Thursday, December 9, 2010

layak ke die dapat tokoh maalhijrah?

sedang den termenung di pagi maalhijrah. den dikejutkan oleh panggilan telefon dari rakan den yang telah lame berkelana di russia. berikot adalah perbualan telepon den dan beliau :

*************************
maria sharapova : hello dude, how r u??
nazirul hazwan : yup babe.ape mimpi ni??miss me ea??haha;p

maria sharopova : yela dude.da lame u tak datang sini naz. u tengah cuti kan??
nazirul hazwan : i tgh cuti. maalhijrah. yeah, da lame i tak p russia, rindu nak main tenis degn u.

maria sharapova :haha, tennis??main2 pon u mesti kalah punye. hehe so ape cite baru dude??
nazirul hazwan : haha, i bagi can kat u je la, cite baru??tokoh maalhijrah this year dapat kan tan sri zeti. ktorg punye gabenor bank negara. haih

maria sharapova : really??so ape yang x kenenye??mesti u tak suke kan, u kan suke membantah.haha
nazirul hazwan : a bit la. u nak tau maria, tan sri zeti ni x bertudung babe. tak menutup aurat.

maria sharapova : tak menutup aurat??bukan wajib ke tu dude.
nazirulhazwan : mmg wajib pon babe. same je macam solat. wajib sewajib-wajibnye. tu yg i pelik tu. cmne la die boleh dapat tokoh maalhijrah. sbb bile sebot maalhijarah, sure mmg dikait rapat dengan islam. boleh plak namekan tan sri zeti sebagai TOKOH maalhijrah.

maria sharapova : yela dude, xpatut bagi kan die pon. aurat pon tak tau nak jage.haih. sabaq ea naz.
nazirul hazwan : tgh sabaq la ni babe. i pon tak paham la, hape la yang dorg pk sampai boleh pilih die. banyak lagi la org lain. i tak pertikai yang die bagus. tp yela, ni award yang ade kaitan dengan islam. pilihla betol2. buat malu la. i malu ni babe.

maria sharapova : eh??u tau malu.hehe lawak la i dengar naz. klu u malu i pon malu la.hehe
nazirul hazwan : o0o, perli2 i yer, hehe okeyla babe. i nak kuar date ni babe. nati i BBM u k.

maria sharapova : erm okey.date ngn sape pulak naz??byk sangat awek la u ni.huh
nazirul hazwan : hari ni nicol david.haha c u babe. bye eh, jgn lupe mms me ur latest picture k. member2 i kat malaysia nak tngok:)

maria sharapova : ok dude. utk u no hal. bye

p/s : perbualan adalah didlm bahasa russia. dialih bahasa supaya semua pembaca boleh memahami inti pati perbualan.hehe

************tut tut tut (tamat perbualan )************

so, ape pendapat u all pulak tentang pemilihan tokoh maalhijrah tahun ni??:P

oh yer. ni gambar yg die mms. cun kan member den??.hehe
maria sharapova : jaguh tennis dunia

77 comments:

cik miera on December 8, 2010 at 2:02 PM said...

lorr..apesal den tak tao ada tokoh maalhijrah?kah3..ntah pape ntah kan

Zuraifah Zulkuflee on December 8, 2010 at 2:02 PM said...

maybe diorang tengok pada sumbangan kot..huhu...

nazirulhazwan~ on December 8, 2010 at 2:04 PM said...

@zuraifah
sumbangan hal lain babe:P org lain masih ramai yang menyumbang. dan lagi tepat kriteria nye:) nak bagi pengharagaan mungkin bley bagi award wanita tahun ini ke, tp bukan tokoh maal hijrah.ehe

NuSaNa NoSa 91 on December 8, 2010 at 2:05 PM said...

no komen~ ha3~ *tetibe rasa cam artis plak bila jwb camtu* ^_^

Sasa Al-Sharif on December 8, 2010 at 2:10 PM said...

kirim salam dengan member ko tu. jgn bagitau nama aku. takut dia ingat kenangan bersama ex-bf dia ni

Lydia Miza(Aidyl Azim) on December 8, 2010 at 2:12 PM said...

salam..
klu naz nak dpt jd tokohmaal hijrah,kenalah main politik.hehe

nairaariaa on December 8, 2010 at 2:14 PM said...

btol ke die dpt tokoh maal hijrah...tokoh lain lg sesuwai kot untuk beliau...hmm..ntah...cm tak sesuwai je...

Dmushmush on December 8, 2010 at 2:16 PM said...

Really? Serious, tak tahu pun ada tokohtokoh ni. Haha, memang tak layak laa kot Beliau.

PiKOk on December 8, 2010 at 2:18 PM said...

tu la. tak paham jugak. aishhhh

Rt-qaH on December 8, 2010 at 2:22 PM said...

edeyh..pk kn bebetul main tenis..hehehe..

pN.rOs on December 8, 2010 at 2:25 PM said...

tengok dari sudut sumbangan dia kot....

Pendekar Berkuda on December 8, 2010 at 2:28 PM said...

...kirim salam kat kawan ang tu naz...jangan sebut nama aku gak... kang teringat kenangan dengan ex-husband dia ni pulak...

nazirulhazwan~ on December 8, 2010 at 2:31 PM said...

@ sasa ngn pendekar.
xde pulak die cite kat den yg die pernah bersuami ngn ade pakwe name sasa.haha fish la korg ni. part awek cun pantas jer.haha

~thE aiE~ on December 8, 2010 at 2:33 PM said...

aduuuhh...entri mnarik...idea byk nih...hahaa...klakar...best.

~thE aiE~ on December 8, 2010 at 2:33 PM said...

aduuuhh...entri mnarik...idea byk nih...hahaa...klakar...best.

rabiatul on December 8, 2010 at 2:39 PM said...

Atul p0n pelik jgk. Memang sumbangan byk, tp tuu lah. Fhm2 sndri lah. Da rezeki die, tp atul still tak puas hati lg.

axelida on December 8, 2010 at 2:39 PM said...

semlm tgk lam BU pon terkojut gak dia dpt..pg amek award ngan selendang lilit jer (tak tutup penuh) tp baru tingat, kalu tak salah tahun sblm2 ni ada yg bukan Islam pon dpt tokoh maal hijrah..

tokol maal hijrah ramai yg dpt dlm sethn kan? hahaha kompius sudah

makcek bukan nenek on December 8, 2010 at 2:41 PM said...

lah ada ke tokoh maalhijrah .'igt tokoh usahawan je .
i mmg setuju la apa yg maria ngan u bincangkan .
baek bg je dkat i nih.
konpem malaysia hancus 2030
heh

dhyraa on December 8, 2010 at 2:43 PM said...

agak ahh , cm pelik jehh plih dye !

KINA on December 8, 2010 at 2:46 PM said...

aiyak yeker dr zeti dapat..rambut perang tu..huhuhuhuh.....

tak le blah jer maria sharapova..hahaha...

next entry paris hilton please........... :P

salim harmanain on December 8, 2010 at 2:55 PM said...

ntah apa la nak jadi..

aliesha kirana on December 8, 2010 at 2:56 PM said...

terima ajelah seadanya heheeh...hari tu Karam Singh Walia pn penah dpt tokoh maal hijrah.teeehheee~

☆aDihAys☆ on December 8, 2010 at 3:04 PM said...

menarik..santai tp ade input..
tu la..xtaw cmne pemilihan tokoh maalhijrah ni di pilih..
tp mane taw pasni die dpt hidayah terus nk tutup aurat..

Cik Mimie on December 8, 2010 at 3:06 PM said...

kawan u tu cntik la babe..
hehehe..suke entry ni..

ayu sleeping in da house on December 8, 2010 at 3:32 PM said...

huhu..nice entry:)

mabye da rezeki dia kot..

FasiHaH SupiaN on December 8, 2010 at 3:38 PM said...

entahla...agak tak fahamlah..kenapa macam tu.....macam setuju dengan LM, nak jadi tokoh maal hijrah kena main politik,huhu yeke? entah, memang tak faham =___='

Fariq on December 8, 2010 at 3:42 PM said...

wa rasa pon cm xptut la,,
nape xbagi kat nik aziz ke, Ustazah siti bahyah ke,, ustaz kazim ke,, baru la kne ngan tema kn,,

Special Tribute

MAPPIAU on December 8, 2010 at 3:43 PM said...

Naz, kirim salam den kek kawan ko tu jugak yo...tapi jangan sebut nama den jugak... kang kot2 dio teringat pulak kenangan dengan ex-lesbo dia ni haa...eh? :P

yanna faisal on December 8, 2010 at 4:03 PM said...

sila translate ke bahasa russia semula....ekekekke

tia on December 8, 2010 at 4:03 PM said...

hoi! ade2 jeee lah! haha! sengal betul!

NARDtheNERD on December 8, 2010 at 4:10 PM said...

i pun macam zeti.
tak lehhh komen banyak lahh.

tak pun zeti tu masa amik award(eh award ke??) pakai la tudung. hormati majlis.

tapi sekurang kurangnya dia tak hipokrit.

ntah aku taktau...

hahahaha.

nohfee on December 8, 2010 at 4:12 PM said...

bangga sebab; die pompuan, which is sme jantina dgn aku

sedih sebab; kenapa die?

hhuhuhu

mizmiEe on December 8, 2010 at 4:24 PM said...

x leh bla la maria sharapova tu.. haha

suffer8zine on December 8, 2010 at 4:47 PM said...

den pon x tau la bro, huhu

Terkini : Rumah Berbentuk Telur

Anisa Hang Tuah on December 8, 2010 at 4:47 PM said...

maria is super duper cun & sexy
hehe

suffer8zine on December 8, 2010 at 4:47 PM said...

den pon x tau la bro, huhu

Terkini : Rumah Berbentuk Telur

cek chun on December 8, 2010 at 4:54 PM said...

salam naz
tokoh maal hirah tu dikira ikut sumbangan pada negara.
even bukan islam pon penah dapat.
ada la tu depa punya criteria pemilihan.

ehh.. dok cakp pasai zety tak tutup aurat, tetiba hg boh pic camtu lak. hehehe

Solihin Zubir on December 8, 2010 at 4:56 PM said...

maria sharapova! awek aku tu beb! haha...

alaaa... tgokla sapa yg pilih.. x kesah pon pakai tudung ke x..

yg ustaz haron din jauh lebih layak hanya dapat tokoh maal hijrah peringkat negeri je..
adeyhhh.. malaysiaku...

Puteri Iqa Izyan on December 8, 2010 at 5:45 PM said...

haha.maria sharapova tuh..

den no komen la bab2 tokoh maal hijrah nih. xtau nk ckp caner. tp kan, pihak atasan sepatutnya pilih betul2 lah..
ramai lagi yang lebih berkualiti,

hans on December 8, 2010 at 6:06 PM said...

sokong komen Cek Cun

P/S : Episod Terbaru Antara Dia, Kau Dan Aku - Episod 37

sarah-najwan on December 8, 2010 at 6:41 PM said...

akak jugak yg ketinggalan ketepi nih..huhuhu..ada tugasan PAC nazirul wey...

Hidayah Ahmad on December 8, 2010 at 6:41 PM said...

saya pun x setuju . dah la x pakai tudung , lagi satu x pernah ckp melayu plk tuhh . haih =.="

AdiaLuze on December 8, 2010 at 6:54 PM said...

Sokong cek chun jgk... ^.^

Bertudung atau tidak bukan ukuran layaknye kita masuk syurga...

Hidup kita, kita boleh nak mencorakkannye macamn pun, tp mati kita adalah rahsia yang hanya ALLAH shj yang tau... Peacee!!! :)

IMANSHAH on December 8, 2010 at 7:44 PM said...

Den setuju...tokoh wanita negara..

erk, napa tak bg kat Kak mah ya

♥-- emieysandra --♥ on December 8, 2010 at 7:57 PM said...

pelik gk ng tokoh Maal Hijrah tahun ni..

Nurulbadiah Lai on December 8, 2010 at 8:22 PM said...

bro..
apa nak heran..malaysia so called-islamic country(islamic la sgt)..
ala..islamic fashion show pon yg datin rosmah terbabit same tu camne..name islamic..tapi ya Rabbi..sampaikn my kazen(non-muslim) leh cakap..

whats wrong with ur country babe?totally bullshit!

thats y saya cakap..kalau malaysia ni..xheran sgt la..well..malaysia..sume org tahu kot camne..

saya sendiri xsempurna..tapi bagi saya..seseorang tokoh..pemimpin mungkin..dh namanya org islam..memimpin negara islam..tunjuk contoh kat org2 islam yg lain..harus mematuhi syariat2 islam kn?

mybe tu rezeki die..but once sy tahu die dapat tokoh tu..tgok dekat kwn Chinese ..mengeleng kepala die..then die ckp..malaysia2.:P

darkbatman on December 8, 2010 at 8:45 PM said...

dasat bro.. kagum jap aku.. muahahhaa

Ayiep Lavera on December 8, 2010 at 9:18 PM said...

hhaa..
cam btol jep..
xD

(One) SiTi* on December 8, 2010 at 9:49 PM said...

hahaha...malaysiaku...
apa nak jadi..

wah...!!
awak, amek tag kat sini,

http://wansiti.blogspot.com/2010/12/tudung-giveaway.html

eiela on December 8, 2010 at 10:08 PM said...

haha tak tau la nak kata ape, sumbangan dia banyak cuma tuh je la. pelik bin ajaib betul.

Latest Entri :
Blog Baru (2010) Pilihan
Insurans Paling Murah Di Malaysia : RM1 Sebulan

mr.syazwan on December 8, 2010 at 10:12 PM said...

Perli dalam diam

haha

Jejaka Terhangat on December 8, 2010 at 11:04 PM said...

tu kat zeti..kalo dia bagi bik mama tokoh maal hijrah tu..tak lame la, Malaysia ni kena bala..ish2..

p/s: seksi nampak tarikan entri ni..=p

khaiyisah husna on December 8, 2010 at 11:06 PM said...

i said....no komen....terlongo bila mcm2 mende pelik yg berlaku kat our country nie...

Nur on December 8, 2010 at 11:11 PM said...

serius????ok x tahu pape...tp mcm x atut jek

Matashichi Baisotei on December 8, 2010 at 11:13 PM said...

naz toksah dok pikir bende ni.... masalah negare nun... bek pikir kerje naz yang berlambak tuh... hehe.....^^

( pandai sarapova cakap sabaq)

hahahhaha

MIMIE AIZA on December 8, 2010 at 11:59 PM said...

mmg nak patut kot. sebb nak cakap bahasa melayu pun x boleh.. haishh..

A.D.A.M. on December 9, 2010 at 1:28 AM said...

ape nak buat. haiz.

Btw, maria ek.. -____-''

Nana on December 9, 2010 at 8:50 AM said...

tu lanye
mmg terdetik gak
pasal tokon yg dapat tahun ni
em..tepuk dada tanya selera

lalink7 on December 9, 2010 at 9:11 AM said...

ssh nye nak komen entri nie..
hhehehehe

saYa on December 9, 2010 at 9:33 AM said...

sume kerana politik

Kalamhati on December 9, 2010 at 10:16 AM said...

Amm kepala mengangguk setuju..hati pun setuju.."maal hijrah" means bersama berhijrah..dan tokoh yg dipilih sepatutnya memenuhi kriteria asas Islam dahulu..yg wajib..huhu

Cik Tom on December 9, 2010 at 10:34 AM said...

mmg xsesuai tokoh maal hijrah tahun ni..tak menutup aurat lgsg...

Hanis Azla on December 9, 2010 at 10:57 AM said...

semoga ada penghijrahan yg baik untuknya selepas menerima anugerah ini..

Cikbelog on December 9, 2010 at 11:01 AM said...

orang yang lebih tua dan lebih dewasa yang ada dalam umah cikbelog pun tekejut bila dapat tau beliau dapat tokoh maalhijrah ari 2.

aNa d'sKoDenG on December 9, 2010 at 11:25 AM said...

huhu..daku jua berpikiran gitew masa nengok lam biter tb3 ari tuh..errkkk

Omu Rice on December 9, 2010 at 11:48 AM said...

nak wat caner...untung badan...

little cart00n on December 9, 2010 at 11:54 AM said...

si sexy mendapat tokoh..mmg bertuah tuan punya badan! :)

FareedSairi on December 9, 2010 at 12:56 PM said...

den tekejut gak masa dengar berita...

yg BlogLarian tu, cuba bro ajak geng satu umah bw guna link dr rumah bro kat bloglarian. kalo 1 org dpt 10, 5 org dapat 50 :)

kay yea on December 9, 2010 at 1:29 PM said...

nice dude! haha..ak pn terkjot tgk ..xde wanita bertudung yg bole di jadikn contoh ke tok generasi kte neh :D

amira on December 9, 2010 at 2:27 PM said...

main pilh aje ke? ceh,, baik pilih ayah aku

geekz36 on December 9, 2010 at 2:28 PM said...

superb! dunia sudah sampai ke akhirnya. pelik lg memelikkan

wan nurul hezrina abd halim on December 9, 2010 at 2:35 PM said...

tahler diorg nie nilai mcm mane gaknye ek baru dapat gelaran tuh..mungkin sumbangan tapi tak tau jugaklah kekadang tak bnykpun yang disumbang.

knini on December 9, 2010 at 5:04 PM said...

tu la masalah kita skrg..diorg pndg kriteria yg diorg rasa penting tuk jadi tokoh..tapi diorang tak perasan perkara wajib bagi kita as muslim. pndg mudah sgt. tgk la pic dlm paper tu. Pemimpin kita, isteri die cmne? pernanh nmpk die bertudung litup?

AlongAzrina78 on December 9, 2010 at 5:29 PM said...

alamak..suka baca blog ni tapi tulisan u...buat i saket mata huhuhu...

2+2=5 on December 9, 2010 at 6:58 PM said...

kenapa tak bagi dato` fadzilah kamsah ke? or sape2 le yg layak...hmmmm walkin2 n comment kekkekekeke ;p

alexa yussida on December 11, 2010 at 7:41 PM said...

wohooo..kamceng gila u ngan sharapova:p

pasal tokoh maalhijrah tu..hurm,dah sebut tokoh maalhijrah,spatutnya pilih seorg yg bnr2 ckup sifat perangai sumbangan ke arah islam la..aneh2...tokoh tu sbg ikutan/idola tp macam mana org nk ikut kalo ketam tu pon jalan tak betol kan..wallahuallam~

idola sy tetap nabi Muhammad s.a.w...

cik ayien on December 24, 2010 at 5:33 AM said...

sungguh lah msia buta!

 

Designed by #