Friday, January 7, 2011

HANGAT dan SEDIH : Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja Besara

KUALA LUMPUR - suasana menjelang Aidilfitri tahun ini semestinya bakal memberikan impak yang brbeza kepada ramai pihak apabila wajah biasa yang muncul dikaca TV bagi mengumumkan tarikh hari raya Aidilfitri dan Aidiladha iaitu Engku Tan Sri Ibrahim Engku Ngah, Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja, membuat keputusan untuk meninggalkan arena pengumuman raya pada hari ini, jumaat (7/1/2011)


gambar 1.0 : sapa tak pernah lihat muke beliau sila tampar muke sendirik

ehsan : RTM dengan kerjasama GOOGLE


Engku Ibrahim, 79, yang mengesahkan beliau akan bersara esok kepada Bernama hari ini, telah berkhidmat sebagai Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja sejak 22 tahun lepas.
"uwaaaaaa, encek bahim dengan saye mmg kamceng, saya da anggap beliau macam atok saya. tak dapat byg la kemeriahan raye kalau bukan beliau yang umumkan, isk3"ulas CEO suratan kebetolan bila diminta mengulas isu persaraan Engku Ibrahim di ibu pejabat suratan kebetolan corp semalam.
p/s : tahun ni takmo men bunga api tanda protes encek bahim da tak umum raye.haha

57 comments:

adwafarahin on January 7, 2011 at 8:22 AM said...

ermmm da besara da
pasnie sape lak ganti kan..

zaMir on January 7, 2011 at 8:26 AM said...

setelah bertahun-tahun dia berucap...huhu..sedih la pulak...nak kena dia jugak sampaikan..baru ade feel raya...haha..=)

fiq on January 7, 2011 at 8:39 AM said...

ala...pasni saper nak umumkan pasal puasa ngan raya... huhu... nak join ko protes jgk la =P

Daniela on January 7, 2011 at 8:39 AM said...

salu tengok dia...huhuhu..tk lengkp raya kali nie..huuu

Miss Zymah on January 7, 2011 at 8:40 AM said...

muke die selalu dinanti2kan 2hari or mlm raye..
pasni klu org lain feel pon lain..
huhu

Ujang9897 on January 7, 2011 at 8:50 AM said...

kau kalo dh tua mcm nie baru pencen gak tau..

azrinrahim on January 7, 2011 at 8:54 AM said...

herm, mesti bosan raya tahun nie..dulu mse kecik2 mesti tiru gaya dia nak sampaikan esok raya..wakak

mia on January 7, 2011 at 8:56 AM said...

uikkss..seyes tak sabar nk tgk sape ganti?jekhekheke..

cik miera on January 7, 2011 at 9:10 AM said...

oh atok..!

Izan Ishak on January 7, 2011 at 9:23 AM said...

sob... sob...lepas ni nak tau bila puasa, bila nak raya dah tak cerialah nampaknya~

aliesha kirana on January 7, 2011 at 9:25 AM said...

dah terbiase dgn suara macho beliau..cmne pasni? waaa!

TunTeja on January 7, 2011 at 9:30 AM said...

laaa yeke.sape nak ganti.da tak xctd la nak tunggu pengumuman raye nnt.huhu..

FIFIEY LYCHEE MARATION on January 7, 2011 at 9:33 AM said...

omaigoshhh.. mestiii rinduu giler nk dengar suara beliau bila time raya kn? mana tak nyeeee, beliau kecik lagi, mmg muka beliau je kuar tv time announce rayaa;)

Fariq on January 7, 2011 at 9:43 AM said...

argghhh,, sape la agaknye pengganti beliau,, heheh,, belum pape dah tanya dulu..

Menjaga Hati Dalam Berblogging

Sunah Mohammad on January 7, 2011 at 10:02 AM said...

erk..betul ke Ir? sedihnya...yang ganti dia, leh ke wat cam dia...

cik-terompah on January 7, 2011 at 10:11 AM said...

alamak.. time nak raya.. muka dia la dok semua org tunggu.. cett... sapa la ganti tmpat beliau...

Jejaka Terhangat on January 7, 2011 at 10:16 AM said...

aiseymen..dari kecik sampai skrg memang aku tunggu pakcik ni je mengumumkan raya..bila dia takde mesti raya akan jadi tak lengkap. tak tau la tahun ni macam mana..uwaaa..=p

nUmara... on January 7, 2011 at 10:29 AM said...

ouhh.. rili a..? urm.. akankah detik raya di malaysia berseri selepas persaraan beliau? hurm.....
hazwan, jgn sedih2 k.. thn ni kite g raye umah die.. ekkeke.. ;P

sarah-najwan on January 7, 2011 at 10:44 AM said...

pengumuman puasa dan raya macam sgt sinonim dgn beliau..

kita tggulah siapa yg menggantikan beliau..

Wan Anis Ferlisa on January 7, 2011 at 11:26 AM said...

pasni ceo suratan kebetolan la umum raye pulak . hehee

kiwi on January 7, 2011 at 11:48 AM said...

nti psni spe lak yg gnti?

nohfee on January 7, 2011 at 11:48 AM said...

dari kecik smpi la aku besar, bila time mlm raya je, mesti m'hadap tv, semata2 nk tengok muka pakcik ni umum raya...

MAPPIAU on January 7, 2011 at 12:22 PM said...

ooooo main bunge api yea nanti die :P

Ainismaira on January 7, 2011 at 12:28 PM said...

ala..tak biasa la kalo org lain yg umumkan.. isk.. mbesar dengan atok ni.. T_T

mOoN on January 7, 2011 at 12:35 PM said...

uwaaaa....me bersama atok ni sejak umur me 3 tahun...sedey...x raya ar tahun ni...:(

eZad niMo on January 7, 2011 at 1:05 PM said...

sedih sgt~!! kami dah bersama sejak sy lahir lagi! dah xde dh suasana raya, hmm. xseronok la raya pasni~ T_T

iniialahaku on January 7, 2011 at 1:07 PM said...

kalau tgk muka dia ni msti raya...xpon posa je..mmg jasa dia trbaikla..jasa yg tramat besar,buat aku berasa hepi bila tgk muka dia...hahaha

MIMIE AIZA on January 7, 2011 at 1:10 PM said...

x nak dgr pengumuman raya lah lepas nih. hahaha

The Nurul on January 7, 2011 at 1:22 PM said...

dari kecik mmg muka dia je yang aku nampak dok mengumumkan raya. sampai kenal sangat sangat dah suara. taun ni sapa plak. huwaaaaa.

tieha ismail on January 7, 2011 at 1:22 PM said...

ok naz...ko kene tunai janji ko tuh...jgn main bunga api eh raya ni...tapi mercun boleh kowt....

FasiHaH SupiaN on January 7, 2011 at 1:29 PM said...

waa...sedih ar cam ni naz..bagaimana raya tahun ini??haha raya je la pun, orang lain je yang berucap sampaikan mohor..

sab on January 7, 2011 at 1:40 PM said...

sab tgk die kt tb dari sab tecik lagi. :(

Wahida Nasution Thakhrim on January 7, 2011 at 1:47 PM said...

dari kecil dah tgk dia.. tgk muka aje dah tau mesti ada pengumuman raya.. seronok sangat.. bila dah tau bersara macam ni dah rasa macam kurang aje raya tu.. tak lengkap..

missSenget on January 7, 2011 at 1:51 PM said...

sapa ganti die naz??

Farhana Sahri on January 7, 2011 at 1:58 PM said...

pasni masing2 wt pengumuman kt tv..hahaa..xpn xya umum2 raya...pandai2 tgk bulan..gurau

adrinaqamarina on January 7, 2011 at 2:20 PM said...

dah 79 dah pon kan? moga dye diberikan kesihatan yang baek3 belaka.

tak sabar nak tunggu pengganti beliau~ mungkin kah pemilik blog ni :P

Izamir Ridzwan on January 7, 2011 at 2:27 PM said...

xde lah dengar suara dia lps ni.. huhu sapa nk gnti dia??

Zaiya on January 7, 2011 at 3:21 PM said...

x best la raya nnt... penyimpan mohor besar, pencen... sodih~~~

alexa yussida on January 7, 2011 at 3:24 PM said...

nak nanges ar...dah la 5 tahun da terlepastak dpt tgk beliau umumkan raya..uuuuu..sy mmbesar dgn ini atok:D

NOOR FATIN on January 7, 2011 at 3:35 PM said...

sapa la pulak nanti yg ganti..wuu

misyamissyou on January 7, 2011 at 3:37 PM said...

ishh..dah lame dah tansri ni..kesian dia..nak berhenti rehat la..xkn nak umum raye/puase je..tp mmg legend la..tiap kali nak puase/rye dok depan tv tgu muka tansri ni kuar..hehehe

Hanis Azla on January 7, 2011 at 4:01 PM said...

feel raya tahun ni sure lain.. ala sedihnya.. siapalah pengantinya yer..

kakchik@ella on January 7, 2011 at 4:03 PM said...

Alahai .. sedihnya. Kakchik dh trbiasa tgk dia dari kecik2 lagi tau. Pasni tgk yg muda2 msti tak best.

syuwai on January 7, 2011 at 4:16 PM said...

sapa la ganti belau ea..

if dia yg wat pngumuman tu kita yg mendengar mcm feel hbis ni sb dah t'biasa m'nunggu pngumuman raya tu dari dia x.x

CiK QiQi on January 7, 2011 at 4:29 PM said...

ala...xbez la..qiqi dr kecik die yg umumkan raya..huhu...suke dgr die sebut huruf "r", ala2 lisa gitu...Hehhee

::FAIZ FARISH:: on January 7, 2011 at 4:36 PM said...

ala, sapa la ganti? huhu

aibaks on January 7, 2011 at 4:45 PM said...

sape ganti die bro?

zool on January 7, 2011 at 7:59 PM said...

Biasala .. yang patah akan tumbuh yang hilang pasti ada gantinya...

Anisa Hang Tuah on January 7, 2011 at 8:02 PM said...

hai uncle.nis rindu uncle tau...
bile tengok uncle,nis teringat raye & puase..
sedih lak uncle pencen..

Puteri Iqa Izyan on January 7, 2011 at 8:04 PM said...

td dgr kat radio. sedih pulak rase.
sbb tiap2 tahun tggu beliau nak umum raya..

fArAh!! on January 7, 2011 at 8:06 PM said...

leps nie meti dh x best dh, sebb dye x umum kn..feel pun lain..sad..

NuSaNa NoSa 91 on January 7, 2011 at 8:58 PM said...

mesti apsni rindu muka beliau.. tu la org kata, bila sesuatu dh ilang dr kita, baru kita hargainya.. huk3~ T__T

|-sw33t-dream-| on January 7, 2011 at 9:03 PM said...

uuwaaaaa......pasni mesti semangat raya tu lain...sbb atuk dah tak umumkan lagi.....

Anonymous said...

wa ai keje paling senang..1tahun 1 x je kuar...
hmmm dah bersara...
betul la dah xde feel nak raye!!!!

Dunia Mayaku on January 7, 2011 at 10:49 PM said...

rinndunye kat dia nanti,dari kecik sampai dh beranak dua dh familiar gegendang telinga dgn suara dan ayat2nya smpai blh hafal,wonder who will take his place...huhu..

yad'z on January 7, 2011 at 10:54 PM said...

waaa... hilang dah mood aku nak raye taonn nieh....


windu lah kat atok nieh...

♥ ieRa ♥ on January 22, 2011 at 11:02 PM said...

sape ganti? dari kecik sampai besar uncle ni je yg aku tgk kua kat tv kalau nk pose n raye

 

Designed by #