Sunday, January 30, 2011

RON97 naik 10 sen lagi ( 1 FEB 2011)

Harga petrol RON97 akan dinaikkan 10 sen berkuatkuasa tengah malam ini menurut satu sumber industri. ( 1FEB2011)

Dengan kenaikan itu, harga petrol RON97 akan meningkat menjadi RM2.50 seliter (RM2.40 sebelumnya).

Ini merupakan kenaikan harga yang keempat berturut-turut bagi petrol RON97.

Kenaikan harga ini juga dilakukan sehari selepas pilihan raya kecil DUN Tenang yang berlangsung semalam.

Semenjak tahun lalu, harga RON97 mula dinaikkan kepada RM2.15 pada 2 November, RM2.30 pada 1 Disember dan terus meningkat kepada RM2.50 pada 4 Januari tahun ini. - sumber MALAYSIAKINI

ulasan CEO :

1.yeaaaaaaaaaaaa!!melonjak2 kegembiraan diriku membaca berita, hadiah dan ucapan terima kasih kerajaan kepada pengundi2 di dun tenang!!

2.penyokong2 tegar BN akan kate, ko bukan gune pon ron97. ape nak kecoh2.mmg pon kite tak gune ron 97, tp kenaikan ini ade lah byg2 awal kepada kenaikan petrol ron 95, siape brani bet ngn aku. meh la bet..!

3. Den taknak ulas lebeh2 hal politik, kerna blog ini adelah bukan blog politikus!sekian


p/s : bukak mate, tgk sekeliling. fikir2kan.

16 comments:

Syafiq Rosli on January 31, 2011 at 9:49 PM said...

haha..tidak2..aku pakai solar jelah lepas ni..

zaMir on January 31, 2011 at 9:51 PM said...

dah la abg aku pkai ron 97!!! adussss...skang nih isi minyak tangki penuh x rase pape...macam x isi je....laju je abis....dush3!!!!

y u y u Z u l a i k h a on January 31, 2011 at 9:52 PM said...

KESIAN NYA KAT ABAH YUYU.. :(

GAJ TAK NAIK, HARGA BARANG NAIK..HMMM :(

♥NuR SyAFiQah♥ on January 31, 2011 at 9:54 PM said...

tak abes2 naik harga..
naek beskal la korg sume okeh..lagi saving..haha

nama.aku.lynn on January 31, 2011 at 9:55 PM said...

tgh pikiorrr mak bapak den guno ron 95 ke 97.LOL.

Anisa Hang Tuah on January 31, 2011 at 9:55 PM said...

bagus
naikkan sume harge barang
barulah nampak rakyat mesia kaya maya

Hishyamuddin on January 31, 2011 at 9:59 PM said...

ramai2 beli basikal lpas ni...terima kasihhhhhhhh kerajaaannnnn..syg kamu!!

d_tieah on January 31, 2011 at 10:02 PM said...

Sebab tu aku masih berkira2 nak beli keta ni..
Hahaha..

adwafarahin on January 31, 2011 at 10:09 PM said...

pengsan la asyik naik je
haihhh

Izzati Khairunnisa on January 31, 2011 at 10:38 PM said...

hadoi..
"bertambah2" lar duit aq nmpknya..
harga petrol "turun" lagi...

yeah...
syukur sesgt..

LehaMY on January 31, 2011 at 11:51 PM said...

jom ramai2 nak basikal . uhuhuhu.

kali nie ramai2 save bajet . pelihara kewangan anda sebelum abis.

Sunah Mohammad on January 31, 2011 at 11:57 PM said...

Ir, wat la kete yang takyah guna minyak langsung...solar? hurm...lain, lain...tak mo yang tu~

oh, lupa nak ucap time kasih sebab da jadi pelakon utama dalam teater NI.. thanks ye Ir... :p

cerita ceriti.... on February 1, 2011 at 8:23 AM said...

Alhamdullilah naik lg... Tak payah la nak kate ape... Ha...ha..ha....

Solihin Zubir on February 1, 2011 at 2:41 PM said...

abisla BMW aku yg baru beli tu.. tersadai la jawabnya.. heheh..

HAZWAN17 on February 1, 2011 at 3:11 PM said...

tahniah malaysia...

ijatnuar87 on February 1, 2011 at 3:32 PM said...

argh...giler2...memang tak gerak la kete2 spot & moto2 bike aq,hahaha

 

Designed by #