Wednesday, December 29, 2010

entry tak puas hati : balakku kaki pukul 2

hari ni den nak cerita pasal satu kes yang paling den tak suke. den dapat idea ni lepas melawat blog kawan2 yang bagi tips bile putus cinta. tp den bukan nak bagi tambahan bagi tips tu. ni nak cite pasal bende lain. isu yang sering kali mencengkam jiwa.


u all ingat kisah balakku kaki pukul lakonan julianas evans dan nazirul kamil??
nak di jadikan cite dorg clash akhirnyer sebab desakkan dari den. tetapi sepurnama selepas itu..kesahnya bermula begini...(sume pandang atas, bayangkan2)


for the rest of mylife, im loving u(ringtone hempon nokia 3301 den bunyi)
gambar caller yang terpampang di skrin hempon den


lah, pehal minah ni calling2 wa malam ni pulak, nak gode aku la tu.hehe (getus den dalam hati)

naz : halooo00o babe. wats up??
jue : naz, i got some news for u naz, tp sure u mara i nati

naz : haa, ape die??u da mengandung ker??hihi
jue : nope la, u ni, main2 pulak. klu i mengandung i tak cari u la.

naz : alala, okeyh2, jom kite borak serius, ini serius, mesti bantu die(tiru wonderpet)
jue : tgkkkkk, u tak pernah serius la.benci la cakap ngan u

naz : hahaha, okey2, straigh to the point, nati reader blog i menyampah. hehe
jue : okey2. hmmmm (tarik nafas panjang) i da kapel balik dengan sumsum bunkface.

naz : WTH!! dengan kaki pukul bangsat tu??u ni da giler ke ju??
jue : tgk i da agak u mara (sambil teresak2)

naz : mmg pon, u ni letak otak kt kuku kaki ker babe??u takleh bepk ea??i panas ni. huh
jue : i tau, tp die da janji, die takkan macam dulu lagi naz

naz : bla bla bla, percaye sgtla jantan cmtu.
jue : naz, please, stop panggil die cmtu.

naz : o0o, lepas clash bukan main u kutuk die, u yang lebeh2 panggil die jantan tak gune la, itu la ini la, skang i panggil u nak mara pulak?
jue : but naz..

naz : takde2, i tgh bengang ni, naseb bek hempon mahal, klu tak i da baling da.huh da2 jue, i tgh tensen ni. call me back later, lagi sejam u call tau, i takde kedit. bye

ulasan :

honestly, den mmg sgt anti dengan mereka2, lagi2 gurl, yang da break, pastu kapel blk ngan bf lame dorg. alasan yang pompuan slalu bagi?? semua orang deserved 2nd chance .orry la beb, den sgt tidak setuju! bagi orang yang berpikiran waras, BUKAN semua deserved 2nd chance.
BUKAN SEMUA.

kes suami isteri lain, mmg layak diberi peluang kedua, tp klu stakat kapel2 ni, takde la. gurl terutamanya, cubela, sewaktu membuat keputusan, gunekan sebaik2nya akal, jgn biarkan perasaan yang kononnye dipanggil sayang yang tolong buat keputusan. jgn mudah terpedaya dengan tipu helah lelaki. mase gaduh sampi clash, mane ilang syg yang u all bangge2 kan tu??
buang kelaut??

pesanan penaja :


70 comments:

adrinaqamarina on December 29, 2010 at 10:50 AM said...

eh jap, bukan act like a man, think like a woman ke?

oke salah rupenye~~~

She's retarded on December 29, 2010 at 10:50 AM said...
This comment has been removed by the author.
She's retarded on December 29, 2010 at 10:51 AM said...

perempuan senang sangat bagi can.

MAKCEK bukan NENEK on December 29, 2010 at 10:51 AM said...

hahaha
macek pon mmg anti gila ngan pompuan cmnih .laki pon ada gak cmtuh .
lpas clash mak aihh maki x mao2 .pastu tuptup kapel balik . baling parang satgi baru tao .lpas clash cari kita dok nangeh mnta pndapt .grr

Qaseh dalia adelia on December 29, 2010 at 10:51 AM said...

naz mengamuk aiyooooooooo...betula lah ape yg naz ckp kan tu..xde peluang kedua dah kalau dah break..buat ape nak smbung balik..mana janji dan sumpah setia...time nak cari time xnak hurmmmm... snng2 je sakitkan hati dan perasaan..so gurl2 lain jgn biarkan emosi menguasai diri..xde guna kalau kite je syg dia..tapi dia alahai juz guna2kan kite nnt habis hancur :) teremo pulak kikikiki

Anisa Hang Tuah on December 29, 2010 at 10:56 AM said...

i'm fucking second chance.

Izamir Ridzwan on December 29, 2010 at 10:56 AM said...

erghh ni kes macam dah ludah jilat balik ni..

✿ismi:Nauratul Nadiah✿ on December 29, 2010 at 10:57 AM said...

sebab prmpuan mudah cair kot..
haishhh..
betul la ckp hang..
kalau suami isteri xpe la bg chance..kalau stakat cple,kalau bleh xyah laa...

Ujang9897 on December 29, 2010 at 10:58 AM said...

julia tue patut kapel dgn aku jer...tettttt...

hehe..ops...sori..lupe plak..kene serius..hihi

nama.aku.lynn on December 29, 2010 at 10:59 AM said...

semua comment qaseh dalia adelia den stuju la dato'!anyway,tahniah eh dato'..tan sri ben ashaari dah colling den,cakap dato' menang 'tender' ke-2!hahahha~

miss hunnybunny on December 29, 2010 at 11:03 AM said...

hurm.betul tu.kalau setakat kapel then putus then kapel balik baiktakyah..buang masa je k..

Rozuan Ismail on December 29, 2010 at 11:04 AM said...

cepat cair jenis pompuan mcm ni..hehe..masa clash kutuk bukan main lagi..bila dah couple,syg je..nak kena tipu 3 kali kowt baru rasa serik..

mOoN on December 29, 2010 at 11:05 AM said...

same here..sangat x setuju ngan situasi macam ni... once love, owez love but once hurt, no more chance...

najihah sahami on December 29, 2010 at 11:15 AM said...

o yeah..i like this entry..hehehe..hati pompuan mudah cair. tp ade jugak hai pompuan yang macam batu belah batu bertangkup. keras beb.

:P

mia on December 29, 2010 at 11:16 AM said...

fulamak..dato jadi dato love pulak ek..hehehe

pndapat sy, wanita sndiri kene pndai tilik sama ada bf tu da btol3 brubah or ape..sbb, manelah tahu kan, kot die betol3 brubah..

'syg' ni susah nak ckp la dato..ehhee..

Ummi Izzah on December 29, 2010 at 11:17 AM said...

cari lain la yg mana dah break tu..
tak yah nak rujuk2 balik...
tapi klau dah Allah kata itu jodoh kamu..cam ne ek???

Puteri Iqa Izyan on December 29, 2010 at 11:20 AM said...

eyh.dulu jue kne pukul ngn sam ke? :P

den pun tak suke lah org balik kt bf lame :P

Hanis Azla on December 29, 2010 at 11:21 AM said...

aduh, belum kawen dh pukul2 mmg no waylah 2nd chance patutnya.. tp klu dah jodoh tu kuat nak kata apa ek..

diana on December 29, 2010 at 11:24 AM said...

betul2..
pendirian tak tetap..

Siti Safiyyah on December 29, 2010 at 11:26 AM said...

ahaha terasa terasa.. :P

iqbalhakimi on December 29, 2010 at 11:32 AM said...

huhu..bila la xgf aku nak mintak kapel lagi ngan aku nie.. =P

Nur Azila Ismail on December 29, 2010 at 11:34 AM said...

wah . ini betul2 marah ni . hehe
relaks2 :)
zila pon x ske ye lah , org tu dah pnh sepak terajang kte cam bola kan

sarah-najwan on December 29, 2010 at 11:35 AM said...

xtau nk ckp kalu gegirl yg balik smula ngan jantan yang dah puas belasah dia secara fizikal..

masa ngorat da naik kaki tangan..da kawin nati..ngan pisau parang kot..masa tu baru nak nyesal ke wahai gadis2 manis di luar sanaaaa....

renung2kan dan selamat berfikirrrr....

izyanty collection on December 29, 2010 at 11:38 AM said...

eh sambung balik ek...bukan dia ada couple baru zizan raja lawak ka,? gosip 2 mggu lps kat paper heheheh

mai bear on December 29, 2010 at 11:42 AM said...

HAHA ! betul-3 , setuju dgn entry nie !

Tuan-Belog on December 29, 2010 at 11:45 AM said...

pompuan mmg berhati lembut...
kenyit2 mata sket lembik la die...ngeh3...

Ciki on December 29, 2010 at 11:49 AM said...

sgt sokong entry ni!

Anonymous said...

beyol.betol.betol. sangat setuju.
my fes peraturan dalam kapel,lau da mintak clash jangan try to mintak sambung balik.takkan di layan. ;)

ciknamr on December 29, 2010 at 11:59 AM said...

wehee sokong dgn naz! :D

Ain Zulaikha on December 29, 2010 at 11:59 AM said...

hahaha jodoh tidak kemana okey.. kih kih kih

NuSaNa NoSa 91 on December 29, 2010 at 12:02 PM said...

to naz:

no komen~ teheheehehe~ ^_^
tp, klu dh jodoh, akan bersma jugak.. xpyh risau la~~ ^_^

ieMa ackLes on December 29, 2010 at 12:08 PM said...

oo diorg couple blk erk..
ok la 2.. lntak diorng la..
sya xminat pn 2 2 ni..
hihi

MAPPIAU on December 29, 2010 at 12:14 PM said...

oooOOOOO patutla mood ekau spoil konon2 sebab tengok gamba mak budak yea, padahal ekau frust cikaro ko g kat balak lame balik muahahahaha.

alyaaboolat on December 29, 2010 at 12:14 PM said...

setuju sgt pe yang ko ckp tuh...

syuwai on December 29, 2010 at 12:15 PM said...

yup2x..

setuju sangat kat entri ni

Momonae Wana on December 29, 2010 at 12:19 PM said...

sokong jugak..ape daa..bodo btol pompuan begituh

salwaismail on December 29, 2010 at 12:23 PM said...

camtu la bila dh sayang. yg buruk semua dh tak pandang. --"

Red Apple on December 29, 2010 at 12:31 PM said...

If da kaki pukul sile tinggalkan dan dont look back ever okeh! hahah~
kalau saya senang jer nak lupekan die.. Ingat sume benda jahat die pena buat kat kite. n lose contact terus.. n find another one..Helo! i'm hot okeh.. Hahah~

sekadar pendapat

cikmimmie on December 29, 2010 at 12:32 PM said...

sorry la..dulu sy pun mcm nie..asik bg peluang..tp sekarang tak lgi...say bye la..jgn jd mangsa lelaki..

Fadzli Amir on December 29, 2010 at 12:39 PM said...

Bro...wa dah follow lu, lu follow la balik nanti gua pukul kang...!!! Sorry Bro, wa pun ter'EMO' la dengan entry lu ni...wa bukan buleh tengok orang pompuan kena pukul ni, walaupun wa rock sikit tapi dalam hati ada taman....Jangan marah Bro...gurau sendi itu mengeratkan perhubungan...hehehehe

Fadzli Amir on December 29, 2010 at 12:41 PM said...

Eh...aku silap komen la...pade pendapat teman la, ramai lagi lelaki yang ada taman dalam hati kat luar sana...apasal la si Jue tu nak terhegeh2 lagi kat mamat tu....hehehe

AyieBlog on December 29, 2010 at 12:44 PM said...

Assalamualaikum,ha betul 2 benda dia dah ludah,buat apa nak ambil balik.. udah busuk kohong + kotorlah :),hehehe

Eric Caratman. on December 29, 2010 at 12:47 PM said...

hahaha. demn, bukan sepatutnya,

"cinta itu buta ker? "

gegegege. means, kalau dier cinta kawsat, kene pukul mcm mane pun, dier cinta jugak. p.ramlee pun ade cakap,

"kalau dah suka sama suka, mmg tak kenal botol kicap dengan botol cuka."

lolololol.
memang lue orang akan emo and panas menggelupur kalau dengar pasal kes pukul, tapi kan, realiti, kalau minah nih rujuk balek, korang mmg still tableh nafikan macam mane jiwang and sayangnya minah tuh dkt mamat kaki pukul.

"we can never under estimate the power of love"

i am just saying guys. korang pikir la sendiri. ape yang korang kene pikir, aku pun tatau. ahaks.

Bulan on December 29, 2010 at 12:51 PM said...

no 2nd chance with me.ahakss

nmirmo on December 29, 2010 at 12:56 PM said...

no 2nd chance untuk orang gile yg siuman..ehem! diulang ye..orang gile yang siuman....hahaha....jadi...gurl diluar sane...sila bagi peluang kedua kepada lelaki...bukan jantan...sekian terima kasut....^_^

toing2....

MIMIE AIZA on December 29, 2010 at 12:57 PM said...

yeayyy.. sokong.. tapi encik2 lelaki tolong la jaga be parangai sikit. jadi gentleman oke :)

Jejaka Terhangat on December 29, 2010 at 12:58 PM said...

Tettt, komen Erit Caratman tak berpijak pada dunia yg nyata..tu semua dunia movie yg direka2..dunia nyata lain sgt bezanya..

laki kaki pukul mmg tak bleh bg 2nd chance..sikap panas baran tak bleh nak ubah dlm asa singkat..tu dah kategori sgt dayus..dan pmpuan yg stick ngn laki camtu plak mmg tah ke mane dia letak otaknyer..

think like a man..act like a lady..aku pon apply konsep camtu gak. kehkeh..

p/s: emo gak entri no ek. ahaks..

Jejaka Terhangat: Segmen Clever Edisi Jejaka Terhangat (Soalan 4).

Nur Kamilah on December 29, 2010 at 1:04 PM said...

kalau bab kaki pukul, mmg aku tinggal terus la.. xde 2nd chance.. aku pnh je bg org 2nd chance..benci ke kt pmpn mcm aku ni?? tp kes lain.. kdg2 salah fhm.. ade je org yg dengki kt kita.. tp kita xtaw.. smuanya dugaan.. ALLAH je yg tahu segalanya..kalau yg kutuk2 lps clash, tu sbb kita dlm keadaan marah.. syaitan..biasa la.. entry ni pun ade gak kutuk2 pmpn tu sbb dia mrh.. tul x? tul x?

Black_roses92 on December 29, 2010 at 1:14 PM said...

huh...laki bkn ley percaya. skali dia kata da berubah, belum tentu berubah....huhu.. silap hari bulan makin ganas.. aiyoo..

Eric Caratman. on December 29, 2010 at 1:24 PM said...

@jejaka terhangat.

dunia nyata itu tak wujud. movie itu pun based on dunia nyata yang kau cakap. tobat tobat. ekeke. *kidding kidding*

anyway, bukankah orang kata,

"dunia ini hanya pentas lakonan semata-tata."

and kalau lue dengar lagu kumpulan wings bertajuk opera hidup. punye sedap si awie tuh nyanyi,

"hidup, bagaikan pentas opera, musik hidup bergema, asyik insan bermula"

dude, dunia yang nyata adalah dunia yang penuh dengan ketidak-adilan. semua orang akan buat salah berulang-ulang kali. itu lah dier warna warni kehidupan.

satu sifat semula jadi pasal cinta nih, people will never stop from loving one another even they got hurt over and over again. itu yang bezekan antara cinta/sayang dan suka. kalau dah jodoh, tak kemana dok? no?

power of love dude. power of love itu wujud. menukarkan suka kepada duka, cuka kepada gula, kaca kepada permata. i am just saying. just saying. trololololol

Papa Mifz on December 29, 2010 at 1:26 PM said...

betul bkn semo layak dpt 2nd chance...kalo dh kene sepak terajang pun still nak bg 2nd chance,aiyo susah la...

emieysandra on December 29, 2010 at 1:33 PM said...

gduh clash sambung balik, klu ambik pgjaran dgn yg lpas, xpela :)

Fariq on December 29, 2010 at 1:34 PM said...

sentiase dgn maksud yg tersirat,,
i loike,,,

nora on December 29, 2010 at 1:53 PM said...

ko ni rilex ar,

biar kan je la
ke....ko yg nk ngorat julia tu

ngehngehngeh
ok ok sory sory kena serius (aku dh wat muka serius ni)

FasiHaH SupiaN on December 29, 2010 at 2:08 PM said...

huhu
agak lah,break kapel,break kapel balik..huhu kawin terus la lagi bagus..huhu

sab on December 29, 2010 at 2:14 PM said...

betul2. :)

♥NuR SyAFiQah♥ on December 29, 2010 at 2:16 PM said...

woahaa...menarik topik ni :)

yess i don't want banana fruit two times..hahaha

Juaini Juliet Jamaludin on December 29, 2010 at 2:16 PM said...

amboi! marah betul. haha.

+dieabella+ on December 29, 2010 at 2:33 PM said...

suke pesanan penaja tuh...sokong!hehe

Nieza Micha on December 29, 2010 at 3:04 PM said...

kalau dah jodoh, tak ke mana...^_^

yad'z on December 29, 2010 at 3:05 PM said...

jejaka and eric bukak forum kat sini kew? hehe...

naz marah, takotttt...

Faezah Hannah Al Baj on December 29, 2010 at 3:07 PM said...

garang jugak ekau naz.kahkah.jgn ekau jd kaki pukul sudey~ kahkah

Fadzli Amir on December 29, 2010 at 3:20 PM said...

Dunia nyata ke, dunia movie ke apa pasal sebab sambal belacan pun sampai nak memukul-mukul, buat le cerita rama-rama ka, kumbang ka, cerita kuda berlari ka...

Finaz Jaafar on December 29, 2010 at 3:45 PM said...

kite da xcaya 2nd chance sbb da bg 2nd chance dy sia2 kan

Amalina Jo on December 29, 2010 at 4:13 PM said...

me sokong 100% entry ni! :D

NOOR FATIN on December 29, 2010 at 4:36 PM said...

sy dlu ada gak bf mcm tu. putus sambung putus sambung. haha kisah lama..

skrg ni bahagia dgn yg baru... xnk kembali pd yg lama dah :)

CahayaCintaIlahi on December 29, 2010 at 5:01 PM said...

btol tu naz.. tp poompuan ni len skit...ati nye lembut macam kapas..sng je nak memaafkan .. tp since die da de pengalaman dari kesilapan tu mst die tak buat lagi.. no more secOnd chance.. ;)

titirara on December 29, 2010 at 11:53 PM said...

Heksss , menyampah pulak bace entry nihh . HAHAHAHAH ^_^

YanaMIB on December 30, 2010 at 11:03 AM said...

klu asek kapel clash, clash kapel, kapel clash..camno tu? huhu~ =P

Iqa Rosa on January 12, 2011 at 12:19 AM said...

kalau dah ludah takkan nak jilat balik.

 

Designed by #