Thursday, February 3, 2011

Hangit : Baby Baru..!

motif entry : berkongsi nikmat kegembiraan kehadiran adek2 baru den yang selamat dilahirkan jam 2.22 pm pada 2.2.11

mo0d : kegembiraan kelas 1

pengkisahan :
kisahnya bermula disaat den tongah membanting tulang untuk mencari sesuap rejeki. tengah2 den sibuk mencangkul tanah utk menamam padi, tiba2...

****************************

jangan pandang2, duduk rapat2, sila pegang2, bertambah sayang..( ipad den berbunyi )
tertera name brad pitt kat screen ipad den.

abg : pergh, sejak bile brad pitt ade nombor fon den ni, x penah pulak aku bagi business card kt die( getus den dalam ati)

abg : halllooooooo, aaron ajis here, may i know with siapa im speaking with?
adek : hello!hello! saye nak becakap tgh abg saye. sila cepat( kelam kelibut bunyinyer)

abg : sape ni?
adek : ni n****** la, adek sendiri da tak kenal?huh tula, sibuk ngn heliza lagi.

abg : kurang asam, adek aku yang tak emsem rupenyer, sedap2 je ang tuka name ang jadi brad pitt kat ipad ni kan.dem

adek :hahaha, nak jugak poyo2 cam abg. eh?sejak bile abg boleh ckp omputeh?bukan spm dulu dapat c- ke?

abg : laaaaaaaaaaa, sejak abg dalam perot lagi la botak oii. haha da cepat sket cakap, nati reader blog abg menyampah.
adek : cesh! taknak la cakap ngan abg.huh

abg : alalala, majok pulak adek abg ni, haa, ape die yang urgent sgt tu sampai kol ipad abg ni?
adek : ni ha, nak btau yang kite da dapat adek baru!! yeaaaaaaaa!hehe

abg : yeaaaaaaaaaaaaa!! mesti emsem macam abg kan??hahah pantas2 mane gmbrnyer?
adek : u wait aaa, i send u the picture soonest the latest.

abg : okeyh, dah, abg ade meeting ni. malam kang borak2 lagi, da2 cepat letak!abes kredit abg nati
adek : adek la yang kol bukan abg huh, okeyh, bye! tunggu masej

*****************************
















tut tut tut tut
masej tone samsung galaxy tab den berbunyi

gile benor adek aku sorang ni, call kat ipad, mms kat galaxy tab.haih (getus den dlm ati)
mesage opening......

mempersembahkan..adek kite yang baru!!ade 3!hahahah


huaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!suprise!!hemsem macam brad pitt tak??haha;p !guane, u all nampak atau tidak kehadiran tiga adek baru den?ngeh3,

dengan kelahiran 3 ekor lagi adek baru den ni, secara ketidak kelangsungan menjadikan jumlah keseluruhan adek den yang bukan manusia sebanyak 5 ekor!yezza!! mane lagi dua ekor? yang die ekor da membesar tahap dinesor da.

perihal abang2 kandung mereka :

ketiga2 budak kecik ini mempunyai dua orang abg kandung yang sgt nakal dan degil. memang mereka berasal dari baka yang dikenali ASSUSAHNADENGARKATE DE ROSA. kucing2 dari spesis ini sememangnye terkenal dengan sifat degil teramat. antara perkara2 degil yang mereka lakukan :

1)selalu masuk dalam rumah melaului tingkap blakang rumah, dan mengulanginye semula sekiranya dikeluarkan. jarak pintu depan dan belakang adelah kire2 200 meter, sbb kene pusing satu deretan rumah

2) panjat atas kereta BMW den yang baru siap dibasuh dan meninggalkan tapak kaki. fish!!, yang ni mmg kadang2 rase nak bunuh je mamat 2 ekor tu.

3) mengekori den kesurau. yang ni part paling den benci, da letak kat rumah, ikot balik, smpikan ade part yang den terpakse kansel g surau sbb dorg. derm!

4) tak dapat nak pk.haha byk sgt smpi pening kepale nak pikiaq!haha


walaupon begitu, biarpon mereka seringkali menyakitkan ati den dgn sifat degil mereka, mereka berdua juga selalu bikin den happy dengan telatah2 bajet comel mereka. mereka juga sering menjadi mangse buang tebiat den.hahaha jom kenal dengan mereka, mereka2 yang sentiase tabah menemani dan disamping den =p


1) nama : tengku cesc "kembang" alfonso
umur : 6 Bulan
waktu kelahiran : Worldcup time spain kalah ngn swiss

2) nama : tengku dedier " GEMOK " ronneldo
umur : 6 Bulan
waktu kelahiran : Worldcup time spain kalah ngn swiss


catatan penutup : err, catatan penutup tidak dapat difikirkan oleh kerana perasaan yang gumbira teramat. even entry ni pon den raso lari dari topik.haha u all boleh buat catatan penutup sendirikan?alaaa, macam u all buat karangan BM mase skola2 dulu.hee


pesanan : barang siapa yang ade kucing gugurl yang berbulu lebat, sila hubungi den untuk urusan menjadi besan.haha

47 comments:

Siti Mashitah Saidin on February 3, 2011 at 11:48 AM said...

wua!!!! comey!!~ suka kucing!~~ eee...
bulat lak tuh... grrrrr

cutep!nk✿ladyzaraa on February 3, 2011 at 11:56 AM said...

ala comelyer...

Bulan on February 3, 2011 at 12:02 PM said...

den nak sekor leh?
bleh wat kawin ngan kiki den

Aflina Affandi on February 3, 2011 at 12:04 PM said...

aloooo , cute nye :)
semue same colour .

Ayuni on February 3, 2011 at 12:04 PM said...

tomeynye, mata ijau...

Anisa Hang Tuah on February 3, 2011 at 12:08 PM said...

meh laa
bagi nis belaa
hehe

Sunah Mohammad on February 3, 2011 at 12:09 PM said...

comelnye! ekor kembang!

shy princessha on February 3, 2011 at 12:10 PM said...

heheheh...comelnyer...

sy der 2 ekor kucing jantan...so xleh la klu nk berbesan....=(

eRza farEeha on February 3, 2011 at 12:10 PM said...

wahh..dpt baby..tgh carik besan eh..ahah

yad'z on February 3, 2011 at 12:11 PM said...

waaaa... shomelll.... grrrr.... rase nak geget2 jek... hahaha

schaze zainn on February 3, 2011 at 12:22 PM said...

comel tapi sayang~

saya alegik kucen :(

Lydia Miza(Aidyl Azim) on February 3, 2011 at 12:23 PM said...

sgt2 comel...leh tak kita berbesan naz?

Fariq on February 3, 2011 at 12:36 PM said...

hahaha,, tak dpt bygkan kol kat ipad yg gampang beso tu,, ngeh..

eyka syafieka on February 3, 2011 at 12:41 PM said...

ololo..comel sgt

DeQdEq on February 3, 2011 at 12:45 PM said...

lor...sungguh x sangka naz pun suka kucing..hehehhe

semua kucing naz warna oren la...comel2 plak tu...bestnya...suka tul deqdeq dgn kucing...

jeles naz dpt adik baru...

najihah sahami on February 3, 2011 at 12:45 PM said...

naz..mish xbape nk gemor la kucen. xtau nape. haha. tp suke bile lelaki minat kucen. cam sweet je. hahaha

etykus on February 3, 2011 at 12:59 PM said...

oh yes. sempat komen sebelom komen sampai berpuluh2. ahaha. meow tu nak ikot g beribadah surau skali. kan baguih tu :P hihi.

♥NuR SyAFiQah♥ on February 3, 2011 at 1:08 PM said...

giler comel..rasa nk cubit2 je..hahaha

habes adik bru ko nnti ak cubit :)

Nyssa Nuar on February 3, 2011 at 1:17 PM said...

la...
tu ke ronneldo nye??
leh la gandingkn ngan backkom..
hihihihi

Mimie on February 3, 2011 at 1:17 PM said...

yoo bro.ensom sungguh nama kucing itu.Fabregas n drogba nama omputeh.Kembang dan Gemok nama melayu.cett.Nama blog ambe pun den rampas bagi kat nama kucing.haha

mia on February 3, 2011 at 1:18 PM said...

hakhakhaka..mcm org meroyan pon ade aku tgk dato ui..urusan berbesan xbole belah kan..hahahahhaa

emieysandra on February 3, 2011 at 1:23 PM said...

thniah!! dpt adek baru..
giles ah..dah cri bakal besan,huhu..

FasiHaH SupiaN on February 3, 2011 at 1:45 PM said...

nak jadi besan ke? boleh je, ada 3 ekor kucing betina bulu kembang! hehehe

Izan Ishak on February 3, 2011 at 2:30 PM said...

alololo...comelnya adek2 baru naz ni. k.izan dah lama berangan nak bela kucing. tp memandangkan 4 jejaka kecik yg ala2 nakal, risau plak kucen tu dipicit2 plak hari...

Pendekar Berkuda on February 3, 2011 at 2:34 PM said...

jangan ang tayang naz...bikin aku jeles~!

mR.sYaH on February 3, 2011 at 3:36 PM said...

hahah... mmg comel pun... nama pon sedap..

Norhafiza on February 3, 2011 at 3:41 PM said...

waaaaa...comeynyeeee...kuning lagi warnanya...ala bucuk2..meh sini auntyNo nak usap..yg bb tu sedap bau dia time nih hehehe..

S..U..D..@..I..S on February 3, 2011 at 3:43 PM said...

dok berkira2 nak juga ada sekoq...
kalu usap2 binatang jiwa tenang....

syaz rini on February 3, 2011 at 4:24 PM said...

wah samma plak kucing kita.. dah la warna sebijik then ni pon baru melahirkan ank plak..hehe

adrinaqamarina on February 3, 2011 at 6:03 PM said...

kte tak baca entry sampai abes sebab nak gerak da, tapi kte suke la kuceng kaler oren! sebab tu kte suke garfield :D

NooR AzLen BinTi HaRoN on February 3, 2011 at 6:49 PM said...

assalamualaikum..

tahniah krn tlh mndapat adik2 baru..sekali dpt ...3 "ekor adik baru..comel2..

dh wat surat berank ke blom??:-)

kucing haiwan kesayangan Nabi.

hamihemo on February 3, 2011 at 7:24 PM said...

cantik kucingnya...

ijatnuar87 on February 3, 2011 at 8:53 PM said...

tengku cesc "kembang" alfonso tu comel...kembar la tu ek

Izamir Ridzwan on February 3, 2011 at 8:54 PM said...

haha sapa bpknya?

missSenget on February 3, 2011 at 9:00 PM said...

amboi...epi sgt smpai lupa status sendiri ni...

hahahaha.. td mula2 ngaku adik..

last2 nk wat besan plak..

ang ke yg wat ibu kucing tu bunting.. :P

Mohamadazhan hjDesa on February 3, 2011 at 9:08 PM said...

ada pula orang percaya, nasib aku tak.hahaha

tukang cerita on February 3, 2011 at 9:33 PM said...

aku mati2 egt mak ko yg bersalin der..adooooi..na kucing gugurl ke? aku byk kt umah..ko ckp jek nak kaler ape..pilih bg betol..kalo tak..kuar anak buah..ta comel kaler nye..heheheheh

HAZWAN17 on February 3, 2011 at 9:53 PM said...

nama kucing tu memang unik dan eksotik hahaha

ferra ferro on February 3, 2011 at 10:11 PM said...

dialog tak boleh blaa .. hahaha

Ryn Baharun on February 3, 2011 at 11:07 PM said...

wah ! kucing comel laa :D

Puan Besar Shag Yahaya on February 4, 2011 at 12:05 AM said...

Wargh~ Den ingat dapat adik manusia benar! Hahah ;D 6 bulan? Serious black? BESAR NYA! Kalah kucing Shag yg umur dah 8 bulan *doktor yg cakap* tapi berat baru 3.9 kilo =.='

salwaismail on February 4, 2011 at 1:35 AM said...

comel weh! tp malangnya, still takboleh kalahkan kecomelan kucing aku. haha
;D

d_tieah on February 4, 2011 at 2:28 AM said...

Siot!!!
Kucing je pun..
Hahaha..
Memang sama mcm ko dgn ujang lah naz..
Hahaha..


Latest entry : Istimewa di Hari Ulangtahun ke-23 Deen Hotfm

OrenLimau on February 4, 2011 at 6:59 AM said...

hahahaa...carik besan yer naz?haha

Gayahspears on February 4, 2011 at 11:23 AM said...

aku ingat ko dapat baby td..huhu

aliza on February 4, 2011 at 2:50 PM said...

hahaha..rupe2 nye kucing yer.kat umah nie banyk kucing..kucing datang.kalo nak sile hubungi.ngeh3

... on February 5, 2011 at 12:34 PM said...

as salam..
wahh..anak-anak yang comel~
memang satu erti kehidupan dan juga suratan kebetolan ;)

 

Designed by #