Thursday, March 31, 2011

PANAS HATI : LELAKI TIKAM PEREMPUAN

semalam punye semalam, on the way guwa ke tempat kerja guwa di kota landon, menyusuri highway bertingkat cheras klang lama, sayup2 kedengaran di speaker altec lensing kereta BMWfacelift guwa suara rakan2 guwa fafau, wak AG dan pejal mail tengah bertekak mengenai isu yang timbul dari kelancangan mulut abang ipar shahiezy sam, datuk bung mukhtar yang mengatakan bahawasanya majoriti wanita membawa kereta secara membahaya.


Ape lagi, cam biasela, da namenya orang melayu, meletop2 la minah2 melayu,bak lirik kata lagu jamal abdillah pernah ngetop satu ketika dahulu

"sapa bilang gadis melayu tak baran, tak garang dan tak marah2"

Maka bermulalah sebuah kisah panggilan2 panas dan dari gadis melayu yang sopan kononnya menyuarakan dan mempertahankan hak mereka kononya. ada yang membantai sampai terkedu membisu rakan guwa si AG ngan pejal toyol tu, tiba2 sedang guwa melayan mereka bergadoh2:

AG dan Pejal : diam farah2, kite ade pemanggil,hello, sape sane cakap?

caller : name i jeng, abg AG, i x shuke la bung mukhtar tu kutuk2 gegurl, i menci die,menci2 *baca dengan nada bapok*

AG : laa, kenape pulak? bukan pompuan suke bwk kete merbahaya kan?

caller : ish xde la bang AG, we all bawak selow2 aje, mane ade we all bawak bahaya2, orang laki2 yang bwk laju*baca dengan nada bapok*

Pejal : tapi laju belom tentu bahaya kan?kami bawak laju tapi berhati2.hahaha

caller : bluek!i menci lelaki menci3! suke amik kesempatan kat gugurl*baca dengan nada bapok*

AG : eh jap2, sape name sekali lagi yer?lupe da.hehe

caller : dulu name i azfar roslan, skang ni name i hafizah roslan, tapi kawan2 i panggil i ujeng, i ade blog tau bang AG, bace la bace la yer*baca dengan nada bapok*

AG ngan pejal : hahuauhauahu bapok rupenye, hahaha

caller : isk3, kak fafaw, tolong kite, dorg gelakkan kite

fafaw : allala, shian ujeng, ok, ujang p keje baik2, jangan layan dorg, bai ujeng. tuuuuuuuut~ dem,


jijik guwa dengar bapok tu kol, haha~ rase cam nak tampar je, da la guwa kenal plak tu. untuk bapok2 kat luar sane,ni ha gambar beliau, pemilik blog erti seks dan kehidupan



udah2la, balik la ke sifat asalmu, toksah la menggatal nak jadi bapok, kalau tak suke jadi jantan, bunuh je diri tu, ape susah, sodap2 hati je tukar sifat asal yang Allah da jadikan.

erkk?terlari topik plak, hahaha isu perselisihan faham lelaki dan pompuan ni isu lama, da jenuh guwa mendengarnye, bila ade je satu pihak cube mewujudkan isu baru, maka mulalah pertempuran seketika. masing2 mana nak kalah, mesti mau menang punye. masing ego, kecoh. sebok kate satu pihat tu ego, padahal tak nampak keegoan diri sendiri.


guwa da mati akal untuk berkata-kata, sebenarnya da memang sikap kita, pantang ditegur sebenarnya, tegur sket melenting, da panas, chilex la, guwa tau skang ni mmg kecoh ngan isu pemanasan global, we all toksah la ikot same jadi panas dan juga emoticon.


seharusnya, let say, ape yang dikatakan oleh datuk bung itu tidak benar sekalipon, anggap itu sebagai pandangan peribadi beliau, dan kita cube selidik dari aspek mana "bahaya" yang dikata. bukannye terus2 hot!fm


sebenarnya guwa tengok orang kita ni, lagi2 melayu, mmg ade masalah kritikal bab2 ni, so let do the changes, toksah la berada di takok lama, andai kita di tegur di kritik anggap itu satu nasihat dan pandangan, tidak semestinya teguran harus disampaikan dalam nada yang lembut,memang tak dapat la kalau asyik2 nak lembut2, naik lemak pulak nanti.


pesanan penaja : selalulah melihat teguran dan nsihat yang panas2 tu dari sudut positifnya terlebih dulu, baru sibuk2 mencari yang negatifnya,


melayu gagal bukan sebab ramai orang dengki tp sikap kite yang tak pernah nak positif, orang tegur/kritik ganas sket kita da anggap die dengki, podah! haha


lelaki dan pompuan, kalau gadoh tak yah cerita la, memang hebat, sampai boleh men tikam2 lagi atas katil.hahaha * ayat ujang seks boy *

58 comments:

y u y u Z u l a i k h a on March 31, 2011 at 12:23 PM said...

hehehehhe.... peremouan pun manusia ^^ kan kan kan ^^ nyahh!

Anisa Hang Tuah on March 31, 2011 at 12:26 PM said...

teruja melihat foto dalam entri ni
hiks..

FasiHaH SupiaN on March 31, 2011 at 12:27 PM said...

haih...betul lah, kalau wujudkan post lelki perempuan pun ada sahaja yang nak menegakkan usul masing2, semua tak nak kalah. haha padahal lelaki perempuan sama2 lengkap melengkapi antara satu sama lain, dua2 ada kelebihan kekurangan. haih...-__-''

Peri PiA on March 31, 2011 at 12:31 PM said...

bila i kena tegur,dang!!! tebal muke 10 in ci jap

lps tu cool je,for good ;P

MAKCEK bukan NENEK on March 31, 2011 at 12:33 PM said...

kahkahkahkahkahkah.

bung mokhtar mencik mencik mencik!
boleh men tikam2 ats katil? mcm mana tuh ? tak paham . ngehngeh

Qaseh dalia adelia on March 31, 2011 at 12:36 PM said...

apsal besar gedabak hang punye font ni ..walaweh dah siap nikah kat bangkok ke haha .. ujeng mmg bapok .. ~

qasehraihan on March 31, 2011 at 12:44 PM said...

kahkahkahkah...
gila gelik tgk gambar tu..


welcome back my fren..
i miss u...eh eh..ur entry i mean..
kamu mmg best bab2 melantang ni..
bagus..gud job..hikhik


meh baca ni lak..

http://qasehraihan.blogspot.com/2011/03/masa-yang-sesuai-bagitau-mak-yang.html

fyna on March 31, 2011 at 12:48 PM said...

hahaha..pemes ujang...
adooii...

Ujang9897 on March 31, 2011 at 12:49 PM said...

Bongok dan sampah gila entri kau ni GILA..!!!!!!!!!


entri aku dah baik la sekarang..


aku upah orang suruh rogol kau ramai2 kang!!!


grrrrrrrrr

Lydia Miza(Aidyl Azim) on March 31, 2011 at 12:53 PM said...

pd sis..mudah je.klu org tu jenis takleh nak ditegur...sis biar je dia..haha.lantak ko lah

yad'z on March 31, 2011 at 12:56 PM said...

perghhhh.......... aku terdiam bace entry nieh.. ahahahhaa

eRza farEeha on March 31, 2011 at 12:58 PM said...

adehhh..pompuan bwk laju2 t xbhye..hhi

Wahida Nasution Thakhrim on March 31, 2011 at 1:05 PM said...

betul tu, orang kita memang cepat melenting bila ditegur.. walaupun perkara tu betul tapi tak semua boleh terima..

p/s : pasal hal pemandu wanita tu, AcHiKz tak berpihak pada sesiapa pun walaupun pada dasarnya memang nampak kurang manis pemandu wanita tunjuk isyarat tangan yang tak sepatutnya..

Mayana on March 31, 2011 at 1:05 PM said...

ayat yg bwh tu censorednye...tk bagus utk bebudak naz...don't like...
org kita bila ditegur kata jaga tepi kain pulak kan..ambil sisi positif jelah

mR.sYaH on March 31, 2011 at 1:18 PM said...

betul tu.. setuju..

najwa's on March 31, 2011 at 1:41 PM said...

haha geli lak aku baca entry ni. :p tambah2 ayat last.

tunggu ujang the sex boy komen :p

hanim azhari on March 31, 2011 at 1:51 PM said...

bahahaha..ujang da terkena =)

d_tieah on March 31, 2011 at 2:36 PM said...

Manusia ni memang ade yg tak dapat nak ditegur.. Rasa dia je betoiiii.. Ang pun sama kan Naz? Hahahaha..

Entry Terbaru : Perkara Yang Tak Perlu Ada Dalam AF9

kpah k-poh on March 31, 2011 at 2:42 PM said...

alaaa...sbox error lah pulak..tegur kat sini aje lah...lama tak dengar kabar...waras lagi ke??? nasib baik masih ingat lagi kat sis...

muhammad iqbal hakimi bin tahir on March 31, 2011 at 3:08 PM said...

haha..i like it...

Syafiq Rosli on March 31, 2011 at 3:14 PM said...

haha..aku mcm2 dah tau2 je bla nk buka blog ko..haha

FariehanIbrahim [LBC] on March 31, 2011 at 3:29 PM said...

adoiii..
awat dasat ngat bagi kt ujang tuh! ahahaa

kalu ada yg menegur, bersyukur jer.
masih ada yg prihatin. ^^

Isteri Yang Comel on March 31, 2011 at 3:37 PM said...

hihihi balasan naz tu ujang nie

sarah-najwan on March 31, 2011 at 3:58 PM said...

xpyh nk gado2
baik fikir inisiatif utk
mengurangkan kemalangan j/raya

satgi xabis2..masing2 mnyalahkan sesama sendiri..kemalangan lak xdpt dikurangkan..

**kamu bizi sgt eh? tahniah la sb skol kamu dulu no 1..

Naddia on March 31, 2011 at 4:03 PM said...

waahhh



CANTEKNYE UJENG...

JELESNYE..



mencik! mencik die cantek sgt!

syuwai on March 31, 2011 at 4:14 PM said...

miahahahaha.... kesian dkt nyah ujang ;p

tp memang dia nyah kan?? muahahahaha

lariiikkkk~

mynameismy on March 31, 2011 at 4:29 PM said...

kahkahkah...!

shah-kayrul on March 31, 2011 at 4:32 PM said...

dahsyat betul baca komen ujang...siap sedia la...ujang nak suruh orang rogol ko reramai...ahaks

Sunah Mohammad on March 31, 2011 at 4:37 PM said...

HAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHA!!!!!

ceq tak tau nak sokong sapa!!!!

tapi kannnn, ceq baca dialoq caller tu betul2 macam bapok, hokeyyyy!!! XD

woot woot on March 31, 2011 at 5:01 PM said...

zzzzzzz...ingatkan citer betol..

NadiRah on March 31, 2011 at 5:02 PM said...

balasan tu..balasan!!
ahahhhaa~

najihah sahami on March 31, 2011 at 5:17 PM said...

kalau mish senang je kot...org yg susah sgt nk ditegur ni pakat campak lam hutan. org tegur tu ada la yg xkena. ap punya susah la. haaha..

tp lain org lain cara kan?

auwcak on March 31, 2011 at 5:18 PM said...

ahahahhaa....ujengg ujengg...tak sedar diri pulakk tuu

Bulan on March 31, 2011 at 5:38 PM said...

x dinafi kn pompuan nie cpt mrh2 kuat majuk melenting.
sbb tue lelaki nie kne jd penyabar dan penasihat yg baik.

suffer8zine on March 31, 2011 at 6:38 PM said...

hahah x leh blah

Terkini : 5 Blog Paling Kerap Dilawati 2011

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ on March 31, 2011 at 8:20 PM said...

cian ujeng..haha...

Tok Esah on March 31, 2011 at 8:26 PM said...

hahahaha, lawak lah bro gambar ujeng tuu!!!

shra:) on March 31, 2011 at 9:03 PM said...

gagal bukan sebab ramai orang dengki tp sikap kite yang tak pernah nak positif, orang tegur/kritik ganas sket kita da anggap die dengki, podah!

suke gile ayat tuh.... xkire la melayu ke ape.. bile orang tegur terus nak kate dengki. dengki tang celah mane tah. tak sedo ke yang orang da jelik and kesian gile tgk die, sebab tuh tegur. terus nak melatah. haktuiiii... makhluk yang kepalanya di lindungi oleh 2 bende, skull n ego

eyjalukman on March 31, 2011 at 9:39 PM said...

haha sabar jelaa .

tak suke org yg tikam2 nihhh .
nyampah I . haha

Ifti Larina on March 31, 2011 at 9:39 PM said...

WAKAKAKA mmg teruk ah ujeng opss ujang kena kutuk! erti seks dan kehidupan tuu!!! wahahaah!

hoho anda betul lah nazirul hazwan. mmg sikap melayu bila kna sound sikit melenting2 smpai atap. ego tu ego lah jugak tp biarlah kena pd tempat. jgn smpai keangkuhan yg bodoh menutup akal fikiran sendiri. eh terkomen panjang pulak

taufiq helios on March 31, 2011 at 10:04 PM said...

haha..kaw kaw punya ko bagi kat ujang nyah kan

Solihin Zubir on March 31, 2011 at 10:32 PM said...

gado smpai tikam2 atas katil.. hahaha.. sengal!

n!cK on April 1, 2011 at 9:07 AM said...

agaga..comel sungguh..nk mintak sign la klu jmpe tepi jln~~:P

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ on April 1, 2011 at 12:04 PM said...

dtg curik banner, jom exchange cintabungablogspot punye lak :)

tieha ismail on April 1, 2011 at 3:04 PM said...

eeiii sumpah geli nengok pica tu...huhuhuhu

Izamir Ridzwan on April 2, 2011 at 10:15 AM said...

apsal lama tak update belog neyh?

leyzajamil on April 2, 2011 at 10:40 AM said...

sy rs mesti ada unsur2 cabar mencabar tu yg sp2 pon blh bertindak aggresif mcm tu. moralnya air tenang jgn sangka takde boye dlm tu.

yaya_flanella on April 2, 2011 at 12:55 PM said...

bawak laju tapi berhemat takpe kan? XD

Pendekar Berkuda on April 2, 2011 at 5:35 PM said...

cilakak... hape ko tukar template mantap nih?? ciss@!!

HAZWAN17 on April 2, 2011 at 7:20 PM said...

nak ngorat ujeng hahaha

d_LA on April 2, 2011 at 7:43 PM said...

hahaha...lawak seh korg berdua ni..alaaa statement pompuan drive scra mrbahaya tu sbnrnya pompuan sndiri yg ckp..rumet dla salu ckp ni msti pompuan yg drive..abis camno..diri sndiri yg bgtau..huhu

garfield88_aini on April 3, 2011 at 2:09 PM said...

geli pulak tgk pic nie... tetiba teringat halimah jongang... hahahaha...=p

MiSzy DiaN on April 3, 2011 at 5:51 PM said...

wahhhh lawa laaa blog nie skrg.. purple!! jeles taw.. jeles sgt2.. arghh.. tak mo dtg cni lagi.. huhu

darkbatman on April 4, 2011 at 12:43 PM said...

gambar 2 xleh blah.kehkehkeh

Siti Mashitah Saidin on April 4, 2011 at 2:14 PM said...

wua... rumah cantek la... purple!!!

erysweetie on April 4, 2011 at 9:52 PM said...

keh keh..ujeng..u kiut lah! =p

ehem...tp mmg ade pun wanita drive kete bahaya...n lelaki pun ada jugak..cume deme ni lebih hebat control kereta.. yg aku takut tgk drive kete ni, yg masih P. tak kire laki atau pmpuan...tempat patut bawak slow, deme bantai bawak laju...tempat patut bawak laju, bawak slow pulak... -.-"

iniialahaku on April 5, 2011 at 10:06 AM said...

ayt ujang yg last paling hampes..pnuh dgn 56sx....siot je..org pencen je lyan lwak cmtu

cinta nabella on April 6, 2011 at 5:03 PM said...

haha ..mkn dlm ayt last skali .. huhu ..klako tgk nyah tuh ..adoi~

 

Designed by #