follower u all, hehe senang cite kan?kan kan??

jawapan nazirul hazwan terhadap kespastikan itu :

ikhlas tak ikhlas follower memfolow, tu blakang kire, yang kene depan kire, kualiti dan pengisian blog u all yang akan membuatkan follower yang pada asalnya folow u all just sbb nak u all follow dey all balik mengikuti perkembangan blog u all dengan rela hatinya dan dey all pulak yang semangat suruh u all update blog.

ini idak, balik2 buat entry pasal seks ( ujang, ko jangan "sakit buntut") entry pasal make up,entry tempek muke besar2,entry2 plastik, sape nak tertarik wei.

akhir tetapi tidak sedikit (last but not least) , macam la u all ikot sangat perkembangan blog yang kononnye korang folow tu.


**************************


err, disamping ucapan sekian terima kasih, den, nazirulhazwan, seorang pacal yang hina tapi emsem, ingin dari jauh ku mohon maaf andai kata, wujud dalam hati u all kata2 sebegini dalam semenjak ke dua menjak ini :

-naz ni sombong..komen kat blog pon xreply
-naz ni asyik org je follow..tapi naz xfollow pon org lain
-naz ni buat derk je ngn org2 yang selalu komen kat blog naz
-naz pilih kasih sbb naz xpandang blog die yang xglamer and xramai followers
-dulu time followers naz sikit..naz boleh je balas komen2 and follow blog org lain..bile dah ramai followers..naz dah lupa diri
-and last sekali..u all dah xnak dtg belog naz lagik sbb katanya sia2 je komen dekat naz tp naz xpernah layan..


surat jawapan kepada mereka2 yang terdetik dihati ayat2 begitu


nazirul hazwan
lot 2133, kampung tok bali
35600, Los Angeles

saudara/saudari/mereka,

1.andai kata ada mereka2 yang terdetik dihatinya begitu, den mohon maaf dari ujung rambut ke cagu kaki, sob3

2.den xterniat untuk sombong..demi Tuhan den cuba untuk melayan orang sama rata..termasuk pembaca blog den..tapi maaf mungkin den terlepas pandang (maklumla, power spek da 400) sesetengah orang..

3.komen2 semua den memang xmampu nak reply satu2..kalu mcm 50 komen..memang xmampu nak reply..maafkan den yo..

4.follower pon begitu..den xmampu nak follow semua orang..den xmampu sebab masa den sgt terhad..den kan ingiyer bekerja dan busy sgt2, nak layan si nia lagi..kadang2 sehari ade 80 juta followers..so macammana den nak follow semua orang..?

5.sumpah demi Tuhan..tidak terniat den untuk tidak follow mana2 blog hanya kerana blog tu tidak glamer..den kalau ade masa..den on9 blog..den follow je mana2 blog even blog tu xfollow den pon..sob3

6.memang masa follower den sikit den mampu reply komen semua orang..sebab satu entry den..hanya 3 orang komen..mase tu 4 hari baru ade 2 orang follow..den memang mampu follow balik ..now den memang xsempat..den bukan lupa diri atau bajet diva(walaupon memang den diva)..maafkan den..bile ade yang kata den sombong..it's hurt me so bad(pergh, ayat dalam hati ade taman guwa bagi)..den cuba untuk puaskan hati semua orang..tapi den xmampu..

7.kalau korang xnak datang dah blog den hanya kerana den xreply komen2 korang atau follow korang..terserah(jangan wes)..den mohom maaf banyak2..harap korang semua memahami den..

akhir kata, sekian~

yang jauh diperantauan

surat cetakan komputer
TT tidak diperlukan

p/s : isi2 untuk ucapan maaf den ciplak dari kawan den konal mase follower we all baru ratus2 jer, skang beliau da letop2, hee thanks nurul badiah.hee

46 comments:

missSenget on April 11, 2011 at 8:12 PM said...

ha'a..naz memang sombong ngn guwa..

sobs~!!

Cik Nathrah on April 11, 2011 at 8:12 PM said...

naz aku rase ko kantoi copy entry nurul badiah. sebab ade satu ayat tu name 'nurul' ko lupa nk tukar kpd naz. kantoi malai dowh. hahahaha. tp xtau la kalau ko dah mintak kebenaran. aku mintak mahap la ye

HAJAR hasan on April 11, 2011 at 8:21 PM said...

tahniah ya follower makin ramai. happy blogging. insyaALLAH follower semua support dari belakang. ;)

Cik Jari on April 11, 2011 at 8:30 PM said...

salam

huyooh,400 power spek?? hehe,nih mesti salu ngadap monitor je nih..


takpe2,
aku maafkan (walaupon mcm takde kaitan ngan aku..hehe)


tahniah dpt follower bny2...
taknak bagi adiah ke kat follower??
buatla cabutan bertuah ke..hari keluarga ke...wah~~~

ANTI NAZIRULHAZWAN on April 11, 2011 at 8:30 PM said...

argh...!!!!!


kau tipu..kau mmg sombong..

nia anak sedara kau aku dah jmpa..dia kata uncle dia mmg cacat dan sombong..!!!


bla la naz..dah la header budak gay.!!!

qasehraihan on April 11, 2011 at 8:31 PM said...

uwwaaaa...tetiba ase nak nangesss...dh a tmplete pepel..pepel ni warna org lompatik tau..ngeee...

gud nite fren..

Ujang9897 on April 11, 2011 at 8:31 PM said...

walau pun aku benci kau....kena la stuju juga dgn ayat2 kau dkt atas tu.....

selingan dari entri orang gila ni


http://azfar9897.blogspot.com/2011/03/aku-tak-kisah-follow-orang.html

cOnfuSeME on April 11, 2011 at 8:32 PM said...

hati diorang besor kuman naz..sabor je la..he3..

chenta hatie on April 11, 2011 at 8:33 PM said...

gewdiks . !

afiqazizan on April 11, 2011 at 8:41 PM said...

ilek la bro sampai 50 komen tak larat nak reply..ade yang sampai 100 lebih orang komen..dia reply gak..hehe.

FariehanIbrahim [LBC] on April 11, 2011 at 9:01 PM said...

incik ingiyer mmg busy, den phm! ahahaa

tggu followers yg ke 33333 plak naaa~ XD

eyjalukman on April 11, 2011 at 9:19 PM said...

haha uncle naz ,
sedih je bunyinye .
papepun tahniah dah 3333 , number ong tu !
haha;D
smoga teros berbahagia dan berjaya dunia akhirat .
hehe;p

Nurulbadiah Lai on April 11, 2011 at 9:25 PM said...

hahhaa..
nazirulhazwan..nazirulhazwan..
dulu i polo u sbb belog u ni cam best..sebab i suke entry2 yang ade bahasa sinis2 sket..n kat blog ni ade byk pndangan2 yang best..
even time tu belog u xpopular pon(gelak jahat haha)..

..

[Pemilik blog tulang ikan] on April 11, 2011 at 9:47 PM said...

Apsal daku rase nak bunyi camni bila baca entry budak naz nih:-

"Ekekekekeke kih3!!!! (18juta kali!)"

najwa's on April 11, 2011 at 9:50 PM said...

aduh, emosi lak naz ye~ :P

Aretikz on April 11, 2011 at 10:03 PM said...

rilex geng.. semakin lama orang tu di dunia blog.. makin faham dia tu nanti ^_^

Entri Lelatest
99 Hari Kisah Klasik Kita : Doa Malam Pertama

ainraus on April 11, 2011 at 10:06 PM said...

wahhhh. siap ada surat jwapan? terbaiklah!

mOoN on April 11, 2011 at 10:09 PM said...

nak copy cat entry ni boleh...nnt ai tukar ar alamat tu...hahaha... <-- bajet follower banyak...huhuhuhu...:hampa

Syat0za Zai on April 11, 2011 at 10:16 PM said...

tahniah beb! :D

MR. SYAH on April 11, 2011 at 10:39 PM said...

hahah.. tahniah2.. yg ponting aku suka baca blog ni bro!

MIMIE AIZA on April 11, 2011 at 11:07 PM said...

perghhhh dah berwajah baru weyhhh.. nampak sgt dah lama x masuk sini.. maap yea.. hari ni baru lega sebab dah hantar project paper.. heee...

btw nazhaz la blogger yg tak sombong oke

i am S!L4H.. on April 11, 2011 at 11:29 PM said...

sy paham sy paham. dulu uncle naz baik hati. sekarang kejam. ahahahaha

x la. sy phm hidup sbg seorg engiyer. LOL~

rndu kt uncle KK la. adehhhh~ =p

MiSzy DiaN on April 11, 2011 at 11:42 PM said...

naz nda sombong tp dia mmg bz tahap tahap entah tahap mana.. heheh..

naz nda sombong sb dia hensem..tp syg,. dia jeles kt aku sebb aku comel.. pasal tu laa dia jarg2 komen kt blog aku. hahahaa..


men2 jak naz..
tahniah~ follower dah makin bertambah tp entry mkin berkurg plak.. :)

faisal on April 12, 2011 at 12:20 AM said...

biasala kadangkala bukan semua org suka pun pe yg kita buat..kadang2 itu kadang2 dengki ataupun kata2 semanagat..anyway teruskan usaha..jgn pandang blaja...nak dengar ckp semua org payahla..

faisalapardi.com

kay_are on April 12, 2011 at 12:31 AM said...

ko memang sombong bro.. name je kte 1 u, blaja termo same2.. uhuk.. camni r.. =P

Peri PiA on April 12, 2011 at 12:53 AM said...

Tau xper,berlagak r tuan blog ni kikikikih :P

its ok,teman paham...byk keje skolah nak kena buat :D

Wan Gerrard on April 12, 2011 at 1:13 AM said...

hehehe terjawab segala soalan tu :P

Lydia Miza(Aidyl Azim) on April 12, 2011 at 1:23 AM said...

takpe2..sis maapkan walau terasa sepi tanpa naz dtg ke blog sis.dan sis ni jenis dtg lg semak apa yg org reply komen bila kita komen semalam..keh3..mmg frust bila org tak reply.

Zaza on April 12, 2011 at 2:52 AM said...

sye agreee with your words...

Alia Azmi ◕‿◕ on April 12, 2011 at 5:06 AM said...

hahh , ni nk tanye nii , ni surat kiriman rasmi ke tidak rasmi ? ahahaha XD

blog-tips-kurus on April 12, 2011 at 8:03 AM said...

1st time masuk sini, ingatkan tuan blognye lady gaga sebab warna.. semoga terus berblog dgn penuh dedikasi & berintegriti. :-)

-org jauh-
KensingtonPark

nurayunni on April 12, 2011 at 8:22 AM said...

ptut la mcm pernah bace..yg k.nurul punye...hehe

wanda arry on April 12, 2011 at 8:32 AM said...

Naz memilih ke??rsanya xkot..sb Naz follow blog wanda dulu..time tu bru taw da blog suratan kebetulan yg besh ni :)

mynameismy on April 12, 2011 at 9:48 AM said...

ade follower byk lg smgt nk blog!!!
tahniah!

The Sharkox on April 12, 2011 at 9:56 AM said...

yeah, nurul badiah lai paragraph detected here...kantoi engkau kantoi..

zalin on April 12, 2011 at 10:47 AM said...

naz..mane ko menghilang daa..

Dhia BellamiZam on April 12, 2011 at 11:00 AM said...

singgah balas kunjungn..thnz 4 da comment..insya allah akn diperbaiki blog saye...ni owg nismilan ko??heheh

Sunah Mohammad on April 12, 2011 at 11:25 AM said...

hahahaha~ takpe, ceq paham tu..nanti ceq pun nak copy hokeyyy~ hahahahaha~

AizA on April 12, 2011 at 12:34 PM said...

alahai... relax lah pada sesiapa yg kata komee gtu yer... nak kecoh2 wat per... kalau nak folloer ramai... komee g lah follow 1000 blog 1 hari... INSYAALLAH.. dapat lah feed back yg memberangsangkan... betul pasal kualiti blog... dah kalau blog tulis benda erapu meraban lagi menyakitkan mata nak baca macam aku yang rabun dah nak naik juling ni... sakit hati jer nak follow... well bro.. u buat baik, buat jahat pun tetap ada yg x puas hati... so better u buat apa yang u rasa betul selagi x merepek udah ler...
hehehehe

Pendekar Berkuda on April 12, 2011 at 3:19 PM said...

kau memang cilake...sombong ngan aku jugak... ciss... hahah...

Izamir Ridzwan on April 12, 2011 at 5:17 PM said...

tak balas komen taak semestinya sombong.. saya paham tugas naz yg sentiasa sibok.. koh2

Ifti Larina on April 12, 2011 at 5:18 PM said...

sape ckp naz sombong! naz baik sgt okeyh! :))

congratz naz :)

AbgferOz on April 12, 2011 at 8:46 PM said...

ape ada dngan follower ?? (dengan nada jeless...)

hik hik hik..
aku jeles beb.. follower aku tak masuk2 2000 agi.. uwaaa..

mas saari on April 12, 2011 at 8:50 PM said...

salam singgah dan salam perkenalan!

bersama kak Es on April 12, 2011 at 8:59 PM said...

ya ampuuunnn..ok sangat la tu 3k lebih
kak Es belum pun 3 orang datang tau huk!

A retarded kitty on April 13, 2011 at 3:12 PM said...

no comment
kekeke

 

Designed by #