Wednesday, December 1, 2010

segmen motivasi : trafik

masalah : ade org slalu bertanye, den pon slalu jugak tny, berape byk beza unique viewer(UV) yg boleh dpt klu buat blogwalking dan promosi entry??

soal : ala, paling byk pon dalam 200 jer, kan??
jawab : hurm, den tak nak cakap. let the pictures tell its. ok??kang kalau cakap takde bukti u all kate tipu pulak

gambar 1 : musim minggu raye haji.fuh,mmg paling malas nk BW kot. berat dgn daging korban.

gambar 2 : minggu lepas daging korban dihadam dan start rajin balik

soal : nak menunjuk UV trafik la tu kan??kan?? bukan byk mane pon.1000 pon x cecah.huh
jawab : honestly, xde niat menunjuk pon, nak sekadar berkongsi,buat pe la den nk menunjuk stakat 800 UV.kn??kn?? dulu pon ingat blog walking just leh tmbh stakat 200-300 viewer, tp den silap babe. klu u all betol2 rajin, u all boleh dapat lebeh dari tu.

ulasan : kenape den tunjuk trafik den??sebab bagi den kite same, u all nak kate blog u all baru??blog ni pon baru,baru 5 bulan. den feymes?? celah mane feymes nye. den hemsem??farid kamil hemsem ker??
yang otai2 toksah tgk la trafik tu, u all sure smpi 5000 sari.hehe. den nak tunjuk, yg if kite betol2 usaha, nothing imposible:)
jangan la kite asyik mengeluh, sibuk dok ulang ckp "bile la trafik aku nak cm ben ashaari" padahal tipa2 hari kite stakat duk kangkang sambil men game fesbuk.hehe

nasihat : penah dengar kan pepatah, susah2 dulu, senang2 kemudian kan?? berpegang la dgn pepatah tu, tu antara pepatah yang benar maksudnya:P


p/s : penah tgk karto0n fullmetal alchemist??:P den suke ayat plg feymes dalam katon tu : "untuk mendapatkan sesuatu, kita harus korbankan sesuatu yg sama nilainya dengan apa yg kita mahukan:)










39 comments:

Zaer!! on December 1, 2010 at 8:44 AM said...

Huhuh..tol2 gempak ko skng naz.kalah den.haha.aku tak bw sehari dua ni,trafik cam harem.haha.Takpela,janji lepas 2 3 rat ok la.haha.poyo lak!.Tahniah atas usaha ko selami ni.hehe

Puteri Iqa Izyan on December 1, 2010 at 8:45 AM said...

den tak ponah raso lai sumo tuh.. :P

izyanty collection on December 1, 2010 at 8:46 AM said...

tips yg berguna....best byak tips skrg..huhuhu

Eman on December 1, 2010 at 8:50 AM said...

SETUJU!
aku yg merangkak ni pon kena rajin BW jek. trafik tinggi mn pun still kne BW gak kan. pentingg nk dpt viewer.

diana on December 1, 2010 at 8:53 AM said...

dulu akak suka kejar2 traffic ni..
tapi rasa penat dan tak berbaloi..
jadi akak buat sikit2 dah..
sama jugak..
orang lain dapat BE..
akak pun dapat..
heheh..

pN.rOs on December 1, 2010 at 9:10 AM said...

bagusnya naz.... tahniah.....
mesti mesra peminat neh hehe
n way gud luck

Sharifah nor on December 1, 2010 at 9:21 AM said...

akak tak de masalah..tak pikir apa pun..asal dpt kawan2 ramai..akak dah syukur dah...

Gayahspears on December 1, 2010 at 9:25 AM said...

mantapnyer trafic ko naz...
terlalu mesra alam ko ni ya..hihi

man yusoef on December 1, 2010 at 9:26 AM said...

aku ada masalah...ko boleh bg cdangan tak...kalau weekend je traffic aku mst turun gile2...sebab aku tak update, tak BW...dan lebih penting aku tak on9 pon...heheh...so ko ada idea bernas tak??

salim harmanain on December 1, 2010 at 9:26 AM said...

xpe2 sy akan berusaha lagi seperti itu..hehe

IRAH HAJERAH AZMAN on December 1, 2010 at 9:28 AM said...

blog aku paling banyak pon 100+ jer. itu la, malas nak BW =P. ~..~". lagi satu, aku sgt suka jadi silent reader. kalo best aku komen, tak best aku biarkan jerk.sebab anti dengan chat box, aku takkan tinggalkan jejak kat chat box kalau aku x komen entry

Kalamhati on December 1, 2010 at 9:29 AM said...

agree with u!
byk mana kita usaha byk tu lah yg kita akan dapat..=)

Jejaka Terhangat on December 1, 2010 at 9:40 AM said...

semangat blogwalking pon bergantung pada kelajuan kura2 connection tenet..kalo sape2 tenet laju tu, bw mmg advantage bg dia..

p/s: kalo ko mesra seo, tak bykkan short form, sure bleh lagi cepat meletop suratan kebetolan ni..=)

man yusoef on December 1, 2010 at 9:48 AM said...

disebabkan ko jawab soalan aku...aku nak tanye lagi...ko biasa BW mcm ne??..list dari mane??..aku biasa BW dari list blog yg aku follow je kat dashboard...tak pernah lak terjah blog org lain...kalau ada pon 1,2 dalam ms seminggu...bahahaha..

jaya jr on December 1, 2010 at 9:51 AM said...

lagi entri bagus..haha

Encik MamaT on December 1, 2010 at 9:52 AM said...

info berguna... hehe

The Sharkox on December 1, 2010 at 9:56 AM said...

Bak kata orang tua..pelan2 kayuh..betul tak naz???

najihah sahami on December 1, 2010 at 9:56 AM said...

wahh..mantap la naz!!

Hidup Ini Adalah Kenyataan on December 1, 2010 at 10:01 AM said...

wah bestnyer.. nak jugak dapat lam 800 tu...

Ummi Iman on December 1, 2010 at 10:23 AM said...

agree 120%.. =)
bukan senang nk senang ;)sO, slOw² la kan.. rajinkan diri tuk memblogjogging..(jogging laju sket dr walking :P).. Insya ALLAH.. Allah sentiasa bersama dengan orang yg sabar.. =)

Hanis Azla on December 1, 2010 at 10:26 AM said...

kena berusaha lagi dan lagi dan lagi ni.. thanks for the good tips.

HaNTwO on December 1, 2010 at 10:38 AM said...

gempak bro trafik hang...pape pun aku sokong kata2 hang....kalo nak trafik mencanak naik kenala usaha...ni takat wat blog pastu dok diam sape yang terjah ye dok??

Cik Dya on December 1, 2010 at 10:42 AM said...

hebat laa bro .... sangat dasyat tuh.. if ada banyak masa mmg leh bw banyak2...the problem is time constraint!!huhu...inilah nasib seorang ibu..ngeee ^_^

MuJE on December 1, 2010 at 10:48 AM said...

fuyooooo.... aku pon 5 bulan tapi takdela cam gini...hehe salut2..




- MunzirShafie [dot] Com

Aretikz on December 1, 2010 at 11:10 AM said...

Piwit.. memang power la bro.. betul tu.. yang penting usaha.. bukan mengeluh.. sabar kunci utamanya.. InsyaAllah.. ^_^

zirconia on December 1, 2010 at 11:20 AM said...

fuhyoo banyaknya UV. bagi sikit weh. hahah.

eiela on December 1, 2010 at 11:22 AM said...

betul tuh, usaha tangga kejayaan.

Latest Entri :
Beautiful Heart Award
Bahagia Bapa Dipenjarakan

San on December 1, 2010 at 11:33 AM said...

Salam.New here!..Tips berguna nih!tens coz sudi jalan2 kat sini..dtgla lagi bagi tips2 yg berguna..^_^

ijatnuar87 on December 1, 2010 at 12:19 PM said...

ahaks...btol tu...hukum pertukaran adil...kalu kiter nk org tengok blog kiter,kiter kna tgk blog org lain kan..btol tak?hehehe

Asma Haha on December 1, 2010 at 12:59 PM said...

tahniah...terima kasih sbb bagi tips ni..saya pon baru sebulan join blog..seronok dunia blog ni sbb kita bebas bagi pendapat..

ayu sleeping in da house on December 1, 2010 at 1:45 PM said...

tips yang baek:)
toceh2

amzar™ on December 1, 2010 at 4:24 PM said...

He2...klu usha psti dpt....

p/s:follow me @ http://ampico.blogspot.com
Sya dh follow blog awk...he2

Amirah Yusof on December 1, 2010 at 4:42 PM said...

waaa..hebat tuh..nk banyak cam tu..hik2

Qaseh dalia adelia on December 1, 2010 at 5:29 PM said...

nak naik mcm naz gak hehe

i am S!L4H.. on December 1, 2010 at 5:53 PM said...

haha klaka la pkcik ni...dging dh hadam erh...nk guling2 bace...

i am S!L4H.. on December 1, 2010 at 5:53 PM said...

haha klaka la pkcik ni...dging dh hadam erh...nk guling2 bace...

NuSaNa NoSa 91 on December 1, 2010 at 6:09 PM said...

best kartun tu!! suke~~ ^_^

uMMUhabibahMohdH!Lm! on December 2, 2010 at 2:00 AM said...

siyes kn baru 5bln~cane dah leh jadi seberjaye ini?

Nur on December 2, 2010 at 7:55 AM said...

ape bende trafik2 nih???..xphm btul..pending skit

 

Designed by #