Monday, January 3, 2011

pasca sambutan tahun baru : contest pertame suratan kebetolan

makluman:entry ni ditaip mengunakan nokia 3310

semalam majoriti rakyat malaysia bergumbira melonjak2 kegembiraan meraikan smbtn tahun baru. So den nak buat satu kontest sempena pasca sambutan tahun baru ni.

okey, utk kontest ni, cm biase, nk tiru cm ben ashaari:
1. Crop header suratan kebetolan
2. Tajuk : kontes petame suratan kebetolan
3. jwb soalan : berape jumlah kes buang bayi yang akan berlaku pada bulan sept nati akibat dari bayi2 yg dihasilkan hasil proses penzinaan yang belaku after sambutan tahun baru 2011?
4. Tinggalkan url anda disini.hehe
5. jangan bincang jawapn wei.hee

Amacam?tekezut tak dengan kontest ni?ngeh3. Tp tu la realitinye babe. If u all tak caye, tunggula bulan 9 nati, u all kirela bape.dapatla tau jawapan bg soalan ni (:

hehe.jgn amek serius pulak,kontes rekaan tu just medium yg den gune ni utk smpikan PERLIAN den kepade mereka2 yg terlibat dgn smbutan tahun baru bermula dari penganjur smpi kpd mereka yg terkinja2 mcm org hilang akal, men2 buih pulak tu seperti yang ditujukkan dlm buletin utame tb3. .ngeh3. pesanan den, toksah la nk berbangge dgn care kehidupan barat yang bodoh dan xde otak. Mane hilang iman dalam hati beb?da buang ke laut ke cmpk dlm lubang jamban kat rumah?
Nak berdakwah kene kreatif, betol x? If u all just pakai kopiah n p serang budak2 ni, dorg pon malas nk layan.

42 comments:

Miza Yusof on January 2, 2011 at 1:02 AM said...

menarikkkkk :)

Bulan on January 2, 2011 at 1:06 AM said...

sokong ang!

zaMir on January 2, 2011 at 1:13 AM said...

mesej yg tersirat....

MAKCEK bukan NENEK on January 2, 2011 at 1:15 AM said...

ingat ang nk wat temuramah ke upon ipon ke x pon sesi temubual.
n ini baru . contest gitu ,hox
menarekk yaw .

Anisa Hang Tuah on January 2, 2011 at 1:27 AM said...

nokia 3310

hehehe

najihah sahami on January 2, 2011 at 1:42 AM said...

hahaha...xsampai bulan 9 la naz. bulan 2 3 4 5 6 7 pun akak ada nye janin atau fetus dijumpai ke. alah..macam xbiasa. negara kita kan MAJU! haha

yad'z on January 2, 2011 at 2:01 AM said...

peh... den baru dengan serius nye nak join contest tuh,,, siap nak gi carik statistik kelahiran baby yang tak berdosa tuh... ngeh3x,...


dulu je insaf kejap pasal tsunami... konon tak nak sambut... tapi, few year lepas tu, lagi teruk disambutnye... rosak2...

yad'z on January 2, 2011 at 2:05 AM said...

tambahan :

cuba naz tambah pulak baby yang akan lahir lepas malam ambang merdeka... tak ke berdozen tuh... kalau satu daerah sampai lima nam orang buat, kalau dah seluruh malaysia?... aduih, emo lak aku... hadeyy...

Izamir Ridzwan on January 2, 2011 at 2:15 AM said...

xde faedah je smbut menda gitu.. yang awal muharram diorang x sambut, thun bru masihi sambut.. ikut sgt la budaya org putih..

i am S!L4H.. on January 2, 2011 at 2:33 AM said...

haiyooo..mmg plik kontes ni..tapiiiiiii..dlm mksud tu..eheee~
msti byk smbutan ni..

Syat0za on January 2, 2011 at 2:41 AM said...

weyh, alaa.. baru excited nk join! :P hahaha
nasihat yg bagu! :D

azrinrahim on January 2, 2011 at 2:48 AM said...

incya-Allah ayie join..

Fariq on January 2, 2011 at 3:11 AM said...

hahaha,, rekaan je.. hampeh,,
baru nak tanya,, camne nak copy header tu kalau header pon tarak,, kahkahkah,,, papepon still maksud tersirat tu sampai kat lubuk hati,,

Gayahspears on January 2, 2011 at 3:52 AM said...

keh2.. ingat kontest betoi2.. ampes...
setuju2.. tak perlu nk tunjuk aksi bodoh sambaut thn baru eh....

suffer8zine on January 2, 2011 at 5:53 AM said...

hekkk siot je

Terkini : Faizal Yusof Meninggal Dunia (Update)

cik miera on January 2, 2011 at 7:11 AM said...

woo..contest..!! ^_^

alexa yussida on January 2, 2011 at 7:30 AM said...

keliru suda:P

betol tu..slalunya bulan 9 mula la ramai bayi kena buang,bulan 2-3 plak janin..haih.

Izan Ishak on January 2, 2011 at 7:53 AM said...

kita tengok jelah nanti...buat pandai, lepas tu suka suki je buang merata2~

wanda arry on January 2, 2011 at 8:15 AM said...

xterkira nt..sian baby2 tu nt ye

Faezah Hannah Al Baj on January 2, 2011 at 8:17 AM said...

melampau betul.cegu gh marah ni >.<"
hehe..

aku pelik betul la babe, apesal awaal muharram depa xhirau..tp new year countdown, semayang magrb pon xsempat. apetah lg isyak.keesokanny subuh pon komfem xbgn2 lg..(haaa..kn cgeu dh bebel.har har)

inilah dia penyakit zaman millenium..mentaliti sudah x seimbang..haihh..jom2 kiter teruskan berdakwah dgn cara cOol sebegini.hehe

Joy Norin on January 2, 2011 at 8:19 AM said...

tak smpi hati nak kira..

Ain Zulaikha on January 2, 2011 at 8:45 AM said...

nak join! nak join! hahahahahah dapat hadiah pahala pun jadi lah.. kih kih kih..

syafiqah khadiron on January 2, 2011 at 9:23 AM said...

http://outofsyafiqahcontrols.blogspot.com/2011/01/kontes-petame-suratan-kebetolan.html

syaff join. hahahhaa

nama.aku.lynn on January 2, 2011 at 9:25 AM said...

tkujat den tgok contest dato' ni..soalan mauttt pnyaa..hahahha..

FasiHaH SupiaN on January 2, 2011 at 9:38 AM said...

ingatkan betul ada contest...ish3...

M I A J A M A L U D D I N on January 2, 2011 at 11:08 AM said...

nak contest bintang kecil. Bolee? hahahaa..

Jejaka Terhangat on January 2, 2011 at 11:10 AM said...

haha..anda buat masa malam tahun baru? ngadap blog je..i don give any damn bout countdown2 buang masa tu..pelik btol. ape tah masyarakat kita excited sgt ngn countdown2 ni..paedah ape?

Jejaka Terhangat: Tutorial Letak Lagu Dalam Entri..

Ujang9897 on January 2, 2011 at 11:18 AM said...

jwpn dia susah la nyah..aku nk bincang gak jwpn..hehe...

shada wentz on January 2, 2011 at 12:10 PM said...

hoho. tu la. mintak2 dijauhkan la prangai2 mcm tu =..=

MIMIE AIZA on January 2, 2011 at 1:52 PM said...

nak kene tunggu bulan 9 tahun 2011 ke ?

NOOR FATIN on January 2, 2011 at 1:59 PM said...

byk sgguh pasangan kna tangkap khalwat.. adess

nad_ira on January 2, 2011 at 3:20 PM said...

zaman sekarang kan, semua otak letak ketepi

sarah-najwan on January 2, 2011 at 5:29 PM said...

itulah..xle nk kata apa
gejala ini mcm makin meruncing..

semoga kita semua terhindar dr segala kemaksiatan dan kemungkaran..

semoga Allah taala melindungi kita..

optionshift3 on January 2, 2011 at 9:08 PM said...

memang kemungkinan yang tuan jangkan tue akan berlaku 9 bulan lagi...kita tunggu dan lihat surat kabau bulan sept atau ogos 2011 nanti...

Afzainizam on January 2, 2011 at 11:38 PM said...

Welcome..Happy..New..Year
╔══╦══╗╔╦╗  
╚═╗║╔╗║║║║ 
╔═╝║║║║║║║ 
║╔═╣║║║║║║    
║╚═╣╚╝║║║║    
╚══╩══╝╚╩╝
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Selamat Tahun Baru Dengan Azam Baru
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Selamat Maju Jaya... Di harapkan Tahun ini adalah terbaik dari sebelumnya...

Bulatkan tekad mencapai impian ... Bukan sekadar manis dimulut.. Bukan sekadar hangat-hangat tahi ayam

eeeemmmmmm tengok lahhhhh 9 bulan 10 hari ade gak yang membuang anak nanti masuk surat khabar

mia on January 3, 2011 at 10:40 AM said...

huhu..tu la..tekezut TV3 slmber je siarkan parti buih kt bukit bintang dgn nada positif..seyes pelik..ntah knape tv3 skrg ni mcm da laen macam pulak..huhu

dato, mntak tlg vote bole?kehekhe

VOTE FFTF 035 KAT SINI

tima kaceh daun keladi yaa..

Sunah Mohammad on January 3, 2011 at 11:50 AM said...

eiks, alaa..kontes rekaan je ke? ingat betul2 tadi..baru nak join~ hehe..apepun, good job dude~ kreatif anda bdakwah~ suke2~

miss fatihah on January 3, 2011 at 6:27 PM said...

haha style ! tak perlu jadi ustat pon kalau nak bagi ayat tersirat :P

emieysandra on January 3, 2011 at 6:55 PM said...

eh, betul2 contest k ni..alamak, bab menganggar ni fail la naz..

hudahazwani on January 3, 2011 at 7:00 PM said...

baik nye kontes la beb..hahaha..tapi kekadang ko ni ting tong gk kn naz...haha


http://hudahazwani.blogspot.com/

cek chun on January 3, 2011 at 11:28 PM said...

betoi tu naz. makin maju makin penin budak2 nih. orang tua pon sama. semua akai letak kat lutut

NuSaNa NoSa 91 on January 5, 2011 at 2:53 PM said...

relax la naz.. klu ngr nk semakin maju, kena la makin buang bayi scr besar-besaran.. hahahahaa~ ^_^

 

Designed by #