Wednesday, December 22, 2010

tula, cakap besar lagi ( lawak tak berapa nak lawak)

pagi2 je time masuk opis hari ni, bos den mengajukan soalan panas :

bos : wes naz, blog bile nak update, balik2 segmen ben ashaari jer.
naz : haa??bos, lu pon layan wa punyer blog ea??hahaha
bos : layan la, pegi buat entry baru ni hari, kerja kasi tangguh dulu.
naz : betol ke bos??orite skang jugak saye taip!

************************

den ade seorg kawan yang merupakan sejenis manusia yang suke cakap besau.haih name beliau ialah jack ashaari.
kami telah berkawan sejak dari dalam perut ibu masing2. beliau merupakan rakan yang baik, part2 pinjam duit memang takde masalah, beliau da boleh diibarakatkan maybank den.

Disatu ketika,jack telah matang dan cukup haul utk mendirikan rumah tetangga. Gades pilihan beliau mmg superb, berwajah seperti hanis zalikha + irine marcello lopez. gades yang dimaksudkan bername Airin jalikhe. minah ni sebenarnye syok kat den, tp yela, den ade gades pilihan lain, so terpaksala menolak lamaran beliau mentah2.

nak cite pasal cakap besar si jack ni, beginila, 3-4 hari sblm hari pernikahan, den smpt la berbual dgn jack ni, berikut adalah rakaman perbualan menggunakan nokia e 7723:


Naz : jack, lu takde rase2 cuak dgn gabra ke dekat2 akad niakh ni bai.
Jack : bro, ni jack la, cuak tu ape bende? wa takde gabra2 punye.ini kl wa yg punye(gaye aaron aziz dlm filem evolusi kl drift)
Naz : lu tgk la nati mat, klu lu akad nikah lebih dari skali, wa pegi gelakkan lu depan2 tok kadi tu. haha
jack : dipersilakan dengan hormatnye bro.haha

(dalam hati wa, cm nak lempang jer muke die, naseb bek wa ade utang lagi rm 30000dengan lu bro)

tiba pada hari pernikahan, bertempat di masjid kayu, cyberjaya, jack ashaari yang suke cakap besar kini senang duduk berhadapan dengan tok kadi manati saat di ijab kabulkan. wa cm biase la, lepak dekat2 dengan die. tgh tunggu die buat silap, wa da mmg simpan gelak ni selama seminggu da.hehe ramai jugak para jemputan yang datang, ni baru akad nikah ni, kalah majlis pernikahan dr syed muzapar sukur.

iklan sat...


gambaran arkitek : masjid kayu cyberjaya
tarikh mula bina : 29 february 2009
tarikh siap bina : 30 february 2015
satu lagi projek kerajaan Barisan Nasional (trademark kat papan)

sambung citer...

cam biase la, den sempat la nak menguji si jack ashaari ni, nak tgk cakap besar lagi tak, sbb da nampak die cam agak nervous da tu. tengah sejuk2 dalam aircond pon boleh berpeluh2.

naz : amacam jack??lu okey tak bro??ade dup dap dup dap x??
jack : dont worry bro,aku tutup mate pon boleh jawab la
naz : cesh, belagak ko eatutup mate konon, mase spm cakap cmtu jugak, dapat 9c 1D jer., yang lu berpeluh2 tu hape?tak gabra konon.
jack : ni peluh jantan la bro.

cik Airin Jalikhe menanti penuh debaran bakal si suami melafazkan lafaz penikahan, saat yang dinanti hampir tiba.cesh, sempat lagi main mate dengan den tu. sorry la babe, den ni setia orgnye.hehe oh yer, ni la rupenyer, iras2 la:P

sumber gambar : guataktau[dot]com

saat dinanti telah tiba, dengan menggunakan pembesarsuara jenama panasonic inverter X tok kadi memulakan bicara :

berhenti seketika utk iklan penaja..

gambar : panasonic iverter sound sytem
teknologi : ciplak jepon. menggunakan 55 kuasa lembu utk menghasilkan sistem audio pintar setaraf THX dan DOLBY DIGITAL

ilustrusi jurugambar kedudukan sewaktu akad nikah
den kat tempat brader baju biru tu
sumber gambar : jumper kat go0gle. maapla tuan asal gambar


sambung citer..

tok kadi : jack ashaari, aku nikahkan dikau bla bla bla bla bla(uall tau la ape die ckp kan)
jack : saya terima nikahnya airin jalike dengan mas kawinnya 50 RAKAAT tunai!(dengan kompiden kononye)
tok kadi :50 ringgit!!, ape rakaat2??ko nak semayang ker hape??terawikh pon org tak buat sampai 50 rakaat.

**********************wahahahaha, hadirin sume ketawe*******************

wa ape lagi, dengan banggenye, berdiri, pandang muke jack, dan gelak sebesar-besarnya!kah kah kah!tula ko, belagak lagi!! kah kah kah

Moral of the Story : mmg ade jenis orang yang suke cakap besar ni, bile berborak pung pang puang pang. sume yang die buat nak paling hebat jer. jangan sampai u all sume jadi macam jack ashaari ni. cakap besar punyer pasal, da malu besau yang dapat.hehe;p

Pesanan penaja : name watak diatas hanyala rekaan semata, tiada kaitan dengan mane2 blogger yang anda kenali, sama ada yang masih hidup mahupun yang telah meninggal dunia. peace!!





89 comments:

Syat0za on December 22, 2010 at 8:59 AM said...

wahahaha, suruh je la jack tu smbhyg 50 rakaat :))))

weyh, tipu la hang,bos tetibe baik camtu..haha

-hanyaaku- on December 22, 2010 at 9:06 AM said...

50 rkaat?!
melampau la tu.. hehee

Sidratul Muntaha on December 22, 2010 at 9:09 AM said...

aahahah
siot jer pepagi!
ahahhaa

♥-- emieysandra --♥ on December 22, 2010 at 9:09 AM said...

keh2..50 rakaat?..

cik-terompah on December 22, 2010 at 9:16 AM said...

kahkah,,, klu aku kasi video uplod kat fb.. kan2.. mmg sampai cucu la story nih x basi.. kompem..

oRkEd PuTiH on December 22, 2010 at 9:19 AM said...

salam..hahaha=)klaka2!!!akibat bercakap besar akhirnye kene pd diri sendirii balik...=)

NuSaNa NoSa 91 on December 22, 2010 at 9:25 AM said...

wakakakkaka~ pdn muka.. tu la, jgn bongkak.. brapa kali nk kena bgtau?? =.="

p/s: bagos la bos naz.. baik gila! ^_^

p/s p/s: byk nya iklan.. uhuk2~ O_0

Mizz Farah on December 22, 2010 at 9:29 AM said...

macam cite dalam novel gelak tergolek...gabra tyme nk kawen...hehe-- :)

Encik MamaT on December 22, 2010 at 9:30 AM said...

betul... sembang mau kencang... hehe... sembang bikin orang bimbang... haha

zaMir on December 22, 2010 at 9:32 AM said...

gila la lu jack!!! boleh bantai 50 rakaat 'cash' pulak dah....

Anisa Hang Tuah on December 22, 2010 at 9:39 AM said...

hee.
lawak
kawan sejak dari perut ibu ngandung

hahahaa

Cik Diana on December 22, 2010 at 9:42 AM said...

huh! byk tOl iklan nie..
byk penaja erk.. huhuhu

Rozuan Ismail on December 22, 2010 at 9:42 AM said...

50 rakaat?wah..hebat!!dia ingat qiamullail ke apa..haha..apa da.. ada jugak kawan wan masa kitorg belajar kereta dulu..blagak sungguh pandai bwk..last2 antara kami semua,dia sorg je yg gagal test JPJ

Qaseh dalia adelia on December 22, 2010 at 9:44 AM said...

hahahaha ..kelakar ..amboiii naz jgn gelak tau nnt kena kat naz pulak..bukan rakaat t kan jadi 50 tempayan tunai kan susa..haha so jgn ckp besau2 kecik suda ok maaa

pN.rOs on December 22, 2010 at 9:50 AM said...

wahhahhahahah
ok dah gelak...
lawakla....
tu r terover konfiden tuh la jadiknya.....

mOoN on December 22, 2010 at 10:00 AM said...

tunai!!
hahahahaha

::..Dia daYa..:: on December 22, 2010 at 10:02 AM said...

salam

wah, bagus betul bos awak suruh tangguh kerja untuk wat entry
hihi

Jangan Cakap besar
tak baik
lawak laa jack nie

Tim Cik KupuKupu Ungu on December 22, 2010 at 10:07 AM said...

:) tralalalaaa...gelak2..

Nur Azila Ismail on December 22, 2010 at 10:08 AM said...

haha . zila pon nak kerja tmpt abg ah . haha :D

--------------------------------


benci tul dgn org cakap besar ni , bukan hebat sgt pon sebenarnye , cakap aje kencang

The Sharkox on December 22, 2010 at 10:15 AM said...

semayang terawih pun 8 rakaat je buat...hoho,


eh, ni cerita betul ke cerita bohong?

shada wentz on December 22, 2010 at 10:16 AM said...

hehe. lwak lah!
btw mst bau ko tgh bangga nih! XD

iniialahaku on December 22, 2010 at 10:20 AM said...

rekomen aku weh kje ngan bos ko...baik hati sggh..aku mmg nk cri bos yg jnis suka mlingkup cmpony sndiri ni..

nur on December 22, 2010 at 10:22 AM said...

hahha.. naz naz..
lawak betoi.. rakaat pulak..

ALL IN ONE

Jejaka Terhangat on December 22, 2010 at 10:58 AM said...

fuhh..teringat aku kat video lawak orang indon akad nikah tu..dia terus ckp SAH..tergelak guling2 di situ. ahaks..

Siti Safiyyah on December 22, 2010 at 10:58 AM said...

hahaha gabra punye pasal abis bantai ke 50 rakaat.. :P esok naz jgn jadi gitu lak..kang kene gelak ngn jack pulak.. hahaha

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr on December 22, 2010 at 11:08 AM said...

wakakaka...~

sila jangan cakap besar ye kawan-kawan

laki or bini besar xpa hohoho

micky eyqa on December 22, 2010 at 11:12 AM said...

cute n lawak cerita nie :)

ameer on December 22, 2010 at 11:15 AM said...

hahaha..sumpah nice lawak ni :D

~ PIJA ~ on December 22, 2010 at 11:16 AM said...

wei..
ni kisah benar ke kisah tipu....

tapi kelakar laa..aahahaha

nmirmo on December 22, 2010 at 11:26 AM said...

wallawey.....sporting gile boss anda!!!! tadi pagi baru kene kejar ngan boss(ayah) sebab bangun lambat...hahah....

eh jap...kalau la tira ade kat situ...komfem!!! tak payah cakap la....telompat2 gelakkan die...hahaha...toing2.....

Puteri Iqa Izyan on December 22, 2010 at 11:35 AM said...

hoho.weh.bia betul bos tny cmtuh? bek gile bos.. haha

d_tieah on December 22, 2010 at 11:38 AM said...

Haha..
Lm x masok blog abg nas ni..
Wah, dah pandai buat entry lawak plak dh..
Cayalah bang..

Zara Affendi on December 22, 2010 at 11:48 AM said...

sumpah ler klakor! hahahhaha

::Miss Pikon:: on December 22, 2010 at 11:56 AM said...

hahahahaha!! lawak sempoi je.. *penat aih gelak* :P

makcek bukan nenek on December 22, 2010 at 12:03 PM said...

naz . bos lu single ?
bak kat den .
heheh

jack sparrow pon x cakap besau .
cuma mulut je besau .

Nur Kamilah on December 22, 2010 at 12:04 PM said...

hakhak! besh giler... guling2 aku baca..

nadia atilah on December 22, 2010 at 12:05 PM said...

: haha , 50 rakaat ? terbaik lah hahaha

Lydia Miza(Aidyl Azim) on December 22, 2010 at 12:07 PM said...

wahh 50 rakaat tu...baek punya akad nikah...ckp besar sgt..haha.

boss baik sgt tu apasal naz?

CEPET on December 22, 2010 at 12:07 PM said...

haha...tapi mmg ada org yg suke ckp besar ni..rase nak tumbuk je muka dia sebijik..

syuwai on December 22, 2010 at 12:17 PM said...

haha..

lawak2x..

tu la balasan org suka ckp besar..

uiks.. baiknya b0s, kita b'tukar bos buli kew ??

ngeh3x

Ainismaira on December 22, 2010 at 12:22 PM said...

hak3... 50 rakaat xlawak.. yg Naz p gelak kat die tu yg lawak.. teringin rasenye nak join gelak same.. hahaha

Hanis Azla on December 22, 2010 at 12:50 PM said...

ha.ha.. ckp berdekah2.. nasib tak cakap 50 tingkat..

MiSzy DiaN on December 22, 2010 at 12:51 PM said...

tag utk kamu..
buat taw..
kerja rumah pnting nie..
sb ada abg ben skali..hehe

http://miszydian.blogspot.com/2010/12/pencarian-blogger-peramah-2011.html

cik miera on December 22, 2010 at 1:07 PM said...

hak3..siap ada iklan lak dlm entry ni..kah3..len kali jgn cakap besar..huhu

Ummi Izzah on December 22, 2010 at 1:07 PM said...

50 rakaat ekkk....
baek punye...hehehe...

Cik Mimie on December 22, 2010 at 1:13 PM said...

ades!! lau bakal laki den..lompang laju2 da den boei..hahahaa..

NOOR FATIN on December 22, 2010 at 1:14 PM said...

wahaahahha! 50 rakaat!

NOOR FATIN on December 22, 2010 at 1:14 PM said...

wahaahahha! 50 rakaat!

Papa Mifz on December 22, 2010 at 1:43 PM said...

haha...lawak siot...tu la ckp besar lg...peluh jantan konon..muahaha

Fariq on December 22, 2010 at 1:51 PM said...

kah kah kah.. tgk name watak pon dah gelak,, baca cerita lagi bertmbh gelak...


Big Gathering 2010 @ Time Square

♥NuR SyAFiQah♥ on December 22, 2010 at 2:10 PM said...

hahaha....gelak puas2 dlu ^_^

sporting beb bos ko 2..hehe
kem slm kt die :)

farhana_aziz on December 22, 2010 at 2:20 PM said...

hik3..gelak sopan.

btw, baik gile bos ko..bior beno??buang tebiat ke ape..hehe

mia on December 22, 2010 at 2:25 PM said...

hahahahaa...ni kisah benar ke dato??gile merapu si jack, mane dtg rakaat..ehkehkeee

MAPPIAU on December 22, 2010 at 2:28 PM said...

wei ang keje kat ner aku nak isi borang g keje tempat ang..boleh ari2 update belog huhuhuuhu.

sarah-najwan on December 22, 2010 at 2:45 PM said...

hah..itulah pgjarannya..jgn bercakap besawwww...nati maluuuu pommm besawwwww...

ingatan utk kita seme jugok deh...hwa..hwa..hwa..

n.hasleena on December 22, 2010 at 3:12 PM said...

salam naz...
Lawaksss lah naz....hahaha...

MIMIE AIZA on December 22, 2010 at 3:14 PM said...

masa part hadirin semua ketawe tu, wa pun ketawe la naz.. hahaha

best2 :)

namaku annonymous on December 22, 2010 at 3:35 PM said...

Hahahaha! Hadirin semua ketawa?

hahahhahaha..adoi. Jadi,hidup jangan cakap besar..kalau tidak dapat macam ni. Huhu

nama.aku.lynn on December 22, 2010 at 3:44 PM said...

sebelum apa..den nak "hahhahaahhahahhahahahhahahhah"....gelak golek2 masuk bwh katil!

gile btol..maluuuuu aihhhh..hahhaha..ksian member tuuu..kngan seumur hidup tu..hahah..bahana ckp bsor..adesss..

p/s:smpt lagi airin jalikha tu main2 mata ngan ko ea..haiishhh~hahah~

ieyza on December 22, 2010 at 3:53 PM said...

penat laaa akk ketawa baca entry nie...

Syafiq Rosli on December 22, 2010 at 4:01 PM said...

naz jgn ko nt tersasul dah ler..ke ko da kawen..haha

aanie on December 22, 2010 at 4:20 PM said...

hahaha..lawak siot..nasib baik dia x sambung kerana Allah taala...

Ain Zulaikha on December 22, 2010 at 4:39 PM said...

hahahaha tu lah cakap besar lagi, terus jadi rakaat.. hahaha jack ashaari.. hahahaha

nadey on December 22, 2010 at 4:50 PM said...

hahahhaha haram!!!!!!!!!

ok la tu abg sedare aku gagap smpai 10 kali akad........(sihir kot)

Amna.Qadeeja on December 22, 2010 at 4:57 PM said...

ahahaha nme dah vouge jack ashaari sekali akad nikah 50 rakat plk hancusss !! ;D

Myaby on December 22, 2010 at 5:11 PM said...

ops. jack ashaari

hihihihihihiihihih

Myaby on December 22, 2010 at 5:11 PM said...

ops. jack ashaari

hihihihihihiihihih

Cikbelog on December 22, 2010 at 5:30 PM said...

wakkaakakaa ni mesti ponteng kusus kawen niehh..haha

tomatokering :) on December 22, 2010 at 6:37 PM said...

haha ! macam2 . padan muke ;p

Kasim Ahmad on December 22, 2010 at 6:52 PM said...

haddoi.. lucu2.. haaha

Nieza Micha on December 22, 2010 at 6:52 PM said...

hahaha!~ terlebih confident tu... terus jadi 50 rakaat...

nasib tak cakap 50 bini tunai.. err.. haha!~XD

Amalina Jo on December 22, 2010 at 7:00 PM said...

nama nama xboleh popular lg ke ? haha lawak nice :D

Nurulbadiah Lai on December 22, 2010 at 7:02 PM said...

hahaha..ambek kau..setepek kene atas muke...hahahha...
lawak la jugak coz nurul ketawa ni:)

Firdani on December 22, 2010 at 8:10 PM said...

wah, bos pn lyan blog die..hehe

btol ke cite ni babe?ke rekaan semata2?hehehe

darkbatman on December 22, 2010 at 8:50 PM said...

sempat lg masuk rakaat 2..xleh blah btl..haih.. risau time ak nt.

Gayahspears on December 22, 2010 at 9:10 PM said...

ampes toi.. blh pulak main2..hahaha

Aretikz on December 22, 2010 at 9:22 PM said...

Bos dirimu memang kejam sebenarnya.. suruh wat en3 mcm ni.. haha.. ades, jack ashaari betul entri ni.. haha..

Fyzal on December 22, 2010 at 9:22 PM said...

nasib baek gua tgh kerja masa bace entri ni.. kalau tak mau gua pun gelak besar besar.. hahahahha..

Syamil Hafiy on December 22, 2010 at 9:32 PM said...

jack tu memang macho lar. haha xD

syAzAnA on December 22, 2010 at 9:45 PM said...

bnyak giler iklan lu bro. haha. cam kerek gila si jack tu. haha.

saya KILA on December 22, 2010 at 10:39 PM said...

hahaha . boleh pulakk .. haiyoyo . excited sangat kot .

Sepatu Hijau on December 23, 2010 at 2:09 AM said...

salam


nak gelak juga boleh....


wahwhahwha...sopan3....gadis kan :P

mia.azlin on December 23, 2010 at 3:18 AM said...

kelakar nyeeee :) hahah

H A N S on December 23, 2010 at 8:21 AM said...

hahaha..sengal!

Mimie on December 23, 2010 at 8:55 AM said...

bro bro.50 rakaat??hakhakhak.terok benor malu nyer tu.

lalink7 on December 23, 2010 at 9:26 AM said...

nervous biase la..tggu en.hzwan pulak nnt..tah ape yg tekeluar nnt..hehehe

MIMIE AIZA on December 23, 2010 at 9:53 AM said...

encik naz. buleh pinjam entri ni tak. erkk bukan nak tiru. nak buat sambungan..
mintak izin dulu. kalau x buleh sy x buat

:)

SnowladieS on December 24, 2010 at 3:12 AM said...

comel nye ha ha -.-

~NazRaH WaHaB~ on December 29, 2010 at 11:26 AM said...

baiknye bos tu...kasi tangguh keje sbb nak baca entri baru...huhu~
tapi,, semayang apa 50 rakaat?

 

Designed by #