Saturday, November 13, 2010

lelaki atau perempuan yang berubah??

kite selalu dengan rakan2 gurlz kite cakap, lelakiakan berubah selepas kawin.
betol ker guyz??

den cube nak melemparkan semula persoalan kepada gurlz.
bukan nak back up guyz, tp mungkin masalah ni boleh di bincangkan secara aman.hehe

soalannye, bet0l ke hanye lelaki yang berubah?? if bet0l,kite kene la kaji KENAPA lelaki berubah?? pada pandangan den.bukan shj lelaki, gurlz juga berubah sebenarnya, tp u all x perasan or terlepas pandang kut. jom kite tgk!

mase bercinta:
gurlz make up sejam
nak date pilih baju berjam2.
pakai minyak wangi yang plg superb
kasut nak matching jer ngn baju
senang kate u all bagi yang terbaik kat pasangan.

lelaki??nak date sempoi2 ajer. tshirt, sluar jean, kasut/selipar.hehe

bile kawin:
bape ramai gurl make up utk suami??
klu nak kuar ngan suami, sarong je ape yang ade.
after siang ikan, ade p bersihkan diri??xde kot, lekat jer bau ikan.hehe
minyak wangi mmg x pakai la dlm rumah.
muke slalu tempek bedak sejuk.lelaki tgk pon soram jer.
senang kate, sume lynan mase bercinta da x same.

lelaki??ttp cmtu, sempoi.hehe.

so cmner??ade benar tak ape yang den cakap??bukan den tak hargai pengorbanan gurlz bile da kawen, tp dprd u all selalu/asyik ckp yang lelaki akan berubah after kawen, better u all cari punca mslhnye, kenape, mengape, bagaimana?? gune kan pemikiran kritikal. hehe
kecantikan diri mase bercinta mestila dikekalkan. baru la lelaki x berubah sikap.hehe

cume pandangan peribadi.hehe

p/s : gurlz boleh dgr lagu tiru macam saya. hayati lirik die!:P

35 comments:

missSenget on November 13, 2010 at 1:29 PM said...

alaa..

ni nk selamatkan diri namanya~

Keyrill Eduardo Willeyhem on November 13, 2010 at 1:33 PM said...

hahahahha...sokong ko bro....heheheh! :P

zureen on November 13, 2010 at 1:37 PM said...

wohh.. zureen rasa,zureen tetap nak lawa-lawa kot. takut suami lari.. :p

♥iLe irnadiana♥ on November 13, 2010 at 1:48 PM said...

means that lelaki tu cuma nk kecantikan je ? :D

aTiKa aTeRkaH on November 13, 2010 at 1:53 PM said...

bau ikan pon sebab suami dia nak mkn ikan...cuba kalau suami dia nak mkn pizza hut hari hari..kompem bini tetap cun melecun nyah..hahaha

misz FaTiN on November 13, 2010 at 1:55 PM said...

erm.. no komen..
rase nye,, 2 ikut diri some1 2 sndiri kot..huhu..

Si Gadis Semasa on November 13, 2010 at 1:57 PM said...

haha .

org kata , manusia berubah .
manusia itu ialah lelaki dan perempuan .
fair and square sebenarnya . :)

itu opinion saya .

ieda on November 13, 2010 at 1:57 PM said...

hahahah kalau fikir betuio2 ..
dua2 cepat berubah !

Qaseh dalia adelia on November 13, 2010 at 2:19 PM said...

hahaha...
aik2 pompuan ke salah?
tu zaman dulu punye lah..haha..skang ni wife dah moden pe..mau suami tido tggu wife bersolek..huh

Nur Azila Ismail on November 13, 2010 at 2:34 PM said...

sila jaga penampilan lepas kawin . hehe

misyamissyou on November 13, 2010 at 2:54 PM said...

lau cm tu laki ni nak yg cantek/wangi je ke?haha..hmm..perempuan kne la jge penampilan w/pn depan suami..adehh..

Syuhada on November 13, 2010 at 3:05 PM said...

best entri nie..keep it up..=)

piKOk on November 13, 2010 at 3:17 PM said...

hem..jwpnnya bergantung kepada setiap individu..yg pntg msing2 jg penmpilan supya takde yg lari crk org laen..:P

Liquid on November 13, 2010 at 3:26 PM said...

betui3. saya sebagai lelaki saya sokong ehehehe =)

nadey on November 13, 2010 at 3:33 PM said...

bg aku terbalik la weh ....kalo mase dulu laki dating sempoi....dh kawen .....berhias2.....pkai minyak wangi sume sbb nk cr bini no 2 n mude2 hahahahhha

Qaseh dalia adelia on November 13, 2010 at 3:41 PM said...

tau xpe...laki tu meragam huh...terime seadenye je lah...wekkk

chairooL ruLez on November 13, 2010 at 3:41 PM said...

hahaha...sok lu kawen wa nak bagi bini lu bace bnde nih! hahahaha

nuanza on November 13, 2010 at 4:04 PM said...

amboi2....eheheheh...kalau aku sama je..dr dulu sampai skang sempoi je..kalau mekap laki aku pandang pelik, huhuhuhu...jd la seorg yg sederhana dlm serba serbi..

laskar rainbow on November 13, 2010 at 4:11 PM said...

uishhh! tak puas ati nieyh

KBSM on November 13, 2010 at 4:29 PM said...

erm... inilah sandiwara dunia hehehe

Sophia Rani on November 13, 2010 at 4:32 PM said...

alaa.. dua2 sama je.. ade kelebihan dan kelemahan masing2

puteri cahaya. on November 13, 2010 at 4:32 PM said...

same jer.. perempuan ke lelaki semua sama.. yg penting, hati kite jangan mudah berubah k after kawin.

pN.rOs on November 13, 2010 at 4:45 PM said...

oho no no... i still je make untuk hubby i hehehe...
sama jer...
both selalu berubah after kahwin..
kena terima la itu hakikat

^baju kurung^ on November 13, 2010 at 4:57 PM said...

juz be urself sblm atau slps. insyaaallah bhgia k akhir hyat..ecece, camla dah kawen~

Nur Kamilah on November 13, 2010 at 5:01 PM said...

xpnh pun make up... dating kai slipar jepun jer.. kasut tggi kang tegolek malu den.. heheh.. aku agi sempoi.. sbnrnya smua ni kt diri sendiri la.. dua2 brubah.. sme2 la brubah menjadi yg lebey baik.. terima laki or pempuan tu seadanya...

Wahida Nasution Thakhrim on November 13, 2010 at 5:36 PM said...

tak ramai rasanya tempek bedak sejuk sekarang ni.. ha3..
selama ni datng sempoi aje, tak ada nak tempek makeup tebal2 (tak pakai makeup pun masa pi dating), pakai cologne aje, tak ada nak heels segala.. buat sakit kaki aje..

maCy on November 13, 2010 at 5:45 PM said...

tgh bcnta pn tak make up~
but i do admit bila dah bcnta mula melawa sikit. so i guess bila dah kahwin lagi rasa nk bhias utk suami.. tak semua org sama kan? :)









dan oh ya. lelaki. di alam bercinta biasanya semua baik semua cantik semua ok lah kira. tp kalau di alam bcnta pun dah demand, pakai la lawa sikit, pakai la shawl, pakai la itu ini, janganla mcm tu, jgnla mcm ni. i wonder bila dah kahwin demand mcm mana~





err..lari topik? sori, terlintas di kepala :)

wan muhamad on November 13, 2010 at 8:31 PM said...

wa sokong bro..

ira-yoshida on November 13, 2010 at 8:49 PM said...

bkn llk or perempuan yg berubah...

depends pd tuan bdn..

(^,^)

agree with me?

missfieza_1525 on November 13, 2010 at 11:06 PM said...

huhu cm xpuas ati je..=p
xpe2..kite tgk nnt..huuu..
sume tu tplg pd dri msg2..xsume gurl cmtu..huhu..

Aretikz on November 14, 2010 at 8:43 AM said...

Har3x~ Kalau ada en3 mcm ni.. opkoz ada yg bangkang.. skali skala trima la pro dan kontra ya pempuan skalian.. ahakz..

kusut on November 14, 2010 at 10:30 AM said...

ni orang2 kawin tau la hakikat sebebar. dia ke kita yg berubah? atau dua2 pun berubah sebenarnye.

bile molekul oksigen bertemu molekul hidrogen, siapa yg berubah? atau diorang menjadik satu unit air?

realitinye, perkahwinan bukan satu event yg berlangsung satu hari atau seminggu. perkahwinan tu macam satu proses yg ade tindakbalas sesama suami isteri.

i am S!L4H.. on November 14, 2010 at 1:09 PM said...

hahaha..uncle naz ni...
silah x kwin lg....
ngeee~

saya on September 9, 2012 at 10:22 AM said...

mungkin masing-masing bukan berubah selepas kahwin. tapi, memang itu tabiat atau perangai sebelum kahwin. sebab time dating dulu selalu na sorok mende gini :)

Anonymous said...

pucuk pangkalnye hati masing2...

 

Designed by #