Friday, February 18, 2011

POSTMORTEM : HANIS ZALIKHA BUKAN CANTIK MANE PON

Entry gua semalam mencetuskan fenomena bagi blog den, mau taknyer, entry tersebut berjaya mengumpulkan 60 komen dlm mase 2jam, ngeh3. thanks semua:)


entry itu juge berjaye menarik minat anon yang menyatakan rase tidak puas hati kerana beranggapan gua memalukan hanis. dem yu anon. celah mane gua malukan hanis?cer ceghite..!
tidak ade langsung dalam entry tersebot gua malukan beliau, takde pon gua kate beliau tu buruk dan huduh, gedix ke, sombong ker, bajet cun, muke je cantek tp perangai cm setan.takde..!! betol tak?gua just cakap die takdela cun mane pon, nampat hot sebab free hair jer, haih?salah ker ayat tu?kalau salah mohon di ajarin gue:)

nama hanis zalikha hanya gua gune sebagai contoh untuk mennyampaikan ape yang gua nak sampaikan.


Motif Entry Semalam:
ade certain2 isu yang melibatkan perbezaan pendapat dalam beberapa perkara yang mmg kite takleh nak debatkan, klu nak berdebat pon sampai kiamat takleh settle.


salah satu contohnyer tu la..bab cantik. usha sat gambar hanis:)

gambar 1 : hanis tak marah pon, yang u all nak marah2 kawan i si naz ni kenape??

yang ni gua cilok kat hanis zalikha.


da klu gua kate lisa surihani tu tak chantek, cubelah yakinkan macam mane pon, mmg gua tetap kate tak chantek, da mmg bukan gua punyer taste, same goes as blogging, ade isu2 yang tak boleh nak didebatkan,
contohnyer, bab follower!so, ape nak buat, diam2 sudahla, toksah nak bajet kite selalu betol, klu sekadar nyatakan pandangan nyatakanla, tp jgn sampai menghemtam dan marah2. kesian blogger baru. baru masuk jer da kene penampau maut dari blogger2 bajet otai. pendekar berkuda pon tak pernah sound bab folo memolow ni, u all plak lebeh2.

kenape nak gune hanis?lah, klu gua gune name irine pon same jugak kes nyer, gune name lisa pon same gak kes nyer, mesti kene gune name jugak bhai, klu tak mane jadi entry tu.dan name yang pastinyer menarik minat surela hanis zalikha, top ten google search kot.hehe

p/s :modus oprendai gua tak same macam kes fatin liyana, haaa,yang tu mmg malukan dan hemtam.
p/s : suratan kebetolan memohon maaf andai hanis zalikha teraso yer.maafin gue:) gua respek hanis as a blogger, kagum dengan pencapaian die stakat ni.hehe tp still die tak chantek di mate gua


keputusan undian melalui komen : mmg hanis tu chantek bak kate majoriti blogger:)

72 comments:

HANIS JALIKHA on February 18, 2011 at 12:04 PM said...

hahaha ya hanis zalikha hanya sebagai contoh je kan. takpe i paham u naz gaybo .yang lain janganlah marah naz cuba paham apa yg dia nak smpaikan.belasah je dah cukop . wakaka

MAKCEK bukan NENEK on February 18, 2011 at 12:05 PM said...

hahaha alamak typo plak nak eja haniz zalikha . wahaha

TheChekJah on February 18, 2011 at 12:05 PM said...

sporting abes la hanis ni.. btw, pendapat setiap org tu tak sama...

~ PIJA ~ on February 18, 2011 at 12:07 PM said...

siapa hanis ni?

adrinaqamarina on February 18, 2011 at 12:08 PM said...

tak cantik di mata naz sebab naz dah ade yang cantik di hati :PP

Peri PiA on February 18, 2011 at 12:09 PM said...

even saya jarang nak dtg sini,i think

ur intelligent blogger ;)

ce pikior la,ini hanya pandangan btl tak?..lala

HZ chill jer,komen HZ kat sini

Nurulbadiah Lai on February 18, 2011 at 12:14 PM said...

habis tu..bleh nurul nak tahu camne lak pompuan yang taste naz?hehehe

asyik bukan taste naz je..so ce cerite..ce cerite yang taste anda lak?hehe

b a m b a m ' s on February 18, 2011 at 12:15 PM said...

betol2..hormati pendapat orang lain! :P

hakeem kira on February 18, 2011 at 12:17 PM said...

haha betol la . dah jumpa blog ko . thanks weh sbb dtg bagitau kat blog aku :) . pendapat kita serupa . cuma aku rasa HZ memang agak menarik .

[̲̲̅̅l̲̲̅̅y̲̲̅̅e̲̲̅̅a̲̲̅̅h̲̲̅̅] on February 18, 2011 at 12:19 PM said...

haha anon tu laa salah seorang orang yang gelabah! tak memasal nak sergah2 orang cenggitu. hahaa.

zikeryhassan on February 18, 2011 at 12:20 PM said...

aku rasa anon tu tak faham apa yang kau cube sampaikan. sebab tu dia ckp mcm tu.

Hanis Zalikha Ni... on February 18, 2011 at 12:30 PM said...

salam nazirul hazwan...saya nak panggil awak Ir macam Puan Ben panggil boleh?

takpe Ir, saya faham...saya tak marah ye...:D

ok jek~ semua orang boleh cakap ape pun, kitakan blogger malaysia? ni niq afnan kata...:D

tapi saya setuju dengan Puan Ben tu, bunga sakura memang cantek...XD

Misshy Innz on February 18, 2011 at 12:31 PM said...

motif anda buat entry macam ni ?
sebab nak tarik traffic ke ?
so lame =.='


sorry ;)

OrenLimau on February 18, 2011 at 12:31 PM said...

ahahha..ada jugak yang mengamok eh?ayyakk..susah jugak kalau tak faham apa yang nak disampaikan ni.ermm..
btw,semua orang cantek..cantek tak cantek tuh ikot hati masing-masing la...yang penting,silalah jaga kecantikan diri sendiri tak kira kau cantek ke tak cantek.sekian..


boleh erk naz komen cmni?heee

lemolemo on February 18, 2011 at 12:37 PM said...

la..sian tol kene hentam..adei..
sabo je la...XD

laskar rainbow on February 18, 2011 at 12:41 PM said...

seportim habis si Hanis tu;)
btw! Pelangi memang peminat si blogger pemesss Hanis;))

Fariq on February 18, 2011 at 12:51 PM said...

sampai hati yu tuan ceo guna nama hanis.. kenapa yu tak guna nama ai je tuan ceo.. oh no.. kehkehkeh..

wassap hanis.. wink2..

cikpia on February 18, 2011 at 12:52 PM said...

lain orang lain taste..... =)

eRza farEeha on February 18, 2011 at 12:55 PM said...

wahh..hanis zalikha komen..huhu

cik ciput on February 18, 2011 at 1:20 PM said...

hanis zalikha hey hey hanis zalikha (sila nyanyi ikut rentak lagu rasa sayang) =)

nadira shahid on February 18, 2011 at 1:20 PM said...

NH tujuan entry ni = i got it ;)
bese la, msing2 bile dah ade blog, kadang2 dah lupe niat asal nk buat blog

Pakwa Hanis Zalikha on February 18, 2011 at 1:23 PM said...

ramainya hanis zalikha

Anisa Hang Tuah on February 18, 2011 at 1:23 PM said...

saya cantik

Kembali Senyum on February 18, 2011 at 1:34 PM said...

rating naek terus bile ckp pasal hanis. tapi betul lah. laen org, laen ckpnye. isu sensitive ni. susah susah

Hairul @ Kay on February 18, 2011 at 1:35 PM said...

NAZ, aku nak tanya... AWEK KO CUN MACAM HANIS atau TAK CUN MANA pun macam hanis.... Hahahaha

BlueberrY CheesE on February 18, 2011 at 1:38 PM said...

hahaha. pandai cr tajuk kontroversi yer. hanis memg cntik. xdpt dnafikan. hihihihi!!

atie on February 18, 2011 at 1:39 PM said...

semua org cntik..semua org kacak..same goes to blos..semua org punye idea pun best2 juga~

She's retarded on February 18, 2011 at 1:39 PM said...

apa je yang anon faham
kekeke

sarah-najwan on February 18, 2011 at 2:02 PM said...

yang benarnya stekmen mahal dr akak nih tau:

"akak amat chanttekkkkk di mata hubby dan 4 org anak akak"

org lain xle pertikai sb itu pandangan mata hubby dan anak4 akak deh..

camtu jugak dgn stekmen kamu nazirul kerana setiap org berhak ada pendapat daripada pandangan masing2..tak salah tetapi harus diingat agar jgn sampai menyentuh sensitiviti dan hati nurani org lain..

"BUDI BAHASA BUDAYA KITA"
"BAHASA MENUNJUKKAN BANGSA"

pneumedic on February 18, 2011 at 2:05 PM said...

mak aku lah yang paling cantik di dunia..huhuhu..larik topik plak..

~dianakhairi~ on February 18, 2011 at 2:45 PM said...

Wanita umpama bunga.Cantik menawan, indah di hati,Disenangi nafsu,Yang solehah…
Senang di mata tenang di hati,Hanya satu dalam seribu,
Umpama bunga segar dan mekar,Di tengah padang rumput,Yang tandus…

Nafsu mengatakan wanita cantik atas dasar rupanya,
akal mengatatakan wanita cantik atas dasar ilmu dan kepandaiannya,
dan hati mengatakan wanita cantik atas dasar akhlaknya.

Cantik wanita kerana kejernihan wajah,
Manis wanita kerana senyuman yang indah,
Ayu wanita kerana kesederhanaan lahiriah,
Hebat wanita kerana keimanan yang teguh..

hanis zalikha on February 18, 2011 at 3:04 PM said...

tak pe naz..i paham.. org yg baca tu yg xpaham kot.. btw, i mmg cntik..hihi

iniialahaku on February 18, 2011 at 3:17 PM said...

haha...mak anon pon mai dok melatah jugak no..haish...macam2 sgguhla...soalan bersifat subjektif dan terbuka...lntakla nk jawab apa pon..kisah plak

MAPPIAU on February 18, 2011 at 3:36 PM said...

bagi den tiap orang taste eh lain2 abis citer. kalau ade yang tak suke sonyap2 dah la haih.

ngeh ngeh ngeh :P

lionteen on February 18, 2011 at 3:42 PM said...

adoi..mcm2.. di slh tafsir kan rupenyee..

d_tieah on February 18, 2011 at 3:47 PM said...

Walawehhhhhhh..
Sape yg berani nak ngutuk Naz ni?
Come on bebeh.. Berani owh guna nama anon je korang? Pasti itu ujang..
Wakakakakaka..
Semalam aku tak sempat bw pun, so pas ni aku baca entry semalam..

Entry Terbaru : Topup RM10 Boleh Tahan Sebulan

CGG on February 18, 2011 at 4:48 PM said...

wow..
entry meletop:)

qasehraihan on February 18, 2011 at 4:51 PM said...

pelikla kalau ada yg nak pertahankan anon...haha

cantik ni subjektif..pdpt masing2
sama gak, ada yg ckp ujang ensem, ada yg ckp naz ensem..tp bg sy..awak lg ensem kot..kihkihkih..(bodek ke hape haku ni~!hahaha..*kidding*)

http://qasehraihan.blogspot.com/2011/02/dilema-boyfriend-lebih-muda.html

Eryati on February 18, 2011 at 5:10 PM said...

erm...ikut la pandangan mata sendiri kan..takkan men ikut2 mata org pulak...

Azrina Mohd Tajul Ariffin on February 18, 2011 at 5:22 PM said...

saya yang mmg tak cantik pun org kata itam, gemuk dan rambut kerinting lagi still OK...takat nak bunuh diri sbb org kata tak cantek takde makna meurhahaha *motif*. Yg ni tak boleh dibincangkan mmg penulis ini tak cantek tapi Alhamdulilah dpt melahirkan anak2 yang solehah utk suami tercinta.

Hanis Zalika JUGA on February 18, 2011 at 5:37 PM said...

Naz....siapa kutuk kau tu,

biar la i tak cantik pun kan...janji kita skandal..

ierayahaya on February 18, 2011 at 5:43 PM said...

beauty is in the eyes of beholder. kadag-kadang rs diri sendiri tak cantik. tak ensem tp di mata orang lain, sangatlah cantik dan ensem. ciptaan Allah itu semuanya hebat belaka.. ;p

ciK fLower meLawEr on February 18, 2011 at 5:43 PM said...

hahahahhahah :)

MIMIE AIZA on February 18, 2011 at 6:24 PM said...

setiap org ada pandangan masing2 kot. biasa la org mmg xsuke terima pendapat org lain kan

Bulan on February 18, 2011 at 7:16 PM said...

xleh blah.belambak hanis zalikha komen.huhu

the korkin on February 18, 2011 at 7:32 PM said...

erk....pandai kau naz bikin panas kan?kan? ske otak kau..heee

NuSaNa NoSa 91 on February 18, 2011 at 8:24 PM said...

hahahaha~ tetibe byk nama hanis zalikha muncul kt sini.. adesss.. =.="

btw, betul tu.. ada sesetengah benda kita xbleh debatkn.. tp kn, drp berdebat, lebih baik diam, kn?? kn tu termaktub dlm hadis nabi~ ^_^

Izamir Ridzwan on February 18, 2011 at 8:55 PM said...

silap phm kot dia tuh.. haha

yad'z on February 18, 2011 at 11:18 PM said...

hadeihhh... lawak lah... entry ko jadik isu bumper lak bulan nieh.. leyh pulak caye HZ komen uh.. hahaha.. aku dah tau dah tu bukan HZ.. tengok care pon dah tau.. hhuhu..


p/s: naz bukan hensem mane pon.. hahaha

♪..aq[daN]pUteraku..♪ on February 18, 2011 at 11:23 PM said...

haniss zalika? sapa ne?? heheh..mflar agak ketinggalan sedikit.. mest org femess kn?? wt ever la..

tp nk komen sal folow2 mfoloee ne..urm,tahla..sy pn blogger baru,memg pena kena sound.tp diam2 jela..sapalah kita ne, skdr dak kecik jerk..huhu ^^

fara feroza on February 19, 2011 at 12:45 AM said...

hanis zalikha cntik la.. penah gak dengar orang kate dia bila jumpe depan2 takde la cantik sangt..lantok le deme kate ape..sbb farha penah tgk kat kat blog je..haha...cantik je...

kalau dapat cantik camtu..bila ade orang kate tak cantik... wat2 pekak je..janji bila tengok cermin terasa..wahhh cantikknya aku..haha...

nyway kena bersyukurla kan..tak ada yang tak cantik..cume tak berapa cantik je ade....hehe...

lisa surihani memang cantik gileerrr...

opss panjang lak komen...:)

aku cuba menjadi kawan yang baik

Syafiq Rosli on February 19, 2011 at 12:54 AM said...

haha..mcm2 lah ko nyah naz..haha

Qaseh on February 19, 2011 at 1:39 AM said...

hahaha cool .... =)bro, yeahhh everyone free on their opinion....

xazryx on February 19, 2011 at 4:01 AM said...

aku rase pon dia xde la cun - melecun sgt .tp dia hott stuff .BAHAHHAA ! xD

zmah on February 19, 2011 at 7:19 AM said...

Akak seperti awak juga susah sikit nak puji orang cantik atau tidak sebab akak lihat dari aspek lain...

kakchik@ella on February 19, 2011 at 10:39 AM said...

Naz, jgn layan diaorg. Itu kan hak naz utk berkata sapa yg cantek sapa yg tidak. Yg penting Naz tak berniat nak memalukan HZ, btl tak.

Pandangan org, taste org tak samalah. Takkan dia ckp HZ cantek yg lain pun kena ckp cantek jugak. Apa da ...

Siti Mashitah Saidin on February 19, 2011 at 12:51 PM said...

la.. baru tgok video hanis zulaikha.. haha

mR.sYaH on February 19, 2011 at 2:31 PM said...

semua org ada pandangan masing2.. xyahlah nak emosional sgt.. takkanlah semua nak pendapat yang sama.. bosan!

Anis izyan Abd Rahman on February 19, 2011 at 3:23 PM said...

hanis mmg tak cantik
tapi muke die hot

shahsyaz on February 19, 2011 at 5:31 PM said...

sebenarnya, aku nak tergelak, sbb ramai sangat plak yg menyamar jd hanis zalikha neh..

smpi lelaki pon jd hanis zalikha..

adoiyai..krn hanis zalikha, naik sumer isu..
pening aku...

WanFadhilah on February 19, 2011 at 9:01 PM said...

haha.. di mata masing2. lain la penglihatan dia.. pandangan masing2 jugak kan..

Solihin Zubir on February 20, 2011 at 12:28 AM said...

moga2 dia diberi hidayah utk bertudung..
bkn takat wat tutorial je pndai..
uppsss.. bisa! heheh..

hudahazwani on February 20, 2011 at 1:38 AM said...

dah lame aku tak jengah sini naz..ko nie naz..tajuk asek na hot je..kn dah kene ngn anon..hahaha..pape pun ko jujur dengan penyampaian ko dlm blog..ko jujur yg hanis tak cantik di mate ko tapi ko tetap respect dea as a blogger..good attitude naz! ^__^

udin on February 20, 2011 at 1:58 AM said...

haha! masing2 ada pendapat tersendiri.. :D

Amira Naddia on February 20, 2011 at 10:41 AM said...

kalau muke cam aku nie cantek tak kat mate ko?

yad'z on February 20, 2011 at 5:51 PM said...

asal, naz rindu kat yad'z ke ape? hahaha...


naz lau free join contest yad'z ek...(^_^)

niesz on February 20, 2011 at 9:04 PM said...

haha..bikin gempak sikit je kot..jgn la nk melatah..rileks suda..hehe..tul x naz..

BLADE EDGE on February 21, 2011 at 12:48 AM said...

salam...

saya just blogwalking kat sini. baru tahu pasal blog ni..

anyway kalau ada masa, silalah berkunjung ke blog saya.

happy blogging :-)


regards,
BLADE EDGE

... on February 21, 2011 at 4:04 PM said...

as salam..
cantik?
hoh.tak pernah ambil tahu dunia artis.kalau ya pun, kebetulan je.
eh.ni yang majalah remaja tu?

~SyAhIrAh~ on February 24, 2011 at 9:40 PM said...

Like this entry! statement berani! ya, setiap org ada hak utk berblogging n please respect pdpt org lain juga..:)
pape pun, jengah2 la blog sy klu sudi. salams..:)

yamilalala on March 14, 2011 at 8:43 PM said...

haha.susah nak jumpe blogger yg mengatakan hanis and lisa tak cantik...

respek la...same gak dgn pompuan...ade certain yg cakap aaron aziz hensem,certain mmg langsung takde perasaan...hmm...cantik and hensem tu kan subjektif...

Anonymous said...

Secara peribadi dia biasa2 je..mata agak.sepet bkn taste ak dtambah badan yg tlalu kurus.nampak hot sbb free hair dek rmbut perang berombak tu je..anyway gaya penulisan dia y buat dia menarik.

*kesimpulannya naz dia still tak cantik pd aku..kekkkeke..okbai!

 

Designed by #