Friday, March 11, 2011

JELAJAH BLOG 2011 : AKU INI BLOGGER LELAKI !


1)kenapa berblog?


jawapan haram : lah, kompem2 la sebab nak duit, trafik, name, popularity dan sebagainyer, tak syiok la berblog tp yang bace stakat gua, mak ayah, adik kakakjer.hahaha dengan duit 2 boleh la gua beli iphone 4.


jawapan sopan : blog merupakan medium terbaik untuk saya melepaskan tekanan. umum tidak mengetahui, melalui penulisan kita mampu melepaskan tekanan/stress.blog juga menjadi tempah luahan rasa saya terhadap apa jua perkara, terasa bagai idak kena sekiranya pandangan terhadap sesuatu isi tidak diluahkan:)

2) Beri pendapat anda .. Kenapakah blogger lelaki lebih kreatif dan blog lelaki lebih mudah dapat perhatian dari blog wanita.


jawapan haram : ade ke blog pompuan yang bestdan kreatif? balik2 cite pasal g shopping, gadoh ngn pakwe, pastu cite pasal emosi hari2, baik ngan pakwe,tayang baju baru, tayang gambar baru, post gambar berkelah tepi pantai, esoknye gmbr p zoo, lusa gambar ngan pakwe dengan ayat "die saye punyer, sile jangan ambik die dari saye"


jawapan sopan : jawapan mudah untuk soalan yang mudah, udah semamangnya diciptakan kaum adam itu dengan kelebihan di bahagian kreativiti. jangan la nak dinafikan fakta tersebot.berapa ramai wanita yang menang ANUGERAH NOBEL?NOBEL keamanan tak kire la.namun, tidak pula saya nafikan yang ada wanita yang di anugerahkan dengan kreativiti yang melampau.


kite boleh lihat blog2 blogger2 agung. kite tidak nampak kreativiti entry pada entry blogger2 agung wanita. entry2 wanita lebih bersifat santai sebagaimana yang di berikan pada jawapan haram diatas.

kenape blog lelaki mudah dapat perhatian, tak jugak, depeand pada situasi, kualiti, entry dan promosi:)


3) blog wanita yang saya suka bace : yang paling suka : SHADAWENTZ.COM <---wanita yang kreatif. sape boleh lawan bagitau.haha
p/s : nak join? cekidout

20 comments:

Rabiatul Adawiyah Abd Rahim on March 11, 2011 at 4:28 PM said...

Hai blogger lelaki. Teruskan berblogging ya :)

d_tieah on March 11, 2011 at 4:38 PM said...

Wah.. Kemain ko ek.. Kalo nak duit, kena kerjalah derr.. Kalo nak trafik, pergi mintak kerja jadi trafik.. Kalo nak nama, p daftar kat jbtn penerangan buat ic dan surat beranak baru.. Kalo nak populariti, masuk AF.. Hahaha..


Entry Terbaru 1 : Alkisah Seorang Kakitangan Kerajaan Yang Kurang Ajar
Entry Terbaru 2 : Kursus Perguruan Lepasan SPM Pengambilan Jun 2011 Kini Dibuka

buuwa on March 11, 2011 at 4:52 PM said...

terkesima seketika... ^_^

solo molo on March 11, 2011 at 5:30 PM said...

singgah dari segmen En Ben Ashaari...

iqbalhakimi on March 11, 2011 at 7:00 PM said...

hai..saya blogger lelaki jugak..haha

http://iqbalhakimi.blogspot.com/2011/03/jelajah-blog-2011-aku-ini-blogger.html

aku suka gak entri shada =)

Yuslia Suhana on March 11, 2011 at 7:02 PM said...

HAhaha.. sukaaaa semua jwpn2 haram tuuuu.. ;p

farhaniza azman on March 11, 2011 at 7:54 PM said...

heheehe...sopan sungguh jawapan2 tersebut...=p

apisv2 on March 11, 2011 at 7:56 PM said...

salam,
menjelajah rakan2 blog;)

blog apisv2

Lydia Miza(Aidyl Azim) on March 11, 2011 at 8:21 PM said...

terjah blogger lelaki hebat ni.satu2 nya sahabat sis yg msh mengunjungi sis dr awal2 sis berblogging hingga kini.tq naz..moga blog ni terus maju

Fuuyooh on March 11, 2011 at 8:26 PM said...

salam kenal.. dtg dr blog abg ben.. hee

Sunah Mohammad on March 11, 2011 at 9:11 PM said...

oh my...mana de ceq cite sal shopping tu suma!!!!! geget kang! hahahaha!

i am S!L4H.. on March 11, 2011 at 9:16 PM said...

ohoiiii. x leh blaaa.
haha.

Fara Dee on March 11, 2011 at 10:00 PM said...

Saya blogger perempuan and tak berapa nak kreatif pun. Hihi :)

yad'z on March 12, 2011 at 1:53 AM said...

hahhaha.. aku lagi suke jawapan haram tu daripada jawapan sopan.. hahaha

oPiE iSa on March 12, 2011 at 4:27 AM said...

haha... jawapan2 yang bikin suam (instead of panas).. lol

TAYAR PANCIT on March 12, 2011 at 4:27 AM said...

hai awak saye da follow awak :) follow me back ok :) http://tayarpancit.blogspot.com/2011/03/evolution-of-formula-one-cars-1950-2011.html

ShA + ZaM = LoVe on March 12, 2011 at 1:48 PM said...

hi..
sy dtg lepak2 dari blog Abg Ben..
http://heandsheloves.blogspot.com/
>NiSha<

yuyu lar on March 13, 2011 at 11:42 PM said...

oh lalaki rupanya kau ni....

najihah sahami on March 14, 2011 at 10:12 AM said...

hahahahaaaaa...naz!!suka laa jawapan haram tu..hehehee

lalink7 on March 15, 2011 at 10:12 AM said...

jawanpan yang haram tue memang buat aku tertekann wehh..hahahah

 

Designed by #