Sunday, April 17, 2011

aku benci ENTRY SEO

haha, tajuk entry kali ni memang nak kasi pendekar berkeldai tempang panas hati, camner pendekar?ade rase cam sakit buntut tak ngan tajuk gua??


" kenape guwa tibe2 bikin tajuk ni?"


sebab gua da nampak sume blogger pon nak cite pasal pilihan raya serawak kan?dem, sakit mate guwa tengok, bukan guwa takleh bace kat bharian or malaysiakini pon, awat la yang hampa nak kejar2 sangat buat entry pasal tu.hahahaha


guwa tak nafikan entry SEO boleh bikin trafik jadi sgt kencang, guwa pon main, tapi tak selalu la, contohnye part kutipan filem hikayat merong mahawangsa, sumbangan trafik dari entry tu memamng bikin hati leleh, tp secara totalnya mmg guwa kurang minat SEO2 ni.


ape yang entry seo buat sampai guwa kenape benci?


1. benci kat sini bukanlah guwa nak kate guwa anti dengan blogger2 yang men entry SEO cam pendekar tu, korang boleh terus men kejar trafik care tu, no prob la.


2. cume tak best bile sume pon nak cerite bende yang same, contohnye cam pilihanraya ni la, bas tegolek masuk longkang ker, haih satu hari tu boleh kate majoriti la men entry tu.

contoh lain : entry pasal telur tiruan, pengetua AF9 la bla bla bla (thank gaban bagi contoh) <--kecoh la, dalam kosmo pon guwa boleh bace kot, ni sampai seratus blog nak cite pasal bende same, wadefak(kate hamzah ian)


3. key-mon babe, takkan la u all nak kasi u all punye follower da pembace naik mesampah dengan entry SEO yang u all mainkan


4. naik mesampah camner tu?


contoh :

u all blogger yang best, contoh macam yuyu zulaikha la kononnye, u all da lame tak buat entry mungkin sbb busy la, fans u all mesti cam
"argghhhh, kenape yuyu tak update ni"
"please kak yuyu, update la blog" <--hati peminat2 u bersuara


sekali sebab nak kasi blog u update je,untuk trafik punye pasal, nuffnang punye duit nak kutip u all buat entry yang bertajuk " semakan kemasukkan ke UITM sesi 2014"

gile! mau tak tensen u punye fans. hahaha tunggu punye lame, u all kasi entry SEO jer, dem!! sekali mungkin boleh tahan la, kalau 8 kali, memang guwa bako je blog tu.


kesimpulan penutupan :

see, u all nampak kenape guwa benci entry SEO? bukan guwa kate tak boleh, kalau da memang u all punye objektif pemwujudan blog untuk entry2 SEO cam pendekar tu xpela,mmg orang da tau, orang da faham, tp kalau sebaliknye, tak payah la nak main sangat.

carila trafik dengan care lain, guwa tak men entry SEO sgt pon boleh je hidup, si sampah GAY tu, men entry seks je pon boleh jer hidup, xde pon nak men SEO2 ni


kate2 seorang blogger agung sekitar tahun 80an pernah mengatakan ;

"guwa rela trafik satu hari tu kosong sbb xde entry daripada guwa buat entry yang tak mampu menghiburkan pembaca blog guwa"

nazirulhazwan

50 comments:

yuyu lar on April 16, 2011 at 11:51 PM said...

perghhhh!!!SEO ni kadang2 kena selit jgk..aku pon cam kau jugak naz...main jgk seo tp jrang la..hehehe

f_aRa_aINa989 on April 17, 2011 at 12:06 AM said...

agree!

Hishyamuddin on April 17, 2011 at 12:07 AM said...

aku setuju ngn ko naz!!!

ira-yoshida on April 17, 2011 at 12:07 AM said...

erk..emm..tumpang tnye boleh,...SEO tu apa? huhu..

Izamir Ridzwan on April 17, 2011 at 12:16 AM said...

nak like!

gabanMorka on April 17, 2011 at 12:16 AM said...

terasa terpanggil lak nak komen
yup, aku setuju

before entri SEO pilihanraya tu,
banyak lagi macam telur tiruan, bunuh diri KB mall, pengetua AF blah3 yg ada copy paste dari news je

haprak

mcm ko cakap

bukan xleh baca paper

lain la kalau entri die ada lain skit ke, consider la gak

7,8 blog entri sama, isi pon sama

menghampakan

Nordin on April 17, 2011 at 12:16 AM said...

Pendekar jugak menjadi mangsa. Konfem jadik perang dunia blogger ke seratus entah berapa lepas ni. Hahaha.

nazirulhazwan~ on April 17, 2011 at 12:22 AM said...

@ira-yoshida:

ira, entry SEO tu entry yang boleh kire mengharapkan trafik dari search engine conthnye dari google:)

nazirulhazwan~ on April 17, 2011 at 12:22 AM said...

@gabanMorka:

yeahh!!tu la yang guwa cube sampaikan:) hehe maseh2

pearl jade on April 17, 2011 at 12:29 AM said...

"guwa rela trafik satu hari tu kosong sbb xde entry daripada guwa buat entry yang tak mampu menghiburkan pembaca blog guwa"

aku suka ayat ni...sbb 2 ak sggup biarkan blog x berupdate...hahaha

ira-yoshida on April 17, 2011 at 12:42 AM said...

@nazirulhazwan~:

owh.. thanks bgtau..(^,^)

eyjalukman on April 17, 2011 at 12:56 AM said...

wahh uncle ,
pling suka ayat last tulaa .
ni bru blogger sbnr . haha

CikBulat on April 17, 2011 at 1:30 AM said...

Aku baru tahu tadi SEO tu benda dari blog Uikss. HAHAHA. Btw, aku sokong ko 100%. tbaeklah bro Naz ! Yah! Si Gay boleh hidop dengan seks dia. eh!

MR. SYAH on April 17, 2011 at 1:54 AM said...

hahah.. setuju2...

rara pinkmafia on April 17, 2011 at 2:06 AM said...

sgt lah setuju.kdg2 saye pon heran lah.knp eh bile 1 tajuk kua dlm paper.sume org serbu kot.tak paham tol.padahal bley baca kot dlm paper.kalo dulu yelah takde paper online.skng ni byk kot.kalo dorg buat ulasan je boleh gak terima.ni x,amik copy paste sebijik2.kalo cm tu 40entry sehari pon boleh.haih~tak dinafikan.saye pon ada amik kt paper.but afta diulas.amik sket je.ni stgh2 tu tak.tgk2 dorg mmg copy habes.apa kepuasan dlm berblog kalo cm tu.ce cite ce cite.

muhammad iqbal hakimi bin tahir on April 17, 2011 at 3:19 AM said...

dermm..aku terasa sikit di situ..keh3..aku main jugak sikit2 naz seo ni..kalaua ada salah silap tegur aku..peace!..tamo buat entri seks..kah2..

derm..malam ni xde mood..man u kalah..

IftiMonstaa on April 17, 2011 at 3:29 AM said...

yeszaaa. setuju 200% naz !! main SEO kekadang oke la kan

yusri on April 17, 2011 at 9:07 AM said...

tak sebut plak pasal orang update blog tampal paper dari paper online.Lepas tu bagi komen sikit,ulas sikit2 jadi lah entri sendiri. Komen la sikit macamana?.

sarah-najwan on April 17, 2011 at 9:21 AM said...

akaklah xpenah buat n3 seo kot.hhaha..balik2 citer anak4 ajo..ngan citer sdiri..

akak berblog utk isi masa lapang, kurengkn stress akibat bekerja dan berkongsi pglmn atau pendpt utk semua pembaca...biarlah hanya ada loyal readers yg berkomen sahaja..itu merupakan satu kepuasan yg tak terhingga...

kejar traffics..tak larat den..lotih nk bw...habis bandwidth beruks..hahahaha

d_LA on April 17, 2011 at 9:26 AM said...

makcik rasa entry seks tu pun tergolong dlm SEO gak kot..hehe..buatlah entry yg korang minat, ni asek yg xde kene mengena ngan life korang je..kalau sbb SEO korang dpt trafik tinggi den x banggo langsung..hahahaha...

Qaseh dalia adelia on April 17, 2011 at 10:45 AM said...

betull ..dulu ada kagumi satu blog ni tapi skang always men seo..hari2 copy berita .. tension lah .. lame2 dah males nak masuk .. hurmm so bored

suffer8zine on April 17, 2011 at 10:55 AM said...

heheh bukan kau ramai ke kawan berblog seo ni

Terkini : Kasut Bertatahkah Berlian

man yusoef on April 17, 2011 at 11:16 AM said...

haha! pastu tajuk nak bikin gempak...keyword SEO, tapi isi tak de kaitan pong!! grrr...hahahaha

y u y u Z u l a i k h a on April 17, 2011 at 11:20 AM said...

hahahah.. lepuk nyahh kanggggg!!!

najihah sahami on April 17, 2011 at 12:00 PM said...

i hate SEO!!!

okeh tu je. saje nak kasi sedap abg naz. hahaa

WanFadhilah on April 17, 2011 at 12:16 PM said...

setuju. sekali bukak blog semua buat yg sama. huhu. dan setakat ni tak pernah2 pun nak main ngan seo ni.. malas pun ada, sbb tahu nnti ramai yg buat jugak.

Hairul @ Kay on April 17, 2011 at 1:03 PM said...

SEO tu ape? wkakakakakaka
Shit-ty Entry, Obviously!!!
aku tak tau ape2 naz!

darxniq on April 17, 2011 at 1:15 PM said...

ahahhahah..aku main seo semalam jer..sbb xder idea nak update untuk penutup blog semalam..so wat entry pilihanraya...

jgn marah yer abg naz...nnti xmo jual emas kat hang..ahahhaha

Adam on April 17, 2011 at 1:19 PM said...

hahaha, aku stuju sgt2!













































tlg la hentikan politik kotor ni. ok. main scra sihat ye.

qasehraihan on April 17, 2011 at 1:24 PM said...

suker entry ni 1000x

stuju mcm pdpt qaseh dalea..sila la baca komennya di atas..haha

Nazirul on April 17, 2011 at 1:42 PM said...

pengejar traffik

muhammad iqbal hakimi bin tahir on April 17, 2011 at 2:07 PM said...

ujang skang makin mantop.keh3..

mia.lia on April 17, 2011 at 2:26 PM said...

tula..tgk dashboard bnda same je.. ==

Pendekar Berkuda on April 17, 2011 at 3:01 PM said...

cilake...kau nantikan balasan aku nanti...hahaha.... memang aku nak basuh budak-budak ni semua nanti...

A retarded kitty on April 17, 2011 at 3:44 PM said...

wth is SEO?

Ujang9897 on April 17, 2011 at 4:00 PM said...

gua baru nk setuju dgn lu...,

skali lu bikin gua panas..!!!

dari lu tu selapot dara pun kecoh.., lg lucah...grrr



wei lu tak suka SEO ek.., aku nk buat la kasi lu tak suka..hahaha


- SEO ok jer..nk buat entri tu kasi olahan yg best sikit...kreatif dari org lain..

Lydia Miza(Aidyl Azim) on April 17, 2011 at 8:14 PM said...

kah3...mmg itu yg sis rasa..kat bloglist..berderet tajuk sama.setiap kali ada berita kat akhbar..berderet semua org wat cerita sama . Dah la bgn pagi dah baca surat khabar..nak cuci minda..tgk2 semua wat entri sama..den kena komen 10 blog entri sama beb!baik tak sis?haha

Syafiq Rosli on April 17, 2011 at 8:16 PM said...

pergh panas2..haha

MiSzy DiaN on April 17, 2011 at 8:43 PM said...

SEO tu apa?? hahahahahaa..
lerr aku nda penah pun buat entry SEO2 nie..
yg aku taw.. ko laa CEO tripping~ hahahaa

zalin on April 17, 2011 at 8:45 PM said...

betul gak kate lu bro..guwa stuju..

CIK TOM on April 17, 2011 at 9:01 PM said...

hahahahha...panas giler n3 ni tapi mmg terbaik la naz...ciktom pun ade gak cuba main seo tp tgk tajuk jgk...xde smua bedal...heee...

part plg borink bila semua blog buat cerita sama je..nak bw pun pkir 10x...kui3 ;p

iz on April 17, 2011 at 9:11 PM said...

seo tu ak x tau menda..skrg baru tau pas google2..hurm..ak setujula gak..entry kejar trafik,sama je..mana nak dtg best nya,ntah ler..

tok esah on April 17, 2011 at 9:18 PM said...

yeah!!
entry SEO mmg best dr traffik
tp kalau bnyk2 sngt, annoying jadik!!

sekali sekala tak pe lah jugak!

meh umah baru tok, http://tokesah.com/

taufiq helios on April 17, 2011 at 10:22 PM said...

perghh!! typeless aku

titan on April 17, 2011 at 10:33 PM said...

bagi aku semua entri tu entry SEO.

Tajuk yang ada dalam artikel kat blog kita tu, ada nilai-nilai SEO. lom masuk label, keyword, kategori, linking, backlink dan lain-lain. Kewujudan blog yang mempunyai artikel yang terupdate setiap hari, itu juga SEO. Blogging ni, semuanya SEO..

artikel ni pun ada ciri-ciri SEO. Hehe..

tapi memang sadis gak la. Annoying gak, update pasal semakan keputusan apa-apa ntah..tapi dekat 4-5 entri satu hari. Pastu, tambah plak 4-5 entri untuk kategori lain. Pendek kata, mahu dekat 10-15 entri satu hari..fuhh, annoying gak la. Tapi its still fun to see this kind of blogger. It still exist.

Ain Zulaikha on April 18, 2011 at 1:56 PM said...

ain tak reti nak buat entry SEO.. hahahhaha

Opah Kentang on April 18, 2011 at 3:58 PM said...

Opah pun boring biler bukak blog A B C D E... sume cite bende yang same.

Kalau isu tu betul2 kita suka atau nak bagi pendapat oke kot.

Ape2 pun opah setuju la ng kamu :)

Maya Mayana on April 20, 2011 at 5:08 PM said...

Kita bako je..kata usop wilcha..hehe..setuju jer

K2r~90 on April 21, 2011 at 10:19 AM said...

oo guwa x mentrafic so x de niat berblog utk nekkan trafic..

x kisah kalo nak bg pendpt .. tp tu ah... byk sgt la plak

alexa yussida on April 21, 2011 at 2:29 PM said...

setuju..n berita2 terkini kat paper gak..xyah la nk jd wartawan lak kt belog..kalo setakat letak backlinks dlm en3 sndiri oki gak -.-'


suka ayat last skali yg blogger 80-an tuh^^

 

Designed by #