Friday, November 12, 2010

must read edition : 1st GA/constest

saya menerima tugas dari pengarah urusan suratan kebetolan, dato' nazirul hazwan untuk menyampaikan pengumuman berikut.


tuan pengarah bercadang untuk mengadakan give away(GA) atau contest pertama blog ini sempena meraikan peristiwa 1000 pengikut(follower). namun yang demikian, disebabkan beliau telah kekeringan idea, blur dan tidak tahu tajuk yang sesuai untuk GA/contest tersebut.tuan pengarah meminta jasa baik anda(follower/pembaca/pejalan blog) untuk memberi cadangan nama contest yang akan dijalankan nanti.


ura-ura yang saya dengar, hadiah yang agak lumayan(jangan expect sampai rm1000 pulak) akan disediakan untuk contest pertama beliau itu. beliau juga bersetuju, mana-mana folower yang dapat mencadangkan tajuk contest juga akan diberi habuan wang ringgit.


sila tinggalkan cadangan nama contest anda di ruang komen ini. tiada paksaan. sekiranya tiada cadangan, dan tuan blog pon agak blur lagi, contest mungkin tidak dapat dijalankan.


p/s : penganjuran bersama juga mungkin boleh dipertimbangkan(korang buat kontest, blog suratan kebetolan corp sponsor hadiah).


terima kasih

yang menurut perintah



EMMA WATSON

setiausaha sulit dato nazirul hazwan

34 comments:

Miza Yusof on November 11, 2010 at 9:31 AM said...

best ni. boleh join :)

eiffel on November 11, 2010 at 9:35 AM said...

hohoho...jap g kte bg idea...


nak pikir lu...



pikir....






pikir...




pikir...



er..t kte gtau la :P

i am S!L4H.. on November 11, 2010 at 9:48 AM said...

haha pengarah urusan dato nazirul erh...mcm knal je..muahaha
hehe nti klo tbe2 idea dtg,silah dtg laju2 kat cni erh..hik2

simply nana on November 11, 2010 at 10:03 AM said...

uiii..comelnye setiausaha dato nazirul hazwan ni...nnti akan dpikirkan berkenaan dgn contest uh...

Noor Faezah Mazli on November 11, 2010 at 10:08 AM said...

oo ade contest ke nanty. now, blom ade ideaa. fikir jap. hehe

suffer8zine on November 11, 2010 at 10:45 AM said...

wahhh bro, mcm best je ni

Terkini : Kura-kura comel

missfieza_1525 on November 11, 2010 at 10:57 AM said...

huuu..bestnye adiah die..ki3..=p
(da tpk adiah dlu..=p)

Gayahspears on November 11, 2010 at 11:07 AM said...

uwaa :( nape ko x lantik aku ja jd setiausaha ko :( sob2

FareedSairi on November 11, 2010 at 11:33 AM said...

hohoho...apa kata Contest 1000 Sahabat 1000 Kenangan

bole suh diaorang letak gambar yg paling menjadi kenangan sbb 1000 folower adalah kenangan dato :)

Keputusan dan analisis survey kitar semula:jom beri pendapat

cahayasuci on November 11, 2010 at 11:33 AM said...

apa kata kalo contest 2 ltak title..
"Follow me contest?" tibe2 tringat iklan follow me...aku merindui mu...blablablabla...=P

alinac lover on November 11, 2010 at 11:39 AM said...

nak contest apa lagi ek yang xde org buat lg

FareedSairi on November 11, 2010 at 12:02 PM said...

hohoho. terima kasih. kami sedia membantu dato di kala kerajinan. hehehehe

Jom beri pendapat: analisis survey kitar semula

.hana. on November 11, 2010 at 1:21 PM said...

hee mcm best jek ;DD
ade cadangan nih, tringin nk buat kt blog sndri, tp xde modal nk beli hadiah hee~
so ape kate naz je la yg buat, sy bg cdgn jek ;)) tp contest nih xde kne mengena psl follow2 nih, so trpulang kpd pengarah je laa ;DD

sy tgok blog naz nih xde header en..??
ape kate buat contest reka header blog naz?
kriteria header?
ikut kreativiti designer, tp kne menonjolkan personaliti blog naz ;)
dorg kne tahu la naz nih orgnye mcm mne, entri2 naz camne, bru la dpt tahu siape follower tegar blog naz hehe ;DD

hee cdgn jek, kputusan di tgn tuan pengarah ;))

kobEj0rdan~ on November 11, 2010 at 2:23 PM said...

@.hana.

mule2 ingat mmg tuan pengarah nak buat kontest bikin header, tp rase cm kontest bikin header tu mcm sukar la pulak untuk certain2 org.hehe

agak di pertimbangkan, time kasih hana.

p/s: ape kate hana jela designkan header.hehe

.hana. on November 11, 2010 at 2:37 PM said...

hmm agak susah gk la, kena bg deadline lame sikit ;)
tp klu ikutkn byk je org yg pndai godek2 photoshop la bagai tu ;DD
wlupun dorg bkn org ICT ;))

*uit?? nk sy design kn?? haha tgok laa header sy tuu~ ;DD gmbo kucing gk sy cilok hehe ;DD

eiffel on November 11, 2010 at 2:56 PM said...

hurm..xstuju ngan pndpt hana..

sory..sbb memg ler rmai jerk yg bole godek2 photoshop...

xtra utk meka yg pndai design..abis sape yg xreti mnde ni smua..xbole ler nk join kn.

mknanya peserta tu akn jd terhad ler..

Rosliza Roslan on November 11, 2010 at 2:57 PM said...

dtg jenguk!

eiffel on November 11, 2010 at 2:59 PM said...

klo nk wt contest psl picca dah common sgt..

psl sambung citer pown da ada...
pasal buat cerpen?pasal buat entry?pasal...arghhhh!!!

lom jumpa idea yg rare

kobEj0rdan~ on November 11, 2010 at 2:59 PM said...

@eiffel

yupz, tu la yang den ckp kat hana tu.xpe2, tu cdgn jer.hehe:)

.hana. on November 11, 2010 at 3:03 PM said...

>eiffel: haha xtrfikir plak sl tu ;DD
xpe2 tu cdgn jek..
adehh xsangka plak susah gak nk buat contest..?? hee~ O_o

eiffel on November 11, 2010 at 3:10 PM said...

hurm..tetiba ada idea plak...


apa kata soh buat contest pasal blog ni...dlm entry tuh kne lar citer pasal blog ni..apa yg slalu di post kan ker..kira mcm biografi la..klo nk citer pown oke gk..

tp smua msti ada kaitan ngan tuan tanah atau blog ni...xkiralah, nk buat komik ker, drama ker..sekreatif yg bole..

kobEj0rdan~ on November 11, 2010 at 3:15 PM said...

@eiffel
kirenye macam blog review??
pon ade tepikir gak.thanks2 utk cadangan berkenaan:)

efa nur on November 11, 2010 at 3:16 PM said...

hehehe..best..best..
sy ada cadangan...!!

in my opinion...waahh..heheheh ;p

jap..jap..perah otak cari idea dlu....hehehe xde lg..:p

tp nti nk join k..hikhik ;))

Ciklinn on November 11, 2010 at 3:16 PM said...

ckp kat tok ketua..... buat yg simple2, senang, kreatip..hihihih..

adiah ciklinn kasi sponsor nanti...

Siti Mashitah Saidin on November 11, 2010 at 3:33 PM said...

wua....
besh nih... adiah dapat pegi korea x?? lalalala~

ello on November 11, 2010 at 3:47 PM said...

wuu.. cik naz xde header.. betol3..

tp xmo wt contest 2.. haruslah sy pn xpndai maa..

tp... =.= sory t'pk idea pape lak tuk contest. apa ea org lum wt lg..

FareedSairi on November 11, 2010 at 4:14 PM said...

hohoho...kalo da ramai org buat, kita kene improvise

apa kata berkenaan dgn gmbr...1000 sahabat 1000 kenangan, kita guna pantun untuk ceritakan gambar...msti ramai yg buat best2 :)

sekadar cadangan tambahan :)

K.I.N.A on November 11, 2010 at 8:21 PM said...

jom jadi sponsor contest kina..tengah berlangsung la tpnye..hehe..;)

mia on November 12, 2010 at 12:03 AM said...

dato..cadangan sy, lukis potret muka dato..haha..but tkot susah sgt..hehe..

kobEj0rdan~ on November 12, 2010 at 8:46 AM said...

@ kina, ala, klu da on xmo la.hehe nati klu nak buat kontest lg bgtau ea

@mia, sapo aje yang reti lukis potret??hehe nati ade plak yang upah pelukis suh lukis:P

S..U..D..@..I..S on November 12, 2010 at 9:15 AM said...

tajuk contest
aku cadang
'kreatif anda'
cari gambar2 kreatif buat review

atau 'teka saya'
binatang kesayangan, ssah nak dpt yg tepat hmpir tepat dikira menang boleh?
senang2 aja...

mama_umar_maryam on November 12, 2010 at 10:04 AM said...

bls visit disini, buat lucky draw je mntk tlg random,hehehehe

SnowladieS on November 12, 2010 at 3:18 PM said...

muda lagi setiausaha tu =,="

Fantasy Bundle on November 12, 2010 at 4:46 PM said...

"Hai miss.jom singgah sini.ada dress dan blouse yang cantik dan murah serendah harga rm20"

 

Designed by #