Tuesday, February 22, 2011

HANGAT : SAYA NAK JADI SUPERHERO!!

Entry re-post memandangkan den busy takde entry hari ni.hehe
AMARAN

ENTRY INI MERUPAKAN GABUNGAN KERJASAMA DUA BLOGGER TERKREATIF MALAYSIA.
MEMPERKENALKAN RAKAN KONGSI BLOG SURATAN KEBETOLAN :


Entry ini sekadar untuk suka-suka dan cuma gurauan semata. Saya tak bertanggungjawab kalau ada daripada anda yang ditimpa masalah kalau tiru kandungan entry di bawah. Harap maklum. lalala. Peace :P

*************************************************

adakah anda dah lama mengidam nak jadi superhero? tapi malu kerana takot diejek rakan-rakan? nak tahu cara-caranya? Haa! jangan khuatir. ikut saja langkah-langkah dibawah! dijamin "menjadi"!

1. Oke! LANGKAH PERTAMA! perkara PALING WAJIB kalau nak jadi seorang superhero ialah mencipta NAMA merangkap identiti korang. kalau boleh, cuba reka nama paling KOMER-SIAL dan sedap di dengar. tapi awas! jangan cilok nama superhero laen. (-.-") em. blank? sini saya tunjuk contoh:



example: naz+man= NAZHEMSEMAN

omg. sedap gilaa nama! (-.-")

2. Kemudian kita teruskan dengan perkara keDUA terpenting untuk menjadi seorang superhero iaitu COSTUME! anda tak perlu beli kain satin tambah labuci segala. dan saya tak sarankan anda pakai seluar dalam dekat luar. HAROM! wakaka. korang hanya perlukan;




ye coklat ni! mesti korang semua familiar kan? guna je cokelat ni untuk buat topeng!



TADAA! perfect! sekarang takde sape cam!

3. kemudian kita beralih pula kepada villain. setiap superhero mesti ada musuh. kalau takde musuh, tak guna la jadi superhero, ye dak? ok! dalam pencarian musuh ni kita kena berhati-hati. korang boleh refer akan kriteria-kriteria di bawah.

  • musuh tu mesti orang yang kita selalu jumpa.
  • kalau dia nampak kita, dia mesti kejar kita bermati-matian.
  • kita berhutang sesuatu dengan dia. sbb tu dia berdendam dgn kita.
for instance:



minggu seterusnya..


dan sekali lagi..





SAYANGI LAH GURU ANDA.


ini hanya contoh. janji kriteria dia cukup kan? hee (-.-")

"villains make superheros famous!"



4. seterusnya ialah TRANSPORT! setiap superhero mesti kena ada kenderaan yang kool. (untuk superhero yang tak boleh terbang atau lari laju). takkan nak jalan kali je kehulu-kehilir? malu sama AWEKS-AWEKS wei. haha. jadi, korang perlu la menabung sket untuk beli kenderaan macam ni:



err.. tak cukup duit? sokey. macam ni pun boleh kot =..=


5. kalau Superman ada Lois Lane, Spiderman ada Mary Jane, Popai ada Olive, korang ada sape plak? haha. yeah! dalam erti kata laen, setiap superhero mesti ada heroin ataupun love interest masing-masing. ye saya tahu. semua dah senyum dah ni. gatal ye korang! tapi la kan.. saya cadangkan apa kata korang jadi superhero single. sangat rare. amacam? hee XD


kesimpulan: sebenarnya, kalau nak jadi superhero tak semestinya kita nak kena ada nama glamer, kostume gempak, dan kereta canggih. tu semua permainan orang barat je tu. yang penting dalam hati ni ha. konteks superhero ni sangat luas. kita boleh jadi superhero dalam keluarga, dalam agama, dan kalau mampu dalam negara. pergh. hebat tu! so, sapa nak jadi superhero!?

SILA JOGET SEKARANG! haha

sila-sila la tekan button like sekiranya anda terhibur dgn entry ni:)

52 comments:

Ayuni on February 21, 2011 at 8:59 PM said...

kreatif n kelakar!

yad'z on February 21, 2011 at 9:00 PM said...

first impresen... sengal.. hahaha

Ayuni on February 21, 2011 at 9:00 PM said...

kreatif n kelakar!

adrinaqamarina on February 21, 2011 at 9:08 PM said...

kelakar dan chumil tapi gambar broken :(

adrinaqamarina on February 21, 2011 at 9:13 PM said...

kawan3 penah panggil nama superhero,

adrina chan :)

MAKCEK bukan NENEK on February 21, 2011 at 9:14 PM said...

aku paling suka shadaaaaaaaaaaaaaa !
haha supperb

*kao aku suka sikit2 je . haxhax

Sunah Mohammad on February 21, 2011 at 9:15 PM said...

adohhhhh!!!!!!! yang no 1 tu ceq tak setuju sangat! :p

azi nur on February 21, 2011 at 9:31 PM said...

kretippp!

FasiHaH SupiaN on February 21, 2011 at 9:45 PM said...

kreatif lagi kelakar!hehehehe

efyna.pinkladies on February 21, 2011 at 9:51 PM said...

dah lama tak makan ceklat tu.... :(

qasehraihan on February 21, 2011 at 10:06 PM said...

hahahaha...tgolek den gelak..
tharu lak bila suruh hormat cikgu..hikss

NadiRah on February 21, 2011 at 10:08 PM said...

hahah!!!
klakar lah pakai topeng cekelat tu..huhu

Syat0za on February 21, 2011 at 10:08 PM said...

wuuu,, best2 ;D

Farah on February 21, 2011 at 10:22 PM said...

Hahaha..kelakar jer..

Gen Fujita on February 21, 2011 at 10:38 PM said...

Nice. But I am a superhero in my own world. :)

iqbalhakimi on February 21, 2011 at 10:46 PM said...

haha..kalau aku..iqbalhakimihenseman..haha..nak panjang jer.. =D

salemaziz on February 21, 2011 at 10:49 PM said...

haha..camtu upenye nak carik musuh...:D

MIMIE AIZA on February 21, 2011 at 11:14 PM said...

ecehhhh.. jgn nak handsome sangat lah

Fariq on February 22, 2011 at 12:05 AM said...

la awat kopi paste semua.. sob3x

Hanis Azla on February 22, 2011 at 9:37 AM said...

superhero pun tak perlu nak cover muka untuk lebih di sanjung.. he..he.. nice

aibaks on February 22, 2011 at 10:17 AM said...

nazhensemman tu yang tahan bro.. haha

d_tieah on February 22, 2011 at 10:38 AM said...

Yup, jadi superheroin single paling best..
Hahaha..

suffer8zine on February 22, 2011 at 10:49 AM said...

heheh cool

Terkini : 10 Jambatan Terpanjang Di Dunia

qasehraihan on February 22, 2011 at 10:52 AM said...

yo yo yo..
dtg lagi..

~ PIJA ~ on February 22, 2011 at 10:55 AM said...

alahai datok....!!! tibe2 aku rase mcm nak jadi superwomen....

Cik Miera on February 22, 2011 at 11:11 AM said...

den nk jd superwoman yg paling comel..hado??

Izan Ishak on February 22, 2011 at 11:26 AM said...

comel3! suka tgk lukisan shada ni. bergabung entry plak ye~

*k.izan pun selalu je jadi superheroin kat umah ni~

Farhana Sahri on February 22, 2011 at 11:56 AM said...

cantik kartun2 tu..hihihi

kakchik@ella on February 22, 2011 at 1:33 PM said...

cool and kiut. nak joget jap. haha ..

Hansyitake~ on February 22, 2011 at 1:54 PM said...

Bez la der... hehe.. kreatif & klaka.. tp, logik gak... ^^

Qaseh dalia adelia on February 22, 2011 at 2:05 PM said...

haha gelak guling2

lalink7 on February 22, 2011 at 3:05 PM said...

wahh cutenye entri niee..tak sangka wan pandai buat entri cute2 macam nie..hohohoh..ini compliment ok...hahaha

=))

mizzapple on February 22, 2011 at 3:29 PM said...

hoho. kreatif n kelakar. :)

sarah-najwan on February 22, 2011 at 3:29 PM said...

huhu..tak baekkk buat cikgu jadi musuh tau...:(

axuerha on February 22, 2011 at 4:17 PM said...

adehhhh...ajaran sesat neh...tp yg last skali dibetolkan balik..ahahaha

She's retarded on February 22, 2011 at 5:01 PM said...

bila nak buat duet dengan saya pulak
kekeke

Hafidzah Hafidz on February 22, 2011 at 5:41 PM said...

kelakar giless..hahahaha..tak tahan no 2 dengan 3..omel!

Mutiara Bernilai on February 22, 2011 at 6:41 PM said...

salam..

yg no dua tu..mase kecik2 pnah wat gitu..spec mate coklat..hiks2

ske2~

eRza farEeha on February 22, 2011 at 7:13 PM said...

wahh..best la!!haha..superza!!!yeah!!

Pendekar Berkuda on February 22, 2011 at 7:13 PM said...

Yess~! No sejuta dah komen kat sini.. hahaha...

||Cik Aida|| on February 22, 2011 at 8:38 PM said...

LOL

Amira Naddia on February 22, 2011 at 9:53 PM said...

aku slalu wat no 2 mase kecik2 cume beze die aku punye cekelat mstla d makan terlebeh dahulu..tak taan..nafsu betul

najwa's on February 22, 2011 at 10:19 PM said...

hahaha hmapes.. :P

Nurfarahana Abdul Aziz on February 22, 2011 at 11:21 PM said...

cool gila ! =)

Bulan on February 22, 2011 at 11:52 PM said...

collobrate ngan shada ek?terbaik la der!

maria_m0hamadiah on February 22, 2011 at 11:57 PM said...

kalau saye, makcik cantek woman??:P

qasehraihan on February 23, 2011 at 4:05 AM said...

saya dtg wpun xde entry..komen kat entry yg sama..
bznye babe..sabar2..kumpul duit..kan nak kawen nt..haha

missSenget on February 23, 2011 at 5:46 AM said...

superheroin~

Isteri Yang Comel on February 23, 2011 at 9:57 AM said...

suker pi belog shada nie....

Pembawa_Wacana on February 23, 2011 at 9:11 PM said...

halamak aih...kreatif bro!

athirahzaki on February 23, 2011 at 9:11 PM said...

kahkah, terbaik punya entri!
tang mask tu tak tahan, haha.

Solihin Zubir on February 23, 2011 at 10:11 PM said...

ahahha.. xleh blah.. superhero cap ayam.. heheh..

 

Designed by #