Sunday, February 6, 2011

HANGET : 12 Perkara Unik/Pelik Yang KITA Pernah Buat

motif entry : berkongsi dengan u all satu entry yang den jumpe di blog sahabat den. si gemokgedempol hehe. setelah menelaah entry tersebut slama 3 jam den membuat keputusan untuk mengshare entry yang den raso best itu;p

berikot adalah 12 perkara yang disenaraikan di tweet @EhSamalah :

  1. Tekan button lif banyak kali dengan harapan lif akan sampai secepat mungkin.
  2. Apabila anda tersesat jalan pada waktu malam, 7eleven dan stesen minyak boleh menjadi kaunter pertanyaan.
  3. Tengok kiri dan tengok kanan ketika melintas jalan sehala.
  4. Curi cili sos KFC semasa zaman sekolah dulu.
  5. Lukis kartun dekat hujung muka surat buku pastu selak laju-laju.
  6. Da lambat nak jumpa kawan, lepas tu kwn msg "kat mana?". Reply balek "otw" padahal masih di rumah.
  7. Suka letak kipas depan muka lepastu nyanyi buat suara mcm robot.
  8. Makan 'gula-gula hantu'. lepas makan sure lidah ada color merah/biru/hijau.
  9. Bila nak keluar rumah, race dgn adik-beradik siapa dapat duduk depan sampai bergaduh. Tapi selalunya mak yang dapat punya.
  10. Dah separuh pinggan makan baru nak baca doa.
  11. Instead of kejutkan member yang tertidur dlm kelas or masa ceramah, kita pakat bgtau kwn2 lain utk tengok.
  12. Kadang-kadang kau rela naik lif yang ke atas walaupun kau nak ke bawah sebab malas nak tunggu luar lif.
ulasan : haaaa, guane, ade tak yang u all biase buat??yang den tau dengan kompem dan kompidennye, sis LM, Jejaka terhangat dan Pendekar berkuda biase buat yang no 7 tu, ujang ngn taufiqhelious biase buat yang no 1 tu, toksah nak bohong la korang.hahaha

so u all taknak share yang mane u all biase buat??:P hehe



gambar 1 : elfira loy : motif??xde.saje nak tayang ;p

62 comments:

meaw on February 6, 2011 at 4:47 PM said...

haha! bila naz tulis balik teringat zaman dedolu :)

Cik Cekodok on February 6, 2011 at 4:50 PM said...

hahaha! kena sangat lah.
biasa buat yang no 3 tu! huhu untuk keselamatan jugak. haha
no 4 dulu buat ah, sekarang dah tobat..haha

h A n Y S on February 6, 2011 at 4:54 PM said...

hahaha, memang terkena lah!
tp yg no.1,6 n 12!
tp yg no.12 tu ade reason tau,sbb kalau tak naik dulu, nanti cepat penuh lif tu,bila dah penuh, kan penat nak tggu lg lif yg kosong.. so better cop awal2 even lif nak naik pon.ehehe~
;D

MAKCEK bukan NENEK on February 6, 2011 at 4:55 PM said...

haha ngeng .
no 1 ngan no 7 tu aku salu buat .
no 7 smpai sekarang aku buat . haha
eh yg no 4 tuh sampai sekarang aku salu curi dan simpan wat kenangan . haha

terbang tinggi on February 6, 2011 at 4:55 PM said...

SELALU buat..

tambah3 no 1,3,6,8,10,11,12

haha yg no 4 tuh kalao nan kawan3 la..sensorang xbrani la..adesss tp sekarang da tobat kot..hik3

nunui Joe on February 6, 2011 at 4:55 PM said...

yg no 11 tuh smpai skg masih buat. hahah :D

LaDy_aFieFa on February 6, 2011 at 4:58 PM said...

haha teringat dan tersenyum!
sebab penah buat smpai sekarang pun..hihi

tya on February 6, 2011 at 5:00 PM said...

hahaha . pasal lif tu smpai hari ni . haha

zaMir on February 6, 2011 at 5:00 PM said...

no. 1, 4 n 6 tu berlaku lg skang nih...kawan2 aku pun suke amek sos cili kat kfc...hahah...

mizzapple on February 6, 2011 at 5:01 PM said...

slu buat no 1 ngn 3. keke

Miss Yaty on February 6, 2011 at 5:06 PM said...

hahaah...memang byk yang betul pun..

padahal jln sehala pun nak tengok kiri dan kanan..

yelah mana tahu kan kot2 tetiba de kete yang tak reti bahasa melayu......hik3

=,="

ming aka jia on February 6, 2011 at 5:07 PM said...

78910..hehe...mmg tepat...=P

Amin Zakaria on February 6, 2011 at 5:07 PM said...

utamakan keselamatan, walaupon jalan sehala tetap tengok gak, dah biasa beb. =d

Tieka Nadira on February 6, 2011 at 5:14 PM said...

no 3 tu memang wajib dah ha.. haha
no 4 dulu2 lah.. kui3~ =)

Amie Amisya on February 6, 2011 at 5:17 PM said...

yg biasa buat smpai sekarang : 1,3,6,7,11 n 12.

yg pernah wat dolu2 no 8.

yg kadang2 terbuat no 10 le. hehe.

no 4 tak pernah dan tak sempat buat le. kfc skrg da cam mcd. ssh kan org je. HAHA.

najihah sahami on February 6, 2011 at 5:20 PM said...

haha..semua tu terbiasa buat..kecuali nom 2 ngan 5. haha.

lagi satu ni nak tambah, zaman duk hostel dulu, suka kacau kawan mandi. tngah2 dia mandi pi curah air setengah baldi dalam bilik air dia. hahahaha

Anisa Hang Tuah on February 6, 2011 at 5:22 PM said...

hehehehe
yg otw pastu ade kat umah tu dah selalu sgttt dibuat
hee

eRza farEeha on February 6, 2011 at 5:24 PM said...

sy suke wt 4,5,6,8..hoho

fya zainal on February 6, 2011 at 5:32 PM said...

hahhaha betul lah~
ni suma benda2 yg selalunya lah org buat hehe

missSenget on February 6, 2011 at 5:35 PM said...

aku bese buat no 3 tu.. xtau weh napa... tapi aku selalu sedar ape aku wat lepas aku buat..

pastu gelak sorang2...hahahaha...

NooR AzLen BinTi HaRoN on February 6, 2011 at 5:35 PM said...

Assalamualaikum

trsenyum sorang2 bila bca:-)

Ade yg mgena..

raziellia on February 6, 2011 at 5:38 PM said...

hahahaha...
rasa rasa mcm semua pon penah buat..
:)

tenangsudey on February 6, 2011 at 5:40 PM said...

hahaha tekan butang lif tu sampai skang patik buat lagik.. hahahaa



Fakta yang menggemparkan Kekayaan Hosni Mubarak Mengalahkan Bill Gates

alyaaboolat on February 6, 2011 at 5:43 PM said...

aku salu wt yg 1,3,4..hahaha

Namaku Asumira on February 6, 2011 at 6:15 PM said...

apesal semua kat situ aku penah buat ni

arghhhhh hahaha :P

cik-terompah on February 6, 2011 at 6:17 PM said...

yg no 11 tu kot..
sampai skrg buat.. kahakhakahga...

DeQdEq on February 6, 2011 at 6:17 PM said...

bila baca entri ni deqdeq asyik tergelak je...byk juga rupanya yg deqdeq buat...hehehehe

zih@n on February 6, 2011 at 6:18 PM said...

yg saya pnh bt..
no.2 : dh kedai lain bnyk dh tutup, bt2 la nk beli apa2 ke pastu trus tnya skali..hehe
no.3: dh terbiasa tgk kiri kanan sblm melintas..huhu
no.4: akan ambik bila bli bw blk n kuantiti yg dibeli tu bnyk..hoho
no.7: bt bergilir2 dgn adik..haha.
no.9 : duk dpn best sbb tu berebut..biasanya yang lebih tua akan dpt..saya kan kakak.. =)

iqbalhakimi on February 6, 2011 at 6:41 PM said...

hahah..no 4 member aku pernah terkantoi kot..

... on February 6, 2011 at 7:06 PM said...

as salam..
kebanyakkan perkara-perkara diatas,dah tak buat.tapi yang no. 5 tu, memang samapi sekarang saya buat.huhu..
sampaikan buku yang pinjam kat lib pun saya ter-terbuat. er..dosa tu..menconteng..


0_0"

nUmara... on February 6, 2011 at 7:23 PM said...

haha! no.5 tu pnah le jugek.. haha!

Mimie on February 6, 2011 at 7:23 PM said...

bangga seh.1st time naz buat review entry den.ngee~~

♥NuR SyAFiQah♥ on February 6, 2011 at 7:28 PM said...

no 10 mmg selalu terbuat..hahaha

alexa yussida on February 6, 2011 at 7:49 PM said...

haha..smua tuu kot biasa buat tp yg kerap sgt skrg num 1 n 9(sy yg dpt sbb mama suke duk blkg n sy kan jarang balik umh:p )..kehkeh

::wan fadhilah:: on February 6, 2011 at 7:53 PM said...

macam semua je yg pernah buat.. haha..

Ain Zulaikha on February 6, 2011 at 9:22 PM said...

jangan kata masa zaman sekolah dulu2, sekarang ni pun masih curi btol cili KFC.. hahaha.. tapi sekarang ni KFC dah tak guna botol dah lah kan.. hehe

ijam ismail on February 6, 2011 at 9:33 PM said...

wahhhhhhhh..hampir smua sama kot ngn smua org...
hmmm...seronok bce blog dy...
=D
THUMBS UP!!

FaKArePa!n on February 6, 2011 at 9:38 PM said...

hahahah..memang btol semua perkara diatas

Sunah Mohammad on February 6, 2011 at 9:43 PM said...

aiyok! same la Ir! haha~

syAzAnA on February 6, 2011 at 9:45 PM said...

aiyakk. sebijik ade yg kena mcm aku. adeii.

wei, apo kato ekau tayang gambar den. ado gak pekdah eh. ehhe

^^

cOnfuSeME on February 6, 2011 at 9:53 PM said...

1,6,12 selalu sgt buat...haha..bdos je rasa...;P

FariehanIbrahim [LBC] on February 6, 2011 at 9:57 PM said...

LOL! terbaek lh, hmpir kesemuanya memenuhi keperluan semasa. haha! XD

nadira shahid on February 6, 2011 at 10:58 PM said...

dengan bangganye, semua diatas, sye dah buat ;P *ketika zaman budak2

NOOR FATIN on February 6, 2011 at 10:59 PM said...

hahaha mesti la penah rasa! samalah!

BlueberrY CheesE on February 6, 2011 at 11:02 PM said...

hahaha! memg kite xsedar. sekarang ni pon masih buat.hahaha

LoVe is CiNta on February 6, 2011 at 11:29 PM said...

tu tande2 nak kiamat ler tu

Solihin Zubir on February 6, 2011 at 11:33 PM said...

aku pernah buat nombor 2, 4 , 6, 9, 11..
ahahaha... lawak btoi!
gelak guling2 aku..

Izzati Khairunnisa on February 7, 2011 at 1:28 AM said...

bese sgt wat yg no 1,3..tp no 6 tuh len sket..
klu dh lmbt alsannya tiba2 skit prut..
no 1 feveret..hahaha

Amira Naddia on February 7, 2011 at 2:18 AM said...

aku bese wat no 11 weh..memg pebret la. siap amek gamba lg

pahtu tag lam pesbuk

... on February 7, 2011 at 3:34 AM said...

ku suka baca entri ni~

Ujang9897 on February 7, 2011 at 8:29 AM said...

hek eleh...aku rase kau buat semua..hee

nur aisya humaira on February 7, 2011 at 11:30 AM said...

hahaha...sama laa...wakaka

misz sheyla on February 7, 2011 at 11:44 AM said...

semua 2 penah wat...hahahaha lawak lak bace coz slalu wat yg no 1, 3, 7,10, 12

[̲̲̅̅l̲̲̅̅y̲̲̅̅e̲̲̅̅a̲̲̅̅h̲̲̅̅] on February 7, 2011 at 4:58 PM said...

hahaa. banyak kot yg selalu buat *masa kecik2* dah besar pn ada la sikit2. hahaa.
yg curi sos KFC tu tak pernah kot?
yg selalu buat sampai sekarang yg otw tu. hahaa. kesian2.

i am S!L4H.. on February 7, 2011 at 5:40 PM said...

haha no 1....tekan laju2..

Pendekar Berkuda on February 7, 2011 at 5:41 PM said...

FITNAH~!
mana ang tau aku suka buat mende tu??

aku suka buat no 11 ngan 12...

ahahahaha....

yad'z on February 7, 2011 at 5:52 PM said...

sume den dah laksanakan.. hehhee..


* asal ujangnyer tak der backlink? compius.. hehe

EmanCloud on February 7, 2011 at 6:46 PM said...

hhah mai curik cili sos percuma!

MIMIE AIZA on February 7, 2011 at 8:07 PM said...

ahahaha.. kantoii.. byk yg pernah buat. tapi yg curik tu x pernah lagi

Mira Azmi on February 7, 2011 at 9:51 PM said...

betul lah ! like this !

Dea on February 17, 2011 at 4:20 PM said...

yg num 1,4, 6 n 11 tu biasa wat dolu2..hehe

Naz Zara on February 27, 2011 at 12:39 AM said...

pelik tapi benar..esp yg #1 :)

 

Designed by #