Monday, February 21, 2011

HANCING : KEPANASAN PILIHARAYA KAMPUS UM (UPDATE)

news update : Pro-M menang di UM

kumpulan pro-Mahasiswa Universiti Malaya memenangi pilihan raya kampus universiti itu hari ini.

izzuddin hilmi leading the crowd of 200Mereka menyapu bersih semua 9 kerusi umum dan mendapat 14 kerusi fakulti.

Lawan mereka hanya berjaya mendapat 16 kerusi fakulti.

Manakala calon bebas menang dua kerusi fakulti.

Dengan kemenangan itu, calon pro-M Masturah Abu Bakar yang dilaporkan hilang sebelum ini turut menang.


Calon kerusi umum itu mendapat undi keenam tertinggi.

Keputusan itu diumumkan pada jam 6 petang tadi. Manakala tempoh bantahan ditetapkan sehingga jam 8 malam ini.

Bantahan tersebut akan diteliti esok dan keputusannya akan diumumkan lusa.

ulasan : BN, u all better watchup, mahasiswa sudah kembali menyatakan pendirian mereka ( UM jela, U lain takleh amik kire, sobab kompom kerajaan mng, HEP kontrol Pilihanraya)


Motif : Saje nak cerita2 pasal Pilihanraya Kampus (PRK) UM

Pengkisahan :

Kalau cerita bab pilihanraya kampus, takde da Uni lain yang boleh lawan UM punyer PRK, mmg terbaik, terhangat dan terdeb0om kebab00m..!!
Setiap tahun mesti ade isu2 best yang kuar kat paper, tp kenapa UM jer yer?mungkin sbb UM punyer student mantop sgt kot. mau taknyer, majoriti pimpinan agung kerajaan dan pembangkang kini adalah produk UM, cthnye : Tun M dan Nuar Bahim ( 2 cukup la )

klu u all nak tau, PRK UM sama hebatnyer dengan pilihan raya umum, bakar2 bendera, demonstrasi jalanan, simbah2 cat kat kereta, pancit2kan tayar kenderaan calon tu bende biase.

jom kite tgk isu2 besau yang melibatkan PRK UM.

1) Kepala babi diletak di surau UM <--tahun lepas punyer citer

Pelajar Universiti Malaya (UM) gempar awal pagi ini apabila kepala babi yang dibelah dua, ditemui diletakkan di atas bendera parti politik pembangkang, di dalam surau Akademi Pengajian Islam, UM
Ulasan : ni kes paling agung kat UM, terbaik wo0o. ade U lain sampai cmni?mesti tade punyer.



2) Calon Hilang : Men Culik2


Calon Umum Pro-Mahasiswa (pro-M), Masturah Abu Bakar yang dilaporkan hilang petang kelmarin, telah ditemui di sebuah masjid di Bangi kira-kira jam 12.30 malam tadi - beberapa jam selepas kumpulan itu mengadakan sidang media.Menurut seorang calon umum, Mohd Syahid Mohd Zaini, ketika Masturah ditemui, dia dalam "keadaan lemah dan tidak mampu untuk berbicara panjang"
Ulasan : haaa, yang ni mangsa mungkin disembunyikan oleh hantu kopek yang dalam cite hantu kak limah tu. haih




3) Usung mayat : pengaruh cite Khurafat

Penyokong pro-Mahasiswa (pro-M) mengusung 'mayat' ketika berkumpul di hadapan bangunan pejabat timbalan naib canselor (TNC) Hal Ehwal Pelajar (HEP) kerana membantah penolakan pencalonan empat calon pro-M dalam pilihan raya kampus universiti tersebut.

Ulasan : Udah2 la tayang cite hantu kat pawagam. remaja2 terpengaruh w0o0o. derm

4) Ulasan Dato Nazirul Hazwan

da, cukup la 3 jer, nak cite memang tersangat banyakla lagi, den pernah satu ketika menjadi orang2 yang terlibat secara tidak langsung dengan PRK UM, den boleh kate, mmg PRK mmg sampah..! kenape? PRK la mengaja budak2 ni belajar politik kotor, ugut mengugut, fitnah, penipuan, pemalsuan tanda tangan, sume berlaku di PRK.

final word : ape pon gua nak pembangkang handle UM, baru la HEP tak leh buat sesuka hati jer. HIDUP pro-M

Nazirul Hazwan

Alumni Agung UM

48 comments:

y u y u Z u l a i k h a on February 21, 2011 at 2:42 PM said...

EEEEEEEE! NAIK MARAH DENGAN ORANG CAM NIIII!!!


nyahhh~

apezs shah on February 21, 2011 at 2:45 PM said...

1) xsangka ada orang buat mcmtu..
dh asenya teruklaa mcmtu.. letak kepala babi dalam surau yea.. xelok tu..

2) pelajar leh hilang..
ish dah kes mcm barat punya dah ni..

3) mayat?? haish mcm2 la..
kang ada yg hilang semua hehe...

mcm2 laa... UM UM ttp UM la...semoga takde yg teruk.

WanFadhilah on February 21, 2011 at 2:46 PM said...

wow! betul2 hebat la PRK kt UM ni. kalau kat UMS setakat sebar2 fitnah, pastu cakap orng ni tumbuk orang ni, cabut poster orang.. itu je la. tpi yang paling besarnya sebar fitnah tu. takde dalam ISLAM.

aibaks on February 21, 2011 at 2:49 PM said...

lu terlibat same ke ngan pilihan raya kat UM tu?

Izamir Ridzwan on February 21, 2011 at 2:49 PM said...

awat ganaz sgt ni

Ujang9897 on February 21, 2011 at 2:55 PM said...

mak ai...kerja kau la ni naz..!!!!!!!!!


memang kau gila seks..!!!! *tiba2

me suya on February 21, 2011 at 3:00 PM said...

nak kopi and share kat my blog ni..
since we all skunk pun pilihan raya kampus.. tp xde la sampai cenggini

Siti Fatimah Fuzz on February 21, 2011 at 3:13 PM said...

hebat ouh UM...agak gila la student2 kat sana....memang patriotik....

Lydia Miza(Aidyl Azim) on February 21, 2011 at 3:13 PM said...

pilihanraya kampus pun sampai cam ni???

lalink7 on February 21, 2011 at 3:14 PM said...

alumni agung UM la nie ek..wahh orang kuat UM seketika dahulu yee..iskk gerun la nasib pilihanraya kat UPM nie tak mcm tue.e...isk..isk.isk.

qasehraihan on February 21, 2011 at 3:15 PM said...

ni super senior dtg~!!!hehe
UM mmg besh~!!hehe
bagi 5..ahakss

Sunah Mohammad on February 21, 2011 at 3:16 PM said...

hok aloh Ir...sokong Pro-M pun nak bising-bising...tengok ceq, diam2 jek...:p

tapi err..siyes nak muntah tengok yang 1st tu...(tu time batch ceq berkempen kot!)

FasiHaH SupiaN on February 21, 2011 at 3:28 PM said...

haih...kepoh benar...hehe tengok kampus Aku relax je..hehe

Farhana Sahri on February 21, 2011 at 3:34 PM said...

dgr cerita pasal pale babi tu, pljr islam sndiri yg letak..politik namanye...huhu...2 kte pkcik sbb dia yg selesai kes tu..huhu..

Nora on February 21, 2011 at 3:37 PM said...

tak pernah tengok lagi kejadian pilihanraya kampus sedahsyat ni ... hebat tul UM...

CikBulat on February 21, 2011 at 3:47 PM said...

eeee ! ni nak kata apa ni? letak kepala babi kat dalam surau, tempat suci ! Ya Allah. semoga mereka menerima balasan dari Allah yang setimpal. huh !!

zaMir on February 21, 2011 at 3:56 PM said...

kay upm pun ade jugak yg mayat tu...tp version lain sket...siap ade batu nisan lagi...hahaha!!!!

... on February 21, 2011 at 4:00 PM said...

as salam..
apabila sudah taksub, perkara yang dilarang dilakukan dalam Islam pun dilakukan.

matlamat tak menghalalkan cara.

hm...

pearl jade on February 21, 2011 at 4:06 PM said...

NH student um ke??
akk dl smbung 3rd year n final year kt um..gile kentang!!!!bias gile!!!
akk duk kolej 9th...konon2 naj jadi atas pagar...tp bile tme kempen, xnak bg pro-M masuk kolej.siap ade jentera la ape la..adoila....org dtg um nk blaja.kate 1st uni in malaysia..tp bab2 politik kotor gile....tiap2 thn isu yg sama.yg psl kepala babi 2,akk rasa bahangnya...sram,marah sume ada....eeee

shahsyaz on February 21, 2011 at 4:15 PM said...

aku bersyukur dgn manifesto dan kempen utm yg bese2 je..

x men kotor2 gneh..
bersyukur sgt2..

nazirulhazwan~ on February 21, 2011 at 4:15 PM said...

@ akk pearl jade
no 1 dlm sume bende la kak, politik pon kene jadi no 1.haha jaguh2, tp siyes sengal kan, ganas die kalah Pilihan raya umum.hehe

~ PIJA ~ on February 21, 2011 at 4:15 PM said...

salam datok....

makin ganas pelajar skrg...heeheheh..

Wan Ahmad Izudean on February 21, 2011 at 4:20 PM said...

kat UPM pun hari nie berlangsung PRK.
kat sini Aspirasi Kerajaan. ProM pemmbangkang. kali nie tak tahulah...

jom baca
http://xpresikuseven.blogspot.com/2011/02/upms-pilihan-raya-kampus-yeay-kelas.html

sarah-najwan on February 21, 2011 at 4:21 PM said...

lol..sampai mcm tu sekali..
zmn akak blaja kat UM dulu sesi 93-98..tak dok pom gini...hishhh..

PRK pom dah mcm ni..guaner weh bakal pemimpin negara pada masa akn dtg ni wey....

buat berfikir secara bijaksana deh blakow...berfikir secerdas minda kalian seme masuk universiti deh...

laskar rainbow on February 21, 2011 at 4:25 PM said...

kat UKM pon arini sesi ngundi2 bagai..
fulamakkk engkauuu..dasyatnyeee sesi pilihan raya kt UM. memang adew dengauu crite yg calon tu kena culik. tak pasal-pasal duk main culik..pelik tol. memang sangat hebat semangat pilihan raya kt sana..lebih pada pd pilihan raya kat luar la plak..dasyat2!

d_tieah on February 21, 2011 at 4:28 PM said...

Copycattttttttttttttttttt..
Hahaha..

Entry Terbaru 1 : Calon Pilihanraya UM, Mastura Abu Bakar Hilang dan Telah Dijumpai
Entry Terbaru 2 : "Saya Mahu Karya Seni Dari Blog Fynn Jamal"
Entry Terbaru 3 : "Saya Mahu Ilmu Agama Dari Blog Ustaz Zaharuddin"

efa on February 21, 2011 at 4:32 PM said...

tudia pilihanraya U pon ada yg mcm tu ka?ish2 igt pilihanraya yg menteri2 ja huhu

Qaseh dalia adelia on February 21, 2011 at 4:33 PM said...

ek bahaya nye ..seram den tengok kepala bab! tu uhuuu nyah ...afundi nyahhh yeahhhh

Tok Esah on February 21, 2011 at 4:40 PM said...

hidup pro-M!!!!

bendera pas dan kepale babi tu tak leh tahan!!!!!

PANAS BEB!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

HAZWAN17 on February 21, 2011 at 4:47 PM said...

peh sampai main culik-culik
prk uitm gak paling aman
haha

NOOR FATIN on February 21, 2011 at 4:55 PM said...

mmg dasyat!

iqbalhakimi on February 21, 2011 at 5:08 PM said...

huhu..aku pun ada dgr dulu pasal kepala babi tu..aku budak asasi masa tu..dasyat..then siap ada buat rusuhan baling2 batu kan?..kalau tak silap aku r..

My MiRa on February 21, 2011 at 6:27 PM said...

uum esok pilihan raya...hu3

Fariq on February 21, 2011 at 6:29 PM said...

perghh,, hebat betul pilihan raya kat sana.. takut lak kawan.. nak jadi pengundi hantu bley?? kehkeh

cara menangani isteri yang garang

mR.sYaH on February 21, 2011 at 6:33 PM said...

mmg gempaqlh UM punya pilihanraya.. u aku sempoi jer..ada xde sama je.. heheh..

farhaniza azman on February 21, 2011 at 6:47 PM said...

bagi aku org mcm ni mcm tak matang, gile glemer, xde otak.. ape kate korang buang je diorg ni kt iraq sane ke... baru kau akan hargai keamanan.. negara kite dah aman.. kau kecoh nk sgt perang kan? kalau kerajaan x btol, btol kan.. kalau pembangkan g nk sgt memerintah..buktikan kau mampu.. tunjuk dgn care matang n org suke.. not like this people... kebanyakan negara maju ade revolusi.. fine... its true, but, xde care lain ke? x perlu kott.,, gosh!

mOoN on February 21, 2011 at 7:05 PM said...

memang menakutkan tem2 nak pilihanraya kampus ni...macam2 ada...isk..isk..isk..

Bazilah on February 21, 2011 at 7:24 PM said...

PRK UM kenapa kecoh sangat eh, nak jadi representatif je belum nak jadi menteri lagi.

yad'z on February 21, 2011 at 8:17 PM said...

ang tak nak bertanding adun blog ke.. hahahaha


pe jadah letak kepala babi.. letak ar pale rimau ke, badan rimau ke.. kan ke ade pekdah jugak .. kulitnye boley guna wat baju.. tak gitu...

Eyka on February 21, 2011 at 9:23 PM said...

wah2!! hebad la! suke entri ni..eyka nak jugk jadi superhero!! mau jadi spenderwomen! wah2!! hahahaXD

Anonymous said...

entry macam haram jadah..
apa yang ko bangga sangat dengan semangat macam tu..
1 je aku cakap. yang buat pelik2 tu bodoh yang bangga dengan apa diorang buat pon bodoh.. macam bagus sangat!

Aretikz on February 21, 2011 at 10:27 PM said...

Anon - Entri tu bukan en3 direct.. ish3x~

NZ ~ Pergh ~ Dahsyat! sadis sungguh.. aku xpernah rasa macam ni.. haha.. yang penting.. nak tarik penyokong kalau cra bersih.. lg orang suka..

p/s : ko bila nak bertanding?

MIMIE AIZA on February 21, 2011 at 11:17 PM said...

kenapa sungguh dasat???

alexa yussida on February 22, 2011 at 8:12 PM said...

baru pilhan raya uni,dah macam2 jadik..macam ni ke ciri2 nak jadi pemimpin?kelaka la.tak matang!

Isteri Yang Comel on February 23, 2011 at 9:57 AM said...

eh ader anon marah nampak comen

♥NuR SyAFiQah♥ on February 23, 2011 at 5:00 PM said...

perghh...dasyat la pilihanraya kat UM..kat UITM cool je..hehe

Haniff izhar on February 23, 2011 at 8:16 PM said...

PRK IIUM pon Pro-M menang or lebih tepat lagi WUFI (We Unite 4 Islam).. Alhamdulillah, every year PRK IIUM aman damai, bleh kate PRK IIUM bleh jadi role model PRK paling berjaya and adil every year.. Furthermore, wakil pelajar Pro-M and Aspirasi ni can work together memperjuangkan hak pelajar bersama2 lepas PRK.

nazirulhazwan~ on February 24, 2011 at 7:54 AM said...

@haniff
PRK UIAM kompem2 la aman, mmg tak leh lawan nye aspirasi kt sane, tu yang dorg tak melawan tu.hahaha

 

Designed by #