Thursday, December 9, 2010

SEGMEN CERPEN KREATIF : idea sentiasa ada


segmen cerita kreatif ben ashaari. klik la utk berita lanjut --> BEN ASHAARI<---

Satu hari, sang kelembai yang mempunyai kuasai magis melalui kawasan yang kering kontang.

Terdetik dihatinya "aih, sejak bile den sampai kat langkawi zaman mahsuri mati dibunuh??"

kemudian terdengar satu suara yang menyeru “ wahai kelembai, itu la gambaran otak BLOGGER yang kekeringan idea. Tandus dan kering "

“gunakanla magismu , suburkanlah kawasan tandus ini” sang kelembai dengan magisnya telah mengubah kawasan tersebut kepada kawasan yang indah dan subur. “

Suara menyeru kembali “ inilah gambaran otak blogger yang sentiasa mencurah2 dengan idea” Bezanya hanya dengan kelipan mata, anda mampu mengubahnya!katakan tidak pada tiada idea! idea sentiasa ada.

(entry di taip saat kepala tengah pening nak demam. entah ape yang den mengarot)


17 comments:

Aq Waeda,,, on December 9, 2010 at 9:39 PM said...

haha,,,cool ,,,mmg kreatif la,,,good luck,, :))

A.D.A.M. on December 9, 2010 at 10:18 PM said...

O. Guna sang kelembai. :D

Solihin Zubir on December 9, 2010 at 10:19 PM said...

tak boleh lebih 100perkataan, agak terhad kan utk ko tunjuk kreativiti ko yg besh tu.. hehe..

gud luck!

yad'z on December 9, 2010 at 10:21 PM said...

hoho... selamat bjaye naz...^^

MAPPIAU on December 9, 2010 at 10:26 PM said...

hohohohoho kreatip lol :)

suffer8zine on December 9, 2010 at 11:07 PM said...

mantap bro!

Terkini : Rumah Berbentuk Telur | 100 Manusia Paling Berpengaruh Di Dunia

Mimie on December 10, 2010 at 8:39 AM said...

wahai sang kelembai Naz,gunakanlah magismu untuk pergi ke kawasan aku.u are invited to go to my website gemok.Tak sangka otakmu kreatif jugak yer naz.ecehceh.

Aisyah AR on December 10, 2010 at 8:42 AM said...

HUHUHU....good luck ya!!! and get well soon!!!

S..U..D..@..I..S on December 10, 2010 at 9:05 AM said...

guna sang kelembai patut mantap..

Ujang9897 on December 10, 2010 at 9:25 AM said...

cun tue sang kelembai..hehe

fara on December 10, 2010 at 9:26 AM said...

fara mcm blogger pertama tu skg.
ketandusan idea. hehe ;P

Gudlak ye! ;)

Cik Tom on December 10, 2010 at 10:00 AM said...

kreatif pe..cantik blog baru naz..rs ni lebih mesra skit kot sbb ade blog archive n shoutmix kat depan page..tp nape buat komen embeded??buat la pop-up...skdr cdgn je tau..jgn marah :)

efa on December 10, 2010 at 10:07 AM said...

good luck...kreatif la korang semua..banyak idea hehehe

Mia Liana on December 10, 2010 at 10:39 AM said...

bagus idea ni... magika...

Ain Zulaikha on December 10, 2010 at 11:10 AM said...
This comment has been removed by the author.
Ain Zulaikha on December 10, 2010 at 11:11 AM said...

hahahaha kekeringan idea? hehe nice idea la cerpen ni..

qryda_otai on December 10, 2010 at 11:53 AM said...

best!!

 

Designed by #