Saturday, February 12, 2011

SIAPA HANA TAJIMA / BIODATA HANA TAJIMA

err, kira2 jam 3,12 petang waktu kaherah,mesir den dikejutkan dengan bunyi ringtone dari samsung galaxy tab den.haih, den baru nak tido da ade pulak orang kol.

nazirul : hello, sobahul khair (speaking arab)
angelina jolie : hai naz, my faveret blogger, ingat i lagi?
nazirul : laaa, angie, ape mimpi tibe2 kol i ni, u kat mane?
angelina : i kat mesir ni, tgh shooting filem hosni mubarak the movie.
nazirul : laaa, really, nice, abg pitt sehat?
angelina : abg pitt?die okey, die tanyer bile u nak dtg umah
nazirul : nantila angie, fulus tade, jap ape motif utama u call ni?
angelina jolie : i nak some inf tentang a girl named HANA TAJIMA
nazirul : hana who??hana taji ayam??
angilina : hahaha, kiut la u ni naz, hana tajima. girl yang suke pakai hijab style2 tu.
nazirul : hurm, i tak pernah kenal pon die, ape yang best nye dgn die??
angelina : adela, u just blog je pasal die. kla naz, my daughter da bgn ni. nak menyususu la kot.
nazirul : okey, try my best.hehe see u

haih, pagi2 lagi da dapat task dari kawan bek den, tp takpe, den taknak hampakan angie. sorie ye angie, i blog in malay yer,u gune la g0ogle translate yer.hehe

HANA TAJIMA, seriusly den tak ponah kenal minah ni, sampaila den mengoogle name minah ni menggunakan samsung galaxy tab den dan terjumper gambar beliau.hurm, awek aku lagi cun rasenyer(getus den dlm hati) tapi takpe, den tetap review pasal hana tajima ni.
kite mulakan dengan biodata hana tajima
-err, pencarian di g0ogle gagal mendapatkan biodata penuh beliau.cume ini yang den dapat
  1. nama : hana tajima simpson
  2. kerjaya : fashion designer
  3. twitter : @hana_tajimastatus : SUDAH BERKAHWIN TO Nibras Hassan <-- betol ker??
  4. hobi : mengenakan fesyen2 tudung yang ummphh!!
  5. kawan baik : yunalis zarai
  6. blogger paling diminati : nazirulhazwan
  7. lain2 : fasih berbahasa ingeris,
  8. Mempunyai blog -->sila klik untuk ke blog beliau<--
hana tajima ni boleh dikatekan sebagai ikon bagi remaja bertudung sekarang kerana beliau berjaya mempengaruhi ramai remaja dengan trend tudung beliau. berikot adalah 2-3 gambar beliau yang den berjaya go0gle dan curi :



p/s : sorry la angie, ni je yang den dapat, takdo da bende len pasal die ni.haih lagi pon den tak minat aweks muke jepon. sape minat die sila nyatakan diruangan komen.hehehe;p
p/s : thanks piqa diaries bagi idea utk entry ni.haha

65 comments:

i am S!L4H.. on February 8, 2011 at 5:19 PM said...

perghhh x leh bla uncle naz borak ngn hana......
perghhhh laju2..

najihah sahami on February 8, 2011 at 5:21 PM said...

err..xminat sangat kot hana ni..tudung dia cam tak masuk ngan selera. hehe...tp paper pun,. style dia memang ngetop skang. mungkin sebab simple tp tetap umph kot. haha

i am S!L4H.. on February 8, 2011 at 5:21 PM said...

muke die cm velove pelakon indonesia tu kan uncle?hakhak..knal dop??

Fatihah on February 8, 2011 at 5:23 PM said...

hahaha..siot betul.;p

Anisa Hang Tuah on February 8, 2011 at 5:24 PM said...

blogger paling diminati:nazirulhazwan..huyoooooo

kay_are on February 8, 2011 at 5:27 PM said...

x kenal sape hana tajima sebelum ni?? shock jap aku..

Melur Jelita on February 8, 2011 at 5:35 PM said...

Woooo..minat hana tajima ya..Sapa dia tu? Tak kenal pon. lepas ni femes la dia dipromote dalam blog ni..he3

Ujang9897 on February 8, 2011 at 5:38 PM said...

perghh..!!! sah kau gila


wei die minat blog ko sebab ada aku la..,

aku rase die yg search blog aku ujang9897 hensem la..hahahaha





naz ada orang carik kau

Qaseh dalia adelia on February 8, 2011 at 6:06 PM said...

fuyooo ckp ngan hana tu jelez kuku i..haha pakai ape pun cantek si hana neh

amira afiqah on February 8, 2011 at 6:11 PM said...

fuyyoooo..eh da kawin ke...o.O

[̲̲̅̅l̲̲̅̅y̲̲̅̅e̲̲̅̅a̲̲̅̅h̲̲̅̅] on February 8, 2011 at 6:26 PM said...

macam muka jiran sebelah rumah saye je =.,='

[̲̲̅̅l̲̲̅̅y̲̲̅̅e̲̲̅̅a̲̲̅̅h̲̲̅̅] on February 8, 2011 at 6:26 PM said...

macam muka jiran sebelah rumah saye je =.,='

MAKCEK bukan NENEK on February 8, 2011 at 6:32 PM said...

eh eh angelina jolie tu cam aku jeh .

haha nih hana tajina nih kakak aku .muka aku ada cm jepun gak kan ? haha

farhaniza azman on February 8, 2011 at 6:37 PM said...

pak cik ni mang ske prasan kan.. haha.. tp xpela... aku xde mood nk gado lak hr ni... lol~ hana tajima? urmmm~

S..U..D..@..I..S on February 8, 2011 at 7:07 PM said...

1st time dengar nama dan tengok wajah..
ikon remaja ok juga, jnji tutup aurat..

lionteen on February 8, 2011 at 7:18 PM said...

suke cr die pkai hijab:)

eRza farEeha on February 8, 2011 at 7:19 PM said...

comel la hana ni..hehe

Bulan on February 8, 2011 at 7:24 PM said...

bestfren hana tajima mai sini =p

Along Usop on February 8, 2011 at 7:45 PM said...

angelina jolie call ko ajak pi umah die?.. ko ajak aku skali nanti k!..

aku nk kutip utang die pi adopt anak2 die tuh.. bape taon tak byr dah ni... wakakak

krole on February 8, 2011 at 7:50 PM said...

wuahhh!!!bru krole tau...

naz,krole de bat kontest berminat x???

http://www.krolezone.com/2011/02/jom-join-bloglist-krole.html

safura zahari on February 8, 2011 at 8:01 PM said...

sgt adore ngn hana.

♥NuR SyAFiQah♥ on February 8, 2011 at 8:07 PM said...

hehe..bangga kejap namo den ado kek situ..haha

den pon baru je knl ngn minah jepon ni :)

yad'z on February 8, 2011 at 8:11 PM said...

lorhh... si hajima nie jiran aku dolu... malas nak citer jek.. hahaha

Sunah Mohammad on February 8, 2011 at 8:19 PM said...

bile Ir nak wat biodata i lak ni??? :D

Nyssa Nuar on February 8, 2011 at 8:20 PM said...

eh...kakak akuuuuuuuuuuuuuuuuu..
apesal kakak NN ade kat cni neyh??

Syafiq Rosli on February 8, 2011 at 8:40 PM said...

duduk sebelah rumah gua je..haha

mR.sYaH on February 8, 2011 at 8:43 PM said...

yedok tu nama dia??
heheh..

MIMIE AIZA on February 8, 2011 at 8:45 PM said...

kawan baik hana tajima mimie aiza la..
hahaha

Piah Becok on February 8, 2011 at 8:51 PM said...

cantik tapi muke tak sesuai pakai tudung gitu T____T

aliza on February 8, 2011 at 8:59 PM said...

hahaha..bebual ngan angie siot..

SPEK HITAM on February 8, 2011 at 9:07 PM said...

macam betul je die dah kawen kot.

http://www.facebook.com/hanatajima

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal on February 8, 2011 at 9:09 PM said...

ala alaaaa nk video die pakai shawl ! cr cpt utk zama ! :D

fArAh!! on February 8, 2011 at 9:11 PM said...

hana tajima tu cantik..

E.d.Y on February 8, 2011 at 9:11 PM said...

xpernah kenal pun siapa dia b4 dis..huhu

bella bell on February 8, 2011 at 9:19 PM said...

haahha...nice entry.....bru ku kenai sapa dye ni..tQ3

The Sharkox on February 8, 2011 at 9:31 PM said...

blogger paling diminati : nazirulhazwan


macam haram kamu tahu!!!


hahahahahahahahahaha....

nulhazwany abdul malik on February 8, 2011 at 9:52 PM said...

kiut la you ni naz. haha

Solihin Zubir on February 8, 2011 at 11:00 PM said...

hana taji ayam minat blog hang nowh! hahahaa... gegeh ang ni..
erm.. lawa jugak..
tp jadi x lawa sbb dh kawen... haha..

Nurulbadiah Lai on February 8, 2011 at 11:07 PM said...

hana tajima i think sgt cun and sgt proper dlm serba serbi kot..so bagus gak ade org camtu at least she can be the idol for muslim girl daripada jadikan artis ke yang sexy2 sebagai idol yedak?yelah kalau jdik public figure ni cepat je org nak meniru kn even mulut ckp mana ade terikut ikut..heheh

eh eh xsuke minah muke perempuan cam jepun2 eh?mintak2 anak nazirulhazwan sume muke cam jepun hahah..fuh2..amin:P

Mizz Farah on February 9, 2011 at 1:26 AM said...

pergghh giler kentang naz berbual ngan angie...siyes jeles... HAHA~

pape pun .. hana tajima sgt cute ;)
tp bape nak minat sgt care die pakai tudung..huhu..

suffer8zine on February 9, 2011 at 8:39 AM said...

heheh ade2 je la dialog tu

Terkini : Fakta Menarik Tentang Tidur

iniialahaku on February 9, 2011 at 8:59 AM said...

dah berkawin???biar betik...argh......

Heidi Shafiq on February 9, 2011 at 9:11 AM said...

baju n tudung die mcm yuna.. :)

miss fatihah on February 9, 2011 at 9:16 AM said...

bkn tdg n baju dia cm yuna.tp yuna yg cm dia la.. 1 je aku rs best dia ni.tudung simple gle.x jerut2 leher

aanie on February 9, 2011 at 9:27 AM said...

kwn sy bgtau dia ni mix jepun n omputeh...n dia baru je convert islam tau...

naz x minat org jepun??mcm mustahil org laki x minat jepun..huhu...

missSenget on February 9, 2011 at 9:29 AM said...

naseb ang xminat jepun..

klu x, mesti ang jatuh hati kt aku..

erks...
:p

qasehraihan on February 9, 2011 at 10:12 AM said...

kim salam kat laki angeline tu..dulu dia nk kt qaseh..qaseh rijet..kihkihkih

mksihla folow eden..malu nih
keep in touch lalalala~!

d_LA on February 9, 2011 at 11:12 AM said...

pekate pasni naz wat en3 biodata dla pulak..muahahaha...

YanaMIB on February 9, 2011 at 11:26 AM said...

muka dia comel, pakai pesen apa pn comel jek..hihi~ =)

Iqa on February 9, 2011 at 11:41 AM said...

heh.kawan baik tuh.. hahaha

lalink7 on February 9, 2011 at 11:43 AM said...

kite suke muka korea..tp satu je failed xminat pkai tdung camniee..aiyakk..macam pakai tdung xsiap jee..huuuuuuuuu..bukan ai kata orang di sekeliling ai ckp..huhu

Izan Ishak on February 9, 2011 at 11:51 AM said...

sume dah ikut trend hijab hana tajima ni. takpelah as long as menutup aurat dgn betul...alhamdulillah. ketat2 takmo ye~

qasehraihan on February 9, 2011 at 11:53 AM said...

nas..awak kena tag ni..budak tak ensem tag den..den tag ekau..

http://qasehraihan.blogspot.com/2011/02/bila-saya-mati.html

suhaiza on February 9, 2011 at 12:00 PM said...

style tudung lebih kuang cam yuna...
sape tiru sape ek???
yuna tiru hanna or hanna tiru yuna???
btw..xminat la stly cam ni..cam over.bkn semua tmpat kita leh pakai stly tudung cam hana ni...sorry pada sape2 yg slalu wt stly cm ni kuar g date.
:)

MAPPIAU on February 9, 2011 at 2:46 PM said...

hamboiii kawan2 baek sume tak menahan tuh hahahaha sume main stok hollywood punyer :P

agak2 ko ade tak kawan baek dari kollywood? teeetttt hahaha :P

NOOR FATIN on February 9, 2011 at 3:31 PM said...

dia comel. hehe

::wan fadhilah:: on February 9, 2011 at 4:15 PM said...

fesyen tudung dia skrng ngah femes.. emm...

ijam ismail on February 13, 2011 at 12:21 PM said...

HANA SGT CANTEK...!!

Anak Dato' X said...

Tahun lepas, one of my friend nak interview sikit dengan perempuan nie, kemudian dengan selamba dan penuh lagaknya, si perempuan nie cakap 'i bz la...i banyak kerje la..itu la ini la....' (penuh dengan attitude yg annoying giler) Dengan tak semena-mena, si Hana nie kene BOOO dengan 'few people'....kesian dekat die! FYI, kawan i tu seorang 'editor fashion magazine' yg popular di Malaysia! Tak pasal2 si Hana Tajima nie kene BLACK LIST!!! Tak sangka, tengok macam innocent je..tapi sedihhh!!

P/S: Muka cantik perangai azab! Sorry yer....;-)

Anonymous said...

@Anak Dato' X: mcmne plak tu..bkn dea dok kt uk ke...bkn org malaysia pn dea ni

Anonymous said...

@suhaiza: dea adalah rkan baik kepada yuna,dan apa yg dipakai yuna adalah dari beliau..n hana ni adalah saudra baru kita dlu dia adlah kristian

Anonymous said...

Hana Tajima ni seorang anak kacukan Japan-Mat Saleh yang duduk dekat London. Menarik tentang Hana, antara adik beradik yang lain dia je yang pilih untuk convert kepada Islam...Dia bersyukur sangat menjadi seorang muslimah dan dia impikan untuk buat banyak fesyen-fesyen yang sesuai untuk wanita muslimah yang bertudung untuk nampak lebih gorgeous, fabulous dan marvelous.

Anonymous said...

Ada org kata tempat beliau susah nak dpt tudung ready-made mcm tmpt kite lalu diciptanya satu pemakaian tudung dari shawl yang mana sekarang ni byk diikuti oleh muslimah2 tanpa sedikit pun tergerak di hati dgn persoalan "halal ke cara pemakaian tudung aku ni? cukup tertutup ke aurat aku?".
Lama kelamaan tudung bukan lagi jd penutup aurat wanita sebaliknya hanyalah satu aksesori fesyen utk memuaskan naluri kecantikan yg membuak-buak dlm hati.
Sebagaimana kita meluat melihat Dato' Siti yg konon dulunya memakai tudung tapi tak konsisten hinggakan pernah tersebar gambarnya sdg berdoa dlm satu majlis hanya dgn memakai "headpiece" begitu jugalah wanita2 yg memakai tudung tapi ibarat tak cukup syarat. Wallahualam.

Anonymous said...

kalau dah hati penuh dgn hasad dengki dan busuk hari mmg la yg cantik pun ckp buruk. sbb tue Allah jadikan org yg busuk ati nie rupa xseberapa sgt sbb ati tu dah busuk.

cuba kita kagum dgn org islam bila ada yg maju. kalau mat saleh, cina bleh plak kita duk angkat, sanjung. mmg la org2 yg suka merendahkan org nie org yg xkn kemana pun.

saya bukan big fan of anyone or hana tajima. tp terbc komen korang2 nie, ya allah. tuhan jer tau apa isi ati korang kn. so, sama2 la kita ubah sket. instead of being envy tue, tukar jd kagum. tenangkn ati. jgn rasa cemburu kalau ada org yg dijadikan lg cntik n talented pd kita.. :-)

Chenta Eyfa Latieyfa on July 31, 2012 at 2:25 PM said...

suke tgok muke dia..kiut miut..hehehe

 

Designed by #