Monday, November 8, 2010

isu tudung the series

fuh! i x sangka entry isu tudung i semalam mendapat sokongan padu rakan2 blogger yang lain. i hingat kene hentam da semalam.hehe ingatkan nak buat sambungan entry tersebot if ade yang menghentam, dan memandangkan kebanyakannya menyokong, i tak jadi la nak buat sambungan kesah bertudung tersebut.


i gembira, sbb dgn komen2 yang ade kat entry tersebot, menunjukkan/membuktikan masih ramai gurl2 kat lua sane masih teguh hatinye dgn kebaikan dan islam. nice!hehe


okey gurlz n guyz, i nak pesan something kat u all, if u all nak tegur rakan2 u all pasai bende ni, tegur dgn cara yang baik. ready kan hujah2 balas sebelum pergi behadapan dgn mereka. setiap hujah balas diorg kene di jawab dengan baik dan lembut. mereka2 yang free hair ni sebenarnya baik, tp macam kate mereka, hidayah x sampai. so kite la cube smpikan hidayah kat dorg, bukan beri hidayah, tp cube jadi connection!


bagi yang bertudung labuh, berakhlak baik, jgn pulak u all menjauhkan diri dari geng2 free hair. if u all jauhkan diri, smpi bile pon geng2 freehair x dpt nak dpt info dan nasihat. rapatkan diri dgn mereka, n bile kene masenye, zaaappp!kasi nasihat la. believe me, nasihat dari seorg kawan lagi mudah diterima dari org asing! tol x??ingat team2 tudung labuh, jgn mengkeji team2 freehair sbb mereka tak pakai tudung sedangkan u all tak buat ape2 pon utk mereka2:) mmg tanggungjawab mereka mencari ilmu agama, tp u all??xkan nak kangkang je tgk mereka2 rosak??:P







25 comments:

Lydia Miza(Aidyl Azim) on November 8, 2010 at 10:40 AM said...

Ye betullll.LM sokong tu!

Qaseh dalia adelia on November 8, 2010 at 10:41 AM said...

naz : sokong juga...insyaAllah same2 membentuk :)

Puteri Iqa Izyan on November 8, 2010 at 10:49 AM said...

insyaAllah sama bantu antara satu same lain ;)

i am S!L4H.. on November 8, 2010 at 11:01 AM said...

ish ad ke yg nk hentam tu...
??
btol apeee...

missfieza_1525 on November 8, 2010 at 11:14 AM said...

huhu..tol tu..
kite sme2 igt mengigati..
insyaAllah..^_^'

mira the monster on November 8, 2010 at 11:16 AM said...

btul 2 dear :)

Encik MamaT on November 8, 2010 at 11:28 AM said...

hidayah dah sampah :D...
nak ngan tak nak je... hehe...
apa2 pon... nasihat menasihati tanggungjawab bersama...

Suey Al zahra on November 8, 2010 at 11:32 AM said...

Bagus tuuu...tp jgn
sampai gaduh2..

tgur cara elok2

MiMiEy :) on November 8, 2010 at 11:53 AM said...

yah saya sokong.

tp ada sesetengah perempuan yg pakai tdg labuh x nak kwn dgn org free hair sbb takut malu. apa salahnye kwn dan nasihat-menasihati kan?

ada jgk yg x nak kawan dgn org x pakai tdg lbuh. pelik. apa salahnye berkawan. bleh betulkan ap yg salah.

=)

Wahida Nasution Thakhrim on November 8, 2010 at 12:03 PM said...

tak perlu memilih bila berkawan.. tegur menegur, kasi nasihat tu maknanya kawan kita ambil berat..

gnesop.com on November 8, 2010 at 12:06 PM said...

good entry..
moga kita sama2 ingat mengingati

suffer8zine on November 8, 2010 at 12:06 PM said...

keep it up bro!

Terkini : Pemandu Bas Dirotan

mamaaerish@eb on November 8, 2010 at 12:13 PM said...

ilmu itu kan wajib dituntut... ;p

keep it up bro.... (",)
kat maner ai nk polo nih?... x jumper la... ;p

mamaaerish@eb on November 8, 2010 at 12:19 PM said...

yessssssssssss... dh dpt... hik3... malu jerk raser... ngeh3

Anitadahahs on November 8, 2010 at 12:26 PM said...

:) hanya tersenyum. boleh?

::wan fadhilah:: on November 8, 2010 at 12:26 PM said...

yup! btul apa yg dicakap. ilmu itu perlu disampaikan dan disebarkan..

zacky ~786~ on November 8, 2010 at 12:40 PM said...

btolx3

Ciklinn on November 8, 2010 at 12:50 PM said...

betul tu dik... akak setuju.. yg pasti manusia mmg sellau leka... makanya elok kalu kita saling mengingati... peaceee

mia on November 8, 2010 at 1:00 PM said...

huwa...lame xjejak sini, en naz da tukar ber 'i' 'u' pulak ek..ehhehe...

eZad niMo on November 8, 2010 at 2:35 PM said...

betol tu, sy setuju. huhuhu~
kdg2 terasa d pandang serong plak, sedih2, huhuhu~

Rebelle Me on November 8, 2010 at 2:50 PM said...

benda baik kan..
(:

Cik Jari on November 8, 2010 at 3:13 PM said...

yesza..i tak pernah pinggirkan kawan2 yg tak bertudung...constant tunjukkan tauladan yg baik..insyaAllah lama2,diorang akan terbukak ati untuk berubah....

Tomato Gurl's Life on November 8, 2010 at 3:36 PM said...

cik tom terlepas pandang isu tudung..jap nak pi tgk..hehe

NurAqilah on November 8, 2010 at 8:34 PM said...

im really3x agree!!

etykus on February 3, 2011 at 2:21 PM said...

ya btol. memang tugas kita sedara seislam tegur dye. memang tanggungjawab kita. kalau x,kang time kena hisab nanti,dorang boleh tarik kita skali. salahkan kita kenapa xtegur dorang dulu. kita benci perbuatan dorang,bukan benci dorang. xboleh jadi sebab nak jauhkan diri dari dorang. wah,komen mcm nak buat entri jek :P

 

Designed by #