Monday, April 18, 2011

kalau dah huduh takpayah mimpi nak jadi blogger popular!

Bismillahirrahmanirahim :)


malang sungguh bagi mereka2 yang kononnye berbakat kerana dilahirkan kat malaysia.betol tak?


guwa sangat jijik melihat cara bagaimana sebahagian besar rakyat malaysia menilai bakat seseorang. sampah benar pemikiran, macam nak shoot jer rase.


yu all tengok yer, berapa ramai, penyanyi yang ade suare sedap, tapi sebab huduh dan gemok, body tak ade six pac tak pegi mane sangat pon. paling jauh boleh pergi pon jadi penyanyi kenduri kawen ujang jer.


adibah nor, siti sarah, dina antara mangsa kekejaman dan kebutaan mata majoriti rakyat malaysia yang mendambakan mereka2 yang cun dan sexy


lu orang agak kenapa si aizat tu beriya sangat nak kuruskan badan? lu orang tengok, mase gemok punyela die di tolak, bute2 je kalah AF, tengok skang, liyana jasmey pon angau ngan die. hahaha


masalah yang melanda industri hiburan tanah air kini ibaratnyer sedang menyerang industri blog, di khabarkan, kalau muke huduh, mmg takkan berjaya la, maka ramaila gadis yang tak sechantik irine dan hanis menanges2, da malas nak berblog, keciwa katenye. seperti email yang guwa terima petang tadi


kalau ikot hati guwa, hari ni guwa cam malas2 je nak buat entry, letih wo, baru balik dari landon, namun, bile guwa check FB guwa, ade la satu msg dari seorang gadis, msg nyer berbunyi :

kehadapan CEO suratan kebetolan
CC : penolong pengarah bahagian motivasi suratan kebetolan.
saya *****, owner blog erti sampah

encik naz, saya kini sudah patah semangat untuk berblog, trafik tak sampai seratus pon, saye keciwa encik

mungkin benar kata orang, kalau wajah tidak secantik siti nurhaliza, mmg kita susah nak diterima

terima kasih atas tunjuk ajar selama ni, sekian



dem!! sape yang nak guwa bantai ni?? si blogger ker si pembaca??

jadik guwa buat keputusan nak hemtam dua2.adil dan saksama

kepada si penulis, ape punye minded ni beb, da ramai sangat da guwa jumpe kes dan alasan macam ni, bile tak berjaya jer, mula carik alasan dan salahkan orang, salahkan orang sebab taknak p kat blog lu kononye sbb lu huduh, x chantek, tp lu? ape yang lu buat? ade lu tngok masalah ni dari sudut yang berbeza?

camner u all punye promosi?
entry tu?da abes best ker?
camner hubungan lu ngan blogger2 lain?


guwa berani cakap la, bukan semua blogger yang kononnye popular tu cantik2, hemsem2, malah ade antara dorang tak pernah pon tayang muke. pendekar berkuda, penah u all penah tengok muke die? ntah2 muke macam kude. ujang?hemsem ke? yana je yang bute kate die hemsem. guwa? hemsem sikit jer.


came on la, pada orang2 yang rase u all huduh dan tak chantek, toksah la nak keciwa, gunakan dan exploit kelebihan lain yang u all ada untuk menutupi kelemahan u all:) n never ever cari alasan dan salah orang lain tanpa terlebih dulu melihat kesilapan diri.


mulai hari ni, guwa taknak dengar cite yang kate kalau muke huduh takleh berjaya sebagai blogger, sampah la alasan tu, ni blogging, bukan nyanyi2, orang bukan nak tengok lu orang punye muke pon, orang nak membace:)

sekian

p/s : guwa tengok ade je blogger cun yang tak popular.hehe

nazirulhazwan
CEO suratan kebetolan corp




103 comments:

Syafiq Rosli on April 17, 2011 at 9:45 PM said...

sy tak hensem dan newbie

Cik Nathrah on April 17, 2011 at 9:46 PM said...

betol tu abg naz yg encem sket je. kalau entry macam sampah camne orang nk suka. kalau org tak suka camne nak popular kennn? ramai je yg tak tayang muke tp popular je. lagi satu, kalau dah rasa diri tu huduh, xyah taruk langsung kan bagus?

Jemari MonteL on April 17, 2011 at 9:46 PM said...

setuju brO.... lawa ke idak x penting, tp yg penting pe yg kite nak luahkan lam blog ikhlas... cam JM sendirik, x kesah ade polower ke xde, ade org bace dah cukop bersyukur... nawaitu kamoo berblogging sbb pe?? so sendri mau ingatlaa kannn....

thumbs up!!

MiSzy DiaN on April 17, 2011 at 9:48 PM said...

malar surat dr CEO..
teda CC ka? pengarah ka apa kaa?
hidup berblogging mmg mcm tue..
suma nak gila trafik.. alahai~~

Fakhrul1409 on April 17, 2011 at 9:48 PM said...

hahahhaha...hamek penangan naz! kompom sume tercengang pnya..wakakaka..bgus2..ak sokong..

eyjalukman on April 17, 2011 at 9:49 PM said...

ohh man ! perlu ke berfikiran cmtu ?
haih

~nsar~ on April 17, 2011 at 9:49 PM said...

sy dah persan benda nih lama dah.. bukan orang mesia.. tapi orang melayu.. orang melayu kita ni demand lebih... yang penting lawa cantik hensem comel.. k boleh layan.. yng kurang tu.. bila2 masa ja down...

Tok Esah on April 17, 2011 at 9:52 PM said...

hahaha!!

pesal pendekar bekuda selalu kena ngan ko naz?? haha gelak besar tok.. hehe

hurm, ada betulnye tuh!! nak popular tak perlu muka cantik hensem ke ape.. entry mantap!! okeh jer!

emieysandra on April 17, 2011 at 9:52 PM said...

dtg sini nk sokong CEO Suratan Kebetolan ni..~_^

cik-terompah on April 17, 2011 at 9:53 PM said...

elex2.. kene chill.. klu entri best.. idea baru. sempoi. mesti org nk baca..

ye x??


*lama tak ke sini.. mintak maap! lol

mOoN on April 17, 2011 at 9:53 PM said...

me ni lawa tapi x femes pon...hahaha...

nyway geng,, ada apa pada rupa sebenarnya...if nak blogging sebab nak 1 Malaysia kenal kat kita,, penulisan biar mantap...if just crita makan megi,, crita ayam,, crita semut mati (errkk,, macam me jak tu..) jangan ar pasang angan2 tinggi sangat...huhuhu...

Hairul @ Kay on April 17, 2011 at 9:56 PM said...

kahkahkahkahkahkahkahkah... DAH BOLEH MASUK MAHARAJA LAWAK. kelakar.

Faizal Fredley on April 17, 2011 at 9:58 PM said...

guA HENSEM PATUT LA GUA POPULAR....HHAHAHA

Pendekar Berkuda on April 17, 2011 at 9:58 PM said...

ahahaha...terbaik nih...siapa pernah jumpa tu diam2 dah ler...hahaha...

UNA budak BAEQ on April 17, 2011 at 9:59 PM said...

aku cun tapi tak popular pon . sabor je lah. hikhik aku malas nak ckap pasal hal nih . cpt tacing.haha











*tipu tak cun pon tak populer pon*

Diya Edhayaa on April 17, 2011 at 9:59 PM said...

sbnrnye b'gntung pd entry.. kalo cmtu, NZ pnye blog ni xletak gmba, xde la org foloe.. tp, alih2 beribu riban gk..

mia.lia on April 17, 2011 at 10:00 PM said...

hik2.. rupa dgn bakat org slalu bnding2 kan erk... susah2...

woot woot on April 17, 2011 at 10:01 PM said...

aku dah la hensem,best lak tu..



LOLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL

Belalang Hijau on April 17, 2011 at 10:02 PM said...

dalam dunia blog pun ade ke yg bias mcm tu? err...ade kot sket2

(sendiri tanya sendiri jawab)

KinosKoko on April 17, 2011 at 10:03 PM said...

ayat last tu betul la..blogger cun pun x semestinya glemer..dan yang glemer tu bukannya semua cun pun..potoshop je lebey..hik2

najihah sahami on April 17, 2011 at 10:05 PM said...

bg saya la tuan CEO..hubungan kita dengan blogger lain tu yg kena jaga. sebab blogger ni ibarat satu bangsa. kalau nak bangsa kita berjaya, kena la tolong bangsa kita tu. jangan la duk main tikam-tikam. maka, kesimpulan saya. ingin saya tegaskan. natijahnya, berbaik2 la dengan blogger2 lain.

zacky ~786~ on April 17, 2011 at 10:10 PM said...

huhu ~ mcm2 hal ..

Solihin Zubir on April 17, 2011 at 10:15 PM said...

btol ke muka pendekar berkuda mcm kuda? haha.. sengal ang ni!

hhmm.. sib baek header blog aku hensem.. haha..

IftiMonstaa on April 17, 2011 at 10:15 PM said...

wakaka! tu diaaa bila naz dah mengamuk

OKEdChokelaT on April 17, 2011 at 10:16 PM said...

blogging ni di nilai dr paras rupe ke??isk2...xtau plak ade yg bfikiran cmtu....

Sylangster Pressure on April 17, 2011 at 10:16 PM said...

saya hensem tapi tak popular. tapi ok waaatt..(angkat bakul sat)..haha..

hepi je pun bloging..

darxniq on April 17, 2011 at 10:19 PM said...

agak2 aku hensem x??..ahhahahhaha

taufiq helios on April 17, 2011 at 10:22 PM said...

naz mgamuk doooo....haha..tapi ada betulnyer

Hishyamuddin on April 17, 2011 at 10:31 PM said...

hahah..pendekar berkuda cam kuda?..
xpe, muka hodoh, edit je gambor tu!!hahahahha

muhammad iqbal hakimi bin tahir on April 17, 2011 at 10:31 PM said...

hahaha..nasib kat belog xde muka aku..xleh org nak nilai..

qasehraihan on April 17, 2011 at 10:33 PM said...

tapi lawa tu faktor penting juga naz..satu ag kerjaya dn taraf pdidikan..rasanyala..haha

sbb saya rasa byk follower blog naz ni sbb naz ing-iyer kott??hakhak..bujang lagi..ensem plak ckit..(ckit dh a)..haha

tp diri sdri tu kena la rajin g blog orang..xkirala kamu lawa ke idok..x gtu naz..ahakss

mcm naz..dia xdtg pun blog kita, kita dtg blog dia..sbb dia adalah naz..kahkah

http://qasehraihan.blogspot.com/2011/04/mengapa-wanita-menangis.html

Encik Peluang on April 17, 2011 at 10:34 PM said...

gua tak kacak tp traffic gua ok je....jgn pikir blogging sbb nak popular..pelbagai cara ada untuk tarik traffic..kalau kita tidak popular jgnlah mgharap traffic satu hala....

Nordin on April 17, 2011 at 10:34 PM said...

Aku hensem dan tak femes pun rilek saja.

Depa ni yang muka hudoh mengalahkan.. err.. tak tahu nak samakan dengan apa..

Depa yang hudoh pun nak sedih2 bila tak femes..

Minda kolot betul..

Kehkehkeh

Nur Farah Hani on April 17, 2011 at 10:35 PM said...

hak2... muka cantiik tu satu kelebihan ejrk.. ader je y tak cantik popular.. like u said ader jugak y cantik ta popular..

trafik ta sampais eratus apa derhal.. trafik tu epnting untuk duittttttttttt jerk.. yang lain tkderk langsung.. so revise back thereason why you are blogging..

The Sharkox on April 17, 2011 at 10:43 PM said...

aku hensem..tak cakap banyak dah

h A n Y S on April 17, 2011 at 10:48 PM said...

adeh laa...depa yg femes2 tu rajin n pandai dlm mem'promote' blog depaaa...rajin blogwalkiiinnggg..rajin hapdet blogg..n bla..bla..bla..
lawak lah sender tu.. ce bitau dia, buat plastic surgery mcm korean artists.heh heh heh~
;p

yuyu lar on April 17, 2011 at 10:49 PM said...

agak agak aku cun tak?hahahhaha(copy ayat niq)

**::CIKNUURUL::** on April 17, 2011 at 10:52 PM said...

naz dh berapi tuh.,.hehe,.btol tu,mmg btol sbnrnye,.sme je dnia kte ni,.cmtu la prsepsi org kitee,.wee~~CN blogger xcun tp brsykur ade mke dn sykur jgk ade org bce blog picisan tuh,..sile3 naz jd cm abg naz terjah!,.ngeh3,..

Misshy Innz on April 17, 2011 at 11:01 PM said...

#terasa
bhahaa !

nadira shahid on April 17, 2011 at 11:03 PM said...

haha, kelakar pun ade bile ade orang berfikiran mcm nih.. dah name pun blogger atau penulis, mesti lah entry yang penting.. tak ade entry, tak wujud la blog ;)

yaya_flanella on April 17, 2011 at 11:08 PM said...

hee. kelakau. comel pun ade. XD

Pembawa_Wacana on April 17, 2011 at 11:08 PM said...

aku pun tak ensem....tapi aku lagi ensem la kot kalau dibanding dengan ujang..hehehe

HAZWAN17 on April 17, 2011 at 11:25 PM said...

apa ada pada rupa yang cuma sementara je...

Affan on April 17, 2011 at 11:33 PM said...

this is LOL

" pendekar berkuda, penah u all penah tengok muke die? ntah2 muke macam kude." haha


tak pasal2 die kena hehe

tapi realitinya mmg camtu. tapi aku respect penulis buku, diorang taknak diri diorang terkenal, tapi nak peminat kenal tulisan diorang dari muka diorang.

blog yang bagus pun macam tu, setakat letak muka lawa2 kat header, nak tarik pembaca, serius aku tak minat.

yatie Awang on April 17, 2011 at 11:57 PM said...

kita berblog bukan semata2 nak kejar trafik....kita berblog sebab blog ni umpama diari, diari yg boleh di kongsi dengan orang lain...dan juga nota2 yg mugkin suatu hr nanti berguna kembali buat kita

MR. SYAH on April 18, 2011 at 12:03 AM said...

hahah..aku yg kacak byk pun xpopular.. menda mcm ni mengarut jer.. kluorg suka dia akan baca..paras rupa tu taruk bawah skali..

yana,, on April 18, 2011 at 12:31 AM said...

ahaa,, ayt last mg plg best kot,,
yg cun pn kdg xmpu ke mane2 sbp wt entry tah pape,, just ckp bgn tdw, n nk tdw,, topic sme je hari2,,,

.hana. on April 18, 2011 at 12:41 AM said...

asalkan entri dan blog dh cukup mantap, baru blog layak popular.

paras rupa hanya bonus, tp klu ada paras rupa, disertai dengan gabungan kematangan dan kejujuran dalam entri, baru layak meletup :D

gabanMorka on April 18, 2011 at 1:05 AM said...

err..

penulis warkah berdarah tu buat blog tok jual muke ke?

ukur trafik dari muka?

ke muka hadapan? (homepage)

entri xcukup awesome kot

try buat entri killer nye

bukan segmen2

bukan SEO pisang panas

bukan gambar muka

tp entri berkualiti

ainraus on April 18, 2011 at 1:15 AM said...

eh. terasa la! *blogger cun tapi tak popular*

ahahahah. okay. serius. i gedik! saja nak perasan cun kejap sebab blog i pun tak femes. :P

Rozuan Ismail on April 18, 2011 at 1:20 AM said...

jgn lah macam tuh,blog ni bukan jual rupa,kita jual entri kita,x suka la org ckp mcm tuh

❀Hanim_RosLan❀ on April 18, 2011 at 8:29 AM said...

haha...kalakor tol entry bro...
(nk tmpg gelak je)

Afiq Din on April 18, 2011 at 8:36 AM said...

mcm2 hal...

lalink7 on April 18, 2011 at 9:01 AM said...

amboi terasa den..terasa tang mana..tatau nak kata..haahahaha

Far8 budak baik on April 18, 2011 at 9:28 AM said...

hahaha..aku kacak kacak ni pun..
x de org nak folo =p..

yusri on April 18, 2011 at 9:42 AM said...

kalau blog dah ada brand,berkualiti, dan suka di baca...memang naik la...

Hanis Azla on April 18, 2011 at 10:33 AM said...

akak selalu lebih berminat dgn entry seseorang dari menilai wajah yg dimilikinya..

Ujang9897 on April 18, 2011 at 10:49 AM said...

naz yang hodoh ni pun popular..!!!


so muka hodoh mcm naz pun boleh popular la..!!

sila jgn jadi ayam

Nazirul on April 18, 2011 at 12:45 PM said...

kesian pendekar berkuda.asyikkena bahan dengan kau je.haha

iniialahaku on April 18, 2011 at 1:02 PM said...

saya budak baru belajar...traffic saya hari2 cuma 20 org..huhu

eRza farEeha on April 18, 2011 at 1:30 PM said...

haha..xsemestinye tayang muke lbey2 akn popular kn??hehe

Qaseh dalia adelia on April 18, 2011 at 2:12 PM said...

mengata qaseh ke yang cun xpopuler tuh haha ..

Nadea on April 18, 2011 at 2:41 PM said...

pelik lah..ada jugak yang berfikiran mcm tuh..kalau entry mcm nad nie.. jangan tanya lah kenapa org tak kunjung blog nad.. hehe :P

Opah Kentang on April 18, 2011 at 3:51 PM said...

Hai, :)

Cantik ke tak cantik ke.
Tu kan anugerah.Bersyukur aje ape yang ade.:)

Biar kita buruk rupa tapi cantik hati.:)

tol tak?

✿ CikCimi on April 18, 2011 at 8:14 PM said...

hi, nama saya kaca dan saya memang kacak. haha. :P

whitelover on April 18, 2011 at 9:01 PM said...

wuwuw.. T_T
kasi nanges hentak2 kaki a camneh sbb huduh

Hafidzah Hafidz on April 18, 2011 at 9:02 PM said...

yep2..rupa paras bukan penentu untuk kita popular =)

HaTi on April 18, 2011 at 9:07 PM said...

seb bek ak nsem..erk!!! (sarcasm)

FasiHaH SupiaN on April 18, 2011 at 9:22 PM said...

nak pofular, usaha pun kena hangat maaa, kalau yg susah nak online macam aku, sapa pun xkenal, punyela lame x update, bru dpt online..xdan lah nak mimpi nak jadi popular kalau gitu..ye dak? tapi, rupa bukan ukuran lah nak pofular...macam lah pemilik suratan kebetolan ni handsome sgt.haha larikk

sarah-najwan on April 18, 2011 at 9:26 PM said...

kalau tak pandai menari
jgn pulak kata lantai jongkang jongket..akak suka hasil kupasan kamu nazirul..memang mantop kerana diselit dlm nada yg humor...

kdg2 byk menulis dalm blog ini
berjaya menjadikan kita mahir dlm menyampaikan sesuatu..barvo ceo..hahahha

seme kejayaan bergantung pada usaha yg istikomah..:)

mynameismy on April 18, 2011 at 9:53 PM said...

err... sabar2... **takut..T_T

Sunah Mohammad on April 18, 2011 at 10:10 PM said...

muka ceq cam kotak je kat FB...ahahahahaha~

Cik Jari on April 18, 2011 at 10:10 PM said...

tapi mmg agak betul la...blogger cun comel yg salu tayang gambar kat belog...akan cepat glemer...laki lak mmg mudah nk glemer sebab ayat laki nih 'maneh"....

papehal pon, check balik tujuan blogging...

Rahimah Ramlan on April 18, 2011 at 10:42 PM said...

salam,

sangat setuju!

cantek belum tentu popular,

ok, saya cantek (konfiden gile) & saya x popular sbb saya malas nak update blog & buat blogwalking or do marketing part.

almost a year blogging, tapi follower baru berapa ratus je.

hahaha!

to blogger yg rasa diri x cantek/hensem - kamonnnnn, muka tu bukan ukuran tuk org dtg baca blog awk~


^^

1st time dtg sini & begitu bersemangat skali bg komen :P

Nurul Aida on April 18, 2011 at 11:07 PM said...

saye tak cun + blog tak popular ta kesah punnn.. nice entry bro ! suke bace.. :))

najwa's on April 18, 2011 at 11:37 PM said...

aduh2, sedihnya bg yang tak cun cam ai nih. takde readers la ye? T_T

cik bunga on April 19, 2011 at 1:27 AM said...

cantik itu subjektif.. hehe
ala, mende la nk serabut kan otak sgt pasal blog tk glemer. nampak sgt niatnya nak glemer. relax ar.. ( komen org x glemer dan x kisah kalau x glemer..):)

nur aisya humaira on April 19, 2011 at 1:34 AM said...

ehh, confident level rendah ni..sory..:)
ganasnye SK bgi nasihat, macam nk ajak gaduh je..:P

psstt,pendekar berkuda tu ensem ke dak??hak2..tetibe je...ngeh2

MAPPIAU on April 19, 2011 at 9:20 AM said...

alaaaaa kepada owner blog erti sampah kemon la, lantak pi la orang tak masuk belog ke hape, ko teruskan jer ape yang ko rase nak share. kalau asyik la nak ikut selera orang sampai bile ko nak rase ape yang ko nak kan kan

arrrghhhh dah tak yah layan la perasaan tu sangat yea owner blog erti sampah :))

eh cop ape kabar dato" ceo amacam skang bisnessss? waaaa sangat maju yea, siap sampai london lagi lol ngeh3 :P

CikTomyam on April 19, 2011 at 10:55 AM said...

sy xcun dan xpopular,.lagi sadis..T_T

Natasha Farina Arifin on April 19, 2011 at 11:01 AM said...

sgt kebudak-budakan bila hanya nak follow org yg cantik @ ensem saja. apekah yg kurang cantik @ ensem itu tiada bakat menulis utk di follo er kan???haish mmg kekdahnya resam dunia bila hanya suka kpd kecantikan dan tak suka yg tak cantik....sigh!

yazzhana on April 19, 2011 at 1:10 PM said...

Allah S.W.T bg kelebihan kt sume org cuma kte xpandai nak hargai ape yg Dia bg,,=)
jd kpd sape2 yg pkir dye xcantek r xpopular,,,pikir2 kanlah..kamu ada kelebihan lain yg kamu xsedarinya,,

Gimi on April 19, 2011 at 2:09 PM said...

kalau tak comei guane lak?

erysweetie on April 19, 2011 at 3:03 PM said...

haih...masih lagi jadi isu perkara ni... luaskan pemikiran. Jadi manusia bersyukur. upgrade personaliti diri. nikmat Allah terlalu banyak..

Noor Idayu binti Azmi on April 19, 2011 at 11:27 PM said...

saia xshomelll, arggh! menyampah kot ayat camtu, cam hareem tol. tapi entry aku selalunye sampah laa, harharhar

Eyka on April 20, 2011 at 4:12 AM said...

eyka harap ade yg sudi dengar :)

http://myhurtbubu.blogspot.com/2011/04/eyka-tak-suka-dunia-blog-sekarang-dem.html

NikiSa IzAS on April 20, 2011 at 10:57 PM said...

ha3..kelakar giler entry BENGANG!! : kalau muke huduh jangan mimpi la nak jadi blogger popular!tajuk tuh dh cukup kelakar:)

Izamir Ridzwan on April 21, 2011 at 12:21 AM said...

IR hensem tak?

^ai-mie : 아이-미^ on April 23, 2011 at 1:42 PM said...

den tak cantik.. den newbies giler dlam dunia blog ni... dalam blog takde gambar muke comel, pipi muncit or whatsoeva coz i want people to love my blog based on my writing... but i guess my write still wasn't good enough... wee~ masih berusaha untuk memperbaiki... anyway, follow kamu...

beLLa on April 26, 2011 at 1:27 AM said...

well said! tp btol gak, mne2 newbie yang cun, kejap je folower dia btambah. kejelesan disitu. ;p

suha on September 13, 2011 at 11:43 PM said...

wa tak cun der tapi wa tak glemer pon wakaka tapi ade wa kesah?


serius,ayat cam tacing kan?dammit!

~ngee (^_^)

A.L.L.me on September 25, 2011 at 12:58 PM said...

kah3...sumpah memang gua gelak dari poagi sampai ke petang..pendekar berkuda muka cam kuda..kejam la lu...tapi lawak r...

Anonymous said...

alah belog je pon..gua punya blog takde sape tgk tapi gua tak kesah sbb bukan niat gua nak semua org baca blog gua yg penting gua lepas gian nak menulis kalo tak konfom otak gua terbantut kegeniusannya...

gua penah kene reject masa g interview sebab gua tak hot,gua apply jawatan biasa2 pon tak lepas sbb gua tak hot...wat masa skrang gua malas nak gi interview mana2 lagi...skrang gua buat bisness kek and cupcake walau tak untung mana atleast bleh la jugak bayar hutang mara yg bertimbun tue...

dulu...gua penah suka kat sorang mamat nie tapi masa tue gua tak hot so dia reject gua tapi bila gua dh mula pandai bergaya dia kejar gua dan akhirnya bila gua kembali kpd islam yg sebenar kitorg lost contack...

GUA TAK HOT...TAPI SEKURANG-KURANGNYA GUA TUTUP AURAT...ADA HIKMAHNYA KENAPA ALLAH S.W.T CIPTA KITA DIMATA SESETENGAH MANUSIA SBGAI TIDAK HOT ATAU TIDAK CANTIK

TERIMA KASIH ALLAH :)

anonymous24

meSsy.La on April 4, 2012 at 6:04 PM said...

adoii... mcm taw2 j ak tgh b'pk psl mnde alah ni :(
baru abes tgok blog yuyu zulaikha, fatin liyana and norbaidah lai (sorry klu silap^^)
diorg ni sgtla cantekk+comeyy...
blog feymes pulakk...
tros t'pk, "ak y noob ni klu xupload gmba orang xnak bce k blog ak??" tujuan buat blog bknla nk sgt org bce... tp klu d org bce lg bgos ye x?? trime kase la buat entry ni^^ ak rse lbey b'smgt+cuba nak buat entry baik2 :)

fndrocka on September 9, 2012 at 11:45 PM said...

kena promote kelebihan masing2 lah..kalau si cantik mestilah promote kecantikannya, yg takberapacantiksangat tu tak payahlah promote kecantikkan yg tiada..promote lah benda lain yg ada..

Zyra Roxx on September 25, 2012 at 4:54 PM said...

tak guna jugak bila dah fofular penulisan dh jadik cam sampah sarap

bebalik cerita fasal sopim, fasal anak, fasal boifren zzzzz

khusainikusi on December 2, 2012 at 11:01 PM said...

mls nk komen pnjag2 : saya berstuju dgn komen2 diatas...

Maria Menado~ on December 26, 2012 at 12:58 PM said...

betul. saya pon suka bace blog yg best.. cntik ke ensem ke belakang kira. sebab saya suka membace blog.. (kire jaga tepi kain org dop?kihkih...)

Nurfarahana A.Aziz on January 5, 2013 at 12:08 AM said...

saya ber blog sebab nakkan kepuasan bercerita je..tak harapkan apa apa,,tapi kalau ada yang sudi singgah, dialukan..heee

Alynn Nyzaa on January 18, 2013 at 8:59 AM said...

rasa bersemangat lepas baca entry ni..:)
saya sampai sekarang still ingat pesan abg naz waktu first2 abg singgah blog sy dulu..'bila dah femes nnt, jgn lupa diri..'
nasib baik sy mmg xfemes pon..huhu..berblogging sekadar suka2 :D

Rempeyek Bahulu on February 1, 2013 at 10:32 AM said...

ADELE TU GEMOK
BOLEH BERJAYA PONNNNN
MIND SET ORANG MESIA NI KENA UBAH
JOM UBAAHHHHHHHHHHHH

Aien Zainal on February 17, 2013 at 6:51 PM said...

Betul... Rupa & berapa lama blogging bukan faktor utama.. Saya walaupun dah lebih daripada 2 tahun blogging, Follower pun berapa kerat sangat... Sebab??? Jarang update... Bukan rupa tuan punya blog tu yang orang kisah kan... Tapi isi dalam blog tu yang orang kisah kan... =)

Faizal Fredley on April 23, 2013 at 9:43 PM said...

tapi aku lagi menyampah dgn blogegr yg suka tayang muka besar2 dlm blog..entri x der la best pom..kdg2 entri 2 3 patah jer tunjuk muka jr lebih..

 

Designed by #