Monday, March 14, 2011

KUTIPAN TERKINI HIKAYAT MERONG MAHAWANGSA (UPDATE)

news update (khamis, 7.00pm): dikhabarkan, dari sumber yang den percayai, kutipan sehingga 6 april telah mencecah 6.37 juta





daily update : setakat hari ini, jumaat 11/3/2011 blog suratan kebetolan masih gagal mendapatkan angka rasmi kutipan filem hikayat merong mahawangsa. usaha sedang dijalankan


sumber2 rasmi memberitahu, kutipan hari permulaan filem ini di anggarkan lebih baik dari kutipan filem khurafat.



rata-rata penonton yang dihubungi menyatakan rasa puas hati dengan filem tersebot. anda bila lagi?? xkan nak tungg u omputeh tengok cite ni dulu baru angpa sume nak p.


rating : dari 5 popcorn sebagai yang terbaik. den bagi 4 popcorn..!!



sebagai info, tayangan filem ini di 72 negara(katenyer) hanya akan bermula pada 15 march. dan bukan serentak pada 10 march.


untuk membaca sinopsis filem ini, sila lawati :


sinopsis/review : HIKAYAT MERONG MAHAWANGSA (THE MALAY CHRONICLES)

16 comments:

kiwi on March 11, 2011 at 12:04 PM said...

mcm best je cter ni..rmai org duk ckp2...

Cik Nathrah on March 11, 2011 at 12:12 PM said...

ceh.pandai hang tarik trafik ek! hahahaha

Hafriz Mohamad on March 11, 2011 at 12:37 PM said...

fuhh~
ingatkan dh kluar angka kutipannye..
aku x prnah2 pn nk ambik port dlm bnde ni.. tp ble dpt tau citer ni popular yg amat.. terasa nk tau lbih lnjut jgk ler..hihi.

..aku nk tengok!!! ^_^

lihat sini jgk...
http://perisai-mahkotasufi.blogspot.com/2011/03/bagaikan-puteri-difilemkan.html

miss mush on March 11, 2011 at 12:41 PM said...

nak tengok tapi semalam pegi ngan kezen.die memang xsuke cite melayu.blagak.haha

tapi tengok cite giant beast.hey!jangan tengok cite ni.tengokla kenape.menyesal tengok. T.T

http://bonbonboncet.blogspot.com/2011/03/giant-beast-dan-islam.html

syuwai on March 11, 2011 at 12:51 PM said...

kenapa 4 popcrn je, bagi la 4 1/2.. kedekut, kedekut..hehe ;p

Ibnushukran on March 11, 2011 at 1:00 PM said...

wahh.. plan malam ni nk tng0k ngan kawan2.. jmpe di jusc0 Perda,b.mertajam .. j0m.. haha

Anisa Hang Tuah on March 11, 2011 at 1:34 PM said...

nak tgok cite ni..teringin..

adrinaqamarina on March 11, 2011 at 1:37 PM said...

bukan nak cakap la (sebab kena type), tapi kru memang terbaek. dari cerita lagenda ke cerita epik ke cerita hantu pon diorang dah buat. tak sabar nak tunggu cerita karak pulak~

AZMAN on March 11, 2011 at 1:48 PM said...

Dah tgk dah filem ni semalam..bestttt..syabas KRU

Anonymous said...

dah tengok! memang best ok..rasa nak menangis je sebab movie malaysia.. memang la x perfect..tp it is a good start.. cuma kecewa sbb yusry x nak buat filem camni lagi KOT katanya...sedih...huhu

Azmi on March 12, 2011 at 5:32 PM said...

mmg best......kira satu kebanggaan bagi industri perfileman malaysia

Budu Masin on March 12, 2011 at 5:33 PM said...

best giler.....aku bagi 4/d,,tak rug tgk citer ni walaupun efek tak sehebat citer hollywood but it worth bagi filem malaysia dan satu2nya filem malaysia yg disiarkan di seluruh negara

Adam Roslan on March 13, 2011 at 3:17 AM said...

wowow. tahniah. boleh lawan PGL tak?

d_tieah on March 13, 2011 at 3:59 AM said...

Aku tengok trailer je pun dah rasa kagum.. Tak sabar nak tengok full filem ni.. Hahaha.. Mslhnye takde masa plak nak menonton..


Entry Terbaru : Cerekarama : Berkalung Noda

iqbalhakimi on March 13, 2011 at 7:14 AM said...

aku bayar rm8 memang puas hati tgk.haha

Nice said...

xleh blah cite ni. apsal filemkan citer mitos/dongeng plak? cite ni tak menggambarkan budaya mlyu sbb cite ni asalnye dr cite2 penglipur lara. ntah2 dorg dah kencing dlm penceritaan mrk, tol x? pape jgn mare, honest komen dari gue hehe...

 

Designed by #