Friday, March 11, 2011

GAMBAR : CIPANzee MAIN dengan rimau

kata-kata CEO suratan kebetolan :

mereka berlainan jenis, berbeza warna namun tetap mampu bergurau bermesra. terlihat keikhlasan di dalam gurau dan senda, tidak sedikitpon kelihatan mereka dipaksa dan terpaksa merakamkan adegan2 kemesraan tersebot.

namun, kita?sejenis, sesama manusia, malahan seagama dan sebangsa, lebih buruk lagi, sedarah sedaging, bertelagah tak tentu pasal, mengeji mencaci, bertumbuk dan ditumbuk, didengki dan mendengki,mengebom dan dibom.

hipotesis dan kesimpulan :
adakah sikap kita sebahagian dari kita manusia hari ni lebih menjijikkan dan hina dari binatang? renung2kan dan selamat beramal:)


















p/s : bile tengokkan berok/orang utan tu den terkonang kan berok den yang namenyer UJANG. ujang, pekabo ko skang??

47 comments:

Peri PiA on March 10, 2011 at 10:04 AM said...

Asalamualaikum,slmt pagi CEO :D

Btl3,kadang2 kwn dgn cipanZee lg bgs,tak menyakitkan hati :D

apezs shah on March 10, 2011 at 10:05 AM said...

salam

haha ujang org utan ka haiyoo....
ermmm betol juga kat2 tu. kenapa kan?
nice picture tu walaupun tidak kelihatan pada mata yg real.

i am S!L4H.. on March 10, 2011 at 10:05 AM said...

alahai macam adik beradik plak tengok. haha

nadira shahid on March 10, 2011 at 10:13 AM said...

tu kalau anak harimau tu dah besar, agak2 jdi ganas + garang tak? ;p moral of the story, jgn la gduh2 sesama manusia, jdkan haiwan2diatas sebgai cth ye ;)

Pendekar Berkuda on March 10, 2011 at 10:18 AM said...

Rimau tu adalah aku.. ekekeke....

PENDEKAR RIMAU SAKTI

suffer8zine on March 10, 2011 at 10:23 AM said...

wahhh sweet je

Terkini : Keputusan Penuh Malaysia vs Pakistan dan Keputusan Perlawanan Lain

NuReLLe on March 10, 2011 at 10:26 AM said...

my goodness...chomelle gler..!!!!!

Izamir Ridzwan on March 10, 2011 at 10:29 AM said...

berok ko tuh nk kawen dh xlama lgi

Sunah Mohammad on March 10, 2011 at 10:34 AM said...

comeynye gambo ketiga last tu...macam ang dengan ujang jek...ahaha~

KAMIHIDUP on March 10, 2011 at 10:49 AM said...

lumrah alam, lumrah dunia! heee.

my name is Yana on March 10, 2011 at 10:55 AM said...

renung-renungkanlah dan muhasabah diri sikap diri..comel gambo diatas tu...ujang okay je sihat..:)

Anisa Hang Tuah on March 10, 2011 at 10:56 AM said...

wah..luving couple punye haiwan

:)

FasiHaH SupiaN on March 10, 2011 at 11:22 AM said...

Betul tue naz....comel pulak nengok rimau tu....hari ni,1 malaysia, tapi, masih juga berpecah belah...

se7en on March 10, 2011 at 11:54 AM said...

as salam..
wah! terbaikkk~
hm..betul..haiwan yang tiada akal pun 'hormat menghormati'
tapi manusia ni, ada pula yang jenis bla tegur buat tak layan.ada yang dengki.asyik nak perang je manjang. ada yang jenis tikam belakang.hm..
macam2..apa2 pun kita mesti tabah dengan ujian-Nya..

thanks naz.moga semua yang baca ni mendapat keberkatan yang mengamalkan apa yang baik disisi-Nya.

=)


er..ujang..?

=_="

sempat lagi ya~ adoi
kesian ujang

Farah on March 10, 2011 at 12:01 PM said...

comel jer rimau tu manje-manje dengan berok tu..

d_tieah on March 10, 2011 at 12:04 PM said...

Naz sorry to say..
Dah macam kau dan ujang je aku tengok..
Hahahaha :)



Entry Terbaru : Keluhan Rakyat Malaysia Terhadap Stesen Televisyen

mOoN on March 10, 2011 at 12:05 PM said...

huhuhu...terbaek la entry ni...

nak merenung diri jugak sebentar...mungkinkah aku tergolong dalam golongan yang lebih hina dari binatang? minta dijauhkan Ya ALLAH...

Finaz Jaafar on March 10, 2011 at 12:17 PM said...

aperr ujang wat kat situ??hahaha
anyway tlg view dan komen kat cni http://www.1tube.my/video/1884/BLOGGER-IDOL-ANJURAN-TIAFAZUNIA-KINI-BERMULA

TQIA =)

Cik Mimie on March 10, 2011 at 12:34 PM said...

comeynye gambar2 tu...haha..xpasal ujang jadi beruk naz..ish3x..

eRza farEeha on March 10, 2011 at 12:44 PM said...

alahi baeknye si berok ituu..

efa on March 10, 2011 at 12:50 PM said...

aloalo sweet..

~ PIJA ~ on March 10, 2011 at 1:10 PM said...

alahai kiut plak den tgk kemesraan menatang2 tersebut...

p/s: beruk ko tu kuat KENTUT kan?

habsahharun on March 10, 2011 at 1:41 PM said...

comeelllll!

najwa's on March 10, 2011 at 2:21 PM said...

aduh, nak rimau tu wat pet buleh? (^_^)

Qaseh dalia adelia on March 10, 2011 at 3:17 PM said...

kite kite lah bukan berok .. ne same haha...

ek berok naz name ujang .. :x rimau tu pulak mcm naz ... nyah hihihi

Ujang9897 on March 10, 2011 at 3:39 PM said...

kuang ajar kau beruk..!!!!!!!!!



ko tggu dari aku pulak..hahahahah



kau bongok..!!!

Along Usop on March 10, 2011 at 4:46 PM said...

ahahahahahaha... padan muke si ujang tuh.. =p

She's retarded on March 10, 2011 at 4:53 PM said...

musuh orang Islam adalah orang Islam sendiri

diana on March 10, 2011 at 5:42 PM said...

sama je..
harimau pun ada yang makan cipanzee.
ada yang tak makan..
macam tu jugak kita..
ada yang bergaduh ada yang hidup aman damai..

farhaniza azman on March 10, 2011 at 6:16 PM said...

naz..heheheeh..mcm ko lah org dlm gmbr tu..suweettt

najihah sahami on March 10, 2011 at 6:27 PM said...

diorang ni laki bini eh naz?hahahaha

dilla salleh on March 10, 2011 at 7:25 PM said...

cumilnyeeeeee ;p
blogwaling ;)

sarah-najwan on March 10, 2011 at 7:30 PM said...

minatang ni takdak akal tapi terselit juga nilai kasih sayang

manusia yg sah2 ada akal..sebahagiannya tarak guna sepenuhnya...malah memilih utk berperangai seperti minatang yang ganazzz...

renung2kan dan selamat berfikir!!!

S..U..D..@..I..S on March 10, 2011 at 7:32 PM said...

sapa kata binatang xda akal.. tengok dia pun tahu nilai kasih sayang sesama makhluk....

Cik Ungu Kamila on March 10, 2011 at 8:29 PM said...

comel gile >.<

qasehraihan on March 10, 2011 at 8:51 PM said...

baru je ayat kat atas tulis xbaik bertelingkah sesama manusia..

tup2 kt bwh trus kenakan ujang..'beruk' plak dikatanya tu..hahahaha..

nakal kamu nih..

Nadhirah-chan on March 10, 2011 at 10:00 PM said...

comelnye harimau . hahaha sedangkan haiwan pun boleh berbaik , manusia tah la . ish3 .

DeQdEq on March 10, 2011 at 10:21 PM said...

alahai...mesranya mereka....mmg kasih sayang itu indah....

Bazilah on March 10, 2011 at 10:37 PM said...

comel cam cipan!:D

iqbalhakimi on March 11, 2011 at 2:22 AM said...

haha..nak perang ajak aku..

IftiMonstaa on March 11, 2011 at 1:10 PM said...

comel gilaaaa harimau puteh tu. dah la jarang jumpe spesis gitu. HAHA taley blaa kutok ujang

adrinaqamarina on March 11, 2011 at 1:33 PM said...

naz, rindunya pada blog ni~~~

binatang tak ada akal pon ada rasa kasih sayang, apa lagi manusia, makhluk terbaik yang ALLAH jadikan. malunyaaa

Ujang9897 on March 11, 2011 at 3:02 PM said...

amik kau entri balas



http://azfar9897.blogspot.com/2011/03/menyusahkan-mak-bapak.html

Lydia Miza(Aidyl Azim) on March 11, 2011 at 3:07 PM said...

hai naz..lama x nmpk.sht ke?

Wan Gerrard on March 12, 2011 at 3:17 AM said...

sweet~

Encik Blogger on March 12, 2011 at 9:41 AM said...

hehehe.. terbaik ar chip ngn rim tu.. mesra sgt.

yanie j on March 14, 2011 at 4:49 PM said...

comil la ank rimau tuh..
nak bela 1!!! huuhu

 

Designed by #