Friday, December 30, 2011

kawan yg cilake

Hai,

Guwa ade satu celita,
Dulu guwa blaja UM,manyak bagus.
Mula2 guwa ingat UM punya budak skema,buku ulat,tapi rupanya guwa silap banyak
budak UM banyak gila.


Satu hali,
guwa punya wallet hilang, wallet tu guwa punye awek kasi mase guwa punye besday
brand renoma,sama brand dengan guwa punya boxer.
Gila, cuak wo ilang wallet
bukan cuak pasal ilang itu ic atau itu duit ka,
tapi cuak sama guwa punya awek.gila,garang wo die



bukan guwa punya

****

Dengan rasa cuak yang amat,
Habis semua barang dalam itu bilik guwa selongkar
Wadefuk, tak jumpe.
Guwa tanya guwa punye roomate yg tengah syiok main komputer

"wey,lu ade nampak wallet guwa x?hilang dow..taik la,sape curik ni"

Member guwa senyap

"wey,guwa tanye ni,nampak tak?"

Sekali lagi beliau senyap,tangan ligat menaip

"kuang jaq, cakap ngan spenda lagi baik,lu nampak tak wallet aku?"

"aku tgh cari la ni bro" - akhirnye beliau bersuala

"fuk, ape yg ko cari?"

"wallet lu la" - jawab beliau lagi

"kejadahnye, guwa x nampak ko cari pon"

"ni ha,guwa tgh cari kat google" - sambil menunjukkan kt skrin komputer beliau yang tertulis "wallet renoma naz" kat google search

"pundek!"


P/s : setiap.perkataan yg berbunyi carutan bermakna comel dalM entry ini.sekian


Intro.cm takde kaitan.dem

Monday, December 26, 2011

bila manusia jadi bongok

Hai

Semalam guwa makan pizza hut.
Macam biasa,guwa jenis orang yg suke usha keliling,
Mane la tau kot2 ade gadis hot pakai singlet ngan sluar pendek je
Tapi sayang,takde.
Kalau ade pon jenis2 wong me kim dengan arunasindarajah

***

Tapi guwa dapat tengok satu bende yg bagi guwa adelah satu kecelakaan
Meje sebelah guwa family cine,ade 5 orang
si bapak main ipad,mak temenung,anak 2 orang main psp,lagi sorang main ipod touch

meje depan guwa plak family melayu
4 orang,anak pompuan boleh tahan cun.
si bapak men bbm, mak duk temenung sebab bute it
anak dua ekor duk sengih2 sms pakwe.

Meje sebelah tengara ngan timur laut guwa pon samr
masing2 layan blackberry,iphone,ipad,psp
bongok kan?makan malam keluarga da tak bermakna macam dulu
masing2 buat hal memasing.baik tak payah ade family

ni namenye teknologi membongokkan manusia
Adios~

p/s : kasar betol entry i yang ni.

Wednesday, December 21, 2011

mak bapak ke sendiri2?



Guwa perasan,mak ayah zaman skarang amat suke menentukan kerjaya anak2. sejak dari anak tu keluar dari perot mak lagi mereka da tetapkan anak ni guwa nak jadikan doktor,jadikan cikgu dan macam2 lagi

reason dan alasan?
1.mak bapak nak tumpang bangge.

mau taknye,bile sembang dgn kawan2,sure la rase proud bile anak keje doktor.
Cube bygkan kalau anak tu keje executive biase je.

2.susah nak dapat kerja sekarang.

Ni alasan yg BANYAK mak bapak gune bile mengarahkan anak2 jadi ape yg mereke nak.lagi2 bile si anak minat dlam bidang berkaitan komputer yang amat dituduh susah dpt kerje.
Biasebye makbapak suh jadi cikgu.senang katenye.dipakse nye anak jadi cikgu biarpon anak takmo.kesannye?banyak wujudnye cikgu yg tak serius dan malas mengajar.


*****


Salah ke mak bapak camtu?
Salah dan tak.

tak salah sebab they all concern dgn masa depan anak2.kang tak amik tau kang da dikire makbapak derhaka.

Salah bile they all act like semua bende dorg tau padahal bukan semua tanggapan they all betol.

Untuk makbapak, hentikanla menentukan kerjaya anak2.u all boleh advise.tapi jangan jadi pembuat keputusan.believe me,u all akan merosakkan anak2.

Untuk anak2, please,jadi org yang u all nak jadi.pilih kerjaya yg u all betol2 minat.then jadi the best dalam course yg u all pilih,then,xkan ade issue susah nak kerje. BUT jgn menderhaka! =p

******

Mak ayah guwa pernah kate,bebudak engineering susah dpt kerje.bukan makayah guwa je la.ramai yang ckp gitu. makayah guwa siap pakse guwa amik medic.tapi sayang,guwa org yg berprinsip.alhamdulilah,berkat usaha dan juga doa mereka guwa berjaya dalam bidang yg guwa pilih dan minat dan yang penting guwa enjoy dengan kerja guwa.

guwa mungkin boleh grad sebagai student medic,TAPI guwa sure tak happy

Dan untuk info,semua student engineering batch guwa da dapat keje.termasuk lah mereka yang extend setahun.so mane die "fact" yang kate budak engineering susah dpt kerje?dan member guwa yg amik sains computer pon da kerje.


*****


"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life" - Confucius

"Every day I get up and look through the Forbes list of the richest people in America. If I'm not there, I go to work." ~Robert Orben

"When people go to work, they shouldn't have to leave their hearts at home" - Betty Bender

"You know you are on the road to success if you would do your job, and not be paid for it" - Oprah Winfrey

Wednesday, December 14, 2011

Agak huduh perangai wanita sekarang


Dalam dunia ni ade 73 perkara yang aku aku benci
Perkara ke 27 dalam list kebencian aku adelah naik komuter

kalau aku jadi PM,memang menatang komuter ni aku kasi upgrade cukup2. nak harapkan pak najib?die ape tau.die bukan pegi kerje naik komuter.die hidup senang dari kecik. #demitstrue

Ni kesah lame.saja ungkit, kisah aku,makcik dan komuter


****

hari jumaat aku nak balik rumah
transport termudah mase tu komuter.
Naik kt midvalley
nampak je lampu komuter dari jauh org da mule main tolak2.cilake
tu blom amik kire mase komuter tu bukak pintu.lagi la kecelakaan. tp aku kuat.so.dengan mudah aku dapat menyelinap masuk.

Dalam komuter,
bau toksah cakap.mmg terbaik.lagi terbaik kalau lu berdiri betul2 bawah ketiak bangla.
Lagi indah kalau aircond komuter tu rosak.
Kurang sikit je bau dari indah water
kesesakan?ikan sardin pon boleh give up brader.tapi time tu la best kalau u all nak raba,mengorek awek.


****

Aku usha keliling,
dalam hati da mula nak mencarut
cilake ape ramai gadis, makcik2 dalam gerabak ni?da bagi coach gegurl, mengada pulak masuk port jantan. "dasar gatal".
eh?ke aku yang kat gerabak gadis ni?
tak tak.kompem aku betol.



Seat depan aku berdiri, ade sorang makcik.
tua da, baya2 makcik aku. pakai baju kurung kaler hijau.
"mesti penyokong PAS ni" ~
aku try borak2 ngan makcik tu.peramah kan?
sebab aku rakyat malaysia yang spastik.duk sebelah2, tapi masing2 buat bisu, buat pekak, konon rajin bace buku.dasar maliesia.


aku try cucuk satu soalan ang mengundang jawapan maut dari makcik tu.

"makcik, kenape makcik duk gerabak ni?bukan gerabak gadis2?"

"makcik tak tau ker ade gerabak gadis tu?"


jawapan makcik berbaju hijau:

"kalau 10 kali makcik naik gerabak gadis2, 10 kali la makcik kene berdiri sampai la makcik sampai. gadis2 tu kedekut.buat tak tau jer, buat2 tak nampak je"

"lelaki baik sikit. selalu makcik dapat seat bile kat gerabak ni"


p/s : HAHAHA~ cerita ni betul.aku tak tipu. nak lagi bukti teruknya wanita? KLIK SINI

Tuesday, December 6, 2011

jenis-jenis jantan

hai

fakta, ade bejenis2 lelaki yg hidup di muka bumi - tamil nelsen

1.lelaki romantis/mat munge

Suka pakai baju trend romeo yg biasenye dibeli di kedai ROMP dan MATSUDA
rambut : style leanardo di caprio tahun 98 mase belakon filem titanic
hobi : duduk di katil pada hujung minggu, mendengar lagu2 cintan leleh sambil merenung luar jendela.
gemar akan makan malam lilingadis adelah priority.kalau putus cinta bertukar watak menjadi lelaki emo.
Status fesbuk :

"cinta itu air mata.aku ingi menjadi air mata mu.lahir dimata,mati dipipimu"

2.lelaki sempoi

Jenis cool,pakai baju bundle,seluar jeans harga tak pernah lebih 50 ringgit
fesyen rambut menyerupai nazmi faiz mansor
jenis tak serius dalam percintaan dan bersifat malas nak amik tahu

status fesbuk :
"malam ni lepak mamak jom,bosan dow"

3. lelaki kerjaya

Tak ramai kat malaysia.lagi2 melayu.kuantiti amat sedikit
Gemar berpakaian kemas,kedai pilihan sudah pasti polo haus,padini,PDI,metrojaya. jusco?sorry brader, not to my standard
Rambut : disikat kemas ala-ala Jalaluddin Hassan

Status fesbuk
"tomorow gonna have meeting with dato roy on issue lembu feedlot and having dinner with datin shahrijat

4.Lelaki metroseksual

Lelaki yang suka baca ruangan seks paper harian metro



p/s : guwa?semua pon boleh

Tuesday, November 29, 2011

Kesian awek saye

Perhatian : ini adelah kisah benar

Hai

Guwa kekadang kesian tgk awek guwa
Dapat pakwe yang macam guwa
tiap-tiap hari busy *kononnye*
tak hemsem tapi baik

Guwa tetibe teringat
Ade satu hari,mood jiwang beliau datang secara tiba2 tanpa di duga
tengah2 guwa ber"sms" ,beliau send sms yg berbunyi

"cube abg tgk kt luar,cantik sangat bulan malam ni" - lebih kurang cmtu la bunyi die

dengan hemsem guwa membalas :

"jaga2 by,ade transformers kat bulan tu" - merujuk kepada filem transformers dark of the moon.

Terus terspoil mood jiwang beliau.kesian =(

****

Guwa jugak jenis lelaki yg suke memuji gadis2 lain
Jenis lelaki yg degil
jenis yg suke menjawab dan menganjing
guwa tau die tensen dgn guwa
kesian die.huu

Kepada beliau,selamat hari selasa esok hari.
Maaf sbb jadi pakwe yg nakal.hehe tp hemsem :p
terima kasih sbb sudi melayani kerenah saye.
Saya #%-&-&+@ awak *blushing*

Babaii

p/s : gambar?tak elok pompuan tayang2 gmbr.prone to dosa.hehe

p/s : giler.terase mcm budak form 3 plak buat entry cmni

Monday, November 21, 2011

Adik yang cilake : Awek

Hai
Semalam guwa jalan jalan dengan adik2 guwa
tak payah nak tekejut
semua pon tahu yang guwa memang seorang abg yang soleh


Odw
Dalam kerete we all borak2 pasal perempuan
like tipikal lelaki melayu.kalau tak bola,sure borak pasal perempuan
sehinggalah sampai satu ketika ;


"Abang,ko xde ke gadis2 yg single yang boleh di kenalkan kat kitorang?" - mulut2 nakal adik guwa mule berbunyi memulakan provokasi


"Aah.aku usha, ramai je bebudak blogger yang hot.takpayah nak kedekut sangat la.adik beradik kot" - disokong pule oleh adik jantan aku yang ke 4


Aku diam je.malas layan provokasi.
Takkan awek pon nak harapkan ihsan abang.taik.
ni la kesan dari dasar ekonomi baru.menjadikan melayu malas.


*****

5 saat suasana sunyi sebelum..


"nak no awek ke?Azan ade no phone awek ni.chantek,sopan,berbudi bahasa.kalau nak azan boleh bagi.nak tak? - adik bongsu guwa, azan

"serius?gile la.advan giler budak ni.dasar playboy macam abang.hahaha ape name die?"


"Ntah.name pendek die nur.name panjang tak ingat, tapi serius hot, body macam neelofa weh.melelehair liur lu orang.haha"

"mendengar namenye saje aku sudah jatuh cinta.ade no phone die tak?bak meh la no die"


"Argh, ingat free?hulur sket la duit"

"pundek kedekut,bagila,nanti we all belikan azan helikopter kontrol,peliss!" - jijik plak guwa tgk adik2 guwa mengemis nak no phone gadis.


"camnila, kite adik beradik, malas la berkire la,nak sgt kan? tu ha.amek la" - mulut dijuihkan ke satu papan tande besar di seberang jalan.


3 saat kemudian melalui cermin pandang belakang, guwa tengok adik bongsu guwa lunyai di belasah abang2 beliau.


sekian.

p/s : cilake bermakne comel dalam entry ini

Thursday, November 10, 2011

boboi vs gegurl : kasih sayang

Tande kasih sayang perempuan pada kawan perempuannye :

1. Main pegang2 tgn odw pegi kantin skolah
2. Takde.tu je.


Tanda kasih sayang lelaki pada sahabatnye :


1. Kongsi Sabun
2. Kongsi towel
3. Kongsi ubat gigi dan berusnye
4. Stokin pon boleh men kongsi2
5. Nak pinjam boxer?pon boleh.gadis ade bagi pinjam bra?
6. Banyak lagi.malas nak senaraikan


Gadis ade jugak bg kongsi2.tp dalam hati mengumpat mengeji. contoh umpatan :

"ih,tak reti beli sendiri ke" "selalu sgt pinjam2.benci"

Lelaki?memberi seikhlas hati.

kesimpulannye : lelaki lebih menyayangi sahabatnye dari seorang gadis menyayangi sahabatnye.

Monday, November 7, 2011

butthurt : korban kasih aidiladha

Hai

Letih.habis kudrat guwa bertarung dengan 4 ekor lembu
nampak sopan,tp pandai lembu2 tu berpura2 dalam kelembutan.

Separuh hari suntuk guwa kt surau
konon baik tolong settle kan kerje korban
Padahal niat sebenar nak usha kut2 ade gadis comel same2 tolong
tapi kuciwa.
Yang ade sume baye2 mak guwa,yang muke kedut2 tak pakai SKII.
Yang lelaki pon lebih kurang
yang baye guwa just 3-4 org
yang lain?

Sibuk duk rumah tgk melodi yg bodoh
tengok tv cite cine
sambung tido
mengumpat mengata kat twitter ngan fesbuk

Haih
kalau aku jadi gadis,nescaye aku jadi anak dara tue
taknak aku menikah ngan jantan konon hemsem tp penakuit pemalas
org sibuk bergolok berparang dengan lembu
die bersembunyi dalam rumah tak ubah mcm zaman perang


Yang gadis pon lebih kurang jugak
klu terus macam ni
guwa kompiden, lepas sume makcik2 tue pergi menyahut seruan ilahi
maka ________ *sambung sendiri* (sambungan terbaik akan menerima hadiah)

Sekian

p/s : tapi time makan lepas zohor ramai la pulak bebudak mude ni.dasar tak malu.

Friday, November 4, 2011

twitter punye tweet



Muke sirius
Aku tak suke bkk twitter sebenarnye
byk sgt luahan perasaan kt situ.
Semak.tak ubah mcm fesbuk pon.ntah ape uang spesial sgt smpi ade octtwitfest
aku rase kalau fesbuk buat festival lagi meletop kut.


Tp semalam ade satu tweet yg bila aku bace
rase macam macam-macam
pelik,jarang ade kate2 yang bisa meruntun jiwa halus aku
tapi yang ni lain.sirius lain :


dakwah paling dekat adalah untuk mengajak ahli keluarga kita sendiri ke arah kebaikan..dan kita selalu terlepas pandang akan mereka


Sirius
Habis ade bace statement tu
aku usha situasi dan suasana sekeliling
byk orang yg sibuk duk mendakwah
Bukan main
yang mendakwah mendakwah la
yang menegur menegur
yang mengkritik mengkritik

stylo la ustad. tak payah buat muncung itik pon nampak stylo

segala macam medium di pakai
blog,fesbuk,twiter,linkdn,myspace dan tidak lupe juga circle99
segala macam salah org dicarik
segala segala lah
konon dakwah la katenye
Ade pule yg siap dgn maki hamun,carut carutan, sindir-sindiran
dakwah katenye.
Klu nak cover,tegur katenye
tapi sendiri punye keluarga? lupe nak jage


Tak kesah la baik dakwah,kritik mahupon teguran,
better stat dgn yang dekat2.
lagi baik kalau dakwah kan diri sendiri dulu.kot?
Tapi serius
wut to do.itula malaies islam malaiesia

Kalau tak,takkanla wujud peribahasa

Semut dekat kelantan boleh nampak,gajah depan mate buat2 buta.

dan

Ibarat gadis pakai seluar nmpak spenda di marah,adik terang2 beromen tak nampak


p/s : entry tembak diri sendiri.ade org berani buat?

Monday, October 31, 2011

kisah sony dan KOTEX


Hai

Korang tau tak?
Hari sabtu lepas guwa tengok bola kt stadium mamak.
Lepak satu meje dengan joseph,tan,guna
satu malaysia maa,bukan like tipikal rakyat malaysia,satu bangsa satu meje.

Time rehat keluarla iklan yg paling guwa suke.
Iklan rexona for women.whitening edition
superb la guwa tgk ketiak model tu.
Saling tak ubah macam ketiak aku


tibe2,si guna bersuara ;
wei kawan,
aku ada sikit pelik la, mau tanya lu orang
iklan rexona ada nampak ketiak
iklan syampoo ade nampak itu rambut
Iklan sabun badan ada nampak itu badan
Tapi kenapa itu KOTEX punye iklan tada nampak itu p****?
Rumah saya punya tv ada rosak ka? - tanya guna dengan muke paling sirius yang penah dibuat

"lu kene pakai itu tv HD,brand sony punye baru boleh nampak itu barang" - joseph dgn selamba

p/s : guwa nak beli tv HD brand sony la.

Thursday, October 27, 2011

10 Supermodel Teragung Dunia (Gambar)


Kadang-kadang, ade satu ketika.bahagian-bahagian penting otak gagal berfungsi dengan sempurna.nak susun ayat pon tak mampu.ape tah lagi nak keluarkan buah pikiran yang marvelous untuk buat entry. jadi untuk time2 sebegitu dan sebegini.entry tempek-tempek gambar muncul mengambil tempat.

Berikut disenaraikan 10 supermodel dunia yang menerima bayaran paling tinggi mengikut bancian jabatan modeling dunia. hanya seorang sahaja model lelaki yang berjaya menempek kan nama beliau di dalam senarai ni.yang lain, habis gadis-gadis kebas.

cekidiout.


*****

10.Miranda Kerr

BornMiranda May Kerr
20 April 1983 (age 28)[1]
Sydney, Australia
Height1.75 m (5 ft 9 in)
Hair colorBrown
Eye colorBlue
Measurements32–24–34 (US)
81–61–86 (EU)[2]
Dress size6 US/36 EU[2]
SpouseOrlando Bloom (2010–present)

*****

9.Daria Werbowy

BornDaria Werbowy
November 19, 1983(age 27)
Kraków, Poland
Height5 ft 11 in (1.80 m)
Hair colorBrown
Eye colorBlue
Measurements34-24-34 (86-61-86)[1]
Dress size4
AgencyIMG Models


****

8.Natalia Vadionova

BornНаталья Водянова
28 February 1982 (age 29)
Gorky (now Nizhny Novgorod), Soviet Union
Height1.76 m (5 ft 9 in)[1]
Hair colourLight brown[1]
Eye colourBlue[1]
Measurements86.5-61-86.5 cm (34-24-34 in)[1]
Dress size34 EU / 4 US / 6 UK[1]
SpouseJustin Portman (2001–2011) (filed for divorce)


*****

7. Doutzen Kroes

BornDoutzen Kroes
23 January 1985 (age 26)
Eastermar, Netherlands
Height5 ft 10 in (1.78 m)
Hair colorBlonde
Eye colorBlue
Measurements(US) 34-24.5-34.75; (EU) 86-62-88[1]
Dress size(US) 6; (EU) 36
AgencyDNA Model Management
Viva Models
Women Management
SpouseSunnery James (2010–present)

*****

6. Alessandra Ambrosio

BornAlessandra Corine Ambrósio
April 11, 1981 (age 30)
Erechim, Rio Grande do Sul, Brazil
Other namesAle[1]
Height5 ft 9.5 in (1.77 m)[2]
Hair colorBrown
Eye colorBrown
Measurements34B-25-34(US)
86-64-87 (EU)[2]
Weight112 lb / 51 kg[1]
Dress size2 US/32 EU[3]
AgencyStorm Model Management
Marylin Agency
Model Management Hamburg


*****

5. Andriana Lima

BornAdriana Francesca Lima[1]
June 12, 1981 (age 30)
Salvador, Bahia, Brazil
Height1.78 m (5 ft 10 in)[2]
Hair colorBrown[2]
Eye colorBlue[2]
Measurements86-61-89 (34-24-35)[2]
Dress size4 (US)
AgencyMarilyn Agency
SpouseMarko Jaric (2009–present)

*****

4.Kate Moss

Born16 January 1974 (age 37)
Addiscombe, Croydon, London, England
OccupationModel
Height5 ft 7 in (1.70 m)[1]
Hair colourBrown[2]
Eye colourHazel
Dress sizeUK 6 – US 2 – EU 34[2]
AgencyStorm Model Management
D'management Group
Marilyn Model Agency
IMG Models
SpouseJamie Hince (m. 2011–present)



*****

3. Heidi Klum

BornHeidi Klum
June 1, 1973 (age 38)
Bergisch Gladbach, North Rhine-Westphalia, West Germany
OccupationActress, television host, model
EthnicityGerman
Height5 ft 9.25 in (1.76 m)[1]
SpouseRic Pipino (1997–2002)
Seal (2005–present)

*****

2.Gisele Bundchen

BornGisele Caroline Bündchen[1]
20 July 1980 (age 31)[2]
Brazil Horizontina, Rio Grande do Sul, Brazil
Height1.80 m (5 ft 11 in)[3]
Hair colorLight Brown
Eye colorBlue
Measurements35-23-35.5 (89-59-90)[4]
Weight57 kg (130 lb; 9.0 st)[5]
Dress size38 EU/6 US
Shoe size37 EU/6 US/4 UK [4]
AgencyIMG Models
SpouseTom Brady (2009–present)


*****

1. Nazirul "Bryant" Hazwan

BornNazirul "Bryan" Hazwan[1]
25 October 1987 (age 24)[2]
Kuala Lumpur, Malaysia
Height1.80 m (5 ft 11 in)[3]
Hair colorDark Black
Eye colorBlue
MeasurementsN/A[4]
Weight80 kg (130 lb; 9.0 st)[5]

Shoe size42 EU/10.5 US/10 UK [4]
AgencyCalvin Klein, Hugo Boss, Dolce&Gabana, Tissot
SpouseSingle (1987–present)



p/s : ade rase nak memaki?

Monday, October 24, 2011

I'm not single -khairul fahmi (apek)

Fakta.

  • 2 epal yg mengubah sejarah peradaban dunia. epal si isaac newton dengan epal mendiang steve job
  • 2 ramli yang mecetuskan fenomena luar biasa di malaysia, ramli burger dengan ramli akan buat ayah bangga satu hari nanti

kaitan antara fakta epal dan ramli? Takde.tp mungkin ramli suke makan epal.

Cilake.aku da jauh terpesong.

Bola sepak malaysia da jauh berubah. kita bukan lagi pichisan.kita harimau malaya!

Tahniah buat Nik Aziz kerana berjaya memujuk rooney untuk ke kelantan. dan kairul fahmi mengaku beliau tidak lagi single. dahlia teck-teck memang mengoda

TM, hasil penjualan unifi.berjaya merampas tender tajaan baju kelab bola sepak terkemuka dunia.mengetepikan syarikat agung dunia yang lain seperti MAS-asia dan etiqa takaful.tahniah

Segalanya di harian metro. edisi pantai timur


sumber : facebook kelantan FA hasil perkongsian nazirul nazlan

p/s : photoshop. merentasi kemungkinan.

Tuesday, October 18, 2011

Orang melayu memang mulut puaka

Ahad lepas member aku kawin. die pakse aku datang.

Dengan hati yang cekal, aku gagahkan diri pergi kendiri beliau biapon badan lembik baru baik demam. member baik zaman-zaman skola dulu.

Sampai je rumah beliau, tanpa buang masa. aku terus amik makanan. kene pantas, nanti teserempak dengan bekas-bekas awek kang susah.rimas.nanti semua sebok nak mintak no phone aku.


****

aku bawak pinggan. duduk kat satu port makcik-makcik dressing ala-ala datin. jenis pakai tudung ala-ala bini-bini menteri kerajaan pegi kenduri arwah.

Sempat la aku senyum kat sorang makcik tu.muke macam rozita che wan. mane tau kot-kot boleh jadi sugar mummy, dapat la kerete sebijik kot.

baru je aku nak suap nasi dalam mulut,

"tak sedap la lauk die, ayam rempah keras" - makcik pakai baju biru tudung hijau, pakai spec luis vutton bagi komen

"aahla senah, ayam pencen agaknye. kari kambing die pon kurang sedap" - makcik pakai spek mate hitam jename ribben, pasar malam kot. mengiya kan.


cilake.mengumpat plak. aku terus blah .cari port lain.


****

lepak pulak depan gadis2 hot duniawi dan akhiratwi kalau dorang tak sempat berubah. jenis free hair, pakai baju kebaya see thru nampak tali bra.

sempat gak aku sedut bau haruman gadis-gadis tu bile lalu sebelah meje dorang. fuh, bau perfume DKNY delicious. aku sedut lagi sekali untuk kepastian. kali ni aku pasti.kompem!! DKNY pasar malam. ingatkan kaye sangat tadi.

aku sempat jeling kat sorang minah tu, senyum sikit kasi die. senyuman aku dibalas. aku tak heran.memang semua gadis balas senyuman aku.

tengah aku menyuap nasi untuk kali ke-4,

"hei hei korang.perasan tak? 5 khemah je kenduri ni kan, nampak sangat takde duit" - minah rambut pendek, muke jerawat2 sikit.baju kaler kuning polkadot tetibe bersuare

"Aahla, baru kite perasan. pastu tema kaler pink plak tu, menyampah pulak aku tengok orang kawin pakai kaler pink ni" - member sebelah die menyampuk. nampak comel. tapi sayang hati ko busuk.

cilake.mengumpat lagi.hilang selera makan.

****

tu baru dua port, belom lagi port lain.belum lagi aku cerite komen pasal pelamin fesyen lame la. rumah kecik la, mak pengantin gemok la, pengantin lelaki muke pecah rumah bini macam model la.

sebab tak tahan, aku terus jumpe mak ayah kawan aku.letak hadiah.terus balik. sebab tu aku lagi suke pergi melawat majlis pengkebumian dari pergi kenduri kawin.

memang orang melayu mulut puaka macam tu kan?bongok.

tak semua.tapi ramai

Thursday, October 13, 2011

Kirim Salam

aku ade 5 beradik. aku yang sulung
cerita ni cerita la lama.


tahun 2009.aku kat UM, tahun 3. kolej 5, blok A, bilik A 215
satu malam, hari khamis, tengah aku kusyuk bace yasiin,kalau tak silap tengah ayat ke 43 kot
adik aku no 3 kol, die kate nak singgah datang jumpe aku (konon adik misali datang jenguk abg)


sempat la satu dua barang yang aku order dari die
maggi, nescaffe 3in1 plastik merah, sabun basuh baju, soflan,ubat gigi darlie, dan syampu rejoice rich


****

30 minit kemudian, die sampai,lepas pasing barang, kitorang borak-borak sikit pasal perempuan.
jumpe sekejap je, dasar perangai manusia, kalau jumpe adik beradik tak sampai 10 minit pon
kalau jumpe awek, sampai lembik lutut pon takpe.


lepas upacara salam menyalam dan peluk memeluk (hubungan yang erat adik beradik)
"balik nanti kirim salam kat mak ayah ye" -sikap biase anak soleh macam aku.so takyah pelik
tibe2 adik aku keluarkan iphone 3gs die
die tekan2 butang ape entah, keluar gambar mak aku tengah posing depan tv dengan word " mummy" kat screen

****

"nah!" sambil menghulurkan iphone 3gs beliau kat aku
"buat ape, aku bukan minat iphone" balas aku ringkas

"kan tadi suruh kirim salam kat mak ayah, kol sendiri bagi salam,bukan takde no phone mak ayah. takde mase aku nak jadi posmen main kirim2 salam" jawab beliau panjang lebar dengan muke paling selenge mintak penampar

*dush* penumbuk sulung aku singgah kat perut adik aku.


p/s : adik aku single,kalau nak boleh tackle.aku?da tunang.sorry


muke adik aku iras2 beliau okey aku tipu

Wednesday, October 12, 2011

Mase gemok tutup aurat. da kurus tayang sume. da jadi lupe hukum ke ape?

Assalamualaikum :)

Perempuan memang cepat lupa diri ye kalau dah cantik? Contoh macam gambar di bawah :)
h kurus mulalah lupa diri ye? Pakaian kalau boleh semuanya nak bagi nampak bentuk badan yang dah slim tuh. =.=

Mungkin monolog mereka begini ye?
"dulu aku gemuk, aku tak boleh pakai baju ni, masa ni lah aku nak tunjuk yang aku ni ada potongan badan yang menarik,haha.. confirm ramai yang pandang terbeliak biji mata"

ATAU

"pehh.. lawa juga ye kulit aku nie, kasi tayang. tayang! hahaha!!"

Mula-mula elok saja semuanya longgar, labuh.. cantik semuanya tapi bila dah cantik sikit, badan da

ATAU

-sila tambah sendiri ye :)-
Huuu. apakah?? Ini gambaran yang mungkin lagi jelas??
googoooll..
Haaa. nampak tak? nampak ke tidak??

Berpakaian niat biar kerana Allah, cantik pun kerana Allah.. jangan bila kau dah kurus, kau tayang semua kat orang.. salah tuh makcik pakcik,nenek,...

Jagalah penampilan kita, kalau dulu(masa gemuk) kita pakai pakaian yang longgar apa salahnya bila dah cantik sikit kita tetapkan penampilan macam tuh kan? :) Kalau macam nie lah, aku lebih suka tengok yang berisi dari yang tak da isi. HAHA. *tapi ada jugak yang berisi tak sedar diri =.=
Nangka. Nangka. Nangka. Nangka. Siapa nak peluk, bolehlah.. nangka ditayang memang untuk ditatap.. perghh!!
Muahahaha !! Okeylah..
Hiasi peribadi,
Jagalah diri,
Selamat Tengahari
or Mungkin dah petang hari..
Hahaha.

p/s : penggunaan kata-kata diatas memang straight to the point and tak bertapis tapi jangan herankan lah ye. HAHAHA.


~Entry guwa copypaste bulat-bulat dari si bulat, credit untuk beliau~
 

Designed by #