Thursday, November 11, 2010

keputusan UPSR 2010 : 48,327 calon UPSR peroleh semua A

keputusan UPSR 2010 : 48,327 calon UPSR peroleh semua A

sumber berita seperti biasa : malaysiakini.com


ulasan : tahniah den ucapkan kepada semua yang berjaya memperolehi semua dalam UPSR
tapi, yang den cuba bangkitkan disini, adakah A yang diperolehi benar2 A??atau A yang markahnya 65,60 atau 55??


den bukan taktau, kerajaan sekarang camne, setiap tahun die mesti kasi result UPSR, PMR dan SPM naik punye. u all penah tgk result jatuh??tu kononnye nak menunjukkan yang sistem pelajaran/pendidikan nasional mantap la kononye. den hargai niat murni kerajaan yang nak membantu anak2 melayu berjaya, tp biarla berjaya dalam erti kata yang sebenar2nya.


bukan niat nak menghampakan mak dan ayah pelajar,or pelajar yang dapat semua A, tp pada den, biorla x dapat sume A exam pon, tp last2 menjadi anak yang berguno.


p/s: den 4A upsr,8A pmr, 9A spm, 4flat matrix kat U tak dapat jugak 1st class. ape cher??

tahniah kepada anak---> cik yuka <----sbb dapat 5A:)

28 comments:

Rozuan Ismail on November 11, 2010 at 12:28 PM said...

nama pon politik..macam lah kita tak tahu kan..mcm PPSMI(sains math in english)..nape plak nak mansuh??sebab hakikatnya student makin x score bila exam..tapi nape result tggi je masa exam?mestilah gred jatuh kan..politik oh politik..

Rozuan Ismail on November 11, 2010 at 12:29 PM said...
This comment has been removed by the author.
zuk zuhaiza on November 11, 2010 at 12:31 PM said...

entah..12 A's spm pun same je dengan orng yang dapat 5A..ape cer??

Cik Nathrah on November 11, 2010 at 12:50 PM said...

alaa..lantak pi la dorang..hahahaha

Gayahspears on November 11, 2010 at 12:51 PM said...

ntah la... aku pon susah nk komen...
skrg budak pon pandai2...
tp masuk U.. hancus result...
kenapa dan mengapa hal ni terjadi ya???
jap2 aku pk.huhu

zacky ~786~ on November 11, 2010 at 12:52 PM said...

btol3.~ result gempak cmne pon...
xguna klw xleh berbakti kpd kluarga dan negara...!!
cM mmber den result spM geMpak .. top student vokaysional 8A1,1B2...
tp skrg..!! die dh berhnti stdy .. dan bg mcm2 alsan .. cian mak n ayh die.. mcm2 keluhan y depa luahkn kt den.. haisshh .. sedih ble kenang kn die..

ieya on November 11, 2010 at 12:53 PM said...

wow ! bestnye result2 awak :DD

cik hani on November 11, 2010 at 12:57 PM said...

wahhh...ramai nye... :)

cemomoi on November 11, 2010 at 1:22 PM said...

yang berjaya alhamdulillah dan tahniah, yang gagal kena ingek gagal sekali bukan gagal selamo ee dan bukan makno eee gagal dalam idop ... cayyuk

Ieda Al-Habsyi on November 11, 2010 at 2:28 PM said...

rezeki dimana2, tak bermakna kalo berderet A tapi menganggur :)

Hanida Lavida Moss on November 11, 2010 at 2:46 PM said...

adik aku pun amik result ni. wakakaka!

NurAqilah on November 11, 2010 at 2:57 PM said...

tiada kjyaan tnpa usaha!
=)

Nur Azila Ismail on November 11, 2010 at 3:23 PM said...

setuju gak dgn abg .
kadang-kadang 60 pun bleh jadi A kan .
kenapa tak tetapkan yang betul2 80 ke atas jer A . tak perlu ikut graf . baru kita tahu kemampuan kita.

Jiha on November 11, 2010 at 3:38 PM said...

nih mesti rajin bercinta ms kt U.tuh sbb tk dapt 1st class..hehe..jgn marah ye..gurau2

Syaidahtul Badriyah Aziz on November 11, 2010 at 5:02 PM said...
This comment has been removed by the author.
GaDis CoMeL on November 11, 2010 at 5:36 PM said...

UPSR zaman gua dlu susah, tak leh nak jawab, sbb tu tak score. hahaha

Mohamadazhan hjDesa on November 11, 2010 at 5:36 PM said...

rezeki bro, kira cemerlang dah tu. tahniah2 :)

Hana Faza-same person on November 11, 2010 at 5:40 PM said...

ramai yg excellent waktu sekolah tp down bila masuk U.. bukannya silap sistem pelajaran semata2, mungkin tidak pandai bawa diri sb di U kena survive sndiri..no more spoon feed mcm di sekolah..dan ramai yg terbabas bila dh mula lepas dr pandangan keluarga..

Wallahualam

Anitadahahs on November 11, 2010 at 7:15 PM said...

tak excited dengan result UPSR tu, tp excited dengan result kamu tuh. hoho :P

nurkasih on November 11, 2010 at 8:08 PM said...

kunjungan tiba ke blog untuk lihat isu semasa =) thanks

Cik Jari on November 11, 2010 at 8:27 PM said...

yeay..sy dpt 5A..alhamdulillah

akubiomed on November 11, 2010 at 9:30 PM said...

Susah juga nak cari terbaik antara terbaik yer :-)

Ummi on November 11, 2010 at 10:18 PM said...

salam singgah n kjg balas Naz...emmm anak akak salah seorang calonnya...wpun x cukup cemerlang, tp bersyukur juga...alhamdulillah..masih jauh perjalanan dan peluang kan..

Emilia Emira on November 11, 2010 at 10:26 PM said...

ramai tuh dpt 5A...btw tahniah kpd cik yuka tuh ek..ngee~

mia on November 11, 2010 at 11:54 PM said...

huwaa...dato naz 4A upsr, 8A pmr, 9A spm, 4flat matrik...?? kagum3..terkelip3 mata saya limablas kali..

ninie on November 12, 2010 at 1:13 AM said...

ehm kdg2 A ni mkn diri oh lagi2 bila A yg kita dpt tu cuma A taik?? Hehh.. kat uni ssh nak struggle woo..
*mgse keadaan T___T*

.mek.mizah. on November 12, 2010 at 3:44 AM said...

huhu.
den pon kat skola tak cemerlang~
tp alhamdulillah dpt gak keje..

piewahid on November 12, 2010 at 6:55 AM said...

stuju dgn entry ni. bukan pesimis tapi saling ingat mengingatkan.

mcm hadiah, jgn isi luar je cantik tapi dalam pecah berderai.

 

Designed by #