Thursday, November 25, 2010

tips meningkatkan trafik dan komen

salam semua malaysian
hari ni nak buat entry santai versi tips kepada pengunjung2 semua bia pon da slalu sangat blogger lain bagi tips. tak kira,nak jugak!yang ni versi suratan kebetolan

1. tips meningkatkan trafik

yang ni sebenarnya tade tips2 yang spesel. utk we all blogger yang tak seberapa popular macam ben.zack,hanis,irene caranya satu haje. BLOGWALKING. tade da care lain.bykkan komunikasi dengan blogger2 di shoutmix.nescaye akan ada lah org len yang akan dtg ke blog kita melalui shoutmix blogger lain. nk contoh??
okey, utk semalam sahaja, seramai 24 pengunjung blog den melalui shoutbox --->MISH LOLLYPUPS<---. tu dari satu blogger,klu 10 blogger?? u all da dpt 240 pengunjung.sekurang2nya.

2. tips meningkatkan komen

yang ni sangat berkait dengan entry.
entry kene ringkas dan padat. u all kene ingat, blogger ni nak bukak byk blog lain lagi, nak bace entry org lain. bukan semata2 blog kite.so,ringkaskan,dan padatkan.toksah la buat karangan 2 muka surat.hehe klu buleh angarannye agak2 dlm 30 saat pembacaan:)

okeyh la, stakat ni tu aje la dulu.mane boleh byk2, nati org taknak bace:P

p/s : lagi satu, PALING PENTING!biala tajuk entry tu jelas nampak mase org nak tinggalkan jejak. jgn biakan org boleh tinggalkan jejak tanpe melihat entry kite.
contoh?? u all tgk blog den.org nak tekan shoutbox mesti ternampak tajuk entry.hehe kn kn??

40 comments:

diana on November 24, 2010 at 10:00 AM said...

trima kasih..
ringks tapi padat..!!

Siti on November 24, 2010 at 10:01 AM said...

haha. betul gak tu. baru perasan. buka shoutbox akan nampak tajuk entry dulu. hehe. baru ah bagilah banyak² tips lagi kat blogger² baru ni. err..saya kira baru jugak ke? =)

suffer8zine on November 24, 2010 at 10:03 AM said...

nice tips bro!

fathiah on November 24, 2010 at 10:24 AM said...

tq 4 da info.. :)

aibaks on November 24, 2010 at 10:29 AM said...

wa.. menarik gak dapat tips dari bro naz ni.. thanks bro! nak cube gak up trafik.. hehe

zulkbo on November 24, 2010 at 10:30 AM said...

salam..
BW memang cara terbaik..
tapi buat otai cam saya ni
kureng sket..huhu

AiTotYati on November 24, 2010 at 10:38 AM said...

mataceh. saya nk amalkan ni
(^_^)

:: K.A.M.I. dan M.E.R.E.K.A :: on November 24, 2010 at 10:39 AM said...

ye,,mmg trbek,,

izyanty collection on November 24, 2010 at 10:50 AM said...

thank's for info...camna ek u cpat je dpt ramai followers :)

HaNTwO on November 24, 2010 at 11:01 AM said...

mekacih atas tips2 yang diberi... :)

nadia atilah on November 24, 2010 at 11:14 AM said...

: terima kasih bebanyakkkk :D

nora on November 24, 2010 at 11:26 AM said...

terima kasih cikgu =)

pN.rOs on November 24, 2010 at 11:45 AM said...

aah.... suka part n3 tu
kalu panjang sngt kekadang tak larat nak review.. tu yg last2 komen takde kaitan ngan n3 hhhehe

Gayahspears on November 24, 2010 at 12:08 PM said...

wah.. tip yg harus d cuba!!! thnk.. muahh lap muke u naz!! keh3

i am S!L4H.. on November 24, 2010 at 12:42 PM said...

haha suke2 entry uncle padat dan pendek..haha

Izan Ishak on November 24, 2010 at 12:51 PM said...

n3 ringkas dan padat di sini.. i likee!!

happy blogging ye~

tia on November 24, 2010 at 1:09 PM said...

yep.
dats true! ;)

Amalina Jo on November 24, 2010 at 1:31 PM said...

tips yg berguna , thanks! :D

AngahSayang2314 on November 24, 2010 at 1:31 PM said...

wah... best gak dapat tips nie...

apa2 pun i 4llow uuu hehehee jom tukar2 link jom

nurul azida ahmad on November 24, 2010 at 1:53 PM said...

lagi satu agak2 nak naikkan hits, buat la tajuk ala2 gempak gitu. konfem ada y nak ngk! hihihi

nice tips. tq. sy budak baru belajo. :)

Qaseh dalia adelia on November 24, 2010 at 2:26 PM said...

T_____________________T
nak buat blog mcm ni xpndai hehehe

aima in luv on November 24, 2010 at 2:36 PM said...

thnx ya tuan blog,, bcuz kongsikan tips yg best cmnie.....
jom ke blog aima k

NUR AIN AZMAN on November 24, 2010 at 2:43 PM said...

yeah! aen sokong lah.
keep it up ya!
:)

Rebelle Me on November 24, 2010 at 3:06 PM said...

nice one!
claps!
(:

hidayah on November 24, 2010 at 3:07 PM said...

like these two tips! cool :D

ammboi.blogspot on November 24, 2010 at 3:19 PM said...

mmg bebetol ringkas ni.... huhu

Kalamhati on November 24, 2010 at 3:30 PM said...

tips yg sgt berguna!toce2!..=)

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠ on November 24, 2010 at 3:45 PM said...

wah bgs2...akan akak ikuti tips ini..
tq ya..

liyana aziz on November 24, 2010 at 3:59 PM said...

suka suka suka.. ringkas dan padat sangat! eheheheh

nursarah puteri biru on November 24, 2010 at 4:10 PM said...

asalkan letak tajuk tips blog, tips trafik, mesti ramai nak klik.. hehe

azaliahjsalleh on November 24, 2010 at 4:14 PM said...

thx for the tips eyh

man yusoef on November 24, 2010 at 4:49 PM said...

diakui yg blowalk tu kaedah mujarab utk naikan traffic...tp serius aku xbrp gemar nak blogwalk...hahahah *pemalas btul la*

Zaer!! on November 24, 2010 at 4:52 PM said...

cet! den tertipu dengan triks ko bro.hahaha

najihah sahami on November 24, 2010 at 5:50 PM said...

hoho..naz!thanx backlink mish..hak2..

nadey on November 24, 2010 at 9:13 PM said...

bgus tips ni!!!!!!!!!!! huhuhu
lame doh xlepak sini....ternet prob....kihkihkih

Matika Love 131020 on November 25, 2010 at 8:49 AM said...

info yang berguna..

Irine Nadia MaRceLLo on November 25, 2010 at 12:45 PM said...

bile time tipsss lahh yg part irine paling suke! boleh share2 dan kongsikan :d
btw...kat blog irine pon ada cite baru tntg tips nih :)

Nadia arRumaisha on November 25, 2010 at 12:54 PM said...

bagus bagus tips....tenkiu utk berkongsi tips ni..


jemput ke sini kalau free ya..
::Cuba Tangani Migrain::

Hidayah on November 25, 2010 at 2:59 PM said...

yes boss..eh silap tq for tips..mmg tgh carik/kumpul2 tips ni...eyah eyah mari kita berusaha

DoRaEmoN LuRvE on January 1, 2011 at 10:01 PM said...

nice. thanks ya..

 

Designed by #