Tuesday, January 11, 2011

PostMortem : Fasha Sandha Berbikini

isu terbaru yang hangat diperkatakan satu dua tiga hari ni byk berkaitan dengan artis. yola, tambah2 pulak dengan AJL 25 yang baru sahaje melabuhkan tirainya pada malam ahad lepas. macam biasa la kan, lepas jer rumah siap,pahat mesti ade bunyik2 lagi.hehe tp yang den nak cite hari ni bukan pasal AJL. tp berkisar padapelakon pujaan ramai yang gambar beliau berbikini tersebar luas di alam maya.(laa, kenape tak bogel jer dow)

definisi artis :
bersandarkan kamus bilik edisi ke-3 susunan tan sri nazirulhazwan al attas, kite boleh definasikan artis ini sebagai manusia2 yang :
(1)mempunyai tahap pemikiran setaraf budak tadika
(2)juga gemar bercakap dan membuat sesuatu tanpa memikirkan sebab dan akibat dari tindak tanduk mereka
(3)gemar berbohong utk melindungi kepentingan diri
contoh ucapan dan perbuatan :
1) memakai bikini dan kemudiannya berkate menyesal(konon-konon)
2) menafikan hubungan sulit, last berkawin jugak dgn minah dan juga mamat yang dinafikan itu
3) "terima kasih tv# kerana terus menerus memberikan saya rezeki "(sempena ulangtahun tv# yang ke beraper ntah)
4) kata-kata berunsur menghina isteri Rasulullah S.A.W
5) mempunyai name yang baik, tp men pelok dan berpakaian lagi hina dari orang kapir (yang ni bagi contoh la : rebecca NUR ISLAM)
6) U all tambah sendiri la ea, tak larat da.

pesanan penaja :
selaku seorang yang tidak gemarkan hiburan melampau, saya menyeru rakan2 semua akan memboikot industri hiburan yang tidak langsung sebenarnye memberikan impak yang baik:
industri filem dan drama telah byk mempengaruhi budaya pemakaian buruk remaja2 dan juga mendidik sifat dan perasaan hasad dengki dari drama2 yang dipertontonkan. filem dan drama juge byk menerapkan budaye barat yang tak sepatutnyer diikuti sama sekali, klu dulu biase la pengang2 tangan,skang ni da men pelok2, ape ade hal, kite kan da maju. kan?maka kolotla orang yang takleh terime pelok2 ni kan??tahi lembu aka bullshit. Mereka2 yang mendokong budaya barat inila yang kolot, budaya2 barat lebih menjurus/sama dengan budaya2 masyarakat jahiliah yang sememangnya kolotsebelom diperbetolkan oleh islam dengan kehadiran insan agung, Rasulullah S.A.W

kenape nak boikot?
dengan tidak menonton drama dan filem, kutipan royalti artis akan berkurang dan secara pelan2 mereka akan sedar mereka udah tidak diperlukan lagi dan mula mencari rezeki2 dengan cara lain selain dari berlakon dan sebagainya dan mungkin mereka2 berubah kearah yang lebih baik macam drama cerekarama yang dorg sendiri belakon tu.

looser giler ko naz, kolot, Allah nak bagi rezeki kat die dgn berlakon, biala..
maka lagi looser la sape yang berfikiran cmtu, penoreh getah pon boleh beli inspira babe. kenapa nak dapatkan dengan cara yang tidak baik kalau yang cara yang baik masih luas?cacing dalam batu pon boleh makan.biala kita sedikit susah, kaya raya tp hidup kelam kabut dan bermasalah. kenape peru kaye kalau rumah tangge bergoncang2? semua yang berlaku, cerai berai dikalangan artismasalah2 yang timbul sebenarnya pengajaran dan petunjuk pada mereka2 yang ade akal:) sape yang takmo gune akal, layan jela hidop yang porak perenade tu.

tapi ade jer filem yang mengajar bende baik, cthnyer aku masih dara.
baik ker?nak bg budak2 tak berzina, tp gune medium sangap lubang, ape citer?men pelok2 ape citer? ingat guys, matlamat tidak pernah menghalalkan cara.camtu berst la pelacur, bagi alasan melacur utk bina masjid.boleh gitu?:P

akhir kate, u all simpulkan sendirik yer, den ade keje nak siapkan:) entry den hanya utk manusia yang ingin berfikir.maseh

semoga runtuhla industri hiburan untuk negara.hehe


gambar : elfira loy
motif : tade.
pesanan pada elfira : kalau adek tak suke adek bgtau ea, nati abg remove <--trademark da skang.hehe

55 comments:

Peri PiA on January 11, 2011 at 12:44 PM said...

typical artis malaysia(bkn semua)

MiSzy DiaN on January 11, 2011 at 12:45 PM said...

sakit mata laaa skrg dgn artis zaman skrg..suma bajet nak feymes..tapi bukan lama pn..dah tu pakaian..
wahhhhhhhhhhhhhhhh...
hebat!!
smpai sakit mata n mnambahkan beban adalah..
huhu..
ntah apa nak jadi laa ngn dorg..
pakaian tu tutp la sket mana yg tdedah kn.. ayat klise lupa slalu jak kuar..

Maizatul Akma on January 11, 2011 at 12:48 PM said...

waaaah i sokong gituwwww yah!

Izan Ishak on January 11, 2011 at 12:50 PM said...

betul3...matlamat tak pernah menghalalkan cara. so, mmg sakit mata dan jadi sakit jiwa bila tatap kisah2 artis mesia skrg nih. banyak sangat cakap tak serupa bikin~

y u y u Z u l a i k h a on January 11, 2011 at 12:54 PM said...

hmm.. 50 50.. tak semua artis cam tu. heheheh

hanna iymeera :) on January 11, 2011 at 1:00 PM said...

elfira tu comel , nk mcm umie aida. takde kena mengena lansung komen .

Ujang9897 on January 11, 2011 at 1:04 PM said...

amik kau siapa artis yang bace nie ibarat kene pelempang sulung kene batang hidung..hahaahha


aku baru nk jadi artis..bace entri nie tak jadi la...

erm...heliza belakun baik tau..ko jgn kutuk2 heliza k..aku pukul kau kang..hihi..

yad'z on January 11, 2011 at 1:07 PM said...

kamus ang betul lah... den pon ade beli kamus tuh.. hahhaa.... totally true...


ni hah akak angkat belah mak tiri bapak elfira roy... el kate asal satu gambar jek... ni nak marah ni.. lau boleh letak gambor adik die sekali.. ngeh3x..

iqbalhakimi on January 11, 2011 at 1:28 PM said...

artis oooh artis...seronok kah mereka dengan dunia mereka?..entahla..

Cik Eka on January 11, 2011 at 1:29 PM said...

em fasah sandah..biakanlah die....dengan dunia die.kan kan

Shag on January 11, 2011 at 1:32 PM said...

Yeah! Okay, lepas ni nak setat boikot cerita melayu kat wayang. Haip. Dah lama setat boikot pun. Cerita kalau tak tayang seksi sikit tak sah. Kalau tak p club tak sah. Haih~

syazwanizr on January 11, 2011 at 1:37 PM said...

yang part pesanan kepada elfira tuh tak tahan!

Cik Liyana on January 11, 2011 at 1:41 PM said...

setuju..tapi taksemua yg nak buat filem macam tuh kan..yg tak buat adegan pelok2 pon kena haramkan...yg seksi separuh telanjang mencarut2 tak plop ! aishhh!!

http://hatikuhatigetah.blogspot.com/2011/01/gosip-getah-drama-sheila-rusly.html

Jejaka Terhangat on January 11, 2011 at 1:45 PM said...

sangat setuju..parsha sendat perlu diboikot..aku tak paham btol golongan manusia yg cakap "lantak pi la dgn dia"..tp tgk gak lakonan dia..bnda tu secara tak langsung membuka peluang lakonan utk dia..takkan tak dpt pikir kot..

Jejaka Terhangat: Kesan Youtube: Tuan Badan Ted William, Pengemis Bersuara Emas.

The Sharkox on January 11, 2011 at 1:47 PM said...

memang dari dulu aku cukup tak bekenan ngn FS


hui..elfira loy kalau buat perangai cenggitu memang aku lempang dia laju2

TheSharkox's latest Entry Biarlah dia nak pakai macam mana pun, korang sibuk apa??..

Anisa Hang Tuah on January 11, 2011 at 1:48 PM said...

nis mmg tak berkenan dgn fasha sandha dr dulu lagi
lantaklah peminat2 die nak marah ke hape kat nis

nis ade hak tanak suke diee

ergh.emo
:|

mia on January 11, 2011 at 1:59 PM said...

huhu..wa ketinggalan yg ni dato..hehe..

trademark tu xbole belah ka..ehkehk

i am S!L4H.. on January 11, 2011 at 2:09 PM said...

uncle..ni klo uncle mention name x pe ke?x kne fire ke?ngeeee

Faezah Hannah Al Baj on January 11, 2011 at 2:22 PM said...

bukan semua babe~ ada yg bagus..tap ada gk yg cm sampahh~ hgsdgfusnbkjcgdbn!!! papehal..buang yg keruh amek laa yg jernih. asalkan aku bahgia :)

NURUL NADIAH MAMAT on January 11, 2011 at 2:36 PM said...

macam mana pelakon tak berlambak lam negara kita.....
macam2 program ada macam pilih kasih....
cuba hapuskan benda2 macam tu...confirm lingkup....

MAPPIAU on January 11, 2011 at 2:37 PM said...

haihhh naseb baekk den takdo kawan artis!!! ngeh ngeh ngeh

amataresu on January 11, 2011 at 2:56 PM said...

FS dan seksi mmg x dpt dipisahkn..


MEREKA AHLI SYURGA

diba on January 11, 2011 at 2:59 PM said...

hrap brtaubat la..huk22

fya zainal on January 11, 2011 at 3:17 PM said...

trademark tu yg x tahan hehe

sy pown x berapa berkenan artis mesia yg show off too much skin sakit mata tgk

pakai baju x dedah x bley ke?

|-sw33t-dream-| on January 11, 2011 at 3:20 PM said...

sy sokong citer aku masih dara tu baik tapi..saya tak suka bila dia kata klu nak tutup love bite tu pakailah tudung....

rasa nak pelempang je sbb secara automatiknya dh jatuhkan imej orang yang bertudung...walaupun tak semua orang yang bertudung tu baik..

syuwai on January 11, 2011 at 3:26 PM said...

haha.. suka trndmark pada pic tu..L0L~

Kuman Chaos on January 11, 2011 at 3:31 PM said...

Elfira Loy mmg cute..:D
kes fasha... no komen :D
kuman "Tornado DAH SIAP!!." Entry

Qaseh dalia adelia on January 11, 2011 at 3:39 PM said...

always make a controversi lah si shanda ni

adrinaqamarina on January 11, 2011 at 3:45 PM said...

nanti bila kte ditanya, apa yang nak jawab. takot kot. aduh.

nasib dok sini, so tepelihara lah sket dari tengok hiburan terlampau tu.

pst, tu memang dah jadi trademark kot.-.-'

CikBulat on January 11, 2011 at 3:48 PM said...

suka la tuh. hahaha

Cik Nathrah on January 11, 2011 at 3:52 PM said...

like this! hahaha

She's retarded on January 11, 2011 at 4:05 PM said...

betul2!niat tidak menghalalkan cara. tp aku suka sikit kat fasha sebab dye mengaku tu gambar dye. artis lain?....

NOOR FATIN on January 11, 2011 at 4:19 PM said...

pakai bikini, insaf, pakai bikini, insaf. aih

Hafizuddin Jasmi on January 11, 2011 at 4:23 PM said...

like ye!!!
hahaha.tau takpe artis2 skunk ni..
lupe diri btul.

sarah-najwan on January 11, 2011 at 4:40 PM said...

dunia mereka mmg begitu
kita timbang2lah yg mana baik atau buruk

tapi heran..seme org nok glemer..nak jadi mcm artis..nak kata ape??

axuerha on January 11, 2011 at 5:09 PM said...

OOOppss!!! i artis baru...ade i kesah??? hahahaha
tapi kan, tv baru al-hijrah tuh bagoos..tv islammic ala-ala radio IKIM...

iniialahaku on January 11, 2011 at 6:10 PM said...

aku tak layan artis malaysia sgt..nak sesat, sesat trus ngan artis international...ehhehe..
p/s:aku suka yg bwah 2....
"semoga runtuhla industri hiburan untuk negara.hehe"

hahaha..gelak style chucky...

Cik Mimie on January 11, 2011 at 6:36 PM said...

huhuhu..artis2 skrg, da cam artis ngara luar ase...

xtau nk beza da..ermm..

Izamir Ridzwan on January 11, 2011 at 7:48 PM said...

dari dulu smpai ntah bila mmg IR anti fasha.. gedik!

zaira on January 11, 2011 at 8:18 PM said...

boikot industri seni barat!!!

bukan indutri seni Islam. (^__^)

miss fatihah on January 11, 2011 at 8:25 PM said...

terbaik! :P

emieysandra on January 11, 2011 at 8:26 PM said...

xsuke FS.

mOoN on January 11, 2011 at 8:32 PM said...

agak2 kalau mr. & mrs. artis da cari keja laen,, me boleh jadi pengganti x? hahaha...apapun,, another entry terbaek dari en.naz...:)

Solihin Zubir on January 11, 2011 at 9:22 PM said...

hahahhaa.. terbaek dow!
i loikeee...
smoga runtuh la industri hiburan negara.. heheh...
aminnn....

RuSh D on January 11, 2011 at 10:09 PM said...

taw takpe...pening pala tgk...

cik-terompah on January 11, 2011 at 11:31 PM said...

duniawi2.. suka menghalalkan satu benda yang kita tau haram.. memang macam haram pun..

garfield88_aini on January 12, 2011 at 12:10 AM said...

gaya FS yang seksi buat sakit mata.... =p

mia.azlin on January 12, 2011 at 1:48 AM said...

wahhh! suka post nih! :)

Syafiq Rosli on January 12, 2011 at 2:31 AM said...

macam2 skunk ni bro..aish

mie on January 12, 2011 at 7:22 AM said...

huh...
macam agenda skrg ni..
ehehheee

H A N S on January 12, 2011 at 7:32 AM said...

sy mmg sokong!!! terbaik nyer entry, hope hartis2 bacer entry ni. huhuh

alexa yussida on January 12, 2011 at 8:09 AM said...

yeahaa..jum sama2 boikot..hmmphh..tuh ar dlu sntuh,pastu pelok2,pastu cium2 dahi...tgu masa nak comolot je tuh gamaknye...mintak jauh!~

Miss Yaty on January 12, 2011 at 9:34 PM said...

sekarang bukan berbikini je patut jadi isu...

artis berkemban nampak segala tu pun patut jadi isu dari dulu...

MIMIE AIZA on January 14, 2011 at 2:15 PM said...

artis dekat malaysia ni berlambak2 je yang pandai2 belaka. belajar dekat luar negara, ambik course hebat2. siap ada 2 3 degree lagi. tapi sebab ape jadi artis? sebab x nak jadi kuli.

Gayahspears on January 14, 2011 at 4:49 PM said...

seksi seksa..hahaha

 

Designed by #