Monday, January 31, 2011

Kurang ajar, siapa yang syok sendiri ni??



gambar 1 : bersama team bowling yang hot. ujang yang paling huduh dalam gambar.

muke den tak macam mawi kot.hentikan spekulasi anda.macam aaron aziz tu mungkin la




di satu pagi yang dingin

lokasi : ibu pejabat suratan kebetolan Corp, Uganda.

Asyik..! Asyik..! Asyik..! Asyik Asyiknya Bercinta..(empon Uphone 6 ku berbunyi)

Hanis Zalikha (Setiausaha Sulit) : Dato Naz, ada wartawan nak berjumpa Dato. Emsem jugak wartawan ni dato.
nazirulhazwan : emsem?u ingat I gay macam Ujang ker hanis?da, bagi die masuk yer babe.


Ben Ashaari : Assalam Dato Nazirulhazwan, Saya wartawan dari majalah pichisan, boleh saya temuramah Dato untuk segmen blogger pilihan Terkacak Malaysia..?
nazirulhazwan: Waalaikumussalam.. Sila-sila.. Pantas yer tuan, sebab saya ade lunch dengan Heliza right after this ( tak pandang langsung muke wartawan.konon2 busy)


Ben Ashaari :Bek Dato. Soalan Petama berbunyi begini : berikan nama glamour anda dalam dunia maya ini ?
nazirulhazwan:Name Glamour? Udah pastinye Brad Nazirul Pitt Kamil. Boleh tak camtu?Nazirul Marcello pon iyer jugak. Tp yang paling byk den gune udah pastinya nazirulhazwan


Ben Ashaari :Kenapakah anda memilih nama tersebut ?
nazirulhazwan:aih, udah memang mak ayah bagi name gitu, den pastinyer berbangga dengan namo den sendiri. eh?ben ashaari upenyer.laaaaa, da jadi wartawan la pulak. bisness blog bankrup ker?hahaha

Ben Ashaari :Argghh!nati aku citer.sambung ni dulu. formal2 bro! soalan seterusnya.kenapa anda berblogging ?
nazirulhazwan:okey, nati cuciter cuciter yer ben.haha untuk jawapan soalan tu.sial tulis den berblog untuk dapatkan RM 1 juta!! Red Mummy, watchout babe!hehe


Ben Ashaari :Siapakah pemberi semangat anda ?
nazirulhazwan:Pemberi semangat..?? Part ni ramai bebenor. Pertamanya isteri den, datin seri Firzah yang merajuk dengan skandal den dengan Heliza, hai yang, u majok lagi ker?hehe keduanya udah tentu semua pembaca yang mendokong blog suratan kebetolan dari kecik hingga besar!


Ben Ashaari :Sudah berapa lamakah anda berblog ?
nazirulhazwan:Sejak wujudnya blogspot.noktah!


Ben Ashaari :Siapakah idola anda dalam dunia blogging ini ?
nazirulhazwan:Idola?Rahim Maarof penyanyi lagu chenta Kristal.haha part idola ni taknak sebotla, nati orang menyampah, balik2 sebot name die.hehe


Ben Ashaari :Kenangan manis anda dalam dunia blogging ?
nazirulhazwan:bila name dan juga blog den direview dan dihargai. Disebot sebagai blog yang diminati dan juge ade yang jadikan den ni idola.thanks very much!! Terlatest den bace kat blog Izamir Ridzuan <--- sila klik untuk baca


Ben Ashaari :Kenangan pahit anda dalam dunia bloggng ?
nazirulhazwan:Wujudnya musuh yang den raso nak bunuh2 jer. Da la nyah, gay pulak tu.u all tau siapa.haha


Ben Ashaari :Pencapaian terbaik anda dalam dunia blogging ini ?
nazirulhazwan:Terbaik?UV 5000 sehari.nice! nak tips?saye tidak gune autoblogwalking software okey. Pendekar berkuda, ko jgn nak tuduh2 aku..!haha


Ben Ashaari :Selain berblog , apakah minat anda ?
nazirulhazwan:Minat utama den adelah bersukan terutamanya bola keranjang.nak 1 on 1?takpela, den da tak larat.da tue!


Ben Ashaari :Bagaimana anda membahagikan masa anda diantara berblog dengan aktiviti yang lain ?
nazirulhazwan:takde bahagi2 nye.dari dulu den tak minat ade jadual2 ni. Gasak jer sume haha


Ben Ashaari :Sila nyatakan cita cita anda terhadap blog anda itu
nazirulhazwan: Blog ni bercita2 menjadi seorang doctor. haha satu hari nanti, den nak blog den berada selevel blogger2 agung di Malaysia.


Ben Ashaari :Pendapat anda mengenai dunia blog di malaysia ini ..
nazirulhazwan:dunia yang best!! U all takkan faham selagi tidak berblog..!


Ben Ashaari :Nasihat anda untuk mereka jika ingin memiliki blog sendiri ..
nazirulhazwan:hentikan mengejar populariti dan trafik secara extreame..!takkan baru seminggu nak buat blog udah nak setaraf blogger2 lame. Pelan2 kayuh.jangan putus asa. Berikan yang terbaik. Trafik dan popularity yang akan cari dan kejar u all.


Ben Ashaari :Nyatakan dalam majalah mana anda ingin dimasukkan.
nazirulhazwan:suratkhabar utusan.page paling depan.

Ben Ashaari : Saya rasa cukuplah setakat ni.. Terima kasih atas kerjasama dato Nazirulhazwannazirulhazwan: Sama-sama. Alamak, da lambat ni. Abesla heliza marah.derm!

Gambar 2 : tinggal kenangan. gambar bersama ben sewaktu zaman ben ashaari aktif berblog sebelom menukar profesyen sbg wartawan.

p/s : ini adelah segmen tajaan BenAshaari. nak join?klik name beliau itu


p/s : modus operandi entry ini di ciplak dari IR.isi sahaja yang ditukar.hahaha

52 comments:

Cikziee on January 31, 2011 at 3:20 PM said...

Perasan nak jd Dato ye..huhu

Moga termakbul..

Tapi kalau jadi atuk mesti tercapai punya..hihi

She's retarded on January 31, 2011 at 3:20 PM said...

kekeke
tak tahan baca entry ni

~ PIJA ~ on January 31, 2011 at 3:24 PM said...

aduhai datok....

ko dah buek den tertawa mcm ampeh jerk...!!! hahahha

Anisa Hang Tuah on January 31, 2011 at 3:26 PM said...

hahahaha

macho ah~~!

lalink7 on January 31, 2011 at 3:27 PM said...

hazwan ~ abg ben suh letak buh gambo sndiri laa...nape xletakk??? xkan low profile kot..gmbo ngan heliza tnjuk lak..hahahah =D

Bulan on January 31, 2011 at 3:30 PM said...

uit abg ben jd reporter?
mmg syok sniri la ang nie.ahakss

Ayuni on January 31, 2011 at 3:31 PM said...

kreatif!

Izamir Ridzwan on January 31, 2011 at 3:38 PM said...

5000 sehari..?? what..?? giler potato ni..

heehe thanks sebut nama IR kt entry ni..

aliza on January 31, 2011 at 3:41 PM said...

hahahah..kelakar ar dato :)

sarah-najwan on January 31, 2011 at 3:42 PM said...

kelakar akak baca hasil wawancara kamu ni nazirul..opss!! dato'..mahapkan cikgu ni yer...

agak2nya..kamu ni kelakar kot zmn skoloh dolo2 yer..otai kat saser ni..

Ujang9897 on January 31, 2011 at 3:42 PM said...

gua rase nk pijak jer lu...tggu hari pembalasan ok...

taufiq helios on January 31, 2011 at 3:52 PM said...

wah!!! gambo TH pon masukkk..suke2..haha!

Nadhirah-chan on January 31, 2011 at 4:01 PM said...

ahahahah datok . apo lah datok ni . interbiu pelik beno :)

LittLeMyRsHMaLLoW on January 31, 2011 at 4:02 PM said...

hehe~
seronok bace entry nih =)

tieha ismail on January 31, 2011 at 4:02 PM said...

hahah kalo ko x ckp muka ko cam mawi, sampai skang aku x perasan...tp btol laa...ader iraas2...hikhik

eRza farEeha on January 31, 2011 at 4:03 PM said...

br nk ckp muke cm mawi..ahhaa...
nice n3..:)

Ujang9897 on January 31, 2011 at 4:08 PM said...

lg bertambah aku nk langgar ko guna lori..!!

nama.aku.lynn on January 31, 2011 at 4:09 PM said...

dato'!knape otak dato' sangat guliga mghasilkan entri yg sebegini?!trunkan ilu dato' boleh?haha~

d_tieah on January 31, 2011 at 4:11 PM said...

Suka hati ko je ngate ujang..
Kang yana mengamuk plak..
Hahaha..
*Sengal, very the lawak derr..

Latest entry : Siapa Fynn Jamal?
: Projek Kesian Fynn Jamal
: Perhatian: Krisis di Mesir dan nasib rakyat Malaysia

mR.sYaH on January 31, 2011 at 4:14 PM said...

kah3.. mmg klako r..

tapi apsal kat utusan.. tak main dah beli suratkhabar utusan skang.. heheh...

sian ujang..

d_LA on January 31, 2011 at 4:16 PM said...

terbaikkk rrr segmen neh..tp siyes jeles tgk pic korang gathering tuh..grrrr

bunga on January 31, 2011 at 4:25 PM said...

wakakakaaa...cam 2 yek..

hasrul hassan on January 31, 2011 at 4:32 PM said...

Salam .. uhh nasib baik tak sama .. hampir2 tapi entri ni lagi meletup.

aanie on January 31, 2011 at 4:54 PM said...

haha..sian BA dah tukar profession lak..

tp siyes lawak la entri ni...:)

FariehanIbrahim [LBC] on January 31, 2011 at 4:54 PM said...

haha! adeh, nice gler kot. xD

Hanis Azla on January 31, 2011 at 4:59 PM said...

nak jgk cakap lagi.. mmg mcm mawi.. ha..ha..

farhaniza azman on January 31, 2011 at 5:03 PM said...

hakhakhak..klakar la uols nih.. okey, sgt mesre n sgt jeles jugak di situ.. oh ye.. semoge dpt jdk dato' btol2 lah yep.. n jgn luper pujok datin yg mrajuk tu...jgn wat bodo je

Lydia Miza(Aidyl Azim) on January 31, 2011 at 5:43 PM said...

hihi...cam aaron aziz eh?meh tgk entri akak psl aaron dan seangkatannya.

platipus on January 31, 2011 at 5:50 PM said...

pegi jugak kau
ingt kn tak jd pegi

nadira shahid on January 31, 2011 at 5:54 PM said...

sye selalu bace entry yg serius kt blog ni, tp ari ni ley plak bro hazwan bg entry pecah perut ;)dato2,huhu

najihah sahami on January 31, 2011 at 5:58 PM said...

haha..xleh blah la ayat dato CEO ni. adeh..mau pulak Ben tu jadi wrtawan ek. paper pun all the best naz!!

naz..mish cari la ang semalam..xcaya tanya suffer8zine.....
:)

zaMir on January 31, 2011 at 6:06 PM said...

macam aku kenal sape musuh ketat hang tuh!!! dah le keje kat tmpat aku blaja,,,huhuhu...kne jauhkan diri nih...

hamzah ian on January 31, 2011 at 6:24 PM said...

tibe2 gua rase jeles.. arghhh

FareedSairi on January 31, 2011 at 6:31 PM said...

Kepada Dato' NazirulHazwan...kompem BA panas makan dalam punya. Hahahaha

Sunah Mohammad on January 31, 2011 at 6:54 PM said...

nice one lah!

Nyssa Nuar on January 31, 2011 at 7:30 PM said...

haha..
dato' plak dah??
ari tuh ngan lisa bagai kan..
eh lupe plak..
mcm la x knl c nazirulhazwan nih kan??
ahakzzz

Syafiq Rosli on January 31, 2011 at 7:37 PM said...

haha..ujang cover macho

NooR AzLen BinTi HaRoN on January 31, 2011 at 8:31 PM said...

assalamualaikum..

kelakar2..:-)

nsb bek xde rumate dlm bilik..klu x mst plik die tgk kwn dia sorang ni duk trsengih dpn laptop:-)

jaya jr on January 31, 2011 at 9:29 PM said...

gile kentang mantap blog naz..tu je boleh bagitau..haha

yad'z on January 31, 2011 at 9:42 PM said...

part musuh tu teringin nak like sejuta kali... hahahahah.... asal tak de butang like kat situ nieh.. haihhhh.. hehe

Along Usop on January 31, 2011 at 9:54 PM said...

hampeh sehampeh2 nyer..
ni dah kes syok sendiri tahap dewa dah ni.. nguahahahahaha... =P

♥NuR SyAFiQah♥ on January 31, 2011 at 10:00 PM said...

hahaha..ko kalo bab merapu meraban memang tip top :)

nur aisya humaira on January 31, 2011 at 10:48 PM said...

waa,glemer laa Dato' lps ni!..:)

Solihin Zubir on January 31, 2011 at 11:30 PM said...

ahahahhaa.. ben ashaari yg interview ko? ahahhaa... sempoai2.. guling2 aku baca nie weyh! lawak! heheh..
ko mmg bley celen idola ko si zack zukhairi tu! ada potensi.. siyes!

Puan Besar Shag Yahaya on February 1, 2011 at 1:00 AM said...

Haha. Habis lah isteri kesayangan merajuk Naz ada skandal. Heliza merajuk sebab lambat datang date :P

Btw, macam ada typo. 'sial tulis den berblog untuk dapatkan RM 1 juta!! Red Mummy, watchout babe!hehe'. Nak taip SILA kan? ;)

MIMIE AIZA on February 1, 2011 at 1:55 AM said...

cissss.. tertipu siottt... x taw pun ada segmen ni

ijatnuar87 on February 1, 2011 at 2:14 AM said...

hehehhe...ader kelah la entri nih,hehehe

Khairul Atikah @ Cik Yuki on February 2, 2011 at 5:27 PM said...

teruja ! Dato' hebat ! hahaha diinterview oleh majalah terkemuka dunia..wakakaka

Khairul Atikah @ Cik Yuki on February 2, 2011 at 5:27 PM said...

cik yuka dan khairul atiqah takde kena mengena. hahahaha slh r bro ! CIK YUKI dan KHAIRUL ATIKAH T.T ngeeee... ;P

Hafidzah Hafidz on February 3, 2011 at 1:26 AM said...

mmg macam mawi pun..lawak kot ahahaha >.<

... on February 3, 2011 at 11:10 AM said...

as salam..
mawi! semoga syok sendiri hang menjadi kenyataan ;)
er...




'sial tulis..."
apa tu? typo ke tu?
haha..ni mesti gila pantas menaik sampai lupa tengok silap mana terus post komen ;D

yaya_flanella on February 4, 2011 at 3:02 AM said...

hee.. jumpa lagi. ;)

 

Designed by #