Monday, December 27, 2010

500 blog mencari harta karun




soalan 1

10 . Warkah seorang lelaki (Mari kenal blogger baru)

100. 4a chroniclez (Saya blogger penang)

200. silent thinker(Chantekknye jadual kelas aku)

300. LOV3 I$ lo+ of h@pp!n3ss (500blog)

500. i'M CALLING YOU (500blog)

soalan 2.

pendapat mengenai blog www.sisiberbeza.com

dari pemerhatian yang steady dan macho, saudara ROY, owner rasmi blog tersebot lebih gemar mengenakan tema simple pada blog beliau, dapat di lihat dari susun atur widget di sidebar dan juga header yang simple dan kemas.

harus diingat, kemas sahaja belom cukup bagus untuk menarik pembaca. cadangan den kepada pihak berwajib blog berkenaan, blog sisiberbeza harus di ceriakan. pengunaan warna putih secara total membuat blog kelihatan kusam dan kurang bermaya. penambahan warna selain warna putih amat digalakkan.

header, header ni kite boleh dikate sebagai perkara terpenting utk memberi first impression yang baik kepada pengunjung. bagi den, header yang digunakan agak kurang ummph! boleh dibaikpulih utk menarik perhatian pembace:)

dari aspek yang lain. terdapat widget2 di bahagian sidebar yang seakan tidak penting boleh dibuang sebagai contoh widget 4sisi yang terletak di bahagia bwah sekali. widget yang berada dikedudukan paling atas juga boleh di alihkan.

dari segi entry, den tak rase ade masalah, bagi den entry terpulang kepada taste individu.

p/s : sebarang kritikan adalah bagi tujuan penambah baikkan, bukan utk menghemtam membabi buta.


nak join??jom kite join ramai2 : ben ashaari, 500 blog cari harta!!

18 comments:

MAKCEK bukan NENEK on December 27, 2010 at 3:20 PM said...

nak tiru nak tiru !.
wahaha

x larat nak join tao dah x menang.hax wess tadi p blog org len tgk jawapn dia lain .
huhu

mOoN on December 27, 2010 at 3:24 PM said...

pantas...hehehe...

Ujang9897 on December 27, 2010 at 3:25 PM said...

nama blog ker tajuk entry..tgn contoh bro ben link blog..cis2

Sunah Mohammad on December 27, 2010 at 3:29 PM said...

ha~ pemenangnya adalah....dot dot dot..:D

Sunah Mohammad on December 27, 2010 at 3:32 PM said...

eik, latest entry tau~ cek balik, cepat2~

Qaseh dalia adelia on December 27, 2010 at 3:53 PM said...

tiru ye hahahah

Sunah Mohammad on December 27, 2010 at 3:57 PM said...

hehe~ sama2~ ^_^
adeh..laju ye~ mampu tengok jek~ siap entry panjang lak tu..ho~ goodluck ye~

. . . h u s n a . . . on December 27, 2010 at 3:58 PM said...

alorhhhh... merajuk ni.. npe awk lg cepat.. haha...

iniialahaku on December 27, 2010 at 4:06 PM said...

ayt ko mmg pnjg lebar..hahaha..aku xda idea nak mnulis..weh ni soklan2 ni suma mmg xsmpat nk joinla..aku bz je manjang..

Imzainieyzulkipli on December 27, 2010 at 4:21 PM said...

mak oi!!! bnyk tol burger!

. . . h u s n a . . . on December 27, 2010 at 4:23 PM said...

haihhhhhhhhhhh ... :'( list dpt dr sape ntah .... mle2 ..kira 1-1 .. mne ta lmbt... lappy mati tbe2 td... tetutop sume page.. bukak balik, da ilang~~

eRza farEeha on December 27, 2010 at 4:36 PM said...

mak ai brgernye..mayonese byk tol..i like!!

CIK TOM on December 27, 2010 at 5:22 PM said...

hehehe....good luck!!

p/s:sori br smpt bls knjgn sblm ni :)

aima in luv on December 27, 2010 at 5:40 PM said...

ala,,,,,, rugi nya x dpt join..... bwu balik clss

aima in luv on December 27, 2010 at 5:41 PM said...

ala,,,,,, rugi nya x dpt join..... bwu balik clss

sarah-najwan on December 27, 2010 at 5:46 PM said...

gud lak..

sarah-najwan on December 27, 2010 at 5:46 PM said...

gud lak..

emieysandra on December 27, 2010 at 11:35 PM said...

xjoin pun, xsempat td kuar pi kenduri smpai ptg..huhu

gudluck naz, capai kemnangan tu utk emiey! err??!

 

Designed by #