Saturday, October 30, 2010

kelantan juara piala malaysia 2010

dengan rasmi dan bangga nya saya mengisytiharkan kelantan juara piala malaysia tahun 2010 setelah menewasan negeri sembilan dengan 2-1

p/s tepat ramalan paul si sotong sebelum hari pemergian beliau.hehe

aku dan basketball

hi u all, tibe2 nak buat entry ni sbb pagi2 td den dapat sms dari sahabat den, mesej nye tertulis begini

" basketball 5th kalah kat quater final ngan 9th la weyh "

fuh, giler xbest berite tersebut, baru je bajet nak g tgk final game esk pagi, boleh plak kalah. fish!
baru je setaun den grad dari UM, da klh kat quaterfinal. sepanjang 4 tahun den kat sane, team 5th college x pernah gagal ke semi final.

beriot adalah pencapaian 5th college sepanjang 4 tahun lepas :

2006- tempat ke-4
2007-naib juara
2008-juara
2009-juara

haih, tibe2 je teringat zaman2 kegemilangan bermain.kerinduan saat2 tersebut~

gambar selepas final 2009 : saye,3 dari kiri (berdiri )

p/s : ops, tahun tu den Most Valuable Player final kot.tp kurang best tanpe kehadiran seseorg time final 2.

bas terbalik lagi !

"KARAK: Tujuh maut, 21 cedera selepas bas persiaran membawa 44 ahli Belia 4B dari Kampung Siong, Baling, Kedah yang dalam perjalanan pulang dari Genting Highlands hilang kawalan dan melanggar pembahagi jalan sebelum terbalik di laluan bertentangan di Kilometer 36, Lebuhraya Karak, malam tadi" -sumber berita harian

hari tu kat simpang empat, semalam kat karak pulak, pasni kat mane pulak?? come on la beb, kepada pakcik2 bas yang membaca blog suratan kebetolan, udah2 la nak race tu, tayah nak ikot sangat perkataan bas ekspress tu. pelan2 bawak la bro.
ni yang makin fobia nak naik bas ni. mmg xan naik da la aku pasni.huh



7 mangsa yang maut: kesian wes, muda lagi da pergi.






Friday, October 29, 2010

Orang muda buta sejarah!


" Seramai 126 responden menyenaraikan jawapan yang tidak masuk akal seperti 'Hip Hip Hooray'. Selain itu adalah Malaysia Boleh, Berkhidmat untuk Negara, Majulah Sukan untuk Negara"

"belang sebangai nama bendera Malaysia"

come on la beb, jgn malukan org2 muda la dgn bg jawapan cmni.ish3. klu yang sgt susah tu boleh la konsider, tarikh lahir tun mahathir ker, tarikh jepon serang malaysia ker, huh

untuk berita lebih lanjut : utusan.com.my

JOM PARKING KAT BLOG BEN ASHAARI


hallo u alls, act ni la kali petamenye den memohon nak masuk ke blog list org smpi kene buat entry.hehe:P

ben, den mengharap ni ben, mes0kkanla blog den yang xseberapa ni dlm blog list bro.hehe

ben ashaari ni sape??ish2, ade lagi yer x kenal??aku xmo la cite pasal die kat sini, kang x pasal2 permohonan x diterima sbb kipas kuat sgt.hehe:D

jgn lupe mengundi di blog beliau, siapa yang mng final bola esok. den kompom la sokong nogori.hehe

p/s : click sini untk ke blog beliau

pintaku

Bila aku meminta KEKUATAN,
Allah memberi aku RINTANGAN agar aku kuat.

Bila aku meminta KEBIJAKSANAAN,
Allah memberi aku MASALAH agar aku menyelesaikannya.

Bila aku meminta KEKAYAAN,
Allah memberi aku AKAL agar aku bekerja.

Bila aku meminta KEBERANIAN,
Allah memberi aku BAHAYA-BAHAYA dan DUGAAN agar aku mengatasinya.

Bila aku meminta CINTA,
Allah memberi aku ANAK-ANAK TERBIAR untuk aku bantu.

Bila aku meminta KURNIA,
Allah memberi aku KESEMPATAN.

Dalam semua hal itu...
aku TIDAK MENERIMA apa yang AKU INGINKAN,
Tetapi AKU menerima apa yang AKU PERLUKAN.
Ternyata doaku telah dikabulkan-NYA.

Thursday, October 28, 2010

Under Construction

laporan ketua audit negara 2009

serba sedikit info mengenai laporan ketua audit negara 2009:

1.Pentadbiran kerajaan negeri Pulau Pinang mencatatkan hasil pendapatan paling tinggi buat dua kali berturut-turut - ia berjaya memungut RM1.1 bilion dalam dana terkumpul bagi seluruh tahun 2009.

2.Kerajaan persekutuan telah terlebih belanja RM4.83 bilion tahun lalu. Ini merupakan defisit
kedua tertinggi selepas tersasar bajet operasi RM5.7 bilion pada tahun sebelum itu

3. Ketua Audit Negara, Tan Sri Ambrin Buang hari ini mendedahkan bahawa hutang negara pada tahun lalu berjumlah RM362.39 bilion, iaitu paras yang paling tinggi dalam tempoh lima tahun

4.Pelajar tak layak juga dapat wang Kumpulan Wang Amanah Pelajar Miskin (KWAPM)


sumber berita : malaysiakini.com

p/s : penin~ knp info2 cmni xde dalam media2 utama cm rtm1, tv3, utusan dan berita harian??


80 penyokong kelantan membotakkan kepala

berita separa terkini

"seramai 80 pentokong pasukan kelantan membotakan kepala sbg tanda sokongan kepada pasukan kesayangan mereka"-sumber buletin utama tv3

haaa, tgk2! betape fanatik dan machonye kelantan.mane ade team len buleh buat.hehe mei ramai2 sek2 klate!kite p stadium ramai2 sabtu ni. kalau kalah lagi, stadium bukit jalil kite bakar.hahaha
bak kate member aku, klu x gado, x bakar, x feel la bola sepak.hehe


p/s : sharifah amani : i da butikan tanda sokongan kt kelantan, u alls biler lagi.hehe

Wednesday, October 27, 2010

ujian, dugaan dan cabaran


orite u all, entry hari ni sikit islamic.xkan tiap2 kali entry nk lawak2 je kan??:) if u all nk tau, bait2 perkataan kat gambar di atas adalah potongan dari lagu nasyid rahmat ujian nyanyian kumpulan mestika.

haaaa, xkenal la tu, aku da agak da korg, mesti xtau punye. hehe come on la beb, rock2 gak, hipop2 jugak, metal2 jugak, lagu nasyik kene layan gak beb. sbb hape? aku buleh kate la, utk kite ke surau dgr ceramah, mmg payah bebenor, nk mengaji??lagi la.huh so for me, layan nasyid adalah salah satu care utk kite menginsafi diri atas kesilapan kite, at least klu rase nak terbabas tu bile dgr nasyid,ade la rase cm nk betolkan diri=D

so, lagu ni mmg lagu yang aku suke.u all patut jugak dgr beb. if u all rase cm dlm hidup byk sgt masalah, byk sgt dugaan, byk sgt rasenye di uji smpi u all rase Allah tu x adil. bkk je lagu ni.dgr bait2 kate die.sure u all cm rase semangat balik dan dpt rase yang Allah sgt sygkan u all:)


Tuesday, October 26, 2010

letih

hye u all, hurm. sejak smlm den raso penak ajo badan.balik koje rase nak tido je.huh nakpk entry baru pon larat=(
den mintak maaf kat sume follower, peminat2 setia ( awww!ade ke peminat??:P) , silent2 reader, den x dapat nak kuaran entry baru and blogwalking bace entry2 u all sume. so0oryy=(

satu lg, yg ade tinggal jejak. tp cm den x tinggal blk jejak kat blog korg bukanbermane den x p lawat bali, tp kat opis den ade certain2 blog yang shoutbox die di blog at opis den. huu

kla u all, den nk rehat.bye!

Monday, October 25, 2010

entry khas: terima kasih


entry khas kali ini:
jutaan terima kasih kepada semua sahabat yang menyampaikan ucapan selamat hari lahir/birthday kepada saya pada 25/10 ( hari ini). xkesahla melalui facebo0k, sms, dan juga melalui blog:)

saya teramat2 menghargai semua ucapan tersebut.thanks

menara warisan


160,000++ yang menolak cadangan pembinaan menara warisan di Facebook.
tp kat tv1. tv3 den di pahamkan yang dorg kate ramai yang menyokong, dan hny segelintir yang menolak?? fish!!dorg x layan FB ker??datuk najib pon layan FB la beb.


so, ape lagi goverment??xkan nak buat bodo jer dgn kate2 dan pandangan rakyat??jgn ingat rakyat2 x bijak beb. ade antare dorg yang lagi bijak dari ahli parlimen, dats y doeg x join politik.hehe klu bet0l la kate YAB najib, rakyat di dahulukan. so beliau harus mempertimbangkan pandangan/suara rakyat.


mereka menolak pembangunan??hah!ayat sengal bg penjilat/pengampu PM, mereka sgt menyokong pembangunan, tp biala yang yg baik untuk rakyat, antara perkara yg dicadangkan/disuarakan:


membaik pulih infrastruktur, sistem LRT&KOMUTER di tambah baik, kemudahan hospital kelas pertama dll


if, da xde rakyat yang susah, ekonomi kompem cantek, buatla bangunan 500 tingkat pon xpe.ni tidak, rakyat pon ade yang lapar, duk dalam pondok, rancangan BERSAMAMU ngan ADUAN RAKYAT pon ade lagi. sibuk nak buat bangunan yang tinggi.


cube tgk korea, jepon, belanda, german dan rusia, adeker bangunan yang dlm top 10 bangunan tertinggi??XDE PON. tp boleh je tarik pelabur, boleh je sukses, maju jer, so alasan menarik pelabur xley digunakan.


kate AWANG ADEK : "negara maju x persolkan bangunan yang tinggi "
soalan saye : hang p tgk negara yang hang cakap tu. p skang. tgk, ade x komuter lembab cm kat malaysia?? agak2 dgn rm40000 dorg boleh beli kete ape??proton ke toyota?? so??klu betol xnk kami persoalkan, tambahbaikkan dulu taraf hidup, barula naikkan bangunan tinggi.


utk najib dan co. u all x pernah rase susah, u all x pernah sesak, naik bas penuh org, nek lrt sempit2, so u all xphm beb knp kami tolak menara warisan. sumbangkan la 5billion utk perkara yang lebih perlu utk memastikan u all disayangni rakyat.


p/s : luahan hati seorang rakyat malaysia yang keciwa dgn najib n co

wanita : apa lagi kau mahukan?


Bismillahirrahmanirrahim

hye guyz and gurlz out there, untuk entry kali ini saye khaskan kepada kaum wanita :) sbb ape wanita aje ea?? sbb sy seorg pencinta wanita.ngeh3x ( nak amek ati gurlz kat luar sane la 2, hehe ) . as wut im concern, la ni, gurlz always nk menang bila di bandingkan dgn guyz, m i rite?? so guyz, bg je la dorg mng, toksah nk betekak2 ngan dorg 2, ehe:P n for u all gurlz kat luar sane, ni utk kamu2 sume bace n hayati kelebihan diri kamu berbanding guyz. check dis out :

1. Doa wanita itu lebih makbul daripada lelaki kerana sifat penyayang yang lebih kuat daripada lelaki. Ketika ditanya kepada Rasulullah SAW akan hal tersebut, jawab Baginda, "Ibu lebih penyayang daripada bapa dan doa orang yang penyayang tidak akan sia-sia."

2. Wanita yang solehah (baik) itu lebih baik daripada 1000 lelaki yang soleh.

3. Barangsiapa yang menggembirakan anak perempuannya, darjatnya seumpama orang yang sentiasa menangis kerana takutkan Allah SWT. Dan orang yang takutkan Allah SWT akan diharamkan api neraka ke atas tubuhnya.

4. Wanita yang tinggal bersama anak-anaknya akan tinggal bersama aku (Rasulullah SAW) di dalam Syurga.

5. Barangsiapa membawa hadiah (barang makanan dari pasar ke rumah lalu diberikan kepada keluarganya) maka pahalanya seperti melakukan amalan bersedekah. Hendaklah mendahulukan anak perempuan daripada anak lelaki. Maka barangsiapa yang menyukakan anak perempuan seolah-olah dia memerdekakan anak Nabi Ismail.

6. Syurga itu di bawah telapak kaki ibu.

7. Barangsiapa mempunyai tiga anak perempuan atau tiga saudara perempuan atau dua anak perempuan atau dua saudara perempuan lalu dia bersikap ihsan dalam pergaulan dengan mereka dan mendidik mereka dengan penuh rasa takwa serta sikap bertanggungjawab, maka baginya adalah Syurga.

8. Apabila memanggil akan dirimu dua orang ibu bapamu, maka jawablah panggilan ibumu terlebih dahulu.

9. Daripada Aisyah r.a, "Barangsiapa yang diuji dengan sesuatu daripada anak-anak perempuannya lalu dia berbuat baik kepada mereka, maka mereka akan menjadi penghalang baginya daripada api neraka.

10. Wanita yang taat berkhidmat kepada suaminya akan tertutuplah pintu-pintu neraka dan terbuka pintu-pintu Syurga. Masuklah dari mana-mana pun pintu yang dia kehendaki dengan tidak dihisab.

11. Wanita yang taat pada suaminya, maka semua ikan-ikan di laut, burung di udara, malaikat di langit, matahari dan bulan semua beristighfar baginya selama mana dia taat kepada suaminya serta menjaga solat dan puasanya.

12. Aisyah r.a berkata, "Aku bertanya kepada Rasulullah, siapakah yang lebih besar haknya terhadap wanita?" Jawab Rasulullah SAW, "Suaminya." "Siapa pula berhak terhadap lelaki?" Jawab Rasulullah SAW, "Ibunya."

13. Perempuan apabila solat lima waktu, puasa di bulan Ramadan, memelihara kehormatannya serta kepada suaminya, masuklah dia dari pintu Syurga mana sahaja yang dikehendaki.

14. Tiap perempuan yang menolong suaminya dalam urusan agama, maka Allah SWT memasukkan dia ke dalam Syurga terlebih dahulu daripada suaminya (10,000 tahun).

15. Apabila seseorang perempuan mengandung janin dalam rahimnya, maka beristighfarlah para malaikat untuknya. Allah SWT mencatatkan baginya setiap hari dengan 1,000 kebajikan dan menghapuskan darinya 1,000 kejahatan.

16. Apabila seseorang perempuan mulai sakit hendak bersalin, maka Allah SWT mencatatkan baginya pahala orang yang berjihad pada jalan Allah.

17. Apabila seseorang perempuan melahirkan anak, keluarlah dia dari dosa-dosa seperti keadaan ibunya melahirkannya.

18. Apabila telah lahir anak lalu disusui, maka bagi ibu itu setiap satu tegukan daripada susunya diberi satu kebajikan.

19. Apabila semalaman seorang ibu tidak tidur dan memelihara anaknya yang sakit, maka Allah SWT memberinya pahala seperti memerdekakan 70 orang hamba dengan ikhlas untuk membela agama Allah SWT.

p/s : info2 di atas di perolehi dari sebuah sumber di pusat sumber:) hee sebarang ketidak puas hatian bolehla hubungi 999, ext : 012 - 984####

keikhlasan bila berjauhan

nazirulhazwanws aka kobEj0rdan~

Saturday, October 23, 2010

senarai filem terbaik masa hadapan













Friday, October 22, 2010

islamic fashion festival yg macam haram

hai u alls, fuh, baru dapatbuat entry baru.busy sgt dgn koje nye kat office. huh
ok, cm biasa, i x suka nak ckp byk2, blog ni mmg khas untuk entry2 pendek.hehe.


so malam ni, i nak ckp pasal islamic fashion festival yang baru ja lepas. dengaq kata yang mengajurkannya ialah kita punye datin rosmah mansur. tp yang buat bikin i cm migrain nye, penganjur ni faham ke cmner fashion islam?? nk tgk cmnr gaye islam punye fashion pd pemahaman datinrosmah?? sila la klik kat link bwh ni :




cmner??faham sunnguh kan beliau pasal islam??jempotla meyuarakan komen anda:P
thanks.adios.Assalamualaikum

Thursday, October 21, 2010

special entry


entry khas edisi besday
4 u all punye info,i still tak bekesempatan utk meraikan besday beliau setakat ini atas kekangan waktu
jadi, utk gadis bertudung di dlm gambar. sy dgn ini mengunakan blog suratan kebetolan mengucapkan selamat hari lahir yang ke ** pada 15hb yang lepas:P



kenape lambat??saje pilih 20102010 utk buat entry khas ni. lgpon since my besday is on 2510, so 2010 tu kire tgh2 la.hehe
semoga pnjg umur dan dimurahkan rezeki
smg hubungan kita bekekalan selamanya:)



p/s : ucapan hari jadi pertama menggunakanblog:D
nazirulhazwan
20102010
20.10 pm

Wednesday, October 20, 2010

segelas air

Seorang pensyarah sedang memberi kuliah tentang Stress Management. Dia mengangkat segelas air dan bertanya kepada pelajarnya, "Berapa beratkah segelas air ini pada fikiran anda semua?" Mahasiswa mengatakan beratnya anggaran dari 20 gram hingga 500 gram.



"Ini bukanlah masalah berat secara total, tetapi tergantung kepada berapa lama anda memegangnya. Jika saya memegangnya selama 1 minit, tidak ada masalah. Jika saya memegangnya selama 1 jam, lengan kanan saya akan sakit.



Dan jika saya memegangnya selama 1 hari penuh, mungkin anda harus memanggil ambulan untuk saya. Beratnya sebenarnya sama, tapi semakin lama saya memegangnya, maka bebannya akan bertambah".



"Jika kita membawa beban kita terus menerus, lambat laun kita tidak akan mampu membawanya lagi. Beban itu akan meningkat beratnya". "Apa yang harus kita lakukan adalah meletakkan gelas tersebut, berehat sejenak sebelum mengangkatnya lagi".



Kita harus meninggalkan beban kita secara periodik, agar kita dapat lebih segar dan mampu membawanya lagi. Jadi sebelum pulang ke rumah dari pejabat dan sebagainya, tinggalkan beban pekerjaan. Jangan bawanya pulang. Beban itu dapat diambil lagi besok. Apapun beban yang ada di bahu anda hari ini, cuba tinggalkan sejenak jika boleh. Setelah berehat ambilnya kembali.



Hidup ini singkat, jadi cubalah menikmatinya!!

Tuesday, October 19, 2010

Cinta

The sky without stars is:-
Like sleep without dreams
Like song without music
Like rose without smell
Like face without smile
Like ME without U!


Salam kasih sayang!
Cinta itu adalah sesuatu yang semula jadi, sesuatu yang alami. Kalau kamu mencarinya, kemudian kamu bercinta setengah mati sekalipun, andai si dia itu bukan jodoh yang tertulis untuk kamu... cinta itu tak akan bersatu!



Tetapi, jangan pula kamu hanya berserah, membiarkan takdir menentukan cinta kamu. Kamu masih ada pilihan, kamu masih boleh berusaha untuk mendapatkan cinta yang sesuai dengan kamu. Bukankah hanya berserah itu sifat orang yang lemah! Bukankah Maha Penyayang itu menyuruh kita hamba yang dicintai-Nya berusaha untuk sesuatu yang baik.



Cinta juga seperti hal-hal lainnya, yang memiliki dua sisi - yakni sudut baiknya juga sudut buruknya. Bagaimanapun, kamu harus faham betul-betul bahawa sesuatu yang baik itu kalau kamu terus-terus memandang dan menangapinya secara negatif, maka negatiflah jadinya ia. So, kamu harus ingat dan cuba menerima, melihat, mengambil sisi kebaikan dalam apa hal jua termasuk bab cinta.



Cinta, kalau niatnya hanya sekadar ingin bercinta semata-mata, tak ada wawasan, tak tahu ke mana hala tuju percintaan itu lebih baik tak usah. Itu buang karan saja namanya. Malah buang masa, buang duit dan banyak lagi benda kamu yang 'terbuang'!



Bercinta kalau sekadar mahu berfoya-foya, mahu menunjuk diri kamu itu 'laku' - lebih baik kamu betulkan balik skru-skru pemikiran kamu yang longgar itu! Ini adalah sebahagian sisi tidak bagus dalam cinta. Cinta tanpa sebab!



Bercintalah kerana kamu telah tahu bahawa cinta yang akan kamu lahirkan merupakan sebuah kemuliaan. Selamat bercinta dengan benar


p/s : kredit to brader:D

Monday, October 18, 2010

kesengalan bush

hape la agaknye yang bush nampak ea??:DD haha

Sunday, October 17, 2010

Jangan Pandang Belakang Congkak 2 review

hallu guys and gurls, follower2, pakcik2, makcik2,akak2,abg2, adik2 mari rapat mari rapat:D . hari ini saya memanggil tuan2,puan2,dan sume2 la adalah untuk memberi sedikit review bagi filem jangan pandang belakang congkak 2 ( JPBC2)yang baru je hamba tengok sat td.

hape keputusannye??huh, wa buleh cakap, bg pihak wa, wa agak kecewa la dengan filem JPBC2 ni. wa harapkan sesuatu yang lebih baik dari JPBC yang lepas tp takda la beb. lawak still lawak, org still gelak2, ade part yang aku gelak, lawak mazlan and encik kucing ruffedge mampu buat qa gelak tapi ape yang agak duka cite nye ialah plot/jalan cerite cite JPBC2 ni.

kenape??ntah la bro and sis, sy pon xtau nak xplain lagu mana lagi, tp cm cerita ni di buat utk jual lawak lan ngan cat ruffedge dan mengabaikan jln cerita, sy xnk la hemtam sgt filem melayu, tp mungkin kite kene byk blaja lagu cmner nak buat filem lawak yang murah tp berkualiti:D

so, dari 5 bintang wa bagi 3 bintang je la, pada yang belom tgk jempot la tgk, korg still boleh gelak, tp xde kick sgt, yg menyelamatkan cite tu bagi saya ialah noradanish!!cun wo0o0o,haah:D nora, i peminat u!:P (mara wa punye awek klu tau)





how fast u can answer this??

halloo guyz n gurlz:D okey, untuk entry kali ni, kite men uji minda, nak x??hehe orite, cube korang teka perkataan2 yang tersenarai dibawah dalam masa yang paling singkat:

1.BOO_S
2._ _NDOM
3.F_ _ K
4.P_ N_S
5.PU_S_
6.S_X









da??ok, ni adalah jawapan2 bagi soalan diatas:


Ans:
1.BOOKS
2.RANDOM
3.FORK
4.PANTS
5.PULSE
6.SIX

haha, cmner??berape yang betol??i da agak da, mesti xde sorg pon betol sume,hehe, ape la yang korg pikiaq kan??:P

Saturday, October 16, 2010

denda kene tulis 500 kali


beliau adalah anak programmer dalam post yang sebelum ni:DD
sorry la kepada sesiapa yang x faham lawak ni:P

Friday, October 15, 2010

FACEBOOK waktu perang dunia kedua



cara mudah memahami dan mendalami sejarah:D kerajaan mungkin harus petimbangkan cara ni:)) haha

Wednesday, October 13, 2010

misteri kehilangan zackzukhairi





Hari ini tiba2 jer I nak berkata2 dan bertanye-tanye u all mengenai sorg blogger yang amat dasyat di alam blog. Encik zackzukhairi, pemilik tunggal dan juga pengarah urusan blog REALITI KONSPIRASI.

Ada sapa ke x kenal abg zack zukhairi kita?? Kalau ade pon yang x kenal die mungkin 2-3 org ja kot. Yang menjadi kemusykilan dan misteri??da dekat sebulan beliau tidak menerbitkan entry2 bernas beliau. Mungkin kah ada konspirasi di sebalik kehilangan beliau?? Kehilangan beliau menjadikan ramai blogger2 wanita di luaq sana x senang duduk menanti masterpiece beliau. Xpa2, hang pa buleh layan2 blog aku dulu:P

Serba-serbi info tentang beliau :

Zack zukhairi

Blog : Realiti Konspirasi

Peminat setia lisa suRRihani, tiz zaqyah dan Diana amir sunsilk

11700++ follower

Pakai domain .blogspot je, tp viewer berates, berpuluh setiap2 saat

Blogger Kreatif dan innovatif

Iras2 aaron aziz. Yeker??

Entry2 bergambar lukisan sendiri

Xensem sgtJ

So, sapa2 yang ade info mengenai kehilangan blogger BERPROFILE tinggi ini, sila la hubungi kami di talian hayat

p/s : info tambahan : zack juga follower blog suratan kebetolan! ahah

 

Designed by #