Wednesday, January 19, 2011

PANAS GILER : Penipuan blogwalking (entry ni den copy paste dari pendekar berkuda)

Kegilaan penipuan penggunaan taktik kotor berblogwalking rupa-rupanya menjadi permainan harian sang blogger-blogger ini. Sungguh tak ku sangka. Mereka fikir perbuatan mereka tidak mungkin akan dapat dihidu tetapi mereka tak sedar bahawa sepandai-pandai tupai melompat, akhirnya jatuh ke tanah juga~!

Anda nampak tak screen-shoot di atas? Masih belum mahu bertindak lagi untuk menukar CBOXanda kepada Shoutmix?? Masih belum mahu lagi melakukan "Website Lock" terhadapShoutMix anda? Okay, pendekar akan berikan ini kepada anda~! Supaya anda tahu bahawa mereka-mereka di atas ini adalah penipu di dalam dunia blog~! Mereka meninggalkan jejak di shoutbox anda tapi mereka langsung tak melawat blog anda sebenarnya~!


Trafik~!! Ya~!! Trafik nya di mana bang?? kata dalam kotak CBOX aku ni korang singgah... tapi mana traffic source blog korang?? Korang ingat aku buta ka?? Korang ingat aku ni terlampau bodoh ke nak percaya dengan korang ni??

Satu lagi yang memang tindakan bebal lagi tolol korang ni. CBOX ni aku sorokkan la derrr... Macam mana korang boleh masuk kat dalam pulak?? Pastu pretend yang korang mai blog aku ni?? Memang kurang ajar la korang ni kan?? Memang nak kena hentam la kan kan kan??

Alo bro Sembang Kosong~!! Aku cukup tak sangka kau pun join diorang gak yea~! Dah la koleksi lawak-lawak kat blog kau tu Copy Paste~!! Kau menipu lagi dengan trafik kosong ke blog aku ni ye~! Dah berapa lama kau buat kerja kotor ni bro~???? Aku sangat panas hati ni~!!! SAKIIIIITTTTTT~!!!!! PANAAAAAASSSSSSSS~!!!!!!!!!!!!!!

Patutlah blog kau lebih banyak follower kan?? Trafik pun selalu tinggi kan?? rupa-rupanya diorang tertipu dengan permainan tipu daya kau ni.... memang melampau lah bro~! Kau memperbodohkan orang lain tu memang sangat melampau~! Kau cuma datang kat shoutbox je tapi tak datang kat blog. So, mana trafiknya kat situ??

Kalian nak tahu link2 dia? siapa kah si jahanam semua ni?? Ni ha pendekar senaraikan semua sekali~! Supaya anda tahu siapakah mereka-mereka ini. Supaya mereka tahu apa padahnya menipu kita~! Biar mereka rasa akibatnya menipu kita~!!

  1. Newbie - http://www.wowberita.com/
  2. Kasim Ahmad - http://bulanpurnama89.blogspot.com/(BulanPurnama MariLompat)
  3. Innovator - http://rosyur.blogspot.com/
  4. Joe - http://www.joharihamzah.com/blog
  5. Fashion Girl - http://www.samredgroup.co.cc/
  6. SK - http://www.sembangkosong.com/ <---- kalian kenal dia ini ~!!!
  7. Popolita - http://popolita.blogspot.com/
  8. Cilupbah - http://cilupbah.blogspot.com/ (kalian pasti kenal dia~!)
  9. Anggur - http://akujobless.blogspot.com/
  10. Melati Putih - http://d-ina-pengantin.blogspot.com/
  11. Cahaya Cinta - ask-me-photographer.blogspot.com/
  12. Suhaisweet - http://suhaisweet.blogspot.com/
  13. GetMovie124 - http://getmovie124.blogspot.com/
  14. Umar Yang Cute - http://salam1malay.blogspot.com/ <---- Kalian PASTI KENAL~!
  15. Blur a.k.a Jiwa Kacau - http://www.jiwakacau.com/ <---- kalian kenal dia~!!!
  16. Syamsid - http://flymoo.blogspot.com/
  17. Joe a.k.a Faizol-1 - http://questwinintravel.blogspot.com/

Biar apa pun alasan mereka. Yang salah tetap salah. Sama ada mereka mahu meminta maaf ataupun teruskan dengan ego mereka~! Silakan kalau kamu mahu~! Akan aku hentam kamu sehabis mungkin~!! Dasar blogger PENIPU~!!!

Ini hanya sebahagian sahaja daripada sekian banyak lagi blogger2 yang berkeliaran di kalangan anda.. percayalah.. anda akan temuinya di mana mana.

Tak usah di tanya bagaimana nak detect mereka. Tapi buatlah apa yang telah pendekar suruh anda sekalian buat di sini ---> LINK

dan kalau kamu nak tahu apa yang mereka buat dan bagaiman mereka buat, pergi kat SINI
dan jangan abaikan 2 entry pendekar sebelum ini~!!

SEBARKAN KEBENARAN INI KEPADA ORANG RAMAI~! JANGAN DISIMPAN~! MEREKA INI PATUT DI AJAR~!


ENTRY INI DEN COPY, UTK LEBIH INFO SILA KE : PENDEKAR BERKUDA

ulasan : mmg sebelom ni wa da syak dengan majoriti senarai blogger yang di atas, derm!tak perlu main kotor kot utk dapatkan trafik. fisshy

KATE2 AKHIR : MMG BUSUK LA KALAU KALIAN BENAR2 MELAKUKAN TKNIK BUSUK NI. WA BOLEH CAKAP, SEGALA DUIT NUFFNANG YANG DEPEROLEH DARI TEKNIK PENIPUAN ADALAH HARAM!


119 comments:

MiSzy DiaN on January 18, 2011 at 9:18 PM said...

tak faham sbnrnya apa yg mereka dah buat..blh terangkan?huhu

She's retarded on January 18, 2011 at 9:18 PM said...

aku tahu diorang menipu tapi aku tetap pergi blog diorang
kekeke

Izamir Ridzwan on January 18, 2011 at 9:20 PM said...

KAMI BENCI COPY CAT

alisha on January 18, 2011 at 9:22 PM said...

perghhh ! panas panas . ai pun dah panas nih . nih yang nak bengang nih . grrrr .

MAKCEK bukan NENEK on January 18, 2011 at 9:22 PM said...

biaq benaq weyh .
tskk baru nak bangga sbb depa ni salu mai blog den .
tapi apakan daya . tipah tertipuu.
tskkk T__T

iqbalhakimi on January 18, 2011 at 9:23 PM said...

gejala yang kita kena banteras!

||aLeaSaRa|| on January 18, 2011 at 9:24 PM said...

umar yang cute tu memang rjn tgglkan jejak.tapi masa tu dia srh vote supaya dia mng..erm..geram pulak bila terkena kan.tq 4 the info

Miza Yusof on January 18, 2011 at 9:24 PM said...

terbaiklah cik naz. memang sakit hati pun. kita bersusah payah ke blog depa. depa buat camni. yang SK tu memang dh lama tau dia menipu thats y lepas tau dia menipu miza tak balas jejak dia.

bongkarkan isu ni biar menggelupur semua yang menipu tu. gilakan trafik sampai camtu sekali. jahatnyaaaa!

Mra Mastura on January 18, 2011 at 9:25 PM said...

urmmmm...dah lame tau...~ sabar k =)

Miza Yusof on January 18, 2011 at 9:27 PM said...

si umar pun menipu jugak ? terbaik! dia selalu ke blog miza dgn adik miza. pergh! terbaiklah. memang cute!

Anisa Hang Tuah on January 18, 2011 at 9:28 PM said...

haaa.nis pernah dituduh copypaste
huu
sadis.kejam
tak suke
padahal idea sendiri kot
isskk.teremo pulak

Lurunna on January 18, 2011 at 9:29 PM said...

ye la.. shoutmix blog private pon bleh diterjah..hahaha..xbaik taw, terdesak sgt ke?haha

Ika Elmo on January 18, 2011 at 9:30 PM said...

ade jugak bende macam nih rupenye ek. iskk.

y u y u Z u l a i k h a on January 18, 2011 at 9:30 PM said...

derrr.. sabar derrrr... hukhuk..

Yiedpozi on January 18, 2011 at 9:31 PM said...

Yang Yied dah syak lama dah ialah Blur, Umar Yang Cute dan Sembang Kosong...

♥ LULU ♥ on January 18, 2011 at 9:31 PM said...

hahhh??x sangka nye..lulu pon slalu dpt msg dorg kat shout box!

mia.lia on January 18, 2011 at 9:31 PM said...

err.da bpe kli bce..xphm2.haha

Farah Shamsudin on January 18, 2011 at 9:32 PM said...

tq for the info ;)

athifah saidi on January 18, 2011 at 9:32 PM said...

pergh..betol ka ni?tak sangka diorang ni kretif.hehe

Cik Ungu Violet on January 18, 2011 at 9:32 PM said...

terbongkar akhirnya. kantoi.

annyss on January 18, 2011 at 9:33 PM said...

sy pun x bp phm.. tp dunia it skg... mmg mcm2.. sy je x bp celik it.. huhu

Nurul Hani on January 18, 2011 at 9:35 PM said...

Nak mintak share kat blog boleh ? :)

Faezah Hannah Al Baj on January 18, 2011 at 9:36 PM said...

Gila traffic!

diana on January 18, 2011 at 9:37 PM said...

la..
muda2 dah menipu..
tak baik buat lagu tu..
nak traffic tinggi untuk apa??
untuk dapat be banyak??
nak duit??
atau nak popular??
kesian betul la..
allah bagi akal pikiran yang lebih cerdik sikit dari orang lain tapi digunakan untuk menipu.

Yiedpozi on January 18, 2011 at 9:41 PM said...

Memang panas giler dan sakit hati r dengan SK tu... Dah la copy paste entri orang pastu blogwalking secara palsu lak...

adrinaqamarina on January 18, 2011 at 9:44 PM said...

separuh dari diorang, kte kenal je sebb penh kena tapi tak ambik port pon~

Yiedpozi on January 18, 2011 at 9:45 PM said...

Blur, Umar Yang Cute dan SK tu memang Yied dah syak lama dah... Blur tu rasanya juga pernah menggunakan software auto blogwalking. Huhu...

Tak sangka bro Syamsid sanggup buat kerja kotor tu... Huhu

bidadarihijau on January 18, 2011 at 9:45 PM said...

baru thu...mmg ada dlm list tu yg pnah msuk blog jugakk..ee jahat nyeee

-[miracle]- on January 18, 2011 at 9:45 PM said...

err, ta faham sbnrnye =="
ape diorg buat eh? ngaa~

sarah-najwan on January 18, 2011 at 9:50 PM said...

la nazirul
nama2 yg kamu tulis tu ada la singgah..

kita yg straight ni pun gi jgk balas..huhu

xpe..jgn risau..ada nilai utk seme ini...Allah maha adil..

tq utk info yg sgt berharga ini..

y.o.n.g.n.a.n.a.1.8.8.1. on January 18, 2011 at 9:51 PM said...

Omaigod...ngok benar sy ni xtahu tipu helah ni semua selama ni..tp mmg si umar yg cute,SK,Blur aka jiwa kacau tu selalu tinggal jejak kat belog..susah payah la kita dok membalas kunjungan ke belog diorang..rupanya..huh!

Mimie on January 18, 2011 at 9:53 PM said...

Dunia blogging ni macam2.den xtaw plak menda camni leh ade.meaning dorang ni x g blog den laa??

mahirahnazlim on January 18, 2011 at 9:54 PM said...

kurang garam gula btl la dorg ni . hishh !

FaraCuna on January 18, 2011 at 9:57 PM said...

aiyaa..mcm ni pnye org pon ada ke? cehh..

Fariq on January 18, 2011 at 9:57 PM said...

pergh mendidih mata dengan org yg guna tektik kotor ni,, buang la cbox n shoutmix,, jom kita guna cara paling berkesan

jom lihat ini http://tinyurl.com/promote-bloggers-chat-room

daus on January 18, 2011 at 9:57 PM said...

cne dorang buat eh?

Sha Amane on January 18, 2011 at 9:59 PM said...

ak pun ditipu. ngeh3. slh sorangnye ad dlm senarai d ats. =)

Nur Areefah on January 18, 2011 at 9:59 PM said...

hari2 ada jejak daripada nama2 yang tersenarai tu...leccehhh

latest entry : SMAC'11 | being a mamarazzi

Aretikz on January 18, 2011 at 10:01 PM said...

Hehe.. Ini barulah pendedahan berani.. pergh ~ kalau aku memang tak pernah balas jejak mereka ni.. kecuali kalo dah url jujur.. haha..

DeQdEq on January 18, 2011 at 10:05 PM said...

mmg x sangka umar yg cute tu pun buat penipuan ni...

patutla selalu je nmpk jejak dia kt shout box...boleh kata setipa blog dia ada tinggal jejak...

rupanya dia menipu...

NuSaNa NoSa 91 on January 18, 2011 at 10:07 PM said...

hahahaha~ keen dh lama tau diorg nih penipu.. sbb tu xpernah bls jejak diorg.. annoying kot.. btw, senang je nk detect diorg menipu ke x, tp utk pengguna mozilla je la~~ ^_^

najihah sahami on January 18, 2011 at 10:08 PM said...

mish memang tak pernah nak terjah balik pun link depa ni. jijik kot taktik tu. uhh

mOoN on January 18, 2011 at 10:13 PM said...

ada yang fami'liar'...memang x sangka ar..huhuu...

mia on January 18, 2011 at 10:13 PM said...

huwaa..nice sharing dato..mmg ade rase mcm pelik je bila dorg ni singgah tpi xde dlm traffic blog..huhu

suffer8zine on January 18, 2011 at 10:16 PM said...

actly aku 1st time entri pasal ni awal tahun lepas tapi lupa la blog sapa, aku juga ade masuk 1 profile blogger ni, die ade banyak blog tapi dalam blog die tu ade 1 blog penuh dengan koleksi chatbox dari shoutmix, cbox n beberapa chatbox lain tapi semenjak aku sound owner blog tu terus die delete blog tu. so korang rajin2 la jenguk2 la profile blogger lain, mana tau detect blog yg mcm aku bg tau tu. selain koleksi chatbox didalam 1 blog, autoblogging software juga antara platform dieorg menipu dalam blogwalking. tapi bagi aku la, aku berblogging bukan semata2 mengejar traffic tapi untuk berkongsi ilmu, info atau berita kepada pembaca. tapi pape pon penipuan mcm ni mmg sangat DIKECAM dalam dunia blogger dan menandakan seseorang blogger tu tak jujur dan tak profesional. tahniah dan thnks kepada pendekar berkuda, nazwan dan semua blogger yang meneruskan usaha menegakkan keadilan dalam dunia blogger ni. sekadar komen dan pemerhatian aku bro.

Terkini : Mengurangkan Kadar Kolesterol Dalam Dara?

kiz on January 18, 2011 at 10:16 PM said...

shoutbox clone..haha..mcm ni pun ada..!! tak syok laa weii orang datang blog dia..dia antar clone je..huhu..

::nuRuLaDHar:: on January 18, 2011 at 10:16 PM said...

tak paham..bole trgkn? hmmm

❀aRaBeLLa❀ on January 18, 2011 at 10:17 PM said...

ada 2-3 nama tu mmg selalu menyemak kat shoutbox

MiSzy DiaN on January 18, 2011 at 10:18 PM said...

arghhh..
jgn la pnggil babe pula..
hihi..
gurau jak..
btw thanks..
nati saya cuba memahami entry ini yaa..hehe..

misyamissyou on January 18, 2011 at 10:19 PM said...

uh..dh syak dah..tp gi jugak sbb dpt trafik baik pnye dr blog diorg..wakaka!

misyamissyou on January 18, 2011 at 10:22 PM said...

ingtkan bende ni dh abis bulan2 lepas..tp ade lg yg buat kerja xjujur cm ni..haihh

cik-terompah on January 18, 2011 at 10:22 PM said...

alahai.. aku tak tau pun senarai blog yg buat gini.. siot la.. aku baru je pun gi sana.. ceh...

apa kes la drg gini..
serius x sangka nih.. alahai..

aNnE on January 18, 2011 at 10:24 PM said...

oh inilah mereka yang terlibat...jaga2..hahaha

Ummi AmnaAmzar on January 18, 2011 at 10:26 PM said...

laaaaaaaaaaaaaaaaa....tertipu ummi...kebanyakan dia atas dah smpy blog ummi,ummi pun dah g blog dorang..waaargghhh tidakkkk

Zaiya on January 18, 2011 at 10:27 PM said...

sy budak baru belajar.
saya hanya mampu terkejut.

Hot Mama on January 18, 2011 at 10:28 PM said...

thanks 4 da info bro..:)

knini on January 18, 2011 at 10:28 PM said...

fuhh skang br aku taw. thx!

man yusoef on January 18, 2011 at 10:29 PM said...

secara kesimpulannye.MEREKA NI BUAT BLOG KHUSUS UTK SHOUTMIX, PASTU TERJAH BLOG ORG LAIN DARI SITU SAJE KE??...betol ke naz?? sila pahamkan aku yg mcm blur2 menatang-jadah-haram ni...tapi mmg si SK, umaryangcute ada terjah shoutmix aku...TAPI AKU BARU PENIPUAN MEREKA LEPAS BACA ENTRY KO NI!!...ko mmg berjasa kpd aku naz...hehe

Nieza Micha on January 18, 2011 at 10:29 PM said...

yg SK ngan umar tak bape nak cute tu memang dah tau dah... tp rupenye ramai lg yg wat macam tu... memang hasil duit nuff dorang tu duit haram...

OrenLimau on January 18, 2011 at 10:34 PM said...

lerrrr...tertipu rupanya aku.
lerr lagi..lerrr..
lerrr jek yg aku bley ckp.iskk

alieff on January 18, 2011 at 10:35 PM said...

wah wah wah! seronok, berkobar-kobar den baca... haha...

p/s: sebenarnya ngah geram gak ngan spesies manusia cmni... den pnat2 la singgah blog org lain, baca entri, dia buleh wat kejadah haram tu... emang dasar~ T___T

Anak Ulu Cheka on January 18, 2011 at 10:46 PM said...

dasar keparat cis x guna punya olang...black list

MAPPIAU on January 18, 2011 at 10:47 PM said...

demmm!!! memang kuang ajaq okeh dieorang nih, sume name2 tuh ade masuk belog aku baru tadi memang hell sungguh la. aku pun pegi lurus jujur terjah belog die tau. hampehh!!

Zulfahmi Abidin on January 18, 2011 at 10:48 PM said...

kalau kes2 kurang asam mcm nie aku biase bomohkan aje.slmat aku tak famous.^_^.

Rara Farah on January 18, 2011 at 10:49 PM said...

tasuke giler main tipu2 nieyh..mmg ade dpt blogwalking palsu nieyh..tapi wt tatau jew..saket ati dowh....ta halal duwet dye dapat tu..sobs

Sunah Mohammad on January 18, 2011 at 10:58 PM said...

erk..terkezut..dan kecewa...huhu..
tadi check cbox, memang ade diorang ni..huhuhu

garfield88_aini on January 18, 2011 at 11:16 PM said...

thanks your info naz...
Alhamdulillah nma2 mcm tu belum wujud g kt blog aini...
Sabar ye...

Jejaka Terhangat on January 18, 2011 at 11:22 PM said...

adakah pendekar berkuda dah tegur diorang guna cara baik dulu sebelum dedahkan URL blog diorang secara umum? ingat entri ko sblm ni kata camne..islam ajar cara nak tegur org bukan dgn mengaibkan diorg secara terus kan?

tp mmg tak dinafikan, blog sembang kosong tu mmg clearly penipu..aku dah pernah tegur secara halus..dia degil baru aku buat special entry utk dia..tp dia still degil lagi..

tp blogger lain camne? dah ditegur dulu ke blom pacakkan link diorang?

::wan fadhilah:: on January 18, 2011 at 11:39 PM said...

oowww... baru taw.. patut la.. selama ni ada perasan jugak la.. kebanyakan drpd dorang nih selalu singgah jugak kt blog dan dorang selalu bgi short url yg mcm kt twitter tiba2 jdi pendek.. huh! lepas ni tak nak bukak dh yg bgi short url..

nak tahu short url atau panjang: time kat cbox/shoutmix tu halakan mouse pada nama/pengenalan diri yg dorang letak, jgn tekan lagi.. kalau yg guna mozilla firefox, boleh tgk yg tab kt bawah. yg sebaris dgn connecting tu.. sana boleh tgk url dorang short atau long.. huhu.. ni apa yg sya thu la..

Diya Edhayaa on January 18, 2011 at 11:45 PM said...

plig pasan umar yg cute 2 kt SB org len..
penipu rupenye~

iniialahaku on January 18, 2011 at 11:52 PM said...

yang SK ngan umar yg cute ni slalu je dtg kat tmpat aku..tpi bila aku BW bnyak tmpat, aku tgk sumanya sma je dia pnya shout..trus aku xpgi dah sna..hahaha.

p/s : Ni bukan software komen yer..aku komen ni ha...haha

Mama Kembar 3 on January 18, 2011 at 11:52 PM said...

aiseh... slalu terkena, mostly dgn nama nama yg ada kat atas tu ler huhuhu

ieyza on January 18, 2011 at 11:57 PM said...

aduhaii..sampai hati diorg wat cam gini...akk nie jujur gi blog korang..walaupun lmbt loading..akk tetap tunggu..tapi nie balasan korang yer..ishhh...sedih laaa

dak eina on January 19, 2011 at 12:12 AM said...

ptt ler tetiap hari de je nme2 diorg.. ceitt gne cra kotor!!

Cik Shag on January 19, 2011 at 12:21 AM said...

Yeah. Ada list nama boleh lah Shag banned terus dorang. Hehe.

Gulp~ Bro Naz mmg tgh panas skrg. Dapat rasa dari bait bait kata dalam entri ni.

p/s : screen-shoot di bawah bukan di atas *2nd paragraph* ;)

abuikhwan on January 19, 2011 at 12:42 AM said...

pun tertipu...

Nur on January 19, 2011 at 1:05 AM said...

macam mana nak tahu..tak paham...ada jgak eh cara macam nih..wahahhaha..innocent gile...memang umar yg cute tuh sellau jumpa..cute rupanya

KyLe on January 19, 2011 at 1:11 AM said...

tah papelah diaorg neh adehhh

whitecappuccino on January 19, 2011 at 1:15 AM said...

jahat dorang ni..padan muka kan dah terbongkar

ijatnuar87 on January 19, 2011 at 1:21 AM said...

isk,ni mesti dah kemaruk giler babas nih...dah takleh beza baik buruk...hampes btol la..

Haw on January 19, 2011 at 2:02 AM said...

sbb tu aku guna intense debate.. cbox & shoutmix utk org2 baru.. klu org2 biasa, kerap sangat pulak tu.. bih baik jgn layan

MIMIE AIZA on January 19, 2011 at 2:26 AM said...

sungguh tak sangka. patutlah mereka2 tu ada je dlm chatbox org lain. tak kan rajin sgt BW

athirah on January 19, 2011 at 2:51 AM said...

nama yg disnarai tu mmg slalu nmpk kat shoutbox pun.. hahaha.. tp x slalu amik kisah sbnr ny.. bz la skang nk lepak2 skali... huhuh...

btw... serius tak paham pe benda sume ni... entry ni dibuat mcm keadaan mrh.. so bila baca entry ni rs mcm blurrrr... yg fhm just mrh org tipu.. tu je.. hohoho...

ieyba on January 19, 2011 at 4:12 AM said...

act..x phm la...pe jd ni??pe yg dorg tu buat sbnarnya??huhu

kalau guna flashbox bole x??huhu

MOQ on January 19, 2011 at 8:45 AM said...

huihhh ngerinye...

Mra Mastura on January 19, 2011 at 8:56 AM said...

ask them if they really used this software directly dlu lah k.. =)
sbb my fren yg disebut atas tu, dy kate dy btul2 dtg blog org, but dy xcomment..tu yg i tanye direct la.since dy keje kdai komp, so mmg ah banyak mase dye nak ngadap lappy n bw kan? yg len2. i tatau.. just bgtau aje..

Hanis Azla on January 19, 2011 at 9:18 AM said...

sedihnya bila kenal dgn org tak ikhlas mcm tu...

Mizz Farah on January 19, 2011 at 9:34 AM said...

btol ke ni encik naz...??ade jugak beberapa nama yang rajin sungguh singgah belog saya...iskkk~

misz sheyla on January 19, 2011 at 10:03 AM said...

haaa...seb bek x letak kotak menjerit...cume g lawat mereka2 yg komen ngan g blog larian aje

~ yus ~ on January 19, 2011 at 10:22 AM said...

oo boleh tipu trafik cara gitu ke?

Thanks for the info bro..

shada wentz on January 19, 2011 at 10:33 AM said...

wow. dasat ni naz!

Ujang9897 on January 19, 2011 at 10:38 AM said...

apa yg dorg lakukan ek..

OLick SyaSya on January 19, 2011 at 11:31 AM said...

babe tengs a lot..ahh shitt..aku hari2 msk blog dowg..cilake berperangai sebegitu...

YanaMIB on January 19, 2011 at 11:35 AM said...

thanks for this info..no wonder la ayt² kt shoutmix tu same je..xpernah ada beza..bila dpt tau cemni rs marah gak la...skrg jugak nak banned itu url..miahaha~ ^_^

khaifaiz on January 19, 2011 at 12:33 PM said...

Ptt la aku x pnh detect refferals dorng2 ni.. men kotor rupenye..

❤NazirahMoktar❤ on January 19, 2011 at 12:35 PM said...

Salam.
memg salah pon kalao niat menipu guna software itu, sebab saya pon tak jejak blog org yg url pelik2 tu..tpi jgn la cakap org bangsat, tmbah2 kat dalam blog.

p/s : tak menyokong auto blogwalking software, tpi tak juga menyokong penggunaan perkataan yg tak cantik itu.kite pon ada salah yg kite tak nmpak kan.

Fiqas on January 19, 2011 at 12:36 PM said...

thnks utk info yg menarik ni..sk, umar, blur tu selalu ada kat s.box saya...haru btl la diorang ni..

Peri PiA on January 19, 2011 at 1:24 PM said...

so ka?now i'm not blur anymore

bukan senang nak senang LoL

NadiRah on January 19, 2011 at 2:06 PM said...

cait!!!
baru nak join contest JIWAKACAU...
tak jadi ar..!
bengang sama kamu!!!

eily farhana on January 19, 2011 at 2:56 PM said...

grrr.... baru tau pasal ni.. ketinggalan betol la saya ni.. >.<!!! mencik tol kat nyah2 seme tu.. grrr~!!

Qaseh dalia adelia on January 19, 2011 at 3:06 PM said...

uhuuu yg naz tulis anda kenal tu ..yup kenal ..uhuuuuu ~ tipah tetipu

tia on January 19, 2011 at 3:14 PM said...

umar yg cute tuh da lama aku tau, patot ah follower ramai!

amiey lee on January 19, 2011 at 3:25 PM said...

huhu baru tau la.... rupanya ada ek mcm tu..alahai penat aja la aku perasan selama ni.... tgk nama org yang follower riban2 ni ada masa dtg jenguk blog kta.... rupanya tipah tertipuuuuuuuuuu huhu sakit nye jiwa..pnat aku pn g up traffic depa..senget kangkong betul la...

Azyie on January 19, 2011 at 3:55 PM said...

minta izin copy ek..daku pun terkena...

Siti Fatimah Fuzz on January 19, 2011 at 4:19 PM said...

banyak betul eyh....nasib baik cik siti tak pernah terkena benda2 ni semua.....

tqaAwesome on January 19, 2011 at 4:25 PM said...

herm~ for me, tak kisah pon sebab aku blogging tak amek tau langsung pasal traffik ni.

pada aku (pendapat aku) kalo betol2 ikhlas berblogging, si pendekar berkuda ni pon buat ape nak marah sangat. dia marah sbb org tak singgah blog dia ke? huhu.

biaq pi lah mereka yang menipu tu. kalau blog mereka best, org akan tetap jenguk. kalo dah mmg tak best tapi hari2 gune software tu pon tak gune gak. hoohoo.

bagi aku, yang gune software tu hanye nak untung dalam jangka masa pendek je. dia rugi sebab blogging hanye nak dapat traffik tapi tak kenal dgn blogger2 lain. diorang yang rugi..kita tak rugi pon.

so aku rase kurang berhemah la nak kecoh2 sampai macam ni,siap cakap diorang penipu semua. aku rase lah. heheheee ^___^

The Nurul on January 19, 2011 at 5:46 PM said...

pernah jugak ada sorang blogger ni suka bw haram kat nurul. perasan sangat, kalau dah pagi malam dia je yang dok tinggal ayat kat shoutbox lepas tu ayat asik nak sama je ape hal kan. dah la blog tak best. hah tak koser nak pegi klik blog dia bluwek! menyampah!

schaze zainn on January 19, 2011 at 9:39 PM said...

thanks for da info :)

cucu minta izin untuk mengopy :p

PiKOk on January 19, 2011 at 11:08 PM said...

uih ape nih?
siyes ketinggalan..haih

Halusinasi on January 20, 2011 at 1:47 AM said...

uih,
memang kejadian ni selalu berlaku,
kita ni dahla suka membaca blog,
bukan setakat singgah sahaja,
kalau hanya singgah, bukan blogger namanya, hanya sekadar menaikkan trafik
tu jek?
haish...lebih baik kurang follower dan masih ada yg komen entri kite berbanding ramai dan tak ada yang komen

thankz bro^^
sekurang-kurangnya, mereka ni dapat buka mata, hati dan minda mereka...

ecah on January 20, 2011 at 2:31 AM said...

secara x sengaja juge ko dah kasi free2 traffik kt blog dorg..

Up2saya.. on February 23, 2011 at 5:11 PM said...

x faham sgt apa maksud entri ni sbb newbie lg tp mmg kalau pasal menipu tu mmg x leh di biarkn la..kita blasah sama diorg!..hehe

mutoburok on February 28, 2011 at 9:20 AM said...

salam 1 dunia..saya baru dlm blog..jd x paham sangat bende nih..kecoh2 pebende nih??..nak tanya..bile orang singgah kat shoutbox xde trafik masuk ke kat blog yg die singgah tu??..bukankah klu die nak p kat shoutbox tuh die p kat blog dulu..kan ke shoutbox tuh dlm blog..mesti la ade trafik masuk kan..betul ke???..shout tu ape gune sebenarnya??..xpaham..bole tolong terangkan..

Ana admi on March 5, 2011 at 3:25 PM said...

tAU X Kalo kita berblog dgn ihklas ape hasil yg kita dpt..
kita puas ati dan berbaloi..tp kalo setakat semata2 nk dpt trafik, kita puas ati ke ape yg kite dpt? so ksimpulanye wlu ape yg kte dpt sedikit dr berbelog..tp bila kite ikhlas jujur kite akan rse s
sgt2 puas ati dan gembira..:)

IftiMonstaa on March 11, 2011 at 3:11 PM said...

sungguh TAK KU SANGKA !!

syud on May 17, 2011 at 11:08 PM said...

ok. sory dulu awal2 sbb syud blogger baru..so..xpaham.. traffic tu apa ekk??
slalu kalo ada org tulis kat shoutbox..syud akan bukak ja blog diorang..then..syud akan baca entry paling latest..kalo best..syud follow/ komen la..kalo tak..syud just tulis balik je kat shoutbox dia..
salah ke ekk apa syud buatt?? xpahamm2...

innovator on November 10, 2011 at 2:20 PM said...

@Sha Amane:haha..so funny..

innovator on November 10, 2011 at 2:23 PM said...

hello alls..its not money that we are aftering..we just want to have as many friends as we can..so that we can spread the info faster..thats all.we are not that pathetic~~~haha

miss sue on November 30, 2011 at 7:42 PM said...

sori..nak tanya pasal penipuan tu mcm mana ? tak faham sebab sue still baru dalam dunia blogger ni..

 

Designed by #