Friday, January 7, 2011

Senarai Finalis Anugerah Juara Lagu ke-25

Motif/Objektif : sebagai informasi kepada mereka yang masih belom jelas konsep AJL dan juga senarai lagu-lagu yang akan bertanding di pentas akhir Anugerah Juara Lagu 25

Mood : suke2, saje nak mempelbagaikan jenis entry.hee~

Cherita/ Ulasan
Anugerah penilaian lagu paling berprestij akan kunjung tiba tidak lama lagi.den pasti ramai penonton2 di luar sane udah tidak sabar utk menantikan lagu mane yang akan dinobatkan sebagai JUARA LAGU utk kali ke 25.

Walaubagaimanapon, yang mendukacitakan ialah kebanyakan penonton yang masih lagi belom dapat menilai/memahami ape ke bende sebenarnya juara lagu ni.perkara yang paling utame, yang dipertandingkan adelah lagu. haaaa, megikut konsep habsah hassan, juri2 udah tau lagu mane sebenarnya yang layak ditabalkan sebagai juara sebelom persembahan bermula lagi, persembahan hanyalah markah tambahan utk markah yang sedia ade. ingat!popularti artis lagsung tidak membantu.hehe

Namun begitu,masih ramai yang menganggap/ingat juara lagu ni mempertandingkan penyanyi. bila penyanyi kesayangan kalah, dikritik pule penyanyi yang menang.macam2 dikritiknye haih<-- ape yang den cube sampaikan disini ialah kepentingan pemahaman sesuatu isu sebelom isu itu diulas dan diberikan pandangan. orang yang bijak adalah mereka2 yang akalnya mendahului lidah (kene selit jugak ilmu.hehe~)


jadi, byk orang yg buat silap bile bertanye dan menjawab soalan berkaitan anugerah juara lagu :

cth soalan : "siapakah yang akan memenangi AJL kali ini" <--salah
cth soalan : "LAGU apekah yang akan memenangi AJL kali ini" <---betol

ape sebenarnyer yang aku merepek ni??ni la akibat bile menaip entry bile tgh busy kerjer. haih ape pon, u all boleh mengudi lagu pilihan u all di ruangan komen blog suratan kebetolan.hehe

senarai lagu yang di copy dari mane ntah :

1.Hanyut – Faizal Tahir / Audi Mok / Faizal Tahir

2.Kebahagian Dalam Perpisahan – Shahir / Edry Abd. Halim / Edry Abd. Halim

3.Noktah Cinta – Hafiz / Ajai / Shah Qalam

4.Drama King – Meet Uncle Hussain & Black / Taja / Tun Teja

5.Ku Ada Kamu – Adira / Edry Abd. Halim / Edry Abd. Halim

6.Cinta Sempurna – Yuna / Yuna / Yuna

7.Pelita – A.P.I / Loque / Loque

8.Berlari – Tomok / Audi Mok / Shazee Ishak Tomok

9.Sofea Jane – Black / Sham Kamikaze & Iswandy / Farril

10.Mencari Konklusi – Hujan / Noh Hujan / Noh Hujan

11.Selamat Malam – Faizal Tahir / Audi Mok / Faizal Tahir

12.Extravaganza – Bunkface / Sam Bunkface / Bunkface

13.Jahat – Stacy / Edry Abd. Halim / Edry Abd. Halim

14.Tolong Ingatkan Aku – Ana Raffali / Ana Raffali / Ana Raffali

nantikan , kemuncak Anugerah Juara Lagu ke-25, Ahad ini, jam 9.00 malam ( derm, esoknye kerje pulak.huh)


penyiar rasmi : TV3

radio rasmi : hot fm

BLOG rasmi : suratan kebetOlan


ramalan blog rasmi AJL 25: Drama King – Meet Uncle Hussain & Black / Taja / Tun Teja

35 comments:

Peri PiA on January 7, 2011 at 8:36 PM said...

wah kelas..blog rasmi AJL

sarah-najwan on January 7, 2011 at 8:39 PM said...

semoga lagu nyanyian FT akan monang besar mlm ajl nati...akak looikeee lagu FT: hanyut n gud nite tu...hahahaha

jika lagu besta..penyanyi havoc..bonus tu...

**akak nk mcm remaja lak,,,kweng3

Anisa Hang Tuah on January 7, 2011 at 8:42 PM said...

nis suke black

suare best

s h a r a h on January 7, 2011 at 8:44 PM said...

drama king sebab suke kitorang penah perform untuk sampah2 11th kan hahahhaa

adrinaqamarina on January 7, 2011 at 8:46 PM said...

separuh dari lagu tu ialah lagu feveret ku. hehe.

memang dah tau tak ley tengok, so nanti update oke :)

MAKCEK bukan NENEK on January 7, 2011 at 8:47 PM said...

saya pilih raihan halim !.
errr ntah semua x minat .huhu
yuna ngan ana rafali je lah pilih.heheh
*tetiba tingat isu shawl melaram .hohox

Mohd Ridhuan on January 7, 2011 at 8:51 PM said...

Pelita-A.P.I....

platipus on January 7, 2011 at 8:57 PM said...

aku hrp m.nasir menang...lagu hijab kekasih..

eh, tiba2!

tak tercalon pon..grr

NuSaNa NoSa 91 on January 7, 2011 at 8:57 PM said...

xpernah minat mende alah ajl nih.. ^_^

alinac lover on January 7, 2011 at 8:57 PM said...

xsbr gak nak tgk

iniialahaku on January 7, 2011 at 8:59 PM said...

1 lgu pon xda yg aku mnat n leh aku wat jdikan evergreen..klu nk ikut yg slalu aku melalak lgu knhagiaan dlam prpisahanla...

Pendekar Berkuda on January 7, 2011 at 9:10 PM said...

hahahaha~!

blog rasmi ke ni? mana gambar2? haha~!

uiks...Tun Teja pun masuk gak ke Naz? apa la ang ni. orang dah meninggal pun masuk lagi AJL.. ngengada betul..hahaha~!

Shag on January 7, 2011 at 9:41 PM said...

Tak tahu lagu mana bakal menang. Tak selalu dgr lagu Melayu macma ni lah :P

Tahu tak, tahu tak? KFCM dan Elia KAHWIN ??!!

umila R on January 7, 2011 at 10:09 PM said...

Nak Faizal Tahir or Ana raffali menang la coz lagu they all menarik :)

man yusoef on January 7, 2011 at 10:15 PM said...

mestilah Yuna aku yg menang...hahaha

Izamir Ridzwan on January 7, 2011 at 10:19 PM said...

faizal tahir mng lagi kot..

kay yea on January 7, 2011 at 10:25 PM said...

faizal or tuna..hee~

alexa yussida on January 7, 2011 at 10:29 PM said...

nanti update result skali taw,hehe saya rasa saya tak akan smpat tgk..11hb exam oo ..hmmphh~

kai azmier on January 7, 2011 at 10:33 PM said...

black! haha..

arituh kai dapapt 2 tiket percuma.. tp taktaw nak pergi ke tanak..

yad'z on January 7, 2011 at 10:52 PM said...

aku undi nazirul hazwan... eh3... salah anugerah larh.... ngeh3x....

najihah sahami on January 7, 2011 at 11:42 PM said...

wah..tak sabar nak tunggu 9hb..hehehe

AiDa AzRyN on January 8, 2011 at 1:39 AM said...

aida suka shahir.. ;D

deCrewz on January 8, 2011 at 6:13 AM said...

Ramai sangat la pulak penyokong sahir.. Shahir akan terkeluar awal2 lagi..wahahaha...
Jai ada tiket free, tp x mao pergi, x best..ha3 (saje je.. padahal kene kje syif malam...tension btl la..)

Jejaka Terhangat on January 8, 2011 at 7:19 AM said...

lagu selamat malam faizal tahir terbaek woah..!!!

yana on January 8, 2011 at 10:54 AM said...

huhu..bez'ny ajl final dh nk start..
tp xdpt pn nk tgok..

Aretikz on January 8, 2011 at 11:08 AM said...

Aku nak lagu Raihan.. tp.. xda pula.. abaikan la.. haha..

Selamat Malam my votes.. tp Drama king 2nd Votes.. hehe..

hudahazwani on January 8, 2011 at 12:23 PM said...

hahaha poniang aku bace nadz...bende ko merepek nie hahhh???

diba on January 8, 2011 at 12:38 PM said...

hanyut-faizal tahir!

Gayahspears on January 8, 2011 at 4:08 PM said...

same2 kita nantikan Ahad ni~lalalala

NOOR FATIN on January 8, 2011 at 4:48 PM said...

bunkface kot..err

Rabiatul Adawiyah Abd Rahim on January 8, 2011 at 6:36 PM said...

Setuju dgn ramalan blog rasmi AJL. :)

amataresu on January 8, 2011 at 7:03 PM said...

lagu best2...
esknye ble wat mesyuarat tingkap@ post mortem AJL kt tempat keje >_<

S ke M ke L ke XXXL ke yang penting dalam mesti A++

ecah on January 8, 2011 at 7:19 PM said...

siapa ek yang bakal menang.?

Tonton Anugerah Juara Lagu 25 Secara Online

Phat Lee on January 9, 2011 at 5:33 AM said...

faizal tahirrr...

amad sarpix on January 9, 2011 at 8:28 PM said...

jom tgk ajl?? eeh.. ade match man u vs liverpool la? camne ne?

 

Designed by #