Tuesday, November 30, 2010

tips tambah komen part 2

salam2 semua malaysia:)
hari ni kite buat entry simple. hari ni mungkin ade yang tak setuju nagn den kut.hehe
entry ni wujud lepas den lalu kat depan blog abg merah jambu."admiraz hafiz "tibe2 nmpk topik yang agak2 best kat situ;p
topik die: "1000 follower ngn 10 komen mane korg pilih?? " sempena ulangtahun ke 1000 follower blog die.tahnia bro. so u all pilih mane

team pembaca : 10 komen la.kompem!!
adek farid kamil (den la) : aah, bet0l!! den pon pilih 10 komen jugak.tp 1000 follower pon okey gak ape.

soal ; laaa, abes tu buat entry ni wat pe naz??
jaawab : nak ulas sket la, sambungan entry tips meningkatkan komen. ade kaitan ni.

ulasan :
we all tidak boleh menidakkan kepentinagn jumlah follower,
klu tak buat pe ben ashaari target 10000 follower??
bagi den jumlah komen berkadar langsung dengan follower(fakta suku auta)

tak caye??bagi den 5 blog, follower bwh 150, tp komen smpi 30 (komen pembaca shj) dapat??klu dpt list kan den nak tgk.
dan cube list kan, 5 blog, follower 1000 dan lebih, komen lebih 40. sure senang cari kan??hehe

soal ; follow pon bukan bace bro
jawab : biala, hampa pon lebih kurg jugak kan??jgn mengata:P


ulasan : kita harus mengoptimumkan follower, buat dorg bace entry kite.cmner?? meh abg ajar yer :

setiap kali dorg folo, u all sure folo balik kan?balas jasa. tol x??
so maknenye u all adalah follower kepada follower u all.
betol x??

korang : aah, betol
naz : jadik, u all kene la jadi follower yg sejati. jln2 kt blog dorg,yang updated la, tgk kat dashboard tu. pastu bace dorg punyer entry. klu best komen la, klu tak tinggal jejak.buat cm den ajar smlm
korang : yang mane ea naz??
naz ; yang ni la syg = "entry baru siap, jempot2 bace meh"

insyaAllah mereka akan dtg bace.klu korg punyer entry dorg agak2 suke, dorg komen la. give and take la


nasihat : jgn la dok blame sgt follower x bace blog kite klu kite pon buat perkara yang same.hehe ni bukan masalah follower, tp kekurangan promosi:P

p/s : just my 2 cents.jgn mara2;p cmner tips semalam??betambah x komen??



Segmen : Aku blogger ! So What ???


nama : nazirul hazwan
umur : 24 thn

asal : kelantan
tinggal : sepang, selangor

pendidikan terakhir : UM.(mechanical engineering)

pekerjaan : mechanical enginner (UEM group bhd)

status : berkapel

pendapatan bulanan : 15000 sebulan

motto hidup : yamaha ex5 class 1:P


jawapan persoalan


pertame2 nye den berpendapat dunia blogger ini amat berlainan dari dunia yg lain.haih, lain apenyer?? lain.terutamanya
dari segi persahabatan. den xpernah kenal u all before ni.jumper pon xpernah. tp bond.hubungan antara blogger2 ni da macam adek beradek.mane nak dapat da member2 cm kt dunia blogging ni.rapat tanpa pernah bersua muka:) bile sorg sakit, sume rase sedey, bile sorg dapat anak, sume tompang hepi.mane nak dapat da cmtu.xkan dapat cari da dunia best cmni.

keduanye. dlm mengharungi dunia blogging ni, perkara positif tentunya dari sudut persahabatan.(persahabatan lagi) tu yang utama.sorry la beb, den mmg sgt utamakan persahabatan. den syg u all sume:P .yang lain tu blakang kira.
trafik ke, duit nuffnang ke, toksah masuk dalam cite. persahabatan!!perkara positif den alami (boleh kire ke ni ben) haha negatif??hurm!!!!xdo kot.xkan trafiq sket kire negative kot. klu kene tumbuk tu baru negatif.xde negatif buat mase ni

ketiganye, blog ni pada asalnye diwujudkan sekadar untuk berkongsi cerita dan pengalaman. xdo nak cari name pon,nak glamor bek aku blakon.
muke pon da iras2 farid kamil.dan den berpendapat, dunia blog bukan la untuk mencari nama dan glamor. buat blog seikhlas hati, nama dan glamor akan datang seiring:)

akhir kata!den sememangye bangger jadi blogger!!anda??adakah anda juga same?? (201 ppt)


p/s : nk join?? jom KLIK SINI

tip meningkatkan komen

masalah : haih, camner la nak dapat komen yang byk.hurm bagi sesetengah blogger, komen jauh lebih bernilai dari follwer.tol x??
jawapan en nazirul hazwan
: cube ikut tips yang den nak bg ni. mungkin boleh membantu anda.kan kan??xmo try sudah.hehe


tips 1 : promosi kan entry anda!


soal:
camner naz??xkan nak buat banner kot??

jawab : buat banner??meh den nk hempuk.haha bile da siap entry tu, pegi la promot kat shoubox kawan2. buat ayat biase je.
cthnye :
" entry baru siap, jempot2 bace" insyaallah mbr kite tu nak bace, klu die rase okey die komen la. hehe jgn la p
kat shoubox sekadar ckp "singgah sini" or "up trafic" mmg kawan kite p blog kite sekadar tulis kat shoubox la jawabnye.

tips 2 : buat entry yang orang nak bace dan komen


soal ;
camner farid kamil (sbb iras2 kan)??mane la aku tau entry cmner
.
jawab : research beb. buat kerje sket.kaji siape pembace blog anda,hehe .biasenyer blogger suke bace tajuk2 hangat.blogger pule suke komen dlm dua kes bile mereka suke dan rase cam tak puas ati jer
cth :
" top 10 artis malaysia plg emsem" haa, mesti rase nk komenje kan klu yang no 1 tu die letak DR ROZMEY.hehe


meh den kongsi 3 topic.post plg mendapat byk komen dari pembaca :
1. i follow u, follow me back (100 komen)
2. blog popular sbb owner cun dan kacak (96 komen)

3. must read edition : isu tudung! (80 komen)


dari situ nmpk yang blogger ni suke meng"komen" bile mereka bersetuju dan bila kite dpt buat jiwa melonjak2 nk cakap sesuatu
atas penulisan kite.hehe

tips 3 : entry mesti simple, padat dan pendek.


soal : bape pendek naz, agak2 cm rambut nora danish ker??(ape motiff??)
jawab : panjang da tu, bikin macam rambut jaclynn victor udah. u all pernah tgk ben ashaari buat entry panjang berjela2?? cam den penah ckp, PEMBLOGWALKING ni mane ade mase singgah lame2, dorg nak p blog lain pulak. so make it dlm 30-40 saat pembacaan aje

soal :
abes si zack, si irine, fatin liyana,hanis zalikha tu sume panjang2??

jawab :
u all cari follower byk cm dorg pastu baru jumpe den k.hehe


okeyh cukup dulu tiga tips hari ni. nati den sambung lagi k.den tak berblog fulltime.part time jer:P
cube la praktikkan 3 dulu, nati den tambah lagi. salam semua malaysia!!:P

p/s : bagi den 30-40 komen tu da byk da, lebeh tu satu bonus:)

suke blog ni?? jom undi blog ni!!hehe
KLIK UNTUK MENGUNDI

keputusan akhir undian awal BPM

memandangkan enry ni ditaip jam 7.45 pagi waktu qairo, mungkinade sedikit perbezaan jumlah undi.hehe
tepat jam 8 waktu malaysia, undian untuk blog pilihan malaysia telah ditutup. berikut adalah keputusan undian tersebut. bagi blog jejaka tampan yang masih bujang trang tang tang aje.hehe

1. kurasakan somthing - eqbalzack (749)
2. Realiti Konspirasi - Zack Zukhairi (698)
3. Muka Surat Sulit Naz ( 623)
4. Aizul Marcello ( 582)
5. The Beauty in Ugly (568)
6. Just khai (516)
7. Beautifulnara (306)
8. Sufferzine Territory (172)
9. SURATAN KEBETOLAN <----BLOG DEN (125)
10. Blog ariff -another blog by ariff shah (103)

soal : ko kecewa ke naz??no 9 je bro.(sambil gelak jahat) tak layak ke final la wei.
jawab : meh muke den nak tampar sket.langsung x kecewa la babe.

alasan : dlm mase 5 bulan je blog den da buleh mengumpul 125 undi;p tu menunjukkan yang blog suratan kebetolan ade peminatnya sendiri.den pecayo yang ramai lagi pembace kat lua sane yang mula minat dengan blog den tp apekan dayo, u all tengokla blog sape yang ade kat atas blog den tu??segala otai2 blog ade kat atas. semua yang berada di top 10 telah berblog at least 1tahun setengah. so ape nak kecewa klu tewas d tangan mereka;p even den sendiri tak tau nak undi sape mule2.

ucapan : den nak ucapkan jutaan terima kasih kepada semua yang mengundi.teharu ni (tgh taip smbl air mate bercucuran) u all menjadi pembakar semangat utk den terus menaip. trimas!! kepada yg mencalonkan juga.trimas2!! teruskan menyokong blog suratan kebetolan. i love u all!:) (sambil mengesat air mata)

p/s : trimas kepada sume follower, semalam, blog suratan kebetolan menerima kehadiran follower ke 1500:)

Monday, November 29, 2010

BERANI MATI : BLOG AKU BEST !



pengenalan blog :


Pada suatu hari di kolej kediaman kelima UM, kawan rapat den tibo2 bertanye "naz, ko kenal zack zukhairi??senior ko dulu."
den pon dengan slambe menjawab, " kenal la, kenape ngan die, bunuh diri da ker??"
kawan den : bodoh la kau ni, ko da tgk blog die??pegi la tgk best giler dow

den pon dengan rase malas melihat blog realiti konspirasi,tibo2 ade satu rase yang cukup asing dlm diri ini, den rase tergamam dgn kehebatan blog superb beliau. kt skolah dulu takdo la gempak sangat ko ni zack (getus hati den)

bermula dari saat itu den pon berazam utk menerbitkan sebuah blog yang bernama "SURATAN KEBETOLAN" kenape??u all pikir la bedasarkan cerita di atas.hehe nlog ni dilahirkan pada bulan julai tahun ni. masih lagi bertatih dan belum mampu belari. sikit demi sikit dengan bantuan en zaerr sebagai pendesign template dan wan hazel pendesign header maka lengkaplah blog suratan kebetolan ni:P

da!!cukup 100 patah.(da macam budak upsr)


Kategori blog : Segalanya disini. hiburan,tips, nasihat, pandangan segala2nya la:)
Usia blog : nak masuk 5 bulan baru:P
Tujuan buat blog : taknak la ketinggalan di dunia cyber ni.nak jugak surakan pendapat dan pandangan merentasi teknologi:P
Apa yang bestnya blog anda tu: jawab balik ngan soalan, korg rase ape yang bestnye blog den ni??
Sasaran trafik untuk tahun depan ,SEHARI berapa UV? : tahun depan nak 1200 UV


p/s : entry in adalah semata2 kerana ingin menyokong kempen ben ashaari, bukan utk membanggo dir, takde unsur bangge diri pon kan??:P



Sunday, November 28, 2010

blog popular sbb owner cun dan kacak

masalah :
isu yang sering dikemukakan. tp kebanyakannya/semua blogger yang bincangkan isu ni ade la blogger2 baru.


ulasan mr nazirul hazwan :
saya amat tidak bersetuju 89.39% tentang cakap2 yang utk sesuatu blog tu menjadi popular, blogger harus la mempunyanyi rupa paras yang superb!


alasan :
ok kite gune pakai perkataan BLOGGER hny pada mereka yang semata2 berblog. bukannye yg ade kerjaya popular lain di luar, xpenah masuk majalah, xpenah masuk paper dll. hny berblog semata2. so, boley u all bgtau sape blogger yang popular tp kacak dan chantek??


pikir2 :
yang ade mungkin ben, darkbatman, fatin liyana, dan zackzukhairi, yang agak2 ade rupe sket la, yang lain hemsem2 biase cm kite sume jer babe. irine ngan hanis zalikha??dorg model, penah masuk magazine, tak kire!

ulasan :
u all sume jgn berpikiran negative. cube u all tgk mereka yang popular ni, brpe lame da dorg berblog??berbulan ke betaun??betaun babe!! cube tgk entry2 awal dorg, ade byk org komen cm skang ke?? x beb, biase2 jer, tu menunjukkan pada awal2 pembabitan mereka, mereka same macam kite, bukan terus popular!!


lagi-lagi naz :
u all boleh tgk, den amek contoh terbaik, sekiranya zackzukhairi tu huduh, x ensem cm die skang ni, u all rase blog die akan popular ker?? jawapan den : kompem!! kekuatan blog die pada entry die yang superb, bukan stakat tayang muke ala-ala aaron aziz die jer


abes tu ben ashaari tu? :
ben??kekuatan die bagi den pada taktikal dan promosi die. usaha die kuat beb. so, die deserved to be popular as die skang ni bukan sbb die hemsem.


kesimpulan :
u all toksah la kaitan populariti blog dgn rupa paras, kaji betol2, dorg popular sbb entry mereka, strategi mereka, usaha mereka, dan sememangnye mereka da lame betapak dlm dunia blog ni. xde yang boleh naik dalam sekelip mata. even, lisa surihani pon. hehe


kla, kite blogger2 baru blaja la dari mereka yang da otai2 ni. xde antara mereka yang sombong. percaye la. sume baik2, dorg xde masalah nak curahkan ilmu pon:)


p/s : aku ni blogger emsem ke x tidak??hehe iras2 farid kamil haje


undi den jagn lupe utk blog pilihan malaysia!! yeehaa!

nazirul marcello vs aizul marcello

masalah :
den kan slalu blogwalking pakai name yang betuko2, kejap emma watson, pastu megan fox, pastu irene marcello, pastu last skali pakai nazirul marcello (tgh heppy2 irine marcello komen blog den). suke2 je pon. hobby sebenarnye.hehe

motif :
skang kan ade undian blog pilihan malaysia (BPM), blog den suratan kebtolan tecalon, bersame2 dgn blog aizul marcello.

jadi knp?? :
smlm ade sorg akk tinggal jejak kat shoutbox dgn komfidennye. ayat nye lebih kurg gini : akak da undi blog kamu dengan blog kakak kau ( lebig kurg la)

so what? :
den pelik la, celah mane den ade kakak. sah!!parah ni,ni mesti tetuka blog den ngan si aizul marcello, haishh!! haha. tu la mngada lagi nak pakai marcello.

sape wes akak tu?? :
jom kenal ngn akak mesyuarat tingkap, sis paling hot, akak sharifah nor!! hehe jom lepak blog die.ahli kabinet ni beb, tp kabinet dapor la.(gambar dibwh)

--> KLIK SINI <--

pengajaran :
toksah ngada2 nak pakai name org lain, kan da buleh buat rugi undi.hehe sape2 yang tersilap gak cepat tukar.haha

p/s : thanks jugak kat mia jamaluddin yang siap buat entry pasal den. ( da rase cm zack zukhairi da ni ) jom layan blog mia jamaluddin jugak : BLOG MIA JAMALUDDIN <-- sila klik

jom undi suratan kebetolan jom!!

Saturday, November 27, 2010

update : kedudukan terkini blog pilihan malayisa

hari ni den macam xdo idea nak bagi entry power2, hehe (pernah ke entry den power??) jadi untuk hari ni den sekadar bagi update kedudukan terkini undian blog pilihan malaysia untuk ketegori blog jejaka tampan yang masih bujang trang tang tang.


kedudukan terkini : (setakat jam 8 malam)
1. Realiti Konspirasi - Zack Zukhairi (355)
2. Aizul Marcello ( 354)
3. Just khai (332)
4. Muka Surat Sulit Naz ( 218)
5. Beautifulnara ( 136)
6.kurasakan somthing (109)
7. Sufferzine Territory (105)
8. The Beauty in Ugly (104)
9. SURATAN KEBETOLAN <----BLOG DEN (90)
10. Terbang Tinggi-Tinggi (67)



pencapaian blog den stakat ini agak2 membransangkan:P trimas kepada semua yang mengundi.
andai u all suke dan sayang blog ni, meh kite undi ramai2!:) kasi potong aizul marcello, tak kire die ade adek chun si irine marcello tu.hehe


p/s : undian masih dibuka hingga 8 pagi hari selasa

i follow u, u follow me balik

"da follow, please folo blk" "follow me back please" "folo u, folo me back"

motif entry : nak bagi pandangan den pasal awat2 kat atas tu:)

intro : den byk tengok orang yang tak suke ayat tu, kt geng blogger pon ade, irine pon ade bg tips pasal jgn buat ayat2 cmtu.

komen : bagi den, kite kene konsider beb hati org yang buat ayat2 tu geng. MOST of them blogger2 baru.ade yang follower x sampai 100 pon(fakta nih) diorang baru nak mula berblog,n for them, bilangan follower tu penting. den penah cakap, buat pe tulis blog klu takde orang bace, better just buat diari jer:P
susah sgt ke kalau kite klik je butang folo untuk bagi dorg semangat??Ben ashaari dan Zack Zukhairi yang byk popular pon boleh je folow blog org, knp kite x boleh??
u all pon mungkin pernah rase hepi bile u all mule2 berblog n then ade org folo kan?knp tak kite pulak gembirakan org lain:)

soal : tp bukan sume follower bace blog kite, kadang2 dorg buat cmtu just nak nmpakkan follower dorg byk je da follower byk tak bermakne blog tu popular kan??

jawab :betol, bukan sume bace, tp ade yang bace kan??kalau dari 10 follower cume 2 org yang bace, klu ade seribu follower??da ade 200 org. sape yang nak popular??dorg nak popular ker?bukan dorg nak jadi popular,dorg mungkin just nak org bace ape yang dorg tulis, tu ajer.

soal : tapi klu aku folo pon bukan aku bace. camner tuh??

jawab ; tu soal lain, den pon kadang2 ade x terbace blog yang den folo, ni soal semangat dan sokongan utk blogger2 baru, diorg pon xtau sape yang bace dan sape bace.kan?? mana tau ade time yang u all bosan teramat, boleh la singgah2 blog yang u all da folo.betol x??

komen : bagi den follower ni agaak penting, sbb ade org yang kat blog list die letak blog yang die follow. contoh??dalam gambar dibwh :


kesimpulan : isu ni isu remeh, tp den nak surakan jugak,sbb den takmau la ade blogger2 baru nak berjinak2 dengan blog tersinggung ngan u all yang otai2 ni. kite kene faham mereka2, dorg ade yang umur 12,13,14 thn pon. so, if u all x suke, takyah folo, tu jer, toksah la buat2 statement tak suke org yang buat cmtu. bile u all buat camtu u all baru je buat org yang buat cmtu tak suke blog u all:)

p/s : sekadar pandangan,peace ^_^V

perihal nuffnang dan 1st BE

Sorry kaler merah, nape ntah xley tukar, kat rumah mmg slalu cmni =(


semalam tghari den tension. mau taknye, rm 12 duit campaign tibe2 nuffnang tolak
dah la buffered earning tak pernah bagi lagi.huh
nasib baik tak termaki( lagi pon den mmg tak suke maki2.hehe)
hari ni baru tau ade kesilapan sikit. den pon maafkan la. manusia, mestila buat silap ( tp nuffnang tu company kan?)


dlm kol 2.30, tibe2 zaerr kate den dapat buffered earning, aish, apekah?? sbb den check xde pon
akhirnye, pagi tadi, kate2 zaerr mmg bet0l, setelah lame menunggu, den dapat den punye 1st buffered earning!!
yeahh! da tak menyumpah nuffnang da.hehe
mau taknye, selameni, mmg UV den sipi2 je 1000, tp tak dpt2, tu yang pelik tu.


so, if u all nmpk iklan, nokia c3, telefon tercute dan stylo mse kini, sila2 la klik, tak elok tau tgk aje:)
ni die iklannye:


p/s : kepada yang masih belom mengundi silalah mengundi blog suratan kebetolan:)


KEPADA YG TELAH MENGUNDI, JUTAAN TERIMA KASIH, NAK NANGES RASENYE BILE BLOG NI ADE PEMINAT SETIA:)


blog pilihan malaysia 2010

update untuk blog pilihan malaysia!!
utk pertama kalinya den tercalon anugerah blog pilihan.den rase seram sejuk bile blog ade disenaraikan dlm senarai awal blog pilihan malaysia. bersaing bersame name2 besau dlm dunia blog mmg menakotkan.hehe paper hal pon, kepada yang suke blog ni, suke blog okey,

sila la undi blog SURATAN KEBETOLAN untuk ketegori BPLP.hehe

tp klu u all rase ade blog lagi u all suke undi la,jgn ingat wajib plak undi blog den ni:P
Semua org boleh mengundi.dan jempot2 la mengundi:) sde 5 kategori yang ditawarkan : 1. BPLP - Lelaki bujang punye blog 2. BPSP - Lelaki tak bujang 3. BPWP -perempuan bujang 4. BPIP - perempuan tak bujang 5. BTP - blog tutorial 6. BLP- blog lawak sape2 pon yang anda pilih, pegi la mengundi, x best la klu yang mengundi stakat 100 org jer kan:) betol x?ni la time nak gether2 secare maya:)

SILA KLIK LINK UNTUK MENGUNDI
-->SILA TEKAN SINI UTK MENGUNDI<--


p/s : trimas kepada yang mencalonkan blog ni.nak nanges weh

Friday, November 26, 2010

saya suka blog awak la (=

entry pagi2 jumaat.
bukan la berkisar pasal encek ben ashaari. entry ni mengisahkan hikayat 5 blog yang paling den suke. entry ini diwujudkan kerana menyokong kempen/program dari blog ben ashaari yang bertajuk saya suka blog awak.




orite, jom straight to the point, toksah mengade2 nak buat intro panjang2.hehe. 5 blog paling den suke adalah :

1.Realiti Konspirasi - Zack Zukhairi
kenapa : tak dapat nak di xplain dengan kata2.blog yang bagi den ade entry2 yang sgt superb, blogger paling kreatif maybe yang pernah dilahirkan kat muka bumi. dengan kata mudah, ZAck Zukhairi is the best!
p/s : Zack is my senior at SASER:P

2.Blog kapal karam no.1 Malaysia - Sufferzine
kenapa : blog kreatif, trademark utama mestila shoubox yang paling meriah kat malaysia. haha
entry simple. info2 yang nice. antare sifu2 blogger yang paling awal den kenal. melalui gengblogger:)

3. Zaerr.com -Zaerr
kenapa : xde blog template yang lebih den suke dari template blog zaer. template yang kemas dan superb ( last2 amek template die pakai kat blog den) , pakar koding2, sgt membantu, pemurah dan baik hati.

4. Hidup itu Indah - Lydia Miza
kenapa : sis yang ade aura. irene marcello dan hanis zalikha in the making for me:) peramah. entry biase jer, tapi xtau awat asik melekat je kat blog tu. ade magnetic punyer power kot.
org yang paling berani sound den sbb makan makanan darat dan laut sekali.hehe

5.Mia Suka Berangan - Datin Mia
kenapa : Suke blog ni secara overal, template yang nice, simple dan kemas. entry pendek2 tak berjela. senang kate kalau bukan template zaer yang den amek, template mia yang den kebas.haha


mane den dapat tau pasal kempen ni : dari blog ben ashaari sendiri la, dan di ingatkan pule oleh 3 gadis yang memilih blog pichisan den sbg blog yang mereka suka. sis lydia Miza, adek ziela dan hanna iymeera

p/s : byk lagi sebenarnye yang den suko, apekan daye mampu pilih 5 je=(

IRINE NADIA MARCELLO

fuh, ape hal pulak den buat entry pasal irIne ni??hehe. saje jer. b4 ni kan den pernah buat entry pasal ZackZukhairi dan Ben Ashaari ( 2 blogger lelaki yg agak2 best:P) jadi follower blog den.


so, di hari khamis yang berbahagia ni den saje2 nak buat entry pasai irene nadia yg dtg dan meninggallkan komen lat blog ni.haha. so ade ke org yang jeles??takde??klu xde xpela, saje je buat entry ni sbg penghargaan pada miss irine nadia marcello. thanks babe.


ape yang best sgt??hehe xde ape pon, tp rase dihargai bile otai2 blog dtg menyinggah dan kemudiannye berkenan utk meninggalkan komen.


ape best sgt irene tu?? xde la best mane. stakat unique view sebulan beratus ribu jer. haha (agak2 korg bley lawan ker??

hape??nak bukti??ish3, nak tgk ni :


sape2 yang agak2 nak kenal ngan miss irine, sila la klik pautan di bawah :
---->irine nadia marcello<----





ops, sape nk tgk komen tu, bkk komen utk entry tips meningkatkan trfiq dan komen:)

yang benar :

nazirul hazwan marcello

p/s : den klu buleh nak buat entry untuk u all sume, tp kurg larat. yg penting den syg sume pembace suratan kebetolan:)

p/s : hanis zalikha je x penah nak datang sini.huh

Thursday, November 25, 2010

sukan asia update : emas ke-9!!

GUANGZHOU, China 25 Nov. - Malaysia akhirnya berjaya melengkapkan sasaran sembilan pingat emas hari ini dalam Sukan Asia Guangzhou XVI melalui acara skuasy berpasukan wanita akhir.

Pada perlawanan yang tamat sebentar tadi, skuad skuasy wanita negara menewaskan Hong Kong, 2-0 untuk pingat emas kesembilan - sumber UTUSAN

den mengharapkan emas ke-10 dari team hoki negara.g0o0o malaysia!!

p/s: utk sesiapa yg bekerja berdekatan ikea, saksikan siaran langsung final hoki sukan asia antara malaysia dan pakistan di hadapan IKANO POWER CENTER.

tips meningkatkan trafik dan komen

salam semua malaysian
hari ni nak buat entry santai versi tips kepada pengunjung2 semua bia pon da slalu sangat blogger lain bagi tips. tak kira,nak jugak!yang ni versi suratan kebetolan

1. tips meningkatkan trafik

yang ni sebenarnya tade tips2 yang spesel. utk we all blogger yang tak seberapa popular macam ben.zack,hanis,irene caranya satu haje. BLOGWALKING. tade da care lain.bykkan komunikasi dengan blogger2 di shoutmix.nescaye akan ada lah org len yang akan dtg ke blog kita melalui shoutmix blogger lain. nk contoh??
okey, utk semalam sahaja, seramai 24 pengunjung blog den melalui shoutbox --->MISH LOLLYPUPS<---. tu dari satu blogger,klu 10 blogger?? u all da dpt 240 pengunjung.sekurang2nya.

2. tips meningkatkan komen

yang ni sangat berkait dengan entry.
entry kene ringkas dan padat. u all kene ingat, blogger ni nak bukak byk blog lain lagi, nak bace entry org lain. bukan semata2 blog kite.so,ringkaskan,dan padatkan.toksah la buat karangan 2 muka surat.hehe klu buleh angarannye agak2 dlm 30 saat pembacaan:)

okeyh la, stakat ni tu aje la dulu.mane boleh byk2, nati org taknak bace:P

p/s : lagi satu, PALING PENTING!biala tajuk entry tu jelas nampak mase org nak tinggalkan jejak. jgn biakan org boleh tinggalkan jejak tanpe melihat entry kite.
contoh?? u all tgk blog den.org nak tekan shoutbox mesti ternampak tajuk entry.hehe kn kn??

promosi : undi blog pilihan malaysia

den tolong promot lagi hari ni. jom kawan2 kita p calonkan blog pilihan kite.meramaikan lagi pencalonan dan undian.kasi meriah.mende2 camni la nk gather2 blogger sume.jom. ben ashaari pon mengundi, xkan u all xmo. pilih blog pilihan anda.

ade 6 kategori yang ditawarkan :
  1. BPLP - Lelaki bujang punye blog
  2. BPSP - Lelaki tak bujang
  3. BPWP -perempuan bujang
  4. BPIP - perempuan tak bujang
  5. BTP - blog tutorial
  6. BLP- blog lawak
pantas2, hari ni last da. cepat! nk undi sila klik link di bwh :

---> KLIK SINI <---

p/s ; entry ni bukan nak suh undi den, den nak meriahkan lagi majlis jer.peace^_^V

Wednesday, November 24, 2010

blog pilihan malaysia 2010

encik azman roslan telah membuat inisiatif intuk mengadakan satu undian blog pilihan malaysia 2010.
terbuka kepada semua.semua org boleh mengundi.dan jempot2 la mengundi:)
sde 5 kategori yang ditawarkan :
  1. BPLP - Lelaki bujang punye blog
  2. BPSP - Lelaki tak bujang
  3. BPWP -perempuan bujang
  4. BPIP - perempuan tak bujang
  5. BTP - blog tutorial
  6. BLP- blog lawak
ni konon-konon cam anugerah bintang popular la, tp xde la dapat hadiah, saje suke2. leh kenal2 dengan blogger2 lain.cm tu la.
sila2 ker tempat pengundian.
----->KLIK SINI<-----

p/s : undi yer.tak undi den pon xpe.sapela diri ini utk mendapat undi.hehe

Tuesday, November 23, 2010

follower ke-1234

salam sume org kampung!
entry yang simple hari memandangkan saye agak sibuk dengan tugasan berprofil tinggi di pejabat.hehe
sebentar tadi, (lunch hour kot) blog suratan kebetolan mendapat follower ke 1234.
beliau ialah cik slumberznanie.

dikesempatan ini, den nak ucapkan thanks kepada semua follower, (aktif atau tidak) atas sokongan kepada blog ni.

terima kasih jugak kepada u all yang mengklik nuffnang yang membolehkan den berkira2 nak mengeluarkan duit itu biapon tak pernah lagi dapat buffered earning=(

u all buleh lawati blog beliau disini:
----> slumberznanie <------



p/s: tegah fikir pasal G.A pertama.huh payah betol nak pikiaq

Sukan Asia: Hoki lelaki Malaysia mara ke final

"GUANGZHOU: Pasukan hoki lelaki Malaysia melangkah ke final selepas menundukkan India 4-3 pada perlawanan separuh akhir, sebentar tadi. Gol kemenangan itu diperolehi 'jaringan emas' ketika masa tambahan selepas kedua-dua pasukan terikat 3-3 selepas masa penuh permainan"- berita harian

team hoki buat den nak nanges.ni la namenyer berjuang untuk negara.habis-habisan. bukan macam certain2 sukan yang tidak akan disebutkan disini. gud luck final! doaku bersamamu

SHOUTBOX error


perhatian!
kepada semua pengunjung, adalah dimaklumkan pada hari ini. (selasa,23 november 2010)
shoutbox/kotak jerit2 blog suratan kebetolah telah ghaib diculik bunian.
anda boleh meninggalkan jejak anda di komen entry ini.
segala kesulitan amat dikesali.
termia kasih.

dato nazirul hazwan
CEO suratan kebetolan corp.

p/s : kepada semua blogger yang shoutmix nyer hilang, usah kuathir, itu tandanye bunia suke blog kite.ngeh3:P

Monday, November 22, 2010

lucah : gambar bf DIRABA gf

sedang sibuk den di ofis, den ternmpak satu gamnar yang cukup mengejutkan hati dan nurani.
ape nk jadi budak2 zaman sekarang ni. u all tengok la.huh den xtau nak cakap hape da.

u all scroll la ke bawah





























p/s : camner??lucah x??hahahaha:p

credit to saf_wan
 

Designed by #