Sunday, February 27, 2011

Pelacur blogger : mamat tu mmg suke melacurkan blogger2

petang ahad time guwa nak merehatkan minda ni la gua dikejutkan dengan satu panggilan telepon meminta guwa melihant dan mengulas entry di blog "ape ntah".

"ape ntah"?apekah, macam guwa pernah dengar name tu. tolong2 ingatkan guwa siapakahmamat ni. oh, baru guwa hingat, si mamat farin liyana tu rupenyer.

ape pulak mamat ni buat plak ni (getus guwa dalam hati sambil mencapai samsung galaxy tab gua) eh??

"lah, pehal tak leh tgk pulak ni blog die, dem yu" sambil membelek2 serta menghantak2 gadget kesayangan guwa tu di atas katil.

"dem, batery takde, patutla,ngeh3"

guwa pon terus sahaja membuka blog berkenaan. (mane link?link tade, gua taknak kasi trafik kat die dan mengelinkkan beliau. maseh mama murai.hehe)

dem, mamat ni cite pasal pelacur la pulak, ujang sure suka la entry bab pelacur ni.

err aih pehal die men sebut name member guwa si yuyu plak ni. "watdefak" <--kate hamzah ian

"lah, mamat ni mmg tak pernahnye nak berubah la, otak nak men gile jer. suke men bangsat la die ni" getus hati kecil guwa sambil membaca keseluruhan entry beliau

ulasan :

1) mamat ni guwa respek care penulisan beliau, beliau ni mmg superb dalam penyampaian entry beliau. mmg berbakat besar

2) Malangnye, bakat yang tuhan kurniakan kepada beliau sekali lagi diguna pakai untuk tujuan mengeji seseorang

3) secara keseluruhan, entry beliau ni mmg nicer, ade kebenaranye, point yang jitu dan tepat. guwa tak pernah nak pertikaikan isi dalaman entry beliau, namun, tindakan beliau menamakan yuyu zulaikha sebagai salah seorang pelacur blogger amat bikin guwa bengkek.

4) pelacur tu bhai, bukan men2 tu, pelacur tu guwa boleh kate antara tahap2 terhina manusia la.

5) haih, guwa da tak tau nak kate guane da, mati akal da, manusia cm mamat ni, mane nak makan saman, tegur 88 kali sekalipon camtu la jugak die.

6) err, aku sebenarnyer tibe2 rase mamat ni sebenarnye pelacur blogger, mau taknyer, mane ade lagi manusia yang paling suke mengaibkan manusia secara terang terangan selain dari beliau

7) betape jijiknye hati seorang manusia yang sanggup melacurkan dan seterusnya mengaibkan manusia lain ( seagama pulak tu)

8) As ape yang guwa ckp b4 ni, entry beliau takde yang salah,tp again, cara nye salah, matlamat tak pernah menghalalkan cara. if beliau tidak me"mention" kan name yuyu. guwa mungkin akan jadi orang yang menyokong entry tersebot.

9) kepada encik yang berkenaan, udah2la melacurkan rakan2 blogger, jangan sampai pasni ade orang lacurkan mak, akak dan adik lu.

10) kepada yang lain, daripada entry tersebut, dari entry kontrolbesi tu, sila amek point2 yang betol, jgn plak lepas ni u all yang dilacurkan.

sekian.

78 comments:

Bulan on February 27, 2011 at 4:48 PM said...

den de bace..sian cik yuyu tue.hati org pompuan.

ade benar entri dia.tp x perlu la mention nama atau tulis terang terangan..adess.x reti nk jaga aib sesama sendiri.

Lydia Miza(Aidyl Azim) on February 27, 2011 at 4:52 PM said...

kenapa dia rajin sebut nama org?adoii

man yusoef on February 27, 2011 at 4:53 PM said...

tau tAk pe bai....siap mention nama tu tak leh blah...agak-agak la...berlapik la ckp tu

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE on February 27, 2011 at 4:54 PM said...

tau tape masa baca terkejut gila..kesian kak yuyu..ades lensa ni main tulis aje..agak2 ler...

Sunah Mohammad on February 27, 2011 at 4:54 PM said...

macam kes dulu gak..hurm..

Nordin on February 27, 2011 at 4:55 PM said...

Celaka! itu je aku dapat luahkan.. aku pantang sekali mengaibkan nama orang.. apatah lagi bila kawan sendiri yang kena.. hanya Allah yang mampu membalasnya...

Fakhrul1409 on February 27, 2011 at 5:02 PM said...

naz..aku gler turut gler babeng beb..derm jer! smpai aku tulis entri ni http://decadeworld.blogspot.com/2011/02/blogging-pun-susah.html ...siyes..wa skit ati tgk lensa rosak..ptt r rosak..jiwa dh rsak dh tu bro..bia jela dia..

mia.lia on February 27, 2011 at 5:03 PM said...
This comment has been removed by the author.
Cik Nathrah on February 27, 2011 at 5:03 PM said...

taktik nak up trafik letewwwww! hehehehe..aku tarfik 20 orang sehari rilek je..apetah..aku pon suke cara dia tulis entry tp agak2 la kan.haram J je

MIMIE AIZA on February 27, 2011 at 5:04 PM said...

kalau sebut nama orang femes dalam entri nanti traffik naik. tu la pasal suke dia buat mcm tu..
cara penyampaian salah. 3p dah ada da

alexa yussida on February 27, 2011 at 5:04 PM said...

die nak menegur selalu tak kena cara..kesian la..dah la ayat pelacur,aduhai mmg la akb buat diri rasa terhina...moga penulis tu sedar..

myravea on February 27, 2011 at 5:17 PM said...

Tak salah nak menegur, tapi caranya memang dah menyimpang jauh..hadoi2..apa kita dapat bila bukak aib org lain, makin ramai org baca, buat tambah dosa ja..

c.i.k.a.m.i.e.a on February 27, 2011 at 5:18 PM said...

aku suka baca entri2 dia tapi kadang2 bahasa dia cam lahanat.. sorry agak kasar tp tu la.. bila dia ditegur.. dia suka balas dengan cara yang, wtf was tht?

salemaziz on February 27, 2011 at 5:20 PM said...

da baca lensa rosak.
memang direct.
sangat mengaibkan orang.
penat aku nak baca komen entri tu..
dem.

Fariq on February 27, 2011 at 5:20 PM said...

ini la bahayanya kalau dok tayang2 muka/body kat alam maya ni.. abes semua mengambil kesempatan.. kalau orang hina pasal penulisan kita bley trime lagi,, tapi kalau dah hina diri sampai ke tahap pelacur tu.. mmg tak patut la.. hurm..

eyjalukman on February 27, 2011 at 5:21 PM said...

kesiannye sis yuyu !
huhu
jgnlahh smpai mengaibkan org .

~CiK TiNieY~ on February 27, 2011 at 5:23 PM said...

x hbs2 lg manusia yg suka mengutuk tu ye?

die patut mtk maaf ngn yuyu...

Lisa Surihani said...

ramai2 pegi report abuse blog dia tu~

yad'z on February 27, 2011 at 5:24 PM said...

die memang tak tau serik lahh... walau nasihat macam mane pon, memang jenis tak makan saman.. kene beware dengan orang ni..

Admin on February 27, 2011 at 5:27 PM said...

gua da baca gak .. mangkok tul kaitkan yuyu dengan pelacur blogger.. demn demn demn!

titirara on February 27, 2011 at 5:28 PM said...

lensa die da rosak sbb tu jd cmtu ~

Mama Murai on February 27, 2011 at 5:31 PM said...

Assalaamu`alaikum saudara,
Inilah sebenarnya paradigma yang kuat bercokol di dalam diri kita, kita terlalu melihat orang lain sedangkan kain sendiri sedang lusuh di ampaian. Kita senyum dan jelek kepada kesalahan orang lain pada hal kita sendiri pun sebenarnya sedang bersiap untuk terjun ke dalam lubang yang baru sahaja kita gali. Kata periuk belanga hitam.

Pinta saya, buangkanlah link yang mengarah kepada artikel yang dimaksudkan dalam blog saudara ini. Lagi baik jika blog kutuk mengutuk itu (lensarosak) dipulau terus sampai bila-bila.

Jangan lakukan kesilapan yang sama seperti mana yang telah saya lakukan. Sama-samalah kita bermuhasabah diri, berdoa semoga kita dijauhkan daripada sifat sedemikian. Insya Allah

h A n Y S on February 27, 2011 at 5:41 PM said...

haih..tak habes2 kontlobesi la si dude tu..

Mirashada on February 27, 2011 at 5:53 PM said...

saya rasa, encik lensa rosak ni la yang pelacur blog. kejar kontroversi. perghh,.

Jejaka Terhangat on February 27, 2011 at 5:53 PM said...

wah, wah bro nazirul..banasa semakin hari semakin kasar nampak. kan matlamat tak halalkan cara..adehh..

papepon aku setuju dengan mamamurai..baik kita pulaukan je si lensarosak tu drpd ko pon kasi link tuju kat entri tu..blogger femes sendiri yang tolong hangatkan dunia blog..bila nak sejuk? adehh lg skali..

Bagaimana Nak Jadi Seseorang Yang Boleh Terima Pendapat Orang Lain?

Jejaka Terhangat on February 27, 2011 at 5:58 PM said...

typo..BAHASA..=p

iqbalhakimi on February 27, 2011 at 6:02 PM said...

lensa rosak bikin panas..hurm...

missfieza_1525 on February 27, 2011 at 6:03 PM said...

huuu..
mmg rosak...
hope yuyu byk sbr je la..

qasehraihan on February 27, 2011 at 6:19 PM said...

uiksssss....apa dh jd..haha..
mcm2la ek..
naz..kawe dok tahu nok cakap mende a..guwa speechless..ahakss

Zalin on February 27, 2011 at 6:26 PM said...

salam bro..entri dia ada isi tapi memang tak perlu mention nama orang lain. wat malu tuan punya badan je.

Setuju dengan ko..

Maybe dia kena tengok header aku kot..haha..

Zalin on February 27, 2011 at 6:26 PM said...

salam bro..entri dia ada isi tapi memang tak perlu mention nama orang lain. wat malu tuan punya badan je.

Setuju dengan ko..

Maybe dia kena tengok header aku kot..haha..

nazirulhazwan~ on February 27, 2011 at 6:27 PM said...

@ mama murai
waalaikummussalam:) thanks utk pandangan tu, hee


@jejaka cinte
bhs yang den gune berbeza2 mengikut type entry. hehe den tak mencarot ponyer, chillex la bro.

Jejaka Terhangat on February 27, 2011 at 6:29 PM said...

yup..aku rilex..kalo aku tak relax, dah pasang satu entri dah..wakaka..dan tu pon sekadar teguran..nak terima atau tak terpulang la kan..=)

nazirulhazwan~ on February 27, 2011 at 6:42 PM said...

@JT, mesti la den terima JT, den kan baik, hahaha klu ang pasang entry mmg den kasi letop blog cinte ang tu.haha

Izamir Ridzwan on February 27, 2011 at 6:53 PM said...

bru kenal hari ni lensa rosak tuh.. demn

saouri on February 27, 2011 at 6:55 PM said...

sempoi....matlamat xmenghalalkan cara...adeh hai...mcm2...xbaik mengaibkan org....

yayalya on February 27, 2011 at 7:00 PM said...

pernah dgr before ni lensa rosak tak sangka mcm tu pulak dia...adoihaiii kenapalah jadi mcm tu, dunia blog bukan kecik...

diana on February 27, 2011 at 7:06 PM said...

mungkin dia cuma menagih perhatian saja..kasihanilah dia..

farhaniza azman on February 27, 2011 at 7:07 PM said...

sian cik yuyu.. hadoi..awat la ade org lazer mcm ni... tabaik tau...

kay_are on February 27, 2011 at 7:09 PM said...

sampai inform name, aku yang x baru lagi ni pun panas gak weh.. ish ish..

mR.sYaH on February 27, 2011 at 7:20 PM said...

adoi.. sampai pggl org pelacur.. tulis xpikir dulu ker.. sian blogger tu..

NuSaNa NoSa 91 on February 27, 2011 at 7:21 PM said...

again and again and again..?? =.="

krole on February 27, 2011 at 7:38 PM said...

krole bru knal hari ni lensa rosak tu...wuahhh!!!ada juga orang camne ek...nice naz~

Pendekar Berkuda on February 27, 2011 at 7:52 PM said...

BACA SAJA... JANGAN MASUK CAMPUR~!!

KEPALA HOTAK KO~!!

Faezah Hannah Al Baj on February 27, 2011 at 7:54 PM said...

kesian..kesian.. :)

NURUL NADIAH MAMAT on February 27, 2011 at 8:15 PM said...

moga dirinya diberikan hidayah...amin...

Anisa Hang Tuah on February 27, 2011 at 8:20 PM said...

sampai bile lah nak habis

kongasam sungguh nak kate pelacur

tendang bontot kang baru tau

..haish...


kesian kat yuyu

suffer8zine on February 27, 2011 at 9:38 PM said...

alahai

Terkini : Akuarium Paling Kecil Di Dunia

myracupcake on February 27, 2011 at 9:41 PM said...

dah baca dah entry blog tuu , haish die mmg suke buat kontroversi , sian dekat yuyu. dah lah direct je cakapnye haish susah betul org mcmni =.=' *

misyamissyou on February 27, 2011 at 10:14 PM said...

knpe suke libatkan nama ea? kalau komen boleh pulak letak anon..ntah ape2 je..

rj Etika on February 27, 2011 at 10:39 PM said...

ingatkan pelacur ade dalam dunia nyata e. dalam blog pon ade? ish ish ish.... -.-"

Nizam on February 27, 2011 at 10:46 PM said...

tak pandai nak tegur tu...
point ada tapi cara dia tak profesional... nice bro berani utarakan pendapat...

ANIS DIYANA on February 27, 2011 at 10:52 PM said...

dia ltk nma owg femes mgkb bb nk bg traffic naik kowt...
kcian la kt yuyu..
dia 2 pmpn..

Puan Besar Shag Yahaya on February 27, 2011 at 11:00 PM said...

Macam kenal mamat tu! Adoihai. Tak pueh hati ke nak aibkan orang? Haha ;D

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ on February 27, 2011 at 11:28 PM said...

errr . speechless . =.='
semoga mereka-mereka itu diberi petunjuk..aminnn...

Ain Zulaikha on February 27, 2011 at 11:36 PM said...

kesian jugak dekat yuyu.. ayat "pelacur" tu tak leh buat main2.. cara dia 100% salah.. ayat tu sensitif kot bagi perempuan.. dia myb nak trafik kot.. myb la kot.. entah lah.. hurm..

Woofer Storm on February 27, 2011 at 11:49 PM said...

tergelak pula baca komen2 yang ada ni, ada blogger yang komen kat sini lain,kat sana lain..pa cer??jgn jadi batu api sudah,wlaupun aku tak suka cara dia samakan blogger dgn pelacur,tapi rasanya baik kita tngani dgn cara yang bijak..bukan nak ktuk balik,kalau tak org msti ingat kita ni sma je..

skdr pndgan bro..

Bungakopi on February 28, 2011 at 12:04 AM said...

kalau lensarosak tu tera sgt, tunjuk ar muka. aku mmg xrespek lgsung lensarosak tu.

MY HEART on February 28, 2011 at 12:05 AM said...

Maaf kalau mencelah ^_^,

nak naikkan traffik apanya kat blog lensa rosak tu? iklan pun tarak. saya yakin lensa rosak bukan menulis sebab mengejar traffic sebab tak pernah nampak apa2 iklan di blog dia dan yakin dia tidak pernah daftar nuffnang.

saya rasa dia menulis kerana menzahirkan apa yang terfikir dek fikiran dan terasa dek hati dan mungkin bagi dia isu yang diketengahkan adalah isu yang wajar diberi perhatian kepada sesetengah blogger ^_^

saya bukan die-hard fan lensa rosak tapi saya hanya menyokong mana2 entry dia yang bernas termasuk entry beliau yang terbaru..

memang insaf...

CikBulat on February 28, 2011 at 12:12 AM said...

naz, if ko nak aku design. gtaw lah. tapi aku tak reti lagi nak design mcm sidebar aliff buat. pening lagi kpla nk blaja. HAHA. kalau nak, email aku je oke.

♥yaya budak suka embun♥ on February 28, 2011 at 1:40 AM said...

paneh sungguh...dengaq kata lensa rosak byk kroni..benarkah?

shahjiehan on February 28, 2011 at 3:35 AM said...

hahaha..macam la korang nih


jom baca dan komen ! !shahjiehan [dot] com ! !: HB Pulak lubuk wang para blogger!!

♥ LT Gadis Senjakala ♥ on February 28, 2011 at 3:35 AM said...

dia nk naik kan traffic tuh
taktik tuh...
tapi btw tak baik aib kan org
nak tuh kalau blogger tuh dikenali ramai

♥ LT Gadis Senjakala ♥ on February 28, 2011 at 4:11 AM said...

kontroversi si lensa ..yg menaikan
traffic....keepin trolll
entry bagus ade pros n cons...
buka minda...


yg xbesh ade part nama je...
too direct...sian yuyu

najihah sahami on February 28, 2011 at 6:14 AM said...

ntah2 die memang dari keturunan tu kot..err..jahatnya mulut. hahaha.

ntah ape2 la mamat tu.

qasehraihan on February 28, 2011 at 6:29 AM said...

datuk..ini pendapat peribadi datin ye..jgn marah..marah kang kena tidur kat luar..haha

http://qasehraihan.blogspot.com/2011/02/lensa-yang-rosak-ke-kepala-lensa-yang.html

Ujang9897 on February 28, 2011 at 8:30 AM said...

cis..aku pulak suka pelacur...,


apahal nie...mamat tu buat hal lagi ker.., nama yuyu ada ek...

org bacul mcm tu la...

najwa's on February 28, 2011 at 1:22 PM said...

haish2... (-.-')

mOoN on February 28, 2011 at 1:44 PM said...

3 ari rehat x bukak blog macam2 dah jadik...isk!!

darkbatman on February 28, 2011 at 2:04 PM said...

haih.. pening ngn mcm2 isu.

She's retarded on February 28, 2011 at 3:18 PM said...

sokong komen woofer storm!

kakchik@ella on February 28, 2011 at 5:16 PM said...

kc baca n3 tu berulang kali. ada la point2 dia yg betul tp tak perlu 'quote'nama sapa2 dn samakan taraf org tu dgn pelacur.

susah kot nak bagi pendapat dgn berhemah.

Gimi on February 28, 2011 at 9:21 PM said...

Baru baca kat entry Nelly the strange, nelly dpt pangkat gak..

Miss Yaty on February 28, 2011 at 10:26 PM said...

cm ni ke dunia blog sebenar..hurm..

Lalinkfixa on March 1, 2011 at 11:13 AM said...

Biar apa pun pandangan atau pendapat kita, jangan la sampai mengaibkan orang kan. kan naz kan??

Intan Maizura Ibrahim on March 1, 2011 at 3:41 PM said...

ade gak msuk n lawat tapi maybe ms tu nma yuyu da remove..tp cam cakap ngn cermin..by the way tu pendapat dia.tp cara dia mmg xbtol. satu jari kite tunjuk kt org lain 4 jari tuju balik kt kite

http://intanmaizura.blogspot.com

adrinaqamarina on March 11, 2011 at 1:45 PM said...

rasa macam tak terlambat ag kan nak komen kat sini?

taknak komen, nak komen dalam hati laaa.

tapi gwa baca tau. :PP

Anonymous said...

Ya, mungkin karena itu

 

Designed by #