Friday, November 5, 2010

kaya dan sombong

entry ni di buat time den tengah tgk tv3, drama yg bertajuk ketentuan, lakonan jasmin hamid, aida rahim dan lain2.hehe

kisah ni mengisahkan pasal seorg anak yg lupe diri setelah mengecap kekayaan.tidak mengambil endah akan keluarga dikampung, dan semua2 lagi yg burukla. last sekali beliau ( jasmid hamid) mengalami eksiden dan anak2 beliau memperlakukan beliau spt mane yang beliau buat pada ibunye.


pesanan suratan kebetolan : jgnla u all merase tinggi diri, rase hebat,sombong, bongkak dgn ape yang u all ade sekarang dan mungkin ape yg u all akan kecapi satu hari nanti. ingatla, tuhan tu MAHA adil. setiap perkara pasti akan dibalas Allah. kadang2 Allah memberi terus memberi nikmat kepadamu utk terus menyesatkan mu. jadi berhati-hatila dgn ujian Allah yg sedemikian.


p/s : stakat yg den tgk, org yang betol kaye, cth, bill gates, mokhtar Al-bukhari xde pon belagak, yang bajet2 baru nk ade duit sikit ni yang bajet lebey.cm nak tampar jer muke.fish!

11 comments:

Anitadahahs on November 5, 2010 at 3:47 PM said...

hurm..
betul jugak tu, baru ada dapat duit sikit dah belagak nak beli keta mewah macam-macam. Macam usahawan MLM skg ni, tayang la semua tu. Kang masa tak ada duit nak bayar semua tu, mula lah jual kuih raya masa raya aritu..opsss..tett! :P

S..U..D..@..I..S on November 5, 2010 at 3:47 PM said...

kalau berlagak lebih dapat apa?..orang benci adalah..x rugi kalau berbuat baik dengan semua orang..

missSenget on November 5, 2010 at 4:08 PM said...

baru gak lps tgk citer tu..tp mcm xdpt tgk ape ending die..

huhu..ape eh??

tgk smpai adik die bgtau kak long die angah da sedar...

cik hani on November 5, 2010 at 5:11 PM said...

ntah. dunia ni bukan tempatnya untuk bangga diri...sok kat akhirat baru boleh bangga diri dengan kaya nya amalan..kan2?

Faezah Hannah Al Baj on November 5, 2010 at 6:05 PM said...

hehe..fish! (^_^)"

siti nur kaxzmilah on November 5, 2010 at 6:39 PM said...

D.U.N.I.A~ semua yg ada d dunia neh ALLAH kasi pinjam jak bha~ :) so, dah tau d kasi pinjam tu, pndai2 la jaga~

~@m!_L!y@~ on November 5, 2010 at 7:19 PM said...

hehe.. layan gak cite ni td... =)
amek iktibar n pengajaran

farhah adeli on November 5, 2010 at 7:22 PM said...

tengok jugak tadi. sangat memberi pengajaran. bagus!

kita kena bersyukur bila dapat kekayaan supaya kekayaan tu tak bertukar jadi racun.

simply nana on November 5, 2010 at 8:55 PM said...

itu lah manusia, br diberi kemewahan skit terus lupe diri...itulah perlunye kite selalu pandang orang dbawah.jgn pandang orang diatas je.

dinsblog on November 5, 2010 at 10:23 PM said...

tengok jugak citer tu tadi...bagus citer tu..sebab memang ada dalam masyarakat kita hari nie...kalau tak banyak sikit...diberikan kemewahan sedikit dah lupa diri.

azzey on November 6, 2010 at 8:20 AM said...

kobEjordan: saya pun tgk juga! Betapa janji Allah itu benar kan. Redha Allah itu terletak pd Redha kedua ibu bapa.....sedih citer tu......

 

Designed by #