Thursday, December 30, 2010

Wajib tonton : ='(

"tibe2 aku tefikir, klu aku tibe2 behenti berblog, ade ke orang yang ingat kat aku??ke orang tak amek kesah pon.haih agaknye klu aku tibe2 tak blogwalking utk satu minggu, sape jela yang akan terus datang melawat aku setiap hari dalam tempoh satu minggu tu.mungkin ade la sorang dua.hee"

kenape tibe-tibe :

start next year,den akan start betugas kt seremban, sbg mechanical engineer. den pasti,kerje tu bukan kerje yang membolehkan den berblog seaktif skang ni. mungkin den da tak dpt blogwalk, bace entry, komen2 entry macam yang den buat skang ni. hurm, update entry pon tak tau bape kali seminggu, mungkin 2-3, ntah2 1 jer. mungkin seminggu petame dan kedua boleh la lagi, tp bile da stat busy, takde da la mase utk blog2 ni=(

den sgt sygkan dunia blog ni, jalinan kasih syg, persahabatan antare blogger2 mmg den takkan jumpe lagi kat mane2. kite tak pernah bersua muke, tp, keakraban, macam da bekawan sejak dari dlm perot lagi.hehe time kasih u all sebab bagi rase dan pengalaman ni kat den.

time kasih sgt3 kt sume yang bagi sokongan kt suratan kebetolan sepanjang 5 bulan kemunculan blog ni, dari 0 follower sampi 2230 hari ni, dari entry yang just ade 1/2 komen awal2 dulu da sampai 60-90 komen hari ni, dari takde entry dialog sampi munculnye upon ipon, the series. time kasih! love u all.

harapan, pade yang meminati blog ni, den harap u all akan listkan blog ni kat blog list uall, agar u all tak terlepas update2 terkini dari den nati:) thanks alot!


p/s : den kerisauan kerje as an engineer boleh menguburkan blog ni, sbb itu yang den rase jadi kat zack zukhairi,kenape die ilang selame ni. sbb die jugak engineer.haih

p/s : klu u all ade kenal engineer yang aktif berblog, bgtau den.hehe mungkin die boleh jadi inspirasi bg den.


ade sape2 nak jadi penulis bersame blog ni??serius3.

72 comments:

Syat0za on December 30, 2010 at 3:48 PM said...

alaa.. xpe2! blog ni takkan terkuburnye ^_^

psstt! :"penulis bersame blog ni??serius3." mcm best jek?

Peri PiA on December 30, 2010 at 3:48 PM said...

Sedihnya...jurutera memang bz huhu

tak layak la ambo nak jd penulis bersama

keep blogging ya

MiSzy DiaN on December 30, 2010 at 3:49 PM said...

memang dah msuk bloglist saya pn..hehe..sb best..
tp just jd silent reader jak kdg2..tkpa kan? hehehe

Anisa Hang Tuah on December 30, 2010 at 3:50 PM said...

all the best yaa
(:

Pat on December 30, 2010 at 3:51 PM said...

sabarlah
dunia memang tak adil
hahaha

Finaz Jaafar on December 30, 2010 at 3:56 PM said...

ala,nanti mesti ada masa gak kan=)

Izamir Ridzwan on December 30, 2010 at 3:57 PM said...

engineer tu.. hebat tol..

mOoN on December 30, 2010 at 3:57 PM said...

u know wat en. naz,, i think i'm gonna miss ur entry like how i miss zackzukhairi...

wish u all the best yaa...;)

pssttt!! jangan nanges tau...ehiks!

The Nurul on December 30, 2010 at 4:01 PM said...

weekend kot kot la boleh curi masa sikit. apa pun, all the best :)

sarah-najwan on December 30, 2010 at 4:03 PM said...

time management kene tip top..
seme keje ada bebanan masing2
macam akak dan blogger mak budak yg lain yg bekerja dan berkeluarga ni contohnya..cewah...contoh aje yer...blogger lain pun sama jugak..

kami bole buat seme keje such as..sbg guru/ibu/isteri bla/bla/bla..termasuklah berblog..
janji setiap keje kita beres..

ingat nazirul..di mana ada kemahuan di situ ada jalannya...dan hendak seribu daya tak hendak seribu dalih...

yg pasti..akak akn dtg blog kamu terutama jika hapdet..dan time2 BW..hehehee..

**aikk..pi seremban..dekat tempat blaja dulu..hehe

**terpanjang pulak doh...

OrenLimau on December 30, 2010 at 4:04 PM said...

olorhh..sedeyh ar naz.
siapa nak letak nama2 glemer lagi dah kat cbox aku...hehee
takpe2..kerja bebaik ye.jgn ponteng keje.heee.

Hishyamuddin on December 30, 2010 at 4:04 PM said...

wah, engineer rupenyer..terbaik la!
blog ko da mmg best,pasti ade yg ingtkn ko...

Lydia Miza(Aidyl Azim) on December 30, 2010 at 4:06 PM said...

jgn hilang terus naz...dah lama jdkan blog ni bloglist sis

iqbalhakimi on December 30, 2010 at 4:06 PM said...

huhu..xpe..time jadi engneer jadi la engneer..time jadi blogger jadi blogger =)...boleh nyer bro..

Ummi Iman on December 30, 2010 at 4:09 PM said...

den akan tunggu n3 terbaru dari mu...
den doakan blog akan terus mantOpp..
u can dO it la Naz.. =)

Qaseh dalia adelia on December 30, 2010 at 4:11 PM said...

uwaaaa uwaaaaa wat2 sedih hehehe..xkan lupenye...xbez lah ilang pulak blogger bez..hurmmm xyah lah kuburkan t nak gaduh ngan sape pulak huhuhu ~

Ujang9897 on December 30, 2010 at 4:11 PM said...

ko nk ilang ker..kalo nk ilang aku deleted jer la kau terus dari blog list..hahahaa....jahat tak aku..

ala wei..rilek jer..seremban ade gak tenet..hihi..

bz tue pasti..kalo bz rajin2 la buat oto publish...

baru jer nk bermusuh dgn kau..kau ilang aku lepuk kang..ish3...

seremban katner wei...bak sini no ko..leh pukul kau nanti..

PEACE (~_^)v

i am S!L4H.. on December 30, 2010 at 4:14 PM said...

pkcik...sedih je bunyik...huwaaa..mmg sedih...
nti x nmpk dh nme uncle b'legar2 di ruang udare....
camane???tp blog pkcik silah rse akan gempak je..hehee.gud luck..

kt semban erh?tbe2 rse nk g terminal 1 suh pkcik blnje dunkin..lalalalala
*lariiiiiii*

MAKCEK bukan NENEK on December 30, 2010 at 4:14 PM said...

den akan merenduimu wahai upon ipon.pujuklah tua direktor supaya ada masa utk blog .

ohoii ujang ckap betoi dah .ang rajen2 lah buat autopublish .
ni smntara dok lepak2 lagi ni buat bagi banyak skit entry.haihh

pape pon gud luck bro .sobs sobs

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr on December 30, 2010 at 4:15 PM said...

nak jadi penulis bersama boleh?

hakhak =P

man yusoef on December 30, 2010 at 4:17 PM said...

bawaklah ipad pegi site..haha

krole on December 30, 2010 at 4:18 PM said...

wuahhh kat seremban ke x jauh tu ngan krole~ngeee...

The Sharkox on December 30, 2010 at 4:19 PM said...

ekau kojo buek apo?

main blog laie best..

hoho

Queen F on December 30, 2010 at 4:20 PM said...

update via blackberry la..

hahhaha

bajet site ade wifi je kan..

hahahha

takpe2 blog ni tetap hot tak update pon..

ekekekke :P

MAPPIAU on December 30, 2010 at 4:21 PM said...

all da best bro mudahan segale urusan mu dipermudahkan, insyaallah ade waktu ko ngan blog ni nanti okeh :D

forever love on December 30, 2010 at 4:22 PM said...

sedih lak baca naz punya entry cmni..xpe2..pandai2 cari masa..insyaAllah ada..caya lah cakap saya..semoga berjaya k...

She's retarded on December 30, 2010 at 4:26 PM said...

tetap minat bro naz

Sunah Mohammad on December 30, 2010 at 4:30 PM said...

alah...sedihnya bace...huhuhu...ape2pun moga berjaya ek dalam kerjaya~ jangan terkubur~ sob3..nak tau sape engineer yang rajin berblog? carik pengomen yang guna nama "..." kat blog enchek Ben..

tak pun gi taip Muhtar Suhaili kat google..engineer Shell Miri..rajin berblog dan buat kem motivasi..hoho~

Ciki on December 30, 2010 at 4:37 PM said...

sedihnye... huhuhu...

~ PIJA ~ on December 30, 2010 at 4:40 PM said...

sedih jugak....

takper2...dapat updet semingu 2 kali pun da ok..

anyway,,good luck...

TWEETY BERT on December 30, 2010 at 4:43 PM said...

wa sedihnye.. jangan2 sy pon suker nengok blog ni... teringat zaman2 blog kat frenster.. slalu gak wat dialog2 camtuh hehe.. teruskan blogging hokey!!

Rara Farah on December 30, 2010 at 4:47 PM said...

yg tu mmg betul..engineer mmg bz....
erk..seremban kt ne???hehe

Hanis Azla on December 30, 2010 at 4:48 PM said...

Ala sedihlah pulak entry ni.. tp InsyaAllah, akak singgah juga blog farid kamil ni.. eh..eh.. blog nazirul hazwan ni.. sbb dah masuk dalam bloglist pun..

Bulan on December 30, 2010 at 4:49 PM said...

sob sob sob..
den punye kembaq xdop da..
erkk.kembaq ke kita naz?ahakss

Ain Zulaikha on December 30, 2010 at 4:55 PM said...

huk huk huk abg suratan janganla sedih.. same lah kita.. sedih jgak.. sebab sem depan nak masuk sem baru.. blog ni entah2 tak berupdate langsung.. T_T sedih je...

aienyerika87_badlisyah on December 30, 2010 at 5:18 PM said...

hehe...congrats naz dapat keja kat seremban...=) all d best and be a good engineer ..=)bila cuti tulis la blog...=)

yad'z on December 30, 2010 at 5:19 PM said...

den kayak tak jadik penulis bersame ekau.. hehe

jom join giveaway yad'z...

http://azyaleeya92.blogspot.com/2010/12/ade-ke-orang-join.html

Puteri Iqa Izyan on December 30, 2010 at 5:27 PM said...

uwaaa.jgn buat sedey gituh.
den pun kurang dah update belog lepas nih T__T

ieMa ackLes on December 30, 2010 at 5:30 PM said...

engineer stndrd la bz die...
xpe2 ku akan mengingatimu..
hihi

cik-terompah on December 30, 2010 at 5:39 PM said...

ekau x do.. sunyi la den.. hahaha..

Encik MamaT on December 30, 2010 at 5:42 PM said...

fuhh.. mujur aku bukan seorang tukang kebun..

aik.. nam jemput penulis luar ke bro.. bagus idea tu... hehe

HAZWAN17 on December 30, 2010 at 5:47 PM said...

wah da nak jadi engineer dah bro erk..aku pun bakal-bakal gak ni huhu

mia on December 30, 2010 at 5:49 PM said...

see, betapa ramai peminat kamu dato..ehekhe..dun wory bro, org tak lupe punye..bila nmpak new entry kamu kat sidebar, kompom org klik..

keje elok-elok..xpe, masa kurang sikit, nanti free, carila masa okee..

all da best dato naz..adeh..lepas ni, xde da blogger yg panggil wa 'datin'..ehakahkahakhka

NuSaNa NoSa 91 on December 30, 2010 at 5:50 PM said...

naz~ relax2.. keen pon rasa start sem dpn keen dh jrg bw @ update entry.. jadual pack.. huk3~ T__T

Aretikz on December 30, 2010 at 6:05 PM said...

Ades.. Sesudah Keen cakap jarang.. sekarang dirimu lagi.. oh tidak! Yang penting update bro.. selagi bole.. jgn hilang trus mcm zack zukhairi tu.. hehe..

laskar rainbow on December 30, 2010 at 6:13 PM said...

alahai.sedihnyeee..nnty xdew yang kacau pelangi..kuang3x.nnty kjew tu rajen2 yeee=)
jgan malas2 macam pelangi..eheee~~
nnty ramai peminat2 entry merindui entry dari wan=)
good luck yee wahai engineer :)

Nur Azila Ismail on December 30, 2010 at 6:32 PM said...

sob3 . sedihnye . zila suka datang sini . uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

deqdeq on December 30, 2010 at 7:43 PM said...

kalau x dpt nak update panjang lebar...pendek pun ckp la....janji ada gak update dan kitaorg semua leh dtg baca log nih...

jgn la patah smgt terus yer...ada jalannya...tak pun bila free tls la 2-3 entry terus...pastu buat auto-publish...hehhe

Fariq on December 30, 2010 at 8:29 PM said...

tetibe rasa seidh lak baca entri ni, kali ni takde maksud trsirat macam biase,, ermm

Sunah Mohammad on December 30, 2010 at 8:40 PM said...

setuju ngan deqdeq~ teruskan update terutama kisah upon ipon..upon ipon the series: the beginning of engineers~ haha..

MIMIE AIZA on December 30, 2010 at 9:27 PM said...

zackzukhairi dah abis belajar ke ???

meh ni den jadi penulis blog ekau. biar hancuss terus blog ni. hikhikhik..

inyaAllah ada masa mesti ketemu jugak dengan blogger2 :)

CekLa on December 30, 2010 at 9:49 PM said...

nak try khairul fahmi ke? hahahahha!

NOOR FATIN on December 30, 2010 at 9:51 PM said...

kitorg pasti rindu awak. hehe

... on December 30, 2010 at 10:22 PM said...

as salam..
zul dapat tender baru la don. bz dengan gantt chart dia. tu pasal beliau dah kurango online.
apa boleh buat.begini la kita. kalau takde keja, rilek je manjang.kan bagus kalau ada jurutera part time. sambung tugas kita kan..
apa2 pun, berblog je dari hengphone mung tu. kan boleh.daftar je kat dashboard tu.


p/s: canggih* :D

Sunah Mohammad on December 30, 2010 at 11:11 PM said...

meh2, nak jadi penulis bersama~ hahahahampeh~~~

ade sape2 nak jadi penyelidik bersame?? *err..serius kalau de yang serius...* :D

deqdeq on December 30, 2010 at 11:23 PM said...

@sunah mohammad

nak penyelidik bersama utk apa tu?mcm menarik jer bunyinya

... on December 30, 2010 at 11:35 PM said...

menjadi penyelidik untuk fotonik.huhu..kena usaha keras tu :)
memang menarik

:)

deqdeq on December 30, 2010 at 11:36 PM said...

penyelidik fotonik? blur...xtau la...heeheh

iniialahaku on December 30, 2010 at 11:39 PM said...

sedey2..aku tgh niti air mata ni ha..hehehe..stiap yg brmula msti ada pgakhiran..xsmpurna bak kata malique n m nasir..hehe..pa pe hal pon minat mngatasi sglanya

yad'z on December 30, 2010 at 11:46 PM said...

bile yad'z datang sini balik...
baru perasan entry ekau sedih..
den nak nangis dah ni..
sapo nak nanggung ni aih...
haisshhhhh.....

najihah sahami on December 31, 2010 at 12:27 AM said...

naz..adei.sedey ni..ramai nye blogger isi borang pencen untuk taun depann..waa..dah xmeriah dunia blog..wuuu

:(

Sunah Mohammad on December 31, 2010 at 1:00 AM said...

@deqdeq
penyelidik broadband..bagi laju sket~ tak la lembap masa nak baca entry kat blog naz ni ha..:p nanti naz nak upload entry pun laju jek~

nazirulhazwan~ on December 31, 2010 at 1:05 AM said...

@All

thanks atas sokongan u all sume, begenang2 air mate jantan den yang kental ni.hehe

den akan cube sedaya upaya utk beblog, akan try bg entry yang terbaik yang den boleh, den xmo hampekan korg.thanks:)

Sunah Mohammad on December 31, 2010 at 1:16 AM said...

oh..syahdunya baca tuan tanah punya komen..:D memang kitorang nak bagi naz begenang air mate~~ n rasa besalah kalo tak update~ ahaha~

TunTeja on December 31, 2010 at 1:23 AM said...

all the best!

jangan sedih2.update la blog bile ade kelapangan nanti.

mesit ramai orang yang tertunggu2 kalau ade new entri! :)

Sunah Mohammad on December 31, 2010 at 1:35 AM said...

ha'ah~ memang sengaja~ lalala~ :p

iedchan on December 31, 2010 at 9:30 AM said...

sape kate engineer tak leh tulis blog..hehe

kawan saya banyak engineer yang tulis blog okayyy...:)

CikBulat on December 31, 2010 at 1:46 PM said...

huiks! jgn hang berani2 nak bhenti berbelog. haisssyy.
Janganlah T_T tumbuk kang!!

... on December 31, 2010 at 3:57 PM said...

as salam..
@degdeg
@sunah

senang je.salah satu teknik, ping-ing IP blog naz. kalau line laju, tapi respon hardware lambat, tak berkesan juga.
tapi ping-ing ni macam nak ketuk kepala kalau dah guna. sebab ianya dikira illegal.nud mesti geram gila kalau blog beliau ni kena ping.

hoho~

:D

Siti Mashitah Saidin on December 31, 2010 at 4:40 PM said...

sy bakal engineer yg x aktif blog..n heheheh

*jgn la behenti blog abg naz... blog nih da cukup besh da~

CIK TOM on December 31, 2010 at 4:43 PM said...

teruskan berblog!!

.:rizaL:. on January 1, 2011 at 4:05 AM said...

http://igossiprizal.blogspot.com/2010/12/pose-slumber-laptop-contest.html

jom join!

 

Designed by #