Tuesday, December 28, 2010

500 BLOG MENCARI HARTA KARUN : SOALAN ( 2)


soklan 1 :

renjerkabloi / http://nohfee.blogspot.com = anis.farhana

soklan 2 :
dengan tidak kompiden den menjawab = 7(tujuh)

ulasan :

soklan untuk hari kedua pula mengandungi unsur kemahiran berfikir secara kritis sebagaimana exam PTS darjah tiga dulu2 tu, yang kalau lepas dpat terus langkah masuk darjah 5. hehe otak den yang bekarat ni pon tibe2 terpaksa diaktifkan semula untuk memahamkan soklan.lagi2 ayat no 2 tu. hehe nice and kredit tu ben, tak de sape bajet soklan camni kuar, tak spot kot. membuat blogger terpakse menggunakan minda jugak disebalik menggunakan kecekapan mata semata2.

soklan kedua ni agak sukar, mule2 ingat senang jer, sekali payah wo0o,menguji kesabaran dan juga keyakinan utk meneka.haha mau taknnye, nak mencari handmade wallet dalam setiap entry yang ade.dengan internet yang bukan taraf unifi mmg sukar. tapi ape ade hal,soklan no 2 ni mengajar erti kesabaran dan kesteadyan.

120 patah (kiraan microsoft word)

23 comments:

misz sheyla on December 28, 2010 at 2:49 PM said...

6 ke??den kire mcm 3..aduiii..salah dah ni

nama.aku.lynn on December 28, 2010 at 2:53 PM said...

datuk!sgt pantas ye anda!hahahha..~

MAKCEK bukan NENEK on December 28, 2010 at 2:54 PM said...

tumpang nk tiru ye pakcik .
hohox

Ujang9897 on December 28, 2010 at 2:58 PM said...

bukan 7 ker

Lydia Miza(Aidyl Azim) on December 28, 2010 at 3:08 PM said...

wahh tahniah naz..tp sis kira lain lak..bkn 6..aduhh silap ke ni?huhu

Faezah Hannah Al Baj on December 28, 2010 at 3:15 PM said...

cepat giler ekau nazz..eden br perasan soklan dh kuar..tercabar nih.haha

Awangku Johan on December 28, 2010 at 3:27 PM said...

ada 7 la.. kan en3 mama 6 dec tu kata ada 6 pastu buka lagi entry pada 24 tu dia wat 1 lagi tp long wallet so semuanya 7 huhuhu x tau ar..

Awangku Johan on December 28, 2010 at 3:38 PM said...

ujang hang pun dah tukaq jawapan ker?? hahaha.. mmg soklan 2b ni confused sangat2 eh... huhu

Ujang9897 on December 28, 2010 at 3:41 PM said...

mmg aku kire 7 awang..hehe, cmner nk kira patah perkataan ek....mls manual

Qaseh dalia adelia on December 28, 2010 at 3:46 PM said...

ooo main tukar2 ye...xaci lah..kite post no satu pahtu kite tiru ujang wat tujuh,,pahtu abg ben marah kite... kite tukar balik no 6 so kite xkan menang lagi hahahaha

Awangku Johan on December 28, 2010 at 3:47 PM said...

ko kira dlam word la.. pastu paste jak hehe..

Izamir Ridzwan on December 28, 2010 at 3:56 PM said...

cmne game ni.. IR tak follow dari awal.. huhu

nazirulhazwan~ on December 28, 2010 at 4:02 PM said...

@IR hehe, pg je blog ben,segalanya disitu.

yad'z on December 28, 2010 at 4:15 PM said...

hoho... bagus ekau... den manusia paling busy aka malas nak join event yang memerlukan kerajinan seumpama ini... hohoho

ijam ismail on December 28, 2010 at 4:42 PM said...

chayok~~

MIMIE AIZA on December 28, 2010 at 6:03 PM said...

wooo pening la.. sape penaja soalan terkumpul pun x taw. dari semalam cari. haaaa. bagitau la. pliss2.. ni jeee... haaaa.. dah la harian x sempat nk join

emieysandra on December 28, 2010 at 6:28 PM said...

bgusnyer..xsmpat r nk follow blog abg Ben..gudluck Naz!

Sunah Mohammad on December 28, 2010 at 6:48 PM said...

ye ke 7? jarak antara entry 6 dec ngan 24 dec tu sangat jauh, sampai mama lupa berapa buah wallet dia da wat..hehe..cuba baca betul2 entry tu..mula2 saya jawab ikut entry 24 hb...tapi jadi konfius..hurm...entah ler..kita tunggu je enchek ben bagi jawapan..:D

syuwai on December 29, 2010 at 10:48 AM said...

haha..

tahniah2x

Mama Zara on December 29, 2010 at 12:42 PM said...

syabbas! :)

MiSzy DiaN on December 29, 2010 at 12:46 PM said...

woOOooot2..lama tk snggh cni..bz jap..
ehhh ada org menang laa contest abg ben..hehe.. tahniah naz.. :)

MiSzy DiaN on December 29, 2010 at 3:52 PM said...

ehh org sabah ke nie??
macam na bley skolah kt sk tg aru1 dulu??hehe

titirara on December 29, 2010 at 11:56 PM said...

abg naz minat abg ben ehh ? hohohooho

 

Designed by #